免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语阅读理解专题训练极品题(22)及答案c72013天津卷 -cpoet william stafford once said that we are defined more by the detours(绕行路) in life than by the narrow road toward goals.i like this image.but it was quite by accident that i discovered the deep meaning of his words.for years we made the long drive from our home in seattle to my parents home in boise in nine hours.we traveled the way most people do: the fastest, shortest, easiest road, especially when i was alone with four noisy, restless kids who hate confinement(限制) and have strong opinions about everything.road trips felt risky,so i would drive fast, stopping only when i had to.we would stick to the freeways and arrive tired.but then banner, our lamb was born.he was rejected by his mama days before our planned trip to boise.i had two choices: leave banner with my husband, or take him with me.my husband made the decision for me.that is how i found myself on the road with four kids, a baby lamb and nothing but my everlasting optimism to see me through.we took the country roads out of necessity.we had to stop every hour, let banner shake out his legs and feed him.the kids chased him and one another.theyd get back in the car breathless and energized, smelling fresh from the cold air.we explored side roads, catching grasshoppers in waisthigh grass.even if we simply looked out of the car windows at baby pigs following their mother, or fish leaping out of the water, it was better than the best ride down the freeway.here was life.and new horizons(见识)we eventually arrived at my parents doorstep astonishingly fresh and full of stories.i grew brave with the trip back home and creative with my disciplining technique.on an empty section of road, everyone started quarreling.i stopped the car, ordered all kids out and told them to meet me up ahead.i parked my car half a mile away and read my book in sweet silence.some road trips are by necessity fast and straight.but that trip with banner opened our eyes to a world available to anyone adventurous enough to wander around and made me realize that a detour may uncover the best part of journeyand the best part of yourself.46why did the author use to take freeways to her parents home?ait was less tiring.bit would be faster and safer.cher kids would feel less confined.dshe felt better with other drivers nearby.47the author stopped regularly on the country roads to _arelax in the fresh airbtake a deep breathctake care of the lambdlet the kids play with banner48what does the author discover from the trip according to paragraph 6?afreeways are where beauty hides.bgetting close to nature adds to the joy of life.cenjoying the beauty of nature benefits ones health.done should follow side roads to watch wild animals.49why did the author ask the kids to get out of the car on their way back home?ato give herself some time to read.bto order some food for them.cto play a game with them.dto let them cool down.50what could be the best title for the passage?acharm of the detourbthe road to braveryccreativity out of necessitydroad trip and country life【要点综述】 本文是一篇记叙文。主要通过作者的经历向读者解释了一个生活哲理:在实现目标的过程中通常我们要多绕一些路。在路上比我们直接到达目的地要收获更多的东西。46b细节理解题。根据第二段“we traveled the way most people do: the fastest, shortest, easiest road, especially when i was alone with four noisy”可知作者在回父母家的路上,为了早点到达而选择了高速,而一个女性单独带着四个孩子走高速也是为了安全。故选b。47c细节理解题。根据第五段第三句“we had to stop every hour, let banner shake out his legs and feed him.”可知,作者停下来是为了照顾小羊羔banner。故选c。48b推理判断题。根据作者在第六段的描述可知,作者沿着乡村小路走时,接近自然,既欣赏了美丽的景色,也为自己的旅程增加了快乐。故选b。49d细节理解题。根据第八段“everyone started quarrelingordered all kids out and told them to meet me up ahead.”可知,孩子们在车上争吵起来,作者命令他们下车,走着去前面找作者。这样做的目的是让孩子们冷静下来。故选d。50a主旨大意题。作者在第一段借著名诗人william stafford的话来揭示本文的主题:the detour。再根据下文的描述,展示了作者在乡村的路上获得的快乐,由此可知本文的题目既要有detour又要有与joy相关的词汇,选项a正好符合。社会生活类-23.as a professor of business and government policy, ive long been interested in the pursuit of happiness as a national concept. according to surveys of thousands of people across the land, happy people are keys to making our nation healthy and strong. happiness, in other words, is important for america. so when i came across data a couple of years ago saying that certain americans were living in a manner that contributed to happinesswhile others were noti jumped on it. i wanted to know which personal lifestyles and public policies would make us the happiest nation possible. i also wanted to know which of my own values, learned during my childhood and practiced during my career as a university professor, were the most concerned with happiness. first, just what is happiness? most researchers agree that it involves an assessment of the good and bad in our lives. its the emotional balance sheet we keep that allows us to say honestly whether were living a happy life, in spite of bad things now and then. you might guess that americans are getting happier all the time. after all, many are getting richer, and this should make them better able and equipped to follow their dreams. on the other hand, theres a lot of talk about the good old days, when kids could play outside without any worry about being kidnapped. and theres a great deal of stress in this country right now, due to financial concerns, negative workplace environments, and health problems, among other pressing issues. but average happiness levels in america have stayed largely constant for many years. in 1972, 30 percent of the population said they were very happy with their lives. in 1982, 31 percent said so, and in 2006, 31 percent said so as well. the percentage saying they were not too happy was generally stopping over at around 13 percent. the factors that add up to a happy life for most people are not what we typically hear about. however, the key to happiness, and the difference between happy and unhappy americans, is a life that reflects values and practices like faith, hard work, marriage, charity, and freedom. 1. the author intends to tell readers. a. why we need to be happyb. what we should do for the countryc. how the people are getting happierd. where the americans like to stay for happiness2. according to the text, what is happiness? a. our values being accepted by society. b. the balance of our feelings in any situation. c. the great material wealth we possess. d. the contributions we have made for society. 3. from the text we can learn that. a. the american people are far happier than beforeb. all the american people can realize their dreams in lifec. american public security used to be better than nowd. people felt more stressed in the past4. the underlined word in the fourth paragraph means. a. growingb. decliningc. unchangedd. terrible5. what will be talked about in the next part of the passage? a. winning the lottery can make a person happier. b. being offered a good job is the reason for happiness. c. all kinds of reasons for not being happy. d. detailing values and practices like faith, hard work. 【参考答案】23.abccd 社会生活类-24on the last sunday in july, 1997 my boyfriend and i decided to take my 4-year-old son to the beach for the day in corpus christi and to the aquarium (水族馆) there. we spent a pleasant day playing at the beach, watching my son run and play happy and free. we ended with a dinner, and then headed back home to san antonio very late at night. when almost home we went off road and rolled ending up on the mask of the small pick up we were in. i almost lost my boyfriend who is my husband today for more than 11 years now. i was hurt too but we lost my son in the process. he died instantly the accident happened. after losing him i felt so lost that i wanted to do nothing. it was then that my brothers coming and some charming necklaces pushed me away from the sad state. he brought me many charms and all other things that my son accomplished while here on earth. today i have more than 35 charms on that necklace and i wear it on special occasions. i realized in such a short little life he had accomplished so much and as a result i was able to let the guilt go. i realized also he did all he wanted to do. the things i was mourning for were things i wanted for him. he was very happy. these charms also give me something physical that i can touch, which represents my little boys life. i cant touch him physically but i can hold and wear my necklace and touch him in this way. we miss my son still terribly and always will but we trust in god that he knows what is best for us all and we are thankful for the time we had with him. we look forward to seeing him one day again too but until then we seek god, follow god, and do our best to serve him and make him proud. 1. the author wrote the passage. a. to describe the day they spent on the beachb. to regret having taken her son therec. to show deep thought of her sond. to give praise her son was very smart2. according to the first paragraph, the following are right except. a. the couple had a good day on the beach with their sonb. visiting the aquarium is an exciting thing for themc. they set out back for home late that dayd. her future husband got injured seriously3. the reason the author got rid of her grief is that. a. her brother bought her some wonderful decorationsb. what her son had made when he was alivec. she thought of her son good days when he was on earthd. she had found more interesting things to do4. why does the author say “i was able to let the guilt go”? a. she shouldnt have been so sad when her son died. b. her son had completed so many things. c. she felt ashamed for what she had done. d. her son had lived in the world happily. 5. in what kind of moods did she wrote the article? a. in a feeling of being misery. b. in a feeling of missing her son. c. in a feeling of taking pride. d. in a feeling of feeling ashamed. 【参考答案】24.cabdb c72013天津卷 -dwhen asked about happiness, we usually think of something extraordinary, an absolute delight, which seems to get rarer the older we get.for kids, happiness has a magical quality.their delight at winning a race or getting a new bike is unreserved(毫无掩饰的)in the teenage years the concept of happiness changes.suddenly its conditional on such things as excitement, love and popularity.i can still recall the excitement of being invited to dance with the most attractive boy at the school party.in adulthood the things that bring deep joylove, marriage, birthalso bring responsibility and the risk of loss.for adults, happiness is complicated(复杂的)my definition of happiness is “the capacity for enjoyment”the more we can enjoy what we have, the happier we are.its easy to overlook the pleasure we get from the company of friends, the freedom to live where we please, and even good health.i experienced my little moments of pleasure yesterday.first i was overjoyed when i shut the last lunchbox and had the house to myself.then i spent an uninterrupted morning writing, which i love.when the kids and my husband came home, i enjoyed their noise after the quiet of the day.psychologists tell us that to be happy we need a mix of enjoyable leisure time and satisfying work.i dont think that my grandmother, who raised 14 children, had much of either.she did have a network of close friends and family, and maybe this is what satisfied her.we, however, with so many choices and such pressure to succeed in every area, have turned happiness into one more thing weve got to have.were so selfconscious about our “right” to it that its making us miserable.so we chase it and equal it with wealth and success, without noticing that the people who have those things arent necessarily happier.happiness isnt about what happens to usits about how we see what happens to us.its the skillful way of finding a positive for every negative.its not wishing for what we dont have, but enjoying what we do possess.51as people grow older, they _afeel it harder to experience happinessbassociate their happiness less with otherscwill take fewer risks in pursuing happinessdtend to believe responsibility means happiness52what can we learn about the author from paragraphs 5 and 6?ashe cares little about
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 关于移交印章的协议书
- 公司软件订购合同范本
- 企业销售培训合同范本
- 卫生局位聘用合同范本
- 厨师老板分红合同范本
- 合同履行转让协议模板
- 代理品牌销售合同范本
- 卖东西授权协议书范本
- 厂房劳务分包合同范本
- 南京月嫂中介合同范本
- 资产抵押项目资产评估操作流程详解
- 2025-2026学年冀教版(2024)小学数学一年级上册(全册)教学设计(附目录P339)
- 2024译林版八年级英语上册期末复习:Unit1~Unit8全册各单元语法知识点 讲义(含练习题及答案)
- 房屋安全性鉴定方案
- 工作责任感的衡量与评价标准
- 麻精药品考试题及答案
- 感觉运动整合理论-洞察及研究
- 备孕知识课件
- 小班健康活动:风婆婆与小树叶
- 国企资产管理办法细则
- 人教版(2024)八年级上册生物期末复习全册知识点考点背诵提纲
评论
0/150
提交评论