全程复习构想高考英语一轮复习 课时训练16 Module4 Sandstorms in Asia 外研版.doc_第1页
全程复习构想高考英语一轮复习 课时训练16 Module4 Sandstorms in Asia 外研版.doc_第2页
全程复习构想高考英语一轮复习 课时训练16 Module4 Sandstorms in Asia 外研版.doc_第3页
全程复习构想高考英语一轮复习 课时训练16 Module4 Sandstorms in Asia 外研版.doc_第4页
全程复习构想高考英语一轮复习 课时训练16 Module4 Sandstorms in Asia 外研版.doc_第5页
免费预览已结束,剩余2页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

课时训练16module 4sandstorms in asia一、单元扣点.根据句意,用所给单词或短语的适当形式填空forecastchemicaldesertificationcyclefrightenmajorscaryurgeexperienceprotect1the sand storm that occurred several weeks ago was among the most .答案frightening2 is one of the causes of sandstorms.答案desertification3another big sandstorm in todays weather report.答案has been forecast4 in a real sandstorm is quite dangerous.答案to cycle5nowadays people use too many in their life, which is bad for the environment.答案chemicals6the doctor me to have an xray test, and then, he could make a conclusion.答案urged7hundreds of thousands of people died in the earthquake in tangshan in 1976.答案major8my brother is an traveler while i seldom travel.答案experienced9we must take measures to our rivers from being polluted.答案protect10what a great you have given me!答案scare.完成句子1树吸收二氧化碳,释放氧气。trees carbon dioxide and oxygen.答案take in; give out2在老师的保护下,学生们安全过了马路。 of the teacher, the students crossed the road safely.答案under the protection3我们取得了一个又一个的胜利。we achieved victories .答案one after another4暴风有时持续一整天,车辆开得很慢,因为浓浓的尘埃降低了能见度。the storms sometimes continue all day and traffic moves very slowly because the thick dust .答案makes it difficult to see5为了防止沙漠进一步侵近,政府已经采取了很多措施,例如植树。(take measures) 答案to prevent the desert coming nearer, many measures have been taken by the government, such as planting trees.二、阅读理解it was one of those terribly hot days in baltimore. needless to say, it was too hot to do anything outside. but it was also scorching in our apartment. this was 1962, and i would not live in a place with an air conditioner for another ten years. so my brother and i decided to leave the apartment to find someplace indoors. he suggested we could see a movie. it was a brilliant plan.movie theaters were one of the few places you could sit all day andmost importantsit in air conditioning. in those days, you could buy one ticket and sit through two movies.then, the theater would show the same two movies again. if you wanted to, you could sit through them twice. most people did not do that, but the manager at our theater, mr. bellow, did not mind if you did.that particular day, my brother and i sat through both movies twice, trying to escape the heat. we bought three bags of popcorn and three sodas each. then, we sat and watched the music man followed by the man who shot liberty valance.wed already seen the second movie once before. it had been at the theater since january, because mr. bellow loved anything with john wayne in it.we left the theater around 8, just before the evening shows began. but we returned the next day and saw the same two movies again, twice more. and we did it the next day too. finally, on the fourth day, the heat wave broke.still, to this day i can sing half the songs in the music man and recite half of john wayne and jimmy stewarts dialogue from the man who shot liberty valance! those memories are some of the few i have of the heat wave of 1962. theyre really memories of the screen, not memories of my life.本文讲述了作者和作者的兄弟为了逃避酷暑,一连几天在电影院把两部相同的电影看了一遍又一遍,直到耳熟能详。1in which year did the author first live in a place with an air conditioner?a. 1952.b. 1962.c. 1972.d. 1982.答案c解析从第一段中的“this was 1962, and i would not live in a place with an air conditioner for another ten years”可选c。2what does the underlined word “it” in paragraph 3 refer to?a. the heat.b. the theater.c. the music man. d. the man who shot liberty valance.答案d解析根据第三段中的“then, we sat and watched the music man followed by the man who shot liberty valance. wed already seen the second movie once before.”可知it指的是第二部电影the man who shot liberty valance。3what do we know about mr. bellow?a. he loved children very much.b. he was a fan of john wayne.c. he sold air conditioners.d. he was a movie star.答案b解析根据第三段中的“. because mr. bellow loved anything with john wayne in it”可知mr. bellow很喜欢john wayne,故选b。4why did the author and his/her brother see the same movies several times?a. the two movies were really wonderful.b. they wanted to avoid the heat outside.c. the manager of the theater was friendly.d. they liked the popcorn and the soda at the theater.答案b解析根据第一段中的“scorching” (very hot)以及第二段中的“movie theaters were one of the few places you could sit all day and most important sit in air conditioning”可推知,他们的目的是避暑。5what can we learn from the last paragraph?a. the author turned out to be a great singer.b. the author enjoyed the heat wave of 1962.c. the authors life has been changed by the two movies.d. the author considers the experience at the theater unforgettable.答案d解析最后一段作者说到时至今日他仍然会唱the man who shot liberty valance里的歌,会背诵里面的对白,很少会说起1962年的热浪,但是会时常说起这部电影,说明作者很怀念那段在电影院度过的时光。三、完形填空mark was a great kid from a bad neighborhood. crime, drugs, fighting and poverty: you name the 1 and his neighborhood had it. a scholarship fund 2 his tuition to catholic high school, where he was a great baseball player. mark 3 in the classroom, though. he was bright, but behind, perhaps due to a 4 home environment. but there were problems 5 the time for all he needed to do. some felt mark should give up sports and 6 schooling. but, in reality, if he was going to attend college, he would need his 7 . a fellow teacher, mrs. jones, 8 to tutor mark in math. i helped mark with other areas of work. no one 9 us. mrs.jones 10 it up this way: “pay day doesnt always come on mondays.”when we were not working with mark to 11 his skills for the act, marks dad took him to various 12 to talk with both baseball and football program coaches. he settled on the one college that offered him 13 to play both sports. but he 14 a good act score.it took months to receive the 15 of college entrance exams. one afternoon after school, mark rushed into my office and yelled, “im going to college! im going to college!”“i guess you got your 16 ?” i asked. “well, yeah!” he laughed. “and guess what? i got one point more than i need to be 17 . thank you! now, wheres mrs. jones? ive got to tell her, too!”until that moment, i had 18 quite understood what “pay day doesnt always come on mondays” 19 . but it was clear to me the instant mark came to 20 his news. no amount of money could ever reward us as much as the news of a boy who finally had a chance at a better life.1a. problemb. condition c. advantaged. environment2a. lent b. received c. providedd. donated3a. succeeded b. struggled c. played d. competed4a. difficult b. strange c. favourable d. sensible5a. spending b. keeping c. wasting d. finding6a. get on b. take on c. concentrate on d. keep on7a. tuition b. sports c. determination d. patience8a. ordered b. promised c. inspired d. offered9a. praised b. helped c. paidd. comforted10a. summed b. made c. put d. picked11a. assess b. improve c. applyd. display12a. clubs b. stadiums c. departmentsd. colleges13a. majors b. programs c. scholarships d. resources14a. needed b. achieved c. kept d. took15a. papers b. messages c. fees d. results16a. scores b. arrangements c. courses d. applications17a. dismissedb. accepted c. delayed d. supported18a. never b. ever c. even d. already19a. changed b. overlooked c. affected d. meant20a. learnb. explain c. announced. carry答案与解析本文是一篇夹叙夹议文。作者通过帮助mark提高他的act成绩,最终使mark实现了上大学的梦想,改变了他的命运。这使作者真正理解了“pay day doesnt always come on mondays”的真正含义。1a根据前面的“crime,drugs,fighting and poverty”及结合选项可知,这些都是mark身上的问题。故选a项。2c句意为:教育基金会给他提供了上catholic中学的学费。a项意为“借出”;b项意为“收到”;c项意为“提供”;d项意为“捐赠”。根据句意可知,c项符合语境。故选c项。3b根据上文的“he was a great baseball player”及下文的“.in the classroom, though”可知,空格处与“great”形成对比。故选b项。4a根据第一段中的“mark was a great kid from a bad neighbourhood”可知,a项符合语境。故选a项。5d句意为:但是找时间来做他需要做的所有事情有些困难。spend意为“花费(时间、金钱等)”;keep意为“保持,饲养”;waste意为“浪费”;find意为“找到”。there is problem (in) doing sth是习惯用法,意为“在做某事方面有困难”。故选d项。6c句意为:有人认为mark应该放弃体育,专心于学习。concentrate on意为“全神贯注于”,符合语境。故选c项。7b前面说有人建议他放弃体育,而根据“but”可知,实际上他要上大学的话就不能放弃,即他需要体育。故选b项。8d句意

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论