免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语阅读理解基础练习精品题(35)及答案第一节 填空(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 阅读短文,根据所读内容在表中的空格处填上适当的单词或短语,每空不超过3个单词。apollo for lovers of the arts, apollo is a truly necessary magazine. covering the ages and the great civilizations of the world, apollo brings youwell-illustrated yet academic articles by internationally famous scholars, as well as information on exhibitions and sales. experience five monthly issues for as little as 5 each.the guardian weekly the guardian weekly gives you a global view with articles from four of the worlds most respected newspapers. read the news from different views and draw your own conclusions on the stories shaping our world. try it for 3 months for just 15.55. plus get a free copy of the guardian year 2003.new internationalist full of excellent writing and photography, the n1 covers one key subject each month, from terrorism to poverty to climate change. reporters from around the globe provide you with a comprehensive world view. plus: masses of fresh reports and stories to keep you up-to-date on world affairs. 3 months free and free world map. the week the week is the only weekly summary giving you the best of the british and foreign newspapers in just 35 pages. designed to be read in just 1 hour, it provides you with everything you need and want to know. try the week now with 13 issues for just 13. 75. if you decide its not for you, just tell us within the first 6 weeks and you can get your money back.an advertisement for magazines 63. the magazines prices64. preference65. five monthly issues for as little as 5 each. well-illustrated yet academic articles;and information on 66. the guardian weeklyfor 3 months67. 68. with articlesa free copy of the guardian year 2003.69. free70. writing & photography3 months freemap. the week71. for just 13. 75the only weekly summary to be read in just 1 hour72. back within the first 6 weeks参考答案an advertisement for magazines63.the names of 64. contents 65. apollo 66. exhibitions and sales67 for just15.55 68. a global view 69. new internationalis 70. full of excellent 71. with 13 issues 72. get your money阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d项中,选出最佳选项,并在答题卡上将 该项涂黑。aa little girl lived in a small, very simple, poor house on a hill and as she grew she would play in the small garden. there, she was able to see over the garden fence and across the valley to a wonderful house high on the hill. this house had golden windows, so golden and shining that the little girl would dream of how magic it would be to grow up and live in a house with golden windows instead of an ordinary house like hers. although she loved her parents and her family, she yearned to live in such a golden house and dreamed all day about how wonderful and exciting it must feel to live there.when she got to an age when she gained enough skill and sensibility to go outside her garden fence, she asked her mother if she could go for a bike ride outside the gate and down the lane. after pleading with her, her mother finally allowed her to go, insisting that she should keep close to the house and not wander too far. the day was beautiful and the little girl knew exactly where she was heading! down the lane and across the valley, she rode her bike until she got to the gate of the golden house across on the other hill.as she dismounted her bike and leaned it against the gate post, she focused on the path that led to the house and then on the house itself. she was so disappointed as she realized all the windows were plain and rather dirty, reflecting nothing other than the sad neglect of the house that was derelict.so sad she didnt go any further and turned, and heart broken as she remounted her bike. as she glanced up she saw a sight to amaze her. there across the way on her side of the valley was a little house and its windows glistened golden as the sun shone on her little home.she realized that she had been living in her golden house and all the love and care she found there was what made her home the golden house. everything she dreamed was right there in front of her nose!26.why did the girl long for the house on the hill?a.because there was a small garden. b. because its magic.c.because its ordinary.d. because its windows looked golden.【答案】d【解析】细节理解题。根据this house had golden windows, so golden and shining that the little girl would dream of how magic it would be to grow up and live in a house with golden windows instead of an ordinary house like hers.因为小女孩认为那是一个有金窗子的房子,希望长大后住在金窗子的房子里,而不是像她家的普通房子,故选d。 27.whichstatement is true according to paragraph 2 and 3?a.thegirls mother finally allowed her to go to the golden house alone.b.thegolden house was on the hill where the girl lived.c what disappointed the little girl was that the house was locked.d. actually , the windows of the golden house were common and covered with dirt.【答案】d【解析】细节理解题。根据she was so disappointed as she realized all the windows were plain and rather dirty,她走到金窗子的房子那里一看它的窗子是非常平常的并且还相当的脏,故选d。28.what amazed the girl was that_a.her home was another golden houseb.there was no golden house indeedc.she could see the golden house only when she looked upd.the golden house disappeared when the sun shone on it【答案】a 【解析】细节理解题。根据as she glanced up she saw a sight to amaze her. there across the way on her side of the valley was a little house and its windows glistened golden as the sun shone on her little home.当她向她家的房子看去时她的房子在阳光的照射下竟然地金色的窗子,故选a。29.what can be inferred from the passage? a.the mother thought that she neednt keep an eye on her daughter.b.the girl was determined to go to the golden house at the beginning.c.the girl had no idea where she was heading after leaving home.d.the girl didnt love or care for her parents .【答案】b【解析】推理判断题。根据this house had golden windows, so golden and shining that the little girl would dream of how magic it would be to grow up and live in a house with golden windows instead of an ordinary house like hers.可以推出这个女孩在起初就想去金色房子那里,故选b。30.the passage is intended to tell us that_.a.girls often have amazing imagination b. not all dreams will come truec.what we dream of may be just around us d. nothing is impossible to a willing heart【答案】c 【解析】写作意图题。根据she realized that she had been living in her golden house and all the love and care she found there was what made her home the golden house. everything she dreamed was right there in front of her nose!自己梦想得到的东西其实就在自己的身边,故选c。 第一节 填空(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 阅读短文,根据所读内容在表中的空格处填上适当的单词或短语,每空不超过3个单词。 internet shopping is a new way of shopping. you can shop for just about anything from your armchair. all you need is a computer which is linked to the internet. people can shop for a variety of products on the internet. physical products include items such as books, cds, clothes and foods. you can also buy information products such as on-line news or magazine stories, or you can download computer software through the internet. services such as booking airline tickets, reserving hotels or renting cars are also available on the internet. you can also go shopping on the internet for entertainment services such as on-line games or e-mail “chats”. to find something on the internet, people often use powerful computer tools called “search engines”. you can search for a type of product, such as sports shoes, or a brand name, such as nike. the search engine will give you a list of websites where you can find these products. these websites may be specialist shops such as a nike shop, or they may be general stores, called malls, which sell a variety of goods. the main disadvantage of internet shopping is that you can not actually see the products you are buying or check their quality. also, many people enjoy shopping in the city and miss the opportunity to talk to friends. some people are worried about paying for goods using credit cards, so internet companies are now finding ways to make on-line payment safe. internet shopping is sure to become more and more popular in the years ahead. it promises to change the way we buy all kinds of things - from tonights dinner to a new car. internet shoppingwhat to get on the internet74. something on the internet76. of internet shopping70. 71. 72. 73. to use 75. cant see the products or77. people enjoy shopping in the city and 78. 79. is not safe.参考答案internet shopping70. books 71. cds 72. clothes 73. foods 74. how/ way to find 75. powerful computer tools 76. the main disadvantage 77. check their quality78. miss the opportunity 79. on-line payment第一节 填空(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 阅读短文,根据所读内容在表中的空格处填上适当的单词或短语,每空不超过3个单词。new york, 10 november 5:27 pm, yesterday. biggest power failure in the citys history . *thousands of people got stuck in lifts. martin saltzman spent three hours between the 21st and 22nd floors of the empire state building. there were twelve of us. but no one panicked(惊恐/惊慌). we passed the time telling stories and playing word games. one man wanted to smoke but we didnt let him. firemen finally got us out.* it was the best night weve ever had, said angela carraro, who runs an italian restaurant on 42nd street. we had lots of candles on the tables and the waiters were carrying candles on their trays. the place was full and all night, in fact, for after we had closed, we let the people stay on and spend the night here.*the zoos had their problems like everyone else. keepers worked through the night. they used blankets to keep flying squirrels and small monkeys warm. while zoos had problems keeping warm, supermarkets had problems keeping cool. all of our ice cream and frozen foods melted, said the manger of a store in downtown manhattan. they were worth $50,0000. *the big electric clock in the lobby(大厅) of the waldorf-astoria hotel in downtown manhattan startedbiggest power failurereason68. the number of the places mentioned69. time lasting70. what happened martin saltzman71. a lift.the big electric clock in the lobby 72. 73. the timetelling stories and playing word gameswe had 74. on the tables and let the75. how did people feel?but76. it was 77. weve ever had(滴答) again at 5:25 this morning. it was almost on time.参考答案biggest power failure68. not mentioned 69. four 70. the whole night 71. got stuck in72. was stopped 73. how they passed 74. lots of candles 75. people stay on 76. no one panicked 77. the best nightkilimanjaro climb : a rite of passage for father and sonclimbing kilimanjaro is a transformational experience for many people. the things that make the mountain hard are the very things that make it so powerful. in the case of my son josh and i,the walk up kilimanjaro proved a powerful symbol of his transition into manhood, and a great change in our relationship.day three on the mountain, josh was hit with massive headaches. he told me every step felt like a nail driving into his head. and then, on the night we climbed the crater rim, less than 40 minutes from the summit, josh fell. i was walking ahead, and did not even see it. he was so exhausted that he could not get up. he recalled our guides, debating whether or not they should take him straight down. josh snapped out of it. he forced himself to his feet, shook the guides off. he set his face towards the peak and just kept marching. near the summit he caught up with me and we reached the peak together.“ ive never been in so much pain and so happy at the same time,he said, as we sat side by side on the frozen rock and looked down over africa. “you know, in the past when wed go on camping and rafting trips, you guided and took care of me through it all. but on kilimanjaro it was different. from the bottom up, i climbed it. i never felt like a kid, even when 1 was in pain. you never acted like a parent.”“thats not quite true,”i replied. “when you told me that on the summit you fell-and i did not even notice, my first thought was, oh my god! im such an awful parent! but then it hit me, he got himself up. he walked to the peak on his own. he didnt need me to help.,”i realized as i spoke that two people had died that night on kilimanjaro. a child and a parent. it was just two friends who walked down the mountain together.31.what is not mentioned in the first paragraph?a.kilimanjaro is powerful.b.kilimanjaro is hard to climb.c.many people, including josh, have changed after climbing kilimanjaro.d.the writer has a distant relationship with his son after climbing kilimanjaro.【答案】d【解析】细节理解题。根据文章第一段提到乞力马扎罗山很强大,很难爬,很多人,包括josh都在爬过乞力马扎罗山后改变了。没有提到 d选项的内容,故选d。32.from the second paragraph we know that_a.josh had a slight headache.b.josh reached the top of t
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年在线视频直播平台开发项目可行性研究报告及总结分析
- 2025年健康食品市场趋势与产品开发可行性研究报告及总结分析
- 2025年智慧能源管理系统建设可行性研究报告及总结分析
- 2025年数字化营销平台研发项目可行性研究报告及总结分析
- 2025年河北省职业院校(高职)智能电梯装配调试与检验技能大赛考试题库 含答案
- 2025年粮食产销合同
- 无人机驾驶员驾照考试题库审定版
- 2025年(高级)连锁经营管理师资格考试复习试题 含答案
- 2025年乡村振兴与生态农业项目可行性研究报告及总结分析
- 2025年低碳出行方案推广可行性研究报告及总结分析
- 机电安装工程安全管理
- 叠氮化钠-化学品安全技术说明书中文MSDS(完整版)
- 药物外渗的应急预案及处理
- 改性聚苯醚行业发展预测分析
- 中国各民族建筑风格英文介绍
- 六年级上册科学全册知识点(新改版苏教版)
- 大力弘扬新时代斗争精神PPT怎样弘扬新时代斗争精神PPT课件(带内容)
- 超市店长工作计划总结 超市店长年度工作计划
- 2023学年完整公开课版闽菜1
- 设备采购技术服务方案
- 安全监督先进个人主要事迹范文七篇
评论
0/150
提交评论