高考英语阅读理解精英系列训练题(12).doc_第1页
高考英语阅读理解精英系列训练题(12).doc_第2页
高考英语阅读理解精英系列训练题(12).doc_第3页
高考英语阅读理解精英系列训练题(12).doc_第4页
高考英语阅读理解精英系列训练题(12).doc_第5页
免费预览已结束,剩余5页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2014高考英语阅读理解精英系列训练题(12)及答案【海口市2013高考英语模拟题】clong bus rides are like television shows. they have a beginning, a middle, and an end-with commercials (商业广告)thrown in every three or four minutes. the commercials are unavoidable. they happen whether you want them or not. every couple of minutes a billboard(广告牌) glides by outside the bus window. “buy super clean toothpaste.” “drink good wet root beer.” “fill up with pacific gas.” only if you sleep, which is equal to turning the television set off, are you spared the unending cry of “you need it! buy it now!”the beginning of the ride is comfortable and somewhat exciting, even if youve traveled that way before. usually some things have changed-new houses, new buildings, sometimes even a new road. the bus driver has a style of driving and its fun to try to figure it out the first hour or so. if the driver is particularly reckless or daring, the ride can be as thrilling as a suspense story. will the driver pass the truck in time? will the driver move into the right or the left-hand lane? after a while, of course, the excitement dies down. sleeping for a while helps pass the middle hours of the ride. food always makes bus rides more interesting. but youve got to be careful of what kind of food you eat. too much salty food can make you very thirsty between stops.the end of the ride is somewhat like the beginning. you know it will soon be over and theres a kind of expectation and excitement in that. the seat, of course, has become harder as the hours have passed. by now youve sat with you legs crossed, with your hands crossed behind your head. the end comes just at the right time. there are just no more ways to sit.64. what does the phrase “glides by”in paragraph 1 nearly mean?a. goes by roughly and noisily b. moves by roughly and quietlyc. moves by smoothly quietlyd. goes quietly and noisily65. whatisthepurposeofthispassage? a. todisplaythedifferencesbetweenlongbustripsandtvshowsb. topersuadeyoutotakealongbustrip c. toshow the similaritiesbetweenlongbustripsandtvshows d. todescribethebillboardsalongtheroad 66. thewriterofthispassagewouldprobablyfavor .a. busdriverswhowere reckless b.nobillboardsalongtheroad c. atelevisionsetonthebus d. drivingalone67. thewriterfeelslongbusridesareliketvshowsbecause .a.theybothhaveabeginning,amiddle,andanend,withcommercialsinbetween b. thecommercialsbothontvshowsandonthebillboardsalongtheroadarefunc.thedriversarealwaysrecklessontvshowsjustastheyareonbuses d.bothtravelingandwatchingtvarenotexciting 【参考答案】6467 ccba (2011江西卷)cthe garden city was largely the invention of ebenezer howard (1850-1928). after immigrating form england to the usa, and an unsuccessful attempt to make a living as a farmer, he moved to chicago, where he saw the reconstruction of the city after the disastrous fire of 1871. in those days, it was nicknamed “the garden city”, almost certainly the source of howards name for his later building plan of towns. returning to london, howard developed his design in the 1880s and 1890s, drawing on ideas that were popular at the time, but creating a unique combination of designs.the nineteenth-century poor city was in many ways a terrible place, dirty and crowded; but it offered economic and social opportunities. at the same time, the british countryside was in fact equally unattractive: though it promised fresh air and nature, it suffered from agricultural depression(萧条) and it offered neither enough work and wages, nor much social life. howards idea was to combine the best of town and country in a new kind of settlement, the garden city. howards idea was that a group of people should set up a company, borrowing money to establish a garden city in the depressed countryside; far enough from existing cities to make sure that the land was bought at the bottom price.garden cities would provide a central public open space, radial avenues and connecting industries. they would be surrounded by a much larger area of green belt, also owned by the company, containing not merely farms but also some industrial institutions. as more and more people moved in, the garden city would reach its planned limit-howard suggested 32,000 people; then, another would be started a short distance away. thus, over time, there would develop a vast planned house collection, extending almost without limit; within it, each garden city would offer a wide rang of jobs and services, but each would also be connected to the others by a rapid transportation system, thus giving all the economic and social opportunities of a big city.66. how did howard get the name for his building plan of garden cities? a. through his observation of the country life. b. through the combination of different ideas. c. by taking other peoples advice. d. by using the nickname of the reconstructed chicago.67. the underlined phrase“drawing on ”in paragraph 1 probably means_. a. making use of b. making comments on c. giving an explanation of d. giving a description of 68. according to howard, garden cities should be built_. a. as far as possible from existing cities b. in the countryside where the land was cheap c. in the countryside where agriculture was developed d. near cities where employment opportunities already existed69. what can we learn about garden cities from the last paragraph? a. their number would continue to rise b. each one would continue to become larger c. people would live and work in the same place d. each one would contain a certain type of business70. what could be the best title for the passage? a. city and countrysideb. the invention of the garden city c.a new city in chicagod. a famous garden city in england66题:答案:d考点:细节理解题解析:通过文章第一段的第三句得出:芝加哥的花园城市几乎成为了howard 后来命名的来源。选项选择d, 选项a,b,c未体现67题答案:a考点:词义理解题解析:通过文章第一段叙述可知howard在到达芝加哥后有了创建“花园城市“的灵感,回到伦敦后,他运用当时所流行的观点把各种设计进行了结合,形成了他自己的独特设计。选项选择a68题答案:b考点:细节理解题解析:根据文章第二段的最后一句话可知:要远离现有的城市带以保证土地可以以最低的价位买到。解题关键在:to make sure 表示目的是,重点在后面。bottom price 指最低价格,对应文章选项的土地便宜。答案选择b. 选项a,c,d 都不是建造花园城市的关键要求。69题答案:a考点:细节理解题解析:根据文章第三句可知:当越来越多的人搬入花园城市,花园城市就会达到它的预期极限,然后,在不远的地方又会建造另外一个花园城市。答案选择:a.选项b, 每一个花园城市并不会一直扩大,到了一定程度,就会到达极限,另一个花园城市会再建造起来,该选项错误选项c. 不同的花园城市建造起来,人们不会在同一个地点生活和上班。该选项错误选项d每一个花园城市都有带有农业和一些工业企业,并不只带有一种特定的经济。从最后一段的第二句可以得出该选项错误。70题答案:b考点:主旨大意题解析:从文章通篇可知,文章讲到的是由芝加哥花园城市的建立到伦敦花园城市的建立,再到文章二段,三段讲到的花园城市建立需要的一些条件和建立的模式可知道文章重点是围绕花园城市的创立来展开的。a选项与文章本身不符合,c选项芝加哥新城只是文章开头的引入,后面通篇围绕的都是花园城市展开,与文章本身不符合,d选项的英格兰花园城市只是花园城市的一个典型代表,选项并没有进行通篇描述这一个花园城市,而是转入花园城市的总体建立条件和模式展开。故答案选择b. 阅读理解dmost of us spend our lives seeking the natural world. to this end, we walk the dog, play golf, go fishing, sit in the garden, drink outside rather than inside the pub, have a picnic, live in the suburbs, go to the seaside, buy a weekend place in the country. the most popular free time activity in britain is going for a walk. and when joggers (慢跑者) jog, they dont run the streets. every one of them automatically heads to the park or the river. it is my firm belief that not only do we all need nature, but we all seek nature, whether we know we are doing so or not.but despite this, our children are growing up nature-deprived (丧失). i spent my boyhood climbing trees. these days, children are robbed of these ancient freedoms, due to problems like crime, traffic, the loss of the open spaces and strange new ideas about what is best for children, that is to say, things that can be bought, rather than things that can be found.the truth is to be found elsewhere. a study in the us: families had moved to better housing and the children were assessed for adhd (多动症). those whose housing had more natural views showed an improvement of 19%; those who had the same improvement in material surroundings but no nice view improved just 4%.a study in sweden indicated that kindergarten children who could play in a natural environment had less illness and greater physical ability than children used only to a normal playground. a us study suggested that when a school gave children access to a natural environment, the entire school would do better in studies.another study found that children play differently in a natural environment. in playgrounds, children create a hierarchy (等级) based on physical abilities, with the tough ones taking the lead. but when a grassy area was planted with bushes, the children got much more into fantasy play, and the social hierarchy was now based on imagination and creativity.most bullying (恃强凌弱) is found in schools where there is a tarmac (柏油碎石) playground; the least bullying is in a natural area that the children are encouraged to explore. this reminds me unpleasantly of sunnyhill school, with its hard tarmac, where i used to hang about in corners dreaming about wildlife.but children are frequently discouraged from involvement with natural spaces, for health and safety reasons, for fear that they might get dirty or that they might cause damage. so, instead, the damage is done to the children themselves: not to their bodies but to their souls.one of the great problems of modern childhood is adhd, now increasingly and expensively treated with drugs. yet one study after another indicates that contact with nature gives huge benefits to adhd children. however, we spend money on drugs rather than on green places.the life of old people is much better when they have access to nature. the most important for the growing population of old people is in quality rather than quantity of years. and study after study finds that a garden is the single most important thing in finding that quality.in wider and more difficult areas of life, there is evidence to indicate that natural surroundings improve all kinds of things. even problems with crime and aggressive behaviour are reduced when there is contact with the natural world.dr william bird, researcher from the royal society for the protection of birds, states in his study, “a natural environment can reduce violent behaviour because its process helps reduce anger and behavior that people might regret later.” wild places need encouraging for this reason, no matter how small their contribution.we tend to think human beings are doing nature some kind of favour when we are protecting nature. the error here is far too deep: not only do humans need nature for themselves, but the very idea that humanity and the natural world are separable things is damaging.human beings are a species of animals. for seven million years we lived on the planet as part of nature. so we miss the natural world and long for contact with non-human life. anyone who has patted a dog, stroked a cat, sat under a tree with a glass of beer, given or received a bunch of flowers or chosen to walk through the park on a nice day, understands that.we need the wild world. it is necessary to our well-being, our health, our happiness. without other living things around us we are less than human.15. what is the authors firm belief?a. people seek nature in different ways.b. people should spend most of their lives in the wild.c. people have quite different ideas of nature.d. people must make more efforts to study nature.16. what does the author say people prefer for their children nowadays?a. personal freedom.b. things that are natural.c. urban surroundings.d. things that are purchased17. what does a study in sweden show?a. the natural environment can help children learn better.b. more access to nature makes children less likely to fall ill.c. a good playground helps kids develop their physical abilities.d. natural views can prevent children from developing adhd.18. children who have chances to explore natural areas _.a. tend to develop a strong love for scienceb. are more likely to dream about wildlifec. tend to be physically tougher in adulthoodd. are less likely to be involved in bullying19. what does the author suggest we do to help children with adhd?a. find more effective drugs for them.b. provide more green spaces for them.c. place them under more personal care.d. engage them in more meaningful activities.20. in what way do elderly people benefit from their contact with nature?a. they look on life optimistically.b. they enjoy a life of better quality. c. they are able to live longer. d. they become good-humoured.参考答案15-20 adbdbb 【海口市2013高考英语模拟题】djust the mention of the toefl, gre and gmat exams brings a thought of long hours of dull paper work. but that idea is becoming increasingly out of date. computerised tests have brought a series of changes from test psychology to scoring techniques.from computer-equipped rooms, examinees answer the questions on a computer. if they are sure about their choices, they can pass to the next question by pressing the entry next. then another question will be randomly selected from a vast test item bank and appear on the screen. after answering all the questions, examinees can choose the entry quit if they are not satisfied with their performance, or score if they want to see the result. scores will be calculated immediately and appear on the screen. by that point, students marks are officialthere is no going back.since they greatly shorten the painful waiting processwhich used to be two or three months, computerised tests have won worldwide popularity. besides, ther

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论