




免费预览已结束,剩余9页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
第五单元测评(总分:150分时间:120分钟)第卷第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。m:lily,ive just written a story.want to read it?w:why not?come on.1.what does the woman mean?a.she has no time to read.b.she doesnt want to read.c.she wants to read right away.答案:cm:you look so pleased.you must have done well in the exam.w:not really,but my parents are here to see me.2.what makes the woman so happy?a.her own looks.b.her exam result.c.her parents visit.答案:cm:hello!glad to see you.how is your father?w:my father is very sick.he coughs so badly.m:to my understanding,he really should listen to the doctor and cut down on smoking.3.what does the man think the womans father should do?a.go to see a doctor.b.smoke less.c.stop smoking.答案:bw:are you going to listen to the talk this afternoon?m:of course i will.it is said the speaker is a famous professor from peking university.w:then lets go to the talk together.4.what are the two speakers going to do this afternoon?a.to see a film.b.to have a swim.c.to listen to a talk.答案:cm:jennifer,what book are you reading?w:its a collection of pictures of the outdoor sculptures of greek.m:im very interested in it.may i have a look?w:sure.lets read together.5.what are the speakers going to do?a.visit greece.b.draw pictures.c.read a book.答案:c第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从每题所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,每个小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。w:hello,tom.are you here for the first period?m:um.no.i just came to meet the new history teacher,mrs smith and i wasnt expecting to see you here.w:why not?m:well.lily,to be honest,the whole class is talking about how you got fired and were replaced by mrs smith.w:(laughs)is that so?in some way they are right.m:so we are going to have mrs smith?w:in fact,you are talking to mrs smith!i am not fired.i just got married over the summer vacation and changed my name!6.when did this conversation take place?a.at the beginning of the new term.b.during the summer vacation.c.in the last period of the term.答案:a7.why did tom come there?a.to meet a new teacher.b.to say goodbye to lily.c.to attend a history class.答案:a8.how did tom feel when he saw lily?a.excited.b.anxious.c.surprised.答案:c听第7段材料,回答第9至11题。w:take it easy,matt.youre going to be fine with my family.m:i dont know.i mean.what is your super successful father going to think about you dating an artist?he is the regional manager for wal-mart?w:yes,but actually he is quite easy-going.m:and your brother?w:he is getting his mba right now at harvard university.m:what about your sister?w:she is the head of marketing in her company.m:and you said your mom had got a state award for her excellent work,right?w:yes.but dont worry.theyre going to love you.9.what is matt?a.an artist.b.a manager.c.a student.答案:a10.what is matt to the girl?a.brother.b.boyfriend.c.boss.答案:b11.how many people are there in the girls family at least?a.3.b.4.c.5.答案:c听第8段材料,回答第12至14题。m:this music is awesome.i really enjoy it.how about you?w:ive never listened to irish music before,but i really like the music and atmosphere of this place.m:you can download some more to appreciate when you go back home.im sure youll love it!you know,its always been one of my favourites.w:so what other kinds of music do you like?m:classic and jazz.w:really?i love jazz,too.every friday night there is a jazz concert in the local theatre not far from my home.sometimes i drive there to listen to jazz.m:sounds like fun.may i go along with you?w:of course.but this friday i have to visit my parents back home.what about next friday?m:fine.i pick you up at 6 sharp.we can have dinner together and then go to the concert.w:great!12.where might the speakers be?a.at home.b.at the theatre.c.in the car.答案:b13.what music does the girl always favour?a.irish music.b.jazz.c.classic music.答案:b14.when will they go to the concert together?a.every friday.b.this friday.c.next friday.答案:c听第9段材料,回答第15至17题。w:hey,billy!long time no see.what have you been doing lately?m:ive visited several places of historical interests in beijing.i have to say forbidden city impressed me most.and im thinking of going to the great wall and having a look of old hutongs.w:talking about hutongs,i once lived there when i was a little child.m:really?come on.and tell me more about it.w:hutongs were heaven for children.we girls always played jump rope and hide-and-seek.boys got together to hold soccer matches.m:interesting!and i have also heard there are many twists and turns,right?w:thats true.so it is easy for people to lose their way.what seems rare to westerns is that a family with 3 or 4 generations may often live together.m:no wonder people say the hutongs have witnessed the traditional way of living in beijing.15.where has billy been?a.the forbidden city.b.the great wall.c.hutongs.答案:a16.what activity was most popular among boys?a.jump rope.b.hide-and-seek.c.soccer.答案:c17.why is it easy for visitors to get lost?a.hutongs are rare to westerners.b.there are a lot of twists and turns.c.therere 3 or 4 generations living together.答案:b听第10段材料,回答第18至20题。good morning,ladies and gentlemen,and welcome to our tour.now were on the way to some points of historical interest in the city.if you look out of the window on your right,youll see the grange,one of the oldest buildings in the city.it was built 200 years ago,and still has most of the old furniture.perhaps the most interesting thing is that every saturday afternoon,you can come and watch them bake bread the way it was done 200 years ago.on our left is a university building.this university building is just 125 years old.we will be stopping in a quarter at bridgeton castle.it was built by sir henry pellet for his young wife.he bought almost all of the building materials from england.look at the beautiful glass windows.unfortunately,sir henrys young wife became ill and died before the castle was completed.sir henry became so unhappy that he left the castle and returned to england.no family members ever lived there.18.where does the speaker probably give the talk?a.on a bus.b.in a castle.c.in a university.答案:a19.when was the grange built?a.125 years ago.b.200 years ago.c.255 years ago.答案:b20.who was bridgeton castle built for?a.henry pellet.b.henry pellets wife.c.henry pellets mother.答案:b第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。anew york hall of science(nyhs)founded in 1964,it is new york citys only hands-on science and technology centre.being an interactive science museum,it has the largest collection of hands-on science exhibits in new york city,exploring biology,chemistry and physics.the museum focuses on education for children aged 5 and up,with the aim of conveying the excitement and understanding of science and technology to children.queens county farm museum(qcfm)the museum,dating back to 1697,is the only working historical farm in new york city.it is an actual farm and you can wander around the farm to see the fields and animals.its a good chance for your kids to meet sheep,goats,pigs,chickens and cows!the museum sells feed for young hands who are willing to get licked(舔)by sheep and goats.the animals are friendly to visitors.the museum also offers many exciting hands-on programs,such as apple pressing workshop,honey bee alive and a lot more.american museum of natural history(amnh)it is one of the largest and most famous museums in the world.with a history of 143 years,the museum is well-known for its collections and exhibitions representing people and animals throughout the ages.one of the museums great attractions is a series of fossil(化石)halls that include the must-see dinosaur wing.it also provides hands-on events for school groups of all ages on a variety of topics.museum of the moving image(mmi)the museum originally opened in 1988 and reopened in january 2011 after a $67 million expansion.as the best media museum in new york city,it promotes public understanding and appreciation of the art,history,technique and technology of film,television and digital media.with a balance of hands-on activities and information,it can entertain and educate people of different ages.21.what can we learn about queens county farm museum?a.it is an open-air museum.b.it has a history of 143 years.c.it has been rebuilt recently.d.it is far away from new york city.答案:a解析:推理判断题。根据queens county farm museum(qcfm)中的“the museum,dating back to 1697,is the only working historical farm in new york city.it is an actual farm and you can wander around the farm to see the fields and animals.”可推知,该博物馆是露天的,故答案选a项。22.if you are interested in animals of millions of years ago,you will probably go to.a.nyhsb.mmic.qcfmd.amnh答案:d解析:细节理解题。根据american museum of natural history(amnh)中的“one of the museums great attractions is a series of fossil(化石) halls that include the must-see dinosaur wing.”可知,答案选d项。23.which of the following statements is true?a.it cost $67 million to build mmi.b.amnh is famous for its exhibitions on human evolution.c.nyhs entertains and educates children about science and art.d.only children aged five and up can feed the animals in qcfm. 答案:b解析:细节理解题。根据american museum of natural history(amnh)中的“with a history of 143 years,the museum is well-known for its collections and exhibitions representing people and animals throughout the ages.”可知,amnh因其有关人类与动物进化的展品而闻名,故答案选b项。24.what do these four museums have in common?a.they all have a long history.b.they all offer hands-on programs.c.all the museums are world famous.d.all the museums are especially designed for children.答案:b解析:细节理解题。阅读全文可知,这4个博物馆中都有提到hands-on这一词,故答案选b项。beleven-year-old evan green doesnt want to save just one treehe wants to save a whole rainforest!in the redwood city,calif,a boy started a group called the red dragon conservation team four years ago to do just that.so far,the teams members have raised$4,500.thats enough to purchase and protect more than 16 acres of rainforest in costa rica through the centre for ecosystem survival.every year,thousands of square miles of rainforest are destroyed worldwide.logging(伐木)and farming are mostly likely to blame,scientists say.the loss is terrible news for animals and people.even though rainforests cover less than 2 percent of the earth,they are home to half the worlds plants and animals.rainforests also provide water and help control the earths climate.evans work to save the rainforests recently earned him a barron prize for young heroes.the prizes are given to children or teenagers who have made a positive difference in the world.evans goal is“to save enough rainforests to last forever”.he wont have to do it alone.his actions have already inspired other kids to chip in.one girl asked for donations instead of presents on her birthday.she raised $850.other kids are starting their own conservation teams.evan says everyone can help the planeteven by taking small steps such as recycling.he and his family try to make a difference every day.“we recycle,we try to limit our garbage.weve been walking a little more,and we buy local food,”evan said.25.evan started the group.a.to help the poorb.to save the rainforestsc.to win the barron prized.to make himself well-known答案:b解析:细节理解题。由第一、二段可知埃文创建该组织是为了保护热带雨林。26.how much does it cost to buy and protect an acre of rainforest in costa rica?a.about $4,500.b.about $850.c.about $280.d.about $1,000.答案:c解析:细节理解题。由第二段可知购买和保护16英亩的热带雨林需要4,500 美元,也就是说,每英亩约280美元。27.the underlined phrase“chip in”in paragraph 4 probably means“”.a.look atb.contribute moneyc.ask for birthday presentsd.unite with other kids答案:b解析:词义猜测题。由第四段可知埃文的行动激发了其他的孩子不同方式的捐款,因此该短语此处表示“捐款”。28.what evan said in the last paragraph suggests that.a.we all can do something to protect the earthb.actions speak louder than wordsc.we should learn to recycle from now ond.a good beginning makes a good ending答案:a解析:推理判断题。最后一段的主题句是“evan says everyone can help the planeteven by taking small steps such as recycling.”,而埃文的话正反映了这一主题。csea life melbourne aquarium(水族馆)the all-new sea life melbourne aquarium,situated in the heart of melbournes cbd,is one of victorias leading visitor attractions and an unforgettable outing for the whole family.having 12 amazing zones of discovery,sea life melbourne aquarium is the very place that you cannot miss when you visit the city.opening timessea life melbourne aquarium is open from 9:30 am until 6:00 pm every day of the year,including public holidays.last admission is at 5:00 pm,one hour before closing.location(位置)sea life melbourne aquarium is located on the corner of flinders street and king street,melbourne.it is situated on the yarra river,opposite crown entertainment complex.getting to sea life melbourne aquariumtrainsea life melbourne aquarium is a short walk from either flinders or southern cross train stations.tram(有轨电车)the sea life melbourne aquarium tram stop is located on the free city circle tram route(公交线路) and also routes 70 and 75.city circle trams run every 10 minutes in both directions.shuttle busthe melbourne city tourist shuttle is a free bus service,stopping at key tourist attractions in and around the city.running daily,every 15 minutes from 10:00 am to 4:00 pm.car parkingwhile there is no public car parking at sea life melbourne aquarium,there are several public car parking lots available only a short walk away.wheelchair accesssea life melbourne aquarium provides people in wheelchairs with full access to all 12 zones.each floor also has wheelchair accessible toilets.termstickets will be emailed to you immediately after purchase or you can download and print your ticket once payment has been accepted.please print out all tickets purchased and present at the front entrance of sea life melbourne aquarium.no ticket,no entry!29.sea life melbourne aquarium .a.is located at the center of the cbd in the cityb.has 12 most attractive places in melbournec.admits visitors from 9:30 am until 6:00 pmd.is beside crown entertainment complex答案:a解析:细节理解题。根据文章第一句中的“.situated in the heart of melbournes cbd”可以得知海洋生物馆位于墨尔本中央商务区。故a项正确。30.getting to sea life melbourne aquarium,visitors can take .a.trains from southern cross train stationb.shuttle buses around the train stationc.boats across the yarra riverd.either tram route 70 or 75答案:d解析:细节理解题。根据第五段中的“on the free city circle tram route(公交线路) and also routes 70 and 75”可知游客可以乘坐70路或75路有轨电车。31.sea life melbourne aquarium offers visitors .a.free car parkingb.wheelchair accessc.internet connectiond.transportation service答案:b解析:细节理解题。根据文章倒数第二段的“.provides people in wheelchairs with full access to all 12 zones.each floor also has wheelchair accessible toilets.”可知海洋生物馆为游客提供通往12个展区的轮椅通道。故b项正确。da guide to the universityfoodthe twu cafeteria is open 7 am to 8 pm.it serves snacks (小吃),drinks,ice cream bars and meals.you can pay with cash or your id cards.you can add meal money to your id cards at the front desk.even if you do not buy your food in the cafeteria,you can use the tables to eat your lunch,to have meetings and to study.if you are on campus in the evening or late at night,you can buy snacks,fast food,and drinks in the lower caf located in the bottom level of the douglas centre.this area is often used for entertainment such as concerts,games or tv watching.relaxationthe globe,located in the bottom level of mcmillan hall,is available for relaxing,studying,cooking,and eating.monthly activities are held here for all international students.hours are 10 am to 10 pm,closed on sundays.healthlocated on the top floor of douglas hall,the wellness centre is committed to physical,emotional and social health.a doctor and nurse is available if you have health questions or need immediate medical help or personal advice.the cost of this is included in your medical insurance.hours are monday to friday,9 am to noon and 1:00 to 4:30 pm.academic supportall students have access to the writing centre on the upper floor of douglas hall.here,qualified volunteers will work with you on written work,grammar,vocabulary,and other academic skills.you can sign up for an appointment on the sign-up sheet outside the door,two 30-minute appointments per week maximum.this service is free.transportationthe twu express is a shuttle(班车)service.the shuttle transports students between campus and the shopping centre,leaving from the mattson centre.operation hours are between 9 am and 3 pm,saturdays only.round trip fare is $1.32.what can you do in the twu cafeteria?a.do homework and watch tv.b.buy drinks and enjoy concerts.c.have meals and meet with friends.d.add money to your id and play chess.答案:c解析:细节理解题。从第一段第二句“it serves snacks(小吃),drinks,ice cream bars and meals.”可知你可以在此吃饭,从第一段最后一句中的 “to have meetings and to study”可知你可以在这里会见朋友。meeting在本句中表示“会面”而不是“会议”。a、b、d三项文中未提到,故选c项。33.where and when can you cook your own food?a.the globe,friday.b.the lower caf,sunday.c.the twu cafeteria,friday.d.the mcmillan hall,sunday.答案:a解析:细节理解题。从第三段第一句“the globe.is available for.cooking,and eating.”可知在globe你可以做饭。故选a项。34.the guide tells us that the wellness centre .a.is open six days a weekb.offers services free of chargec.trains students in medical cared.gives advice on mental health答案:d解析:细节理解题。从第四段第一句中的“the wellness centre is committed to physical,
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年功能性食品市场消费者行为与产品创新策略研究
- 工业互联网平台IPv6技术升级2025年智能制造设备部署方案报告
- 聚焦2025年功能性食品市场:消费需求与产品创新方向解析
- 2025年中国高性能内衬离型纸行业市场分析及投资价值评估前景预测报告
- 2025年农村新能源在农村地区智慧金融服务技术创新与应用研究报告
- 2025年新能源汽车轻量化车身轻量化碰撞安全性能模拟分析报告
- Module 5 Unit1第一课时 说课稿 外研版八年级英语上册
- 环保设备制造业市场竞争态势分析报告:2025年产品创新路径
- 2.4 用因式分解法求解一元二次方程 教学设计 2023-2024学年北师大版九年级数学上册
- Module 5 Unit 1 He is playing the suona,but the phone rings.(教学设计)-外研版(三起)英语六年级下册
- 2025贵州黔西南州普安县县直单位、街道考调事业单位工作人员47人考试参考题库及答案解析
- 2025年辽宁沈阳市近海控股集团招聘24人笔试参考题库附带答案详解
- 教案2025秋形势与政策纪念抗战胜利坚定民族信念抗战胜利80周年
- 部编版(2024)三年级道德与法治上册第12课《生活离不开规则》教学课件
- 插花花艺师(高级)技能认证考试复习题及答案
- 山东省济南市历城第三中学2024-2025学年上学期九年级10月月考数学试题(无答案)
- 2024年大学英语应用能力考试A级试卷及答案
- 《非道路移动工程机械二手设备评估通则》
- 凯撒大帝课件
- DL5190.5-2019电力建设施工技术规范第5部分:管道及系统
- 水刷石外墙清洗方案
评论
0/150
提交评论