




免费预览已结束,剩余7页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语阅读理解精英系列训练题(24)及答案【哈尔滨市第六中学2013高三(三模)】cwe know the famous ones-the thomas edison and the alexander graham bells- but what about the less famous inventors? what about the people who invented the traffic light and the windshield wiper (雨刮器)?shouldnt we know who they are?joan mclean thinks so. in fact, mclean, a professor of physics at mountain university in range, feels so strongly about this matter that shes developed a course on the topic. in addition to learning “who” invented “what”, however, mclean also likes her students to learn the answers to the “why” and “how” questions. according to mclean, “ when students learn the answers to these questions, they are better prepared to recognize opportunities for inventing and more motivated to give inventing a try.”her students agree. one young man with a patent for an umbrella is walking proof of mcleans statement. “ if i had not heard the story of the windshield wipers invention,” said tommy lee, a senior physics major, “ i never would have dreamed of turning my bad experience during a rainstorm into something so constructive.” lee is currently negotiation to sell his patent to an umbrella producer.so, just what is the story behind the windshield wiper? well, mary anderson came up with the idea in 1902 after a visit to new york city. the day was cold and stormy, but anderson still wanted to see the sights, so she jumped aboard a streetcar. noticing that the driver was struggling to see through the snow covering the windshield, she found herself wondering why there couldnt be a built-in device for cleaning the window. still wondering about this when she returned home to birmingham, alabama, anderson started drafting out solutions. one of her ideas, a lever(操作杆) on the inside of a vehicle that would control an arm on the outside, became the first windshield wiper.today we benefit from countless inventions and innovations. its hard to imagine driving without garrett a. morgans traffic light. its equally impossible to picture a world without katherine j. blodgetts innovation that makes glass invisible. can you picture life without clear windows and eyeglasses?56. by mentioning “traffic light” and “windshield wiper”, the author indicates that countless inventions are_.a. beneficial, because their inventors are famous b. not useful, because their inventors are less famousc. beneficial, though their inventors are less famous c. not useful, though their inventors are famous57. professor joan mcleans course aims to_.a. add color and variety to students campus life b. inform students of the windshield wipers inventionc. prepare students to try their own inventions d. carry out the requirements by mountain university 58. tommy lees invention of the unbreakable umbrella was _a. not eventually accepted by the umbrella producer b. due to his dream of being caught in a rainstorm c. inspired by the story behind the windshield wiper d. not related to professor joan mcleans lectures59. which of the following can best serve as the title of this passage?a. shouldnt we know who invented the windshield wiper b. how to design a built-in device for cleaning the windowc. how to help students to sell their inventions to producers d. shouldnt we develop invention courses in universities【参考答案】(c)63-66ccca链接2. (2012四川卷)on a hill 600 feet above the surrounding land, we watch the lines of rain move across the scene, the moon rise over the hills, and the stars appear in the sky. the views invite a long look from a comfortable chair in front of the wooden house.every window in our wooden house has a view, and the forest and lakes seldom look the same as the hour before. each look reminds us where we are.there is space for our three boys to play outside, to shoot arrows, collect tree seeds, build earth houses and climb trees.our kids have learned the names of the trees, and with the names have come familiarity and appreciation. as they tell all who show even a passing interest, maple(枫叶) makes the best fighting sticks and white pines are the best climbing trees.the air is clean and fresh. the water from the well has a pleasant taste, and it is perhaps the healthiest water our kids will ever drink. though they have one glass a day of juice and the rest is water, they never say anything against that.the seasons change just outside the door. we watch the maples turn every shade of yellow and red in the fall and note the poplars (杨树)putting out the first green leaves of spring. the rainbow smell fills the local stream as the ice gradually disappears, and the wood frogs start to sing in pools after being frozen for the winter. a family of birds rules our skies and (lies over the lake.41.what can be learned from paragraph 2?a.the scenes are colorful and changeable.b.there are many windows in the wooden house.c.the views remind us that we are in a wooden house.d.the lakes outside the windows are quite different in color.42.by mentioning the names of the trees, the author aims to show that_.a.the kids like playing in treesb.the kids are very familiar with treesc.the kids have learned much knowledged.the kids find trees useful learning tools43.what does the underlined sentence in the last paragraph mean?a.the change of seasons is easily felt.b.the seasons make the scenes change.c.the weather often changes in the forest.d.the door is a good position to enjoy changing seasons.44.what is the main purpose of the author writing the text?a.to describe the beauty of the scene around the house.b.to introduce her childrens happy life in the forest.c.to show that living in the forest is healthful.d.to share the joy of living in the nature.【考点】日常生活类散文【文章大意】想象一下,住在四面环山,清水宜人,绿树包围,鸟儿鸣叫的清幽、自然的环境里是多么让人神清气爽的一件事呀!作者就带我们去享受了一下这样的世外桃源。41.【答案】a【试题解析】细节理解题。根据文章第二段第一句后半句:and the forest and lakes seldom look the same as the hour before.可知答案a符合文意。42.【答案】c【试题解析】目的意图。根据第四段的第二句:as they tell all who show even a passing interest,可以推断出,作者提到这么多树木的名字,说明了孩子们学到了很多。故答案c符合文意。 链接3 (2012四川卷)here is your best chance to travel around the uk in 2012: more than 200 b&bs ( bed & breakfast) across england, scotland, wales and northern ireland are selected to offer you amazing services for your stay at their lowest prices! dont miss it. just collect the vouchers(活动券)in our b&b daily printed from 01/04/2012 to 07/04/2012 and book the stays for your travel following the terms and conditions below:the offer includes a room for the night and a breakfast the next morning.the offer is of two kinds; 20 per room, per night, valid(有效期)during stay period of 02/04/2012 31/05/2012 and then again 01/09/2012 31/10/2012; 35 per room, per night, valid during stay period of 01/06/2012 31/08/2012.the offer is valid for a basic twin or double room only.the slay must be booked directly with the chosen b&bs before 28/04/2012.each voucher can only be used by the bolder to book one room for one nightif voucher holders book either the 20 or 35 per room per night, any additional services such as lunch, evening meal or activities may require an extra charge. but these are not required in order to take up the offer. please check directly with your chosen b&bs to see what extra services are available.vouchers must be presented on arrival. if no vouchers are presented, the b&bs may reserve (保留) the right to charge at full price for every night of stay.vouchers may not be used together with any other offer.the voucher holders must pay for the slay in full at the time of booking. additional 10 may be paid to confirm(确认)the booking and will be returned on arrival.the b&bs reserve the right to refuse voucher holders bookings for people under the age of 18.45.the voucher can be used for a slay al the chosen b&b on.a. 09/01/2012b. 04/02/2012c. 01/03/2012d. 28/04/201246.how much should be paid for a two-night stay in october 2012 at a chosen b&b?a. 70.b. 40.c. 35.d. 30.47.what right do the b&bs reserve?a.to charge extra 10 for bookings with no vouchers.b.to refuse bookings for guests under the age of 18.c.to charge at full price for stays not confirmed.d.to request extra charges as tips.48.by taking up the offer, the voucher holders can choose to.a.book either a basic twin or double room at the chosen b&bsb.have lunch or evening meal without paying extra moneyc.use the b&b offer together with other offersd.book the stays through b&b daily47.【答案】b【试题解析】细节理解题。根据文章最后一句the b&bs reserve the right to refuse voucher holders bookings for people under the age of 18.可知答案b符合文意。48.【答案】a【试题解析】细节理解题。根据文章所列条款的第三条和第六条可知答案符合文意。【难度】一般【长难句解析】please check directly with your chosen b&bs to see what extra services are available.请直接在已选择的b&bs店里进行核对,看有什么额外的服务提供。what引导宾语从句,在从句中做定语,修饰extra services。 链接1. (2012全国卷2)addis ababa, ethiopia one of the worlds most famous fossils (化石) the 3.2 million-year-old lucy skeleton (骨骼) unearthed in ethiopia in 1974 will go on an exhibition tour abroad for the first time in the united states, officials said tuesday.even the ethiopian public has only seen lucy twice. the lucy on exhibition at the ethiopian national museum in the capital, addis ababa, is a replica while the real remains are usually locked in a secret storeroom. a team from the museum of national science in houston, texas, spent four years discussing with the ethiopians for the u.s. tour, which will start in houston next september.“ethiopias rich culture of both the past and today, is one of the best kept secrets in the world,” said joel bartsch, director of the houston museum.the six-year tour will also go to washington, new york, denver and chicago. officials said six other u.s. cities may be on the tour. but they said plans had not been worked out.travelling with lucy will be 190 other fossils. played in a camp the night of her discovery, is part of the skeleton of what was once a 3-foot-tall ape-man (猿人).53. the author writes this text mainly to _ .a. introduce a few u.s. museumsb. describe some research workc. discuss the value of an ape-mand. report a coming event54. what does the words “a replica” in paragraph 2 refer to?a. a painting of the skeleton.b. a photograph of lucyc. a copy of the skeleton.d. a written record of lucy.55. how many cities has lucys u.s. tour plan already included?a. four.b. five.c. six.d. eleven.56. what was the skeleton named after?a. an ape-man.b. a song.c. a singer.d. a camp.【考点】热点话题-记叙文【文章大意】最古老的类人猿骨骼化石将进行巡回展出。53.【答案】d【试题解析】本文是一篇新闻报道,讲述时类人猿化石将进行巡回展出。所以选择d。【难度】一般54.【答案】c【试题解析】猜测词义题。the lucy on exhibition at the ethiopian national museum in the capital, addis ababa, is a replica while the real remains are usually locked in a secret storeroom.。中的while the real remains are usually locked in a secret storeroom.。然而真品仍锁在秘密的仓库里,所以猜测a replica词义为赝品、复制品。【难度】一般【长难句解析】the lucy on exhibition at the ethiopian national museum in the capital, addis ababa, is a replica while the real remains are usually locked in a secret storeroom.。while表示对比。55.【答案】b【试题解析】由第二段最后一句which will start in houston next september.和第四段第一句the six-year tour will also go to washington, new york, denver and chicago.可知答案为b。【难度】一般56.【答案】b 【试题解析】最后一段的 her name taken from a beatles song that played in a camp the night of her discovery, 可知选b。【难度】较易【哈尔滨市第六中学2013高三(三模)】ddogs are known for a strong sense of smell. their noses can be trained to identify different smells. dogs are often used in search and rescue operations and to sniff for things like drugs and explosives. some dogs have even been trained to sniff for cancer in people.researchers have been trying to reproduce the extraordinary sense of smell that real dogs are born with. now, officials at the glasgow airport in scotland are testing a new security device called an “electronic sniffer dog”. the electronic sniffer dog represents one of the latest developments in the area of smell technology.a scottish company, cascade technologies, joined with the french security company morpho to develop it. the device uses lasers to identify explosive materials in gases in the air. the purpose is to identify explosives that may be hidden on a persons body.the machine looks similar to the metal detectors now used at airports. passengers walk through the machine as the lasers test the surrounding air. people are not required to take off their coats, belts or shoes as part of the security process. and, unlike full-body scanners, the new device does not show images of the passengers.officials at cascade technologies say the machine can process one person per second and produce almost immediate results. they say future development could cut security processing times at airports by screening all passengers at walking speed.professor yushan yan, the head of chemical and environmental engineering at the university of california, riverside, points out that unlike real dogs, electronic devices do not get tired or need to be walked or require food and water. professor yan says real dogs also have other needs. “they
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 铁路货运物流操作流程标准化手册
- 2025年杭州地铁科技有限公司招聘(第一批)考前自测高频考点模拟试题及一套答案详解
- 张浦安全员培训课件
- 2025年甘肃农业大学招聘博士专职辅导员16人考前自测高频考点模拟试题(含答案详解)
- 工地临时供电设备布置规程
- 2025年陕西汉水电力实业(集团)有限责任公司招聘(2人)模拟试卷及完整答案详解
- 医用设备维护保养操作流程与技巧
- 低年级除法运算教案范例
- 小学英语口语常用表达及练习集
- 2025年武汉轻工大学专项招聘54人考前自测高频考点模拟试题及1套完整答案详解
- GB/T 7713.4-2025信息与文献编写规则第4部分:数据论文
- 2025关于上海市的劳动合同范本
- 2025年全国通信专业技术人员职业水平考试(通信专业实务终端与业务)(高、中级)练习题及答案
- 土地出让课件
- 法律职业资格考试客观题(试卷一)试题与参考答案(2025年)
- 江西中寰投资集团下属公司招聘笔试题库2025
- 弱电施工安全培训课件
- 特种作业考试试题(含答案)
- 2025年储能应用行业研究报告及未来行业发展趋势预测
- 2025-2030中国游戏音频技术发展与沉浸式体验设计趋势报告
- 2025年苏绣行业研究报告及未来行业发展趋势预测
评论
0/150
提交评论