




免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语阅读理解抓分训练精品(35)及答案阅读理解book 1 : brack obama grades: 3-5our price: $ 8.95his mother came from kansas. his father came from kenya. he grew up in hawaii and indonesia, far from the center of american politics. few people had even heard of brack obama before 2004. but one powerful speech in boston changed all that for the illinois senator(参议员). in 2008, this inspiring leader ran for the countrys top job, president.book 2: danica patrick grades: 3-5our price: $ 8.95growing up, danica patrick dreamed of racing in the indianapolis 500. in 2005, her dream came true. danica finished the race in fourth place, the best ever result by a woman. three years later, she became the first female to win an indycar race. as a woman competing in a sport dominated by men, danica faced many obstacles. but she never stopped believing in herself, no matter what the difficulties.book 3: ellen ochoa grades: 3-5our price: $ 8.95some people dream of becoming stars. ellen ochoa dreamed of living among them! she worked hard to make her dream of becoming an astronaut come true. on april 8, 1993, she strapped (用带子系好)herself in for the ride of her life aboard the space shuttle discovery. ochoa aimed high and boldly went where no hispanic woman had gone before. find out about ochoas amazing journey in her own words and photos from her personal collection!book 4: lebron jamesgrades: 3-5our price: $ 8.95fans, teammates, and opponents know him as king james. many people consider lebron james to be the most talented basketball player of his generation. but there is much more to his story. he overcame hard times as a kid and rose to national fame as a teenager. he then jumped right from high school to the pros. along the way, lebron never lost sight of where he came from or who he is.13.what do the four books have in common according to the passage?a. their prices are the same and they are all about famous leaders.b. they are all about africans and their contributions to society.c. they are written for the same grades and their prices are the same.d. they are for the same readers and printed by the same publisher.14.emma is dreaming of being a car racer. who can be an example to her?a. brack obama b. danica patrick c. ellen ochoa d. lebron james15. if john wants to learn something about becoming a basketball player, which book should he read?a. brack obama b. danica patrick c. ellen ochoa d. lebron james16. which of the following statements is true according to the passage? a. obama was popular with most of the people in america before he ran for president. b. in 2005, danica patrick became the first woman to win an indycar race. c. ochoa is the first hispanic woman to have gone aboard the space shuttle discovery for the ride. d. lebron james is the most talented basketball player.参考答案 d) cbdc c42013天津卷 aguide to stockholm university libraryour library offers different types of studying places and provides a good studying environment.zonesthe library is divided into different zones.the upper floor is a quiet zone with over a thousand places for silent reading, and places where you can sit and work with your own computer. the reading places consist mostly of tables and chairs.the ground floor is the zone where you can talk.here you can find sofas and armchairs for group work.computersyou can use your own computer to connect to the wifi specially prepared for notebook computers; you can also use library computers, which contain the most commonly used applications, such as microsoft office.they are situated in the area known as the experimental field on the ground floor.groupstudy placesif you want to discuss freely without disturbing others, you can book a study room or sit at a table on the ground floor.some study rooms are for 23 people and others can hold up to 68 people.all rooms are marked on the library maps.there are 40 groupstudy rooms that must be booked via the website.to book,you need an active university account and a valid university card.you can use a room three hours per day,nine hours at most per week.storage of study materialthe library has lockers for students to store course literature.when you have obtained at least 40 credits(学分),you may rent a locker and pay 400 sek for a years rental period.rules to be followedmobile phone conversations are not permitted anywhere in the library.keep your phone on silent as if you were in a lecture and exit the library if you need to receive calls.please note that food and fruit are forbidden in the library, but you are allowed to have drinks and sweets with you.36the librarys upper floor is mainly for students to _a. read in a quiet placebhave group discussionsctake comfortable seatsdget their computers fixed37library computers on the ground floor _a. help students with their field experimentsbcontain software essential for schoolworkcare for those who want to access the wifidare mostly used for filling out application forms38what condition should be met to book a groupstudy room?a. a group must consist of 8 people.bthreehour use per day is the minimum.cone should first register at the university.dapplicants must mark the room on the map.39a student can rent a locker in the library if he _a. can afford the rental feebattends certain courseschas nowhere to put his booksdhas earned the required credits40what should not be brought into the library?a. mobile phones.borange juice.ccandy.dsandwiches.【要点综述】 本文是一篇说明文,主要介绍了在stockholm university library中需要注意的事项。这里有专门的默读区、讨论区,有如何使用计算机、存储材料以及使用手机和带食物及饮料等的规定。36. a细节理解题。根据zones中的“the upper floor is a quiet zone with over a thousand places for silent reading ”可知,上面的一层楼是学生用来安静地读书的地方。故选a。37b细节理解题。根据computers中的“you can also use library computers, which contain the most commonly used applications, such as microsoft office.”可知,学校图书馆一楼的电脑里有做功课需要的软件。故选b。38. c细节理解题。根据groupstudy places中的“to book, you need an active university account and a valid university card.”可知,要想预订“小组学习的房间”,你需要先注册申请。故选c。39. d细节理解题。根据storage of study material中的“when you have obtained at least 40 credits, you may rent a locker”可知,要想在图书馆里有个衣物柜必须得达到一定的学分。故选d。40. d细节理解题。根据rules to be followed中的“please note that food and fruit are forbidden in the library”可知,食物不能带入图书馆,sandwiches是食物,因此不能带入。故选d。c42013新课标全国卷 d lowcost gifts for mothers daygift no. 1 offer to be your mothers health friend. promise to be there for any and all doctors visits whether a disease or a regular medical checkup. most mothers always say “no need”, but another set of eyes and ears is always a good idea at a doctors visit. the best part? this one is free.gift no. 2help your mother organize all of her medical records, which include the test results and medical information. put them all in one place. be sure to make a list of all of her medicines and what times she takes them. “having all this information in one place could end up saving your mothers life,” dr. marie savard said.gift no. 3enough sleep is connected to general health conditions. “buy your mother cotton sheets and comfortable pillows to encourage better sleep,” savard said. “we know that good sleep is very important to our health.”gift no. 4some gift companies such as presents for purpose allow you to pay it forward this mothers day by picking gifts in which 10 percent of the price you pay goes to a charity (慈善机构). gift givers can choose from a wide variety of useful but inexpensive thingsmany of which are “green”and then choose a meaningful charity from a list. when your mother gets the gift, she will be told that she has helped the chosen charity.48. what are you advised to do for your mother at doctors visits?a. take notes.b. be with her.c. buy medicine.d. give her gifts.49where can you find a gift idea to improve your mothers sleep?a. in gift no. 1. b. in gift no. 2.c. in gift no. 3. d. in gift no. 4.50buying gifts from presents for purpose allows mothers to_a. enjoy good sleep b. be wellorganizedc. get extra support d. give others help【要点综述】 在母亲节,有好多廉价的礼物可以送给妈妈,也有不用花钱的,但是却很有意义,比如妈妈生病,你可以陪伴在身边,也可以买些健康小礼物,或者让妈妈有机会帮助别人。48b细节理解题。根据第一段中的“offer to be your mothers health friend.promise to be there for any and all doctors visits whether a disease or a regular medical checkup.”可知,建议陪伴在妈妈身边。49c细节理解题。根据第三段中的“buy your mother cotton sheets and comfortable pillows to encourage better sleep”可知,在gift no.3中可以找到改善母亲睡眠的礼物。50d推理判断题。文章最后一段提到presents for purpose,联系该段中的“she will be told that she has helped the chosen charity.”可知,这个礼物可以让母亲给别人提供帮助。阅读理解-epeople tend to become more personal and hide less of themselves when using emailresearchers from open university in britain have found in a recent study that there are good reasons for thisthe team of researchers asked 83 pairs of students, all strangers to each other, to solve a problemthey had to discuss this question: if only five people in the world could be saved from a world disaster, who should they be? the pairs of students had to talk over the problem either face to face or by computersdrjohnson said, “they told their partners four times as much about themselves when they talked over the internet as when they talked face to facewhen the computers were fitted with cameras so that students could see each other, this limited the personal side of the conversation” generally the information was not extremely personalit was mainly about things such as where they went to school, or where they used to livebut some students discussed their love stories, and personal childhood experiencesdrjohnson believes that emailing encourages people to focus on themselvesand when they do this, they become more open , especially if there are no cameras“if you cannot see the other person, it becomes easier to talk about yourselfthis is because you are not thinking what the other person is thinking of youso emailing has become the modern way of talking” said drjohnsonhowever, this style of talking is not entirely new“in the 19th century people started to use the telegraph to communicatenow the same kind of thing has happened and people ended up speaking more freely”drjohnson thinks that e-mailers need to know about these effects of emailing, especially when they start work in a company“if you dont know about it, you could find yourself saying more about yourself than you wanted to ”17the subject discussed in this passage is ahow people open up when emailing bhow people do research studies chow to communicate at work dhow to discuss and solve a problem 18the reason that some couples talked freely about themselves is that athey didnt talk about very personal things bthey couldnt see each other cthe cameras on the computers were turned on dthey had to discuss a question 19what do the underlined words (in para4) refer to?athe telegraphbthe computercemailingdface-to-face talk20in the writers opinion, one should afocus on oneself when emailing btalk more freely in email than usual cdiscuss any subject that one wants to dconsider how one uses email at work 【参考答案】 e) abcd阅读理解“soon, youre going to move it out!” cried my neighbor upon seeing the largest tomato plant known to mankind, or at least known in my neighborhood.one tiny 9-inch plant, bought for $1.25 in the spring, has already taken over much of my rose bed, covering much of other plants, and is well on its way to the front door.roses require a good deal of care, and if it werent for the pleasure they give, it wouldnt be worth the work. as it is, i have a garden full of sweet-smelling roses for most of the year. bushes must be pruned (剪枝) in early spring, leaving ugly woody branches until the new growth appears a few weeks later. it was the space available in the garden that led me into planting just one little tomato plant. a big mistake.soil conditions made just perfect for roses turn out to be even more perfect for tomatoes. the daily watering coupled with full sun and regular fertilizing (施肥) have turned the little plant into a tall bush. the cage i placed around it as the plant grew has long since disappeared under the thick leaves.now the task i face in harvesting the fruit is twofold:first, i have to find the red ones among the leaves, which means i almost have to stand on my head, and once found i have to reach down and u
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 重难点解析人教版八年级上册物理声现象《噪声的危害和控制》专项测试试题(含答案及解析)
- 中级钳工职称考试题库及答案
- 考点解析-人教版八年级上册物理物态变化《温度》同步测评试卷(含答案详解版)
- 红岩中考试题及答案详解
- 一级裁判理论考试题库及答案
- 2025年消防执业资格考试题库(消防应急救援装备)消防设施检验试题及答案
- 独立承包协议书范本
- 2025年宁波市事业单位招聘考试综合类公共基础知识真题模拟试卷
- 2025年合肥市事业单位招聘考试综合类专业能力测试试卷(审计类)真题模拟详解及预测
- 2025年南京市事业单位招聘考试综合类专业能力测试试卷(物流类)真题模拟训练
- 2025贵州黔西南州普安县县直单位、街道考调事业单位工作人员47人考试参考题库及答案解析
- 百日安全无事故活动方案
- 2025走进人工智能2.0
- 2025中新社(北京)国际传播集团有限公司新疆分公司招聘6人考试历年参考题附答案详解
- 天然气公司冬季安全培训课件
- 2025年辽宁沈阳市近海控股集团招聘24人笔试参考题库附带答案详解
- 6.2《学会依法办事》教案- 2025-2026学年八年级道德与法治上册 统编版
- 统编版四年级语文下册第四单元【教材解读】 课件
- 《现代教育技术》考试题库及答案
- 广东省深圳市2026届九年级化学第一学期期中综合测试模拟试题含解析
- 建筑工人安全知识培训课件
评论
0/150
提交评论