




免费预览已结束,剩余9页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
module2单元检测时间:120分钟满分:150分第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. why did the woman congratulate the man?a. he won the game or competition.b. he was lucky enough.c. he was the only one who had watched a game.2when will the dance be held?a. this saturday. b. next saturday.c. next sunday.3what kind of music does the woman like?a. popular music. b. jazz music.c. classical music.4whats the probable relationship between the two speakers?a. husband and wife.b. friends or classmates.c. boss and employee.5what team may they probably belong to?a. chess. b. basketball. c. bridge.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。6how is the weather today?a. no snow, but with a strong wind.b. no rain, but with a strong wind.c. snowing heavily with a little wind.7whats the temperature today?a. it may be 15 degrees at most.b. it may be 15 degrees below zero at least.c. it may be 15 degrees below freezing as usual.8what does the last dialogue imply?a. they are both interested in skating.b. they both like listening to weather forecast.c. they are both skating players by profession.听第7段材料,回答第9至11题。9who is going to sell his car?a. the man. b. the woman.c. the womans cousin.10whats the car like?a. its a twodoor car.b. its a fourdoor car.c. its a fourdoor car with power brakes.11. what can we learn from the dialogue?a. her cousin will take his car abroad.b. the man has the intention of buying the car.c. they dont agree with each other on buying the car.听第8段材料,回答第12至14题。12how many times has the phone rung?a. just once. b. several times.c. five times.13whats the probable relationship between the two speakers?a. neighbours. b. a couple.c. classmates.14what do we know about the woman?a. shes a little nervous.b. shes very excited.c. shes very angry.听第9段材料,回答第15至17题。15whats the topic of the dialogue about?a. likes and dislikes.b. music and dancing.c. swimming and reading.16why does the woman hate going to school?a. because she likes going to parties.b. because there is no free class.c. because she is made to study.17where does the dialogue take place?a. in the party. b. in the school.c. in the cinema.听第10段材料,回答第18至20题。18how far will each missile (导弹) fly?a. about 400 kilometres.b. about 800 kilometres.c. nearly 4,000 kilometres.19whats the attitude of the foreign ministry in seoul?a. frightened. b. regretful.c. supportive.20why did north korea launch the missiles?a. they wanted to conquer south korea.b. they wanted to begin their peace talk with south korea.c. they wanted to get the south koreas attention.听力材料text 1w: well done and congratulations to you.m: thank you very much.text 2m :i hope you can come to the dance next saturday.w: im sorry, but i cant.text 3m: what kind of music do you like?w: i like classical music. do you?m: not very much. classical music sends me to sleep.text 4w: is it john, isnt it?m: well,well, mary. fancy meeting you here. i havent seen you for. oh, what.w: oh, must have been nearly ten years.text 5w: do you play bridge?m: no,i dont play any card games. but i know how to play chess. how about you?w: well, i happen to be one of the best chess players around.m: ok, lets play, then. well see who the best is.text 6w: what is the weather like today?m: it has stopped snowing,but theres a bitter cold wind.w: look at the ice there hanging from the roof!m: and the streets are covered with ice.w: do you happen to know what the temperature is today?m: i missed todays weather forecast over the radio.w: it feels like 15 degrees below zero at least. i dont mind the cold weather,but i do hate it when it gets slippery.m: the ice will be soon thick enough for skating. im so fond of winter sports!w: thats fine! lets go skating together tomorrow!text 7w: what kind of car do you have?m: an old one.w: i know its old,but what is it?m: its a chevrolet. why do you ask? are you going into car business?w: nothing like that. my cousin is going to take a job overseas and he cant take his car with him, so hes going to sell it cheap. its practically new.m: well, i have been thinking about getting a newer car. i cant afford a brand one.w: would you like to look at my cousins car?m: is it a fourdoor or a twodoor?w: its a twodoor.m: does it have automatic transmission?w: yes,and it also has power steering,power brakes,and air conditioning.m: i guess i might take a look at it. how much is he asking?w: i dont know for sure, but hell make you a good deal.m: okay. set it up for me to see it, if you can.text 8w: was the telephone ringing?m: i didnt hear anything.w: i thought i heard it ring two or three times.m: sometimes when the windows are open, you can hear the neighbours phone.w: well, im expecting an important phone call,and i dont want to miss it.m: is it anything i should know about?w: not really. it has something to do with work and doesnt really affect us here at home.m: why dont you go out ahead and do what you want to do outside? ill call you if the phone rings for you.w: thanks. i think i will. ive been waiting so long now im getting nervous. i need to relax outdoors.text 9m: this class is free, for our teacher is ill.w: really? now, lets talk about something interesting.m: what do you like and dislike, lora?w: oh,i like lots of things! swimming. dancing, going to the cinema. and i love going to parties,of course.m: so do i. i like going to parties very much.w: i like to go to camp, too. its fun. we can do many interesting things there.m: do you really? i dont like to go to camp. i prefer to stay at home, reading, watching tv, and listening to music. do you like music?w: music? not really.m: what do you dislike?w: as for i dont like. well, i dont like cooking very much and i hate going to school.m: why? dont you like studying? i like studying very much.w: like studying? i cant stand it. its so boring. the teachers make us go on repeating things until we learn them by heart.m: do you really? thats too bad. well,our teachers are quite different. they let us learn and discover things ourselves.w: you are so lucky.text 10south korean officials say north korea fired the missiles throughout the day saturday, launching them in the morning, early afternoon, and early evening.the missiles were apparently launched from a facility on north koreas east coast,and are believed to have flown nearly 400 kilometres each.the foreign ministry in seoul issued a statement calling the launches a “deliberate act”and expressing “deep regret over north koreas continued acts to increase tensions in northeast asia. ”south korean officials say the launches break the latest united nations security council resolution 1874,passed after pyongyangs nuclear weapons test in may. that measure forbids the north from launching any missiles.the test launches set off with the united states independence day holiday, drawing comparisons to north koreas test of a longrange missile on the july 4 holiday three years ago. the norths may nuclear test fell on the u. s. memorial day holiday.on thursday, north korea fired several shortrange missiles as talks between north and south korea concluded without progress,south korean defense department spokesman won taejae says such launches are aimed at getting the souths attention.答案:15abcba610abaca1115bbbaa1620cbabc第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。awhen thinking about quitting (giving up) smoking, list all the reasons why you want to quit. every night before going to bed,repeat one of the reasons 10 times.decide that you want to quit. try to avoid thinking how difficult it might be. for example, think of all the time you waste taking cigarette breaks, rushing out to buy a pack, hunting for a light. set a date for quitting perhaps a special day like your birthday or a holiday. if you smoke heavily at work, quit during your vacation. dont let anything change the date. begin to condition yourself physically; start a modest (适度的) exercise; drink more water; get plenty of rest.immediately after quitting.the first few days after you quit, spend as much free time as possible in places where smoking is forbidden (禁止), such as libraries, museums,offices and so on.drink water and fruit juice. try to avoid wine, coffee, and other drinks which remind you of cigarette smoking.start a conversation with someone instead of a match for a cigarette.if you miss the feeling of having a cigarette in your hand, play with something else a pencil,a pen or a ruler.21which of the following statements is best supported by the author?a. whenever you feel like a cigarette,try to forget it by starting a conversation with someone.b. try to be an icebreaker before asking for a light.c. if you miss the feeling of having a cigarette in your hand,play with a match.d. every night before going to bed, repeat each of the reasons 10 times.解析:细节理解题。根据第六段“start a conversation with someone instead of a match for a cigarette.”可知可以通过谈话来忘记吸烟,故选a项。答案:a22from the passage,we know smokers _.a. waste a lot of time smokingb. have to stop to smoke from time to timec. can only quit smoking during their holidayd. start a modest and easy exercise解析:细节理解题。根据第二段“. think of all the time you waste taking cigarette breaks .”可知吸烟浪费了大量宝贵的时间,故选a项。答案:a23the author suggested _.a. all kinds of drinks be avoided immediately after quittingb. drinking water and fruit juice immediately after quittingc. trying lowtar cigarettes immediately after quittingd. spending as much time as possible in public places解析:细节理解题。根据第五段“drink water and fruit juice. try to avoid wine, coffee, and other drinks which remind you of cigarette smoking.”可知作者建议戒烟后应多喝水和果汁,故选b项。答案:b24if the article is in a newspaper,which section is it in?a. sports. b. news.c. health. d. culture.解析:主旨大意题。根据常识,戒烟是为了健康,故该文章应该会出现在报纸的健康专栏里,故选c项。答案:cbit is the injury from breathing cigarettes that has led to the invention of ecigarettes. using these cigarettes requires small power from battery and these cigarettes are also available in various flavors and varied nicotine levels. owing to the fact that the charge from a short cable is required, carrying the electronic cigarettes cant be that easy in some case. this means that the smoking habits of individuals are in fact controlled! also,the human body is protected from harmful smoke that is not given off by the electrical version of these new age cigarettes.the cigarettes are in a fine pack and they are durable (持久的)! for the first time ever,tobacco smokers do not have to carry matches and lighters which may cause burns to their finger tips and boring holes into their clothes! the result is basic dignity for the smokers because they will not disrespect the nonsmokers among them by polluting the air that they breathe. electronic cigarettes and the packages they come in can also be reused,which means that a lot of money can be saved.they are environmentally friendly. for starters, this kind of cigarettes cannot be put on unless with a source of an electrical current. this means that rooms and pathways do not, under any circumstances, get filled with smoke just because a smoker passed by! the smoke is done away, meaning the air, even around a smoker, is always fresh! disposals (处理) for the cigarettes have also been invented so that there are no harmful smoking bits and pieces carelessly thrown away which pollute the environment!ecigarettes have made the world a better place at the very least. those who are addicted to smoking on a regular or even irregular basis can therefore do so responsibly and give better consideration to their health.25its learned from paragraph 1 that _.a. the original smoking habits of smokers are hard to controlb. ecigarettes have different tastes and nicotine levelsc. the electronic cigarettes are convenient to carryd. the short cable is used to determine how fully the batteries are charged解析:细节理解题。根据第一段第二句话可知电子烟有不同的口味,烟中尼古丁的含量也有不同的级别。答案:b26whats the main idea of paragraph 3?a. why do ecigarettes produce no smoke.b. ecigarettes are environmentally friendly.c. why are disposals for the cigarettes invented.d. ecigarettes benefit both smokers and nonsmokers.解析:段落大意题。该段的首句“they are environmentally friendly.”为主题句,故选b项。答案:b27according to the author, ecigarettes _.a. matter less to heavy smokersb. are right alternatives to smokersc. shouldnt be overvaluedd. should be made cheap解析:推理判断题。文章中作者用大量的篇幅讲了电子烟的好处,因此可推知他认为电子烟是吸烟者的好选择。答案:b28whats the purpose of this passage?a. to introduce an invention.b. to describe the wide spread of ecigarettes.c. to explain the injury from breathing cigarettes.d. to show how to smoke ecigarettes.解析:主旨归纳题。根据全文内容尤其是第一段第一句话可知作者写作本文的目的是介绍一种新发明电子烟(ecigarettes)。答案:acfor many years, scientists have warned that smoking tobacco is bad for your health. yet people around the world still smoke. the world health organization tells that almost 5,000,000 people around the world die each year from the effects of smoking. that number is increasing. who officials say tobacco use will have killed more than 8,000,000 people a year by 2020 if nothing is done to control the problem.in the united states, more than fortysix million adults currently smoke. american health experts say tobacco use is the leading cause of death in the united states. this year, 440,000 americans will die of diseases linked to smoking.smoking tobacco is the leading cause of lung disease. smoking also has been linked to heart disease and many kinds of cancers. the american cancer society says smoking is responsible for about 87% of all lung cancers in the united states.american government health experts say smoking affects not only the smokers. women who smoke cigarettes during pregnancy are more likely to have babies with health problems. pregnant women who smoke are at risk of having a baby who weighs less than normal. low birth weight babies have an increased risk of early death and may suffer from a number of health disorders.experts say tobacco smoke also affects the health of people who do not smoke. smokers may harm the health of family members and people at work when they breathe out smoke from cigarettes. this is called “secondhand smoke”the american cancer society says there is no safe way to smoke. it says smoking begins to cause damage immediately. all cigarettes can damage the body. smoking even a small number of cigarettes is dangerous.29what would be the best title for the passage?a. the harmful effects of smokingb. people around the world continue to smokec. smoking is the leading cause of lung diseasesd. smoking affects the health of people who dont smoke解析:主旨归纳题。根据第一段的第一句话,并通读全文,可知文章内容全是围绕“吸烟有害健康”主题展开的,故选a项。答案:a30which of the following is not true according to the passage?a. smoking tobacco is the leading cause of lung disease.b. smoking also has been linked to heart disease, stroke and many kinds of cancers.c. smoker may not harm the health of family members.d. smoking tobacco is bad for your health; however, people around the world continue to smoke.解析:细节理解题。根据第五段第二句话可知。烟民吸烟可能会伤及家人和同事的健康,故c的说法不符合文意。答案:c31the underlined word “pregnancy” in paragraph 4 probably means _.a. the period of studying in schoolb. the state of being oldc. the turn of lifed. the state of having a baby inside her body解析:词义猜测题。根据第四段“women who smoke cigarettes during pregnancy are more likely to have babies with health problems.”吸烟的女人更有可能生出不健康的宝宝,其中during pregnancy作时间状语,可推知pregnancy意为“怀孕期”,故选d项。答案:d32according to the text, it can be inferred that the author _.a. prefers smokingb. thinks people had better not smokec. thinks smoking is not dangerousd. thinks nothing should be done to control the problem解析:推理判断题。全文作者一直在写吸烟的害处,且根据最后一段“all cigarettes can damage the body. smoking even a small number of cigarettes is dangerous.”可推测出作者的观点是人们最好不要抽烟。答案:bddriving a car is not just handling controls and judging speed and distance. it requires you to predict what other road users will do and get ready to react to something unexpected. when alcohol is consumed, it enters your bloodstream and acts as a depressant (抑制药), damaging eyesight, judgment and coordination (协调), slowing down reaction time and greatly increasing the risk of accidents. even below the drink driving limit,driving will be affected.alcohol may take a few minutes to be absorbed into the bloodstream and start action on the brain. absorption rate is increased when drinking on an empty stomach or when consuming drinks mixed with fruit juice. to get rid of alcohol from the body is a very slow process and it is not possible to speed it up with any measures like taking a shower or having a cup of tea or coffee.the present road traffic ordinance states clearly that the limit of alcohol concentration is:50 milligrams of alcohol per 100ml of blood; or22 micrograms of alcohol per 100ml of breath; or67 milligrams of alcohol per 100ml of urine (尿液)drivers who cause traffic accidents, or who commit a moving traffic offence or are being suspected of drink driving will be tested.any driver found drinking beyond the limit will be charged. the driver declared guilty may be fined a maximum of hk $25,000 and be sentenced t
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 零跑电动汽车购车协议
- 河北省尚义县2025年上半年事业单位公开遴选试题含答案分析
- 河北省临西县2025年上半年公开招聘村务工作者试题含答案分析
- 2025地下室小平方房屋使用权转让合同
- 2025年城市综合体项目房地产合作开发合同范本
- 2025版水电安装工程分包与工程验收标准合同
- 2025年生物制药企业间技术合作合同示范
- 2025包材国际采购合同范本
- 2025版人力资源和社会保障厅社会保障业务培训与研讨合同
- 2025版事业单位教学楼物业出租合作协议
- 汽车销售劳动合同书
- 湖北武汉历年中考作文题与审题指导(2000-2024)
- 中学学生会检查细则说明表格
- 新初一家长培训会课件
- 2025年小学五年体育试题及答案
- 大中型企业安全生产标准化管理体系要求编制说明
- 《酿造工艺教程》课件
- 《社会治理概论》教学大纲
- 2024ESC心房颤动管理指南解读-完整版
- 小儿哮喘病护理
- 中华护理学会老年人误吸的预防团体标准解读
评论
0/150
提交评论