免费预览已结束,剩余9页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014-2015学年度 11月月考卷 题号一二三四五六七八九总分得分注意事项:1答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息2请将答案正确填写在答题卡上第i卷(选择题)请点击修改第i卷的文字说明评卷人得分一、单项选择(题型注释)评卷人得分二、完形填空(题型注释)burglars are probably the most unpopular visitors to your house. but how do you know if your home is an easy target for burglars(窃贼)? around the holidays, many families dont consider taking proper to prevent their homes from suffering holiday thefts. with just a few simple , you can better make sure of the of your home during all of the holiday celebrations. here are a few tips for making it difficult to you are away from home.either have a trusted neighbor your mail and newspapers, or tell your mailman to hold your mail until you . make sure says “hey, were not home!” like when your post-box is filled with all kinds of mail and you have many different newspapers in your driveway. several different lights in your house on random timers. do not leave your lights on all the time. , put your outside lights on timers to be on only during the . if an outdoor light on for days at a time, it means that nobody is home to turn it off.if you have pets that you are not taking with you on vacation, them with a friend, having someone coming into your house every day to take care of them. when burglars see a neighbor or friend 35 your house every day, they will know you are not home.close all your when you leave town. this is effective to possible burglars, as no one can see what is in your house. if they dont know what there is to take, then the is even greater for them to break in.this article just has suggested a few tips to help you keep your house safe while you are on . nothing can truly protect your home unless you have it by a professional home security system.1a. qualifications b. measures c. issues d. patterns2a. steps b. paces c. words d. manners3a. safety b. tidiness c. attraction d. structure4a. say b. tell c. speak d. predict5a. pull up b. take up c. pick up d. bring up6a. exist b. escape c. disappear d. return7a. everything b. something c. anything d. nothing8a. choose b. give c. set d. make9a. outdoor b. indoor c. inside d. kitchen10a. therefore b. however c. instead d. again11a. days b. weekends c. weekdays d. nights12a. repeats b. remains c. lasts d. happens13a. find b. turn c. leave d. hold14a. other than b. rather than c. or rather d. or else15a. cleaning b. protecting c. evaluating d. entering16a. windows b. doors c. curtains d. eyes17a. improve b. discourage c. inspire d. frighten18a. chance b. desire c. reward d. risk19a. holiday b. board c. duty d. trip20a. monitored b. guided c. strengthened d. collected【答案】1b2a3a4b5c6d7d8c9a10c11d12b13c14b15d16c17b18d19a20a【解析】试题分析:本文提到当你外出度假时如何保证家里的安全,当然这也只是建议,没有一个方法能真正的保证安全,除非你安装专业的监控设备。1b考查名词辨析a. qualifications 资格;b. measures 措施;c. issues问题;d. patterns方式;句意:在假期,许多家庭没有考虑采取恰当的措施来防盗。take measures to do 采取措施做某事,故选b项。2a考查名词辨析a. steps 脚步,步骤;b. paces步伐;c. words单词;d. manners礼貌;句意:只需要简单的几步,你就能确保在休假期间家庭的安全。根据下方提到here are a few tips for making it difficult to you are away from home.可知选a项。3a考查名词辨析a. safety 安全; b. tidiness 整洁;c. attraction吸引;d. structure结构;句意:只需要简单的几步,你就能确保在休假期间家庭的安全。根据句意选a项。4b考查动词辨析a. say 说;b. tell 告诉;c. speak 说;d. predict预测;句意:下面有几个提示,把辨别你是否在家变得很困难。tell 在句子中表示辨别,故选b项。5c考查动词短语辨析a. pull up停下;b. take up占据;c. pick up拾起;d. bring up抚养;句意:要么让你的邻居给你按时的收报纸或告诉管理员拿你的信直到你回到家。根据句意,可知让信任的邻居给你拿报纸,故选c项。6d考查动词辨析a. exist 存在;b. escape 逃脱;c. disappear 消失;d. return返回;句意:要么让你的邻居给你按时的收报纸或告诉管理员拿你的信直到你回到家。根据语境可知直到你休假回到家,故选d项。7d考查代词辨析a. everything一切;b. something 一些;c. anything 任何;d. nothing什么也没有;句意:确保没有什么可以透露出,你家没有人。根据语境选d项。8c考查动词辨析a. choose选择;b. give 给;c. set 设定;d. make使;句意:在任意时间设定你的灯在不同的时间亮着。根据句意选c项。9a考查副词辨析a. outdoor 户外;b. indoor室内;c. inside里面;d. kitchen厨房;句意:不要让户外的灯一起亮着。根据下文提到 , put your outside lights on timers to be on only during the 可知选a项。10c考查副词辨析a. therefore 因此;b. however然而;c. instead 况且;d. again再次;句意:况且,把你外面的灯让它在夜晚亮着。根据句意选c项。11d考查名词辨析a. days 天; b. weekends周末 ;c. weekdays 工作日;d. nights晚上;句意:句意:况且,把你外面的灯让它在夜晚亮着。根据下方提到if an outdoor light on for days at a time可知选d项。12b考查动词辨析a. repeats 重复;b. remains 保留;c. lasts 持续;d. happens发生;句意:如果室外的灯白天也亮着,就意味着家里没有人。根据常识选b项。13c考查动词辨析a. find 发现;b. turn转向;c. leave离开;d. hold抓住;句意:把宠物留给你的朋友照料,而不是每天让人来你家照顾他们,leave sth with sb 把某物留给某人,故选c项。14b考查短语辨析a. other than除了;b. rather than而不是;c. or rather 更确切地说;d. or else其它的;句意:把宠物留给你的朋友照料,而不是每天让人来你家照顾他们,根据语境选b项。15d考查动词辨析a. cleaning 清除;b. protecting保护;c. evaluating评价;d. entering进入;句意:当窃贼看到你的邻居每天来你家,就知道你肯定没有在家,根据they will know you are not home.可知选d项。16c考查名词辨析a. windows 窗户;b. doors 门;c. curtains 窗帘;d. eyes眼睛;句意:关上你所以的窗帘,当你离开时。根据下方提到as no one can see what is in your house.可知选c项。17b考查动词辨析a. improve 提高;b. discourage使丧气;c. inspire 鼓励;d. frighten使恐惧;句意:使潜在的盗贼失去信心,这个方法是非常有效的。根据语境选b项。18d考查名词辨析a. chance机会;b. desire愿望;c. reward 奖赏;d. risk危险;句意:如果他们不知道是否有可以偷的东西的话,被闯入的可能就比较大。根据句意选d项。19a考查名词辨析a. holiday假期;b. board岸上;c. duty责任;d. trip旅行;句意:如果你要度假,这篇文章可以帮你保持家庭的安全。根据语境选a项。20a考查动词辨析a. monitored监视;b. guided指导;c. strengthened加强;d. collected收集;句意:如果你不用专业的安全设备来看管你家的话,没有什么东西能真正的保护你的家。根据a professional home security system可知选a项。考点:日常生活类阅读。评卷人得分三、阅读理解(题型注释)many experts say that billy wilder changed the history of american movies. he is often called the best movie maker hollywood has ever hadhe was known for making movies that offered sharp social commentwilder was one of the first directors to do thisbetween the middle l930s and the l980s,billy wilder made almost fifty moviesduring that time he received more than twenty nominations(提名)from the academy of motion picture arts and scienceshe won six of the oscar awardshis movies have been seen by people around the worldin l944,billy wilder made the film double indemnitysome critics said this movie established him as one of the greatest hollywood directorswilder directed the lost weekend in 1945ray milland plays the part of an alcoholic writer in the movieit shows that alcohol rules his life,yet he does not admit ithe hides alcohol in his home and says he is not drinkingin l950, wilder made sunset boulevardthis movie told of an aging actress in silent moviesshe plans to return to movies though facing many problemsin l954,billy wilder became an independent producerthe next year,wilders first movie as an independent filmmaker was a huge successit was the seven year ihchin this movie,a married man wants to cheat on his wife with some of his friendsin l959,wilder made a funny movie that was very popularit was some like it hotit tells about two jazz musicians being chased by criminalsthey decide to wear womens clothes and join a band in which all the musicians were womenwilder died in march,2002he was ninetyfivea current hollywood producer said:“billy wilder made movies that people will never forget”21 the text is mainly about _athe background of american moviesbwilders achievements in american moviescwilders attitude to american moviesdthe development of american movies22 what was wilder famous for according to paragraph 2 ?asharp remarks on society in his moviesbhis unique style of making moviesc. more than twenty awards he received.d. almost fifty movies he produced himself23 which of the following made wilder among the greatest hollywood directors?athe lost weekend bsunset boulevardcdouble indemnity dsome like it hot【答案】21b22a23c【解析】试题分析: 本文讲述billy wilder对于美国电影的贡献。21b 主旨大意。本文通过第一段提到many experts say that billy wilder changed the history of american movies.可知本文讲述的是billy wilder对于美国电影的贡献,故选b项。22a 细节推断题。根据第二段提到he was known for making movies that offered sharp social comment可知以制作出对于社会尖锐评论的电影而出名,故选a项。23c 细节理解题。根据第三段提到in l944,billy wilder made the film double indemnitysome critics said this movie established him as one of the greatest hollywood directors可知选c项。考点:人物类阅读。unemployment in the united states is still high at 67 percent. but for job seekers,especially those with college educations,researchers say finding a job can be as easy as logging on to a computerit used to be that looking for a job meant hurrying around,knocking on doors and turning to adsbut thats changing,thanks to the interneta new report says,for college graduates,looking for a job is getting easiermore than 80 percent of the jobs are available onlineat the height of the depression(萧条),when usunemployment peaked at 10 percent,just a little more than two million jobs were being posted each monthbut as the recovery takes hold,the job picture looks increasingly brightthats great news for hamiltononly once has he ever applied in person for a job at a shopping mall. he said,“i think my generationthe idea of going door to door, out knocking and saying,hey are you hiring? like thatdoesnt exist anymorethose days are gone, just go onlinekim dancy recently graduated with a masters degree in public policyshe found her dream job as an education policy researcherbut she says finding the perfect job online takes a lot of perseverancehe said,“it can be really frustrating and it takes a long time,but if you applied for enough positions and really do your homework you will get somewherethe reports findings suggest careers in science,technology,engineering and math provide the greatest opportunities,with salaries that range between $30 to $45 an hourbut for maximum income and satisfaction,workers must be prepared to move and change jobs at least every five years24the highest unemployment rate in the depression in the uswas _.a7 b67 c6 d1025in what way does hamilton find his jobs in most cases?aapplying in person bturning to the internetcsearching papers dgoing door to door26what can we learn from dancys experience?a. job applicants should do much housework.b finding a dream job is really excitingconly online can an applicant find a jobdonline jobhunting calls for perseverance27how can you get a high salary according to the text?aby switching jobs regularly bby sticking to your workcby surfing the internet dby hurrying around【答案】24d25b26d27a【解析】试题分析: 本文提到美国的失业率很多,很多人转向网上求职,有效解决这一问题,但为了更好的实现自己的价值,还得定期的进行更换工作。24d 细节理解题。根据第二段提到at the height of the depression(萧条),when usunemployment peaked at 10 percent,just a little more than two million jobs were being posted each month在经济最萧条时,失业率达到百分之十,故选d项。25b 细节理解题。根据第一段提到but for job seekers,especially those with college educations,researchers say finding a job can be as easy as logging on to a computer研究者发现在网上找工作更容易些,故选b项。26d 细节理解题。根据第四段提到but she says finding the perfect job online takes a lot of perseverance她说在网上找上理想的工作需要很大的毅力,故选d项。27a 细节推断题。根据最后一段提到but for maximum income and satisfaction,workers must be prepared to move and change jobs at least every five years为了达到好的薪水和满意,就必须每五年换下工作在,故选a项。考点:社会现象类阅读。using too much water or throwing rubbish into our rivers are clear ways that humans can put our water supply in danger, but we also affect our water supply in less obvious ways. you may wonder how paving (铺砌) a road can lead to less useable fresh water. a major part of the water we use every day is groundwater. groundwater does not come from lakes or rivers. it comes from underground. the more roads and parking lots we pave, the less water can flow into the ground to become groundwater.human activity is not responsible for all water shortages (短缺)drier climates are of course more likely to have droughts (干旱) than areas with more rainfall, but in any case, good management can help to make sure there is enough water to meet our basic needs.thinking about the way we use water every day can make a big difference, too. in the united states, a family of four can use 1.5 tons of water a day! this shows how much we depend on water to live, but theres a lot we can do to lower the number.you can take steps to save water in your home. to start with, use the same glass for your drinking water all day. wash it only once a day. run your dishwasher (洗碗机) only when it is full. help your parents fix any leaks in your home. you can even help to keep our water supply clean by recycling batteries instead of throwing them away.28which of the following is most likely to lead to less groundwater?a. using river water. b. paving parking lots.c. throwing batteries away. d. throwing rubbish into lakes.29what can be inferred from the text?ait takes a lot of effort to meet our water needs.ball water shortages are due to human behavior.cthere is much we can do to reduce family size.dthe average family in america makes proper use of water.30the last paragraph is intended to _.a. show us how to fix leaks at homeb. tell us how to run a dishwasherc. suggest what we do to save water at homed. prove what drinking glass is best for us31the text is mainly about _.a. why paving roads reduces our waterb. how human activity affects our water supplyc. why droughts occur more in dry climatesd. how much we depend on water to live【答案】28b29a30c31b【解析】试题分析: 这是一篇关于用水问题的议论文。告诉我们,尽管大量用水和污染水源使人类用水处于危险境地,但是人类一些小型的活动也对用水问题有着巨大的影响。短文详细描写了生活中容易造成浪费的一些用水问题,并提出了相应的建议。28b c细节理解题,根据the more roads and parking lots we pave , the less water can low into the ground to become groundwater. 可知导致地下水减少的是铺设停车场,选b29a细节理解题。根据第一段good management can help to make sure there is enough water to meet our basic needs及下文描述,可知要满足我们的用水需求需要很大的努力, 故选a。30c细节理解题。根据you can take steps to save water in your home. 及本段描述,可知本段主要是针对如何节水提出建议,选c31b主旨大意题。这篇短文主要描述了人类活动与水资源的关系,告诉我们如何来节约用水。故选b,人类活动如何影响我们的用水供应考点:科普类阅读。when something goes wrong,it can be very satisfying to say,”well, its so-and-sos fault.” or “i know im late,but its not my fault;the car broke down.”it is probably not your fault,but once you form the habit of blaming somebody or something else for a bad situation,you are a loser. you have no power and could do nothing that helps change the situation. however, you can have great power over what happens to you if you stop focusing on whom to blame and start focusing on how to remedy the situation. this is the winners key to success.winners are great at overcoming problems. for example, if you were late because your car broke down, maybe you need to have your car examined more regularly. or, you might start to carry along with you the useful phone numbers, so you could call for help when in need. for another example, if your colleague causes you problems on the job for lack of responsibility or ability, find ways of dealing with his irresponsibility or inability rather than simply blame the person. ask to work with a different person, or dont rely on this person. you should accept that the person is not reliable and find creative ways to work successfully regardless of how your colleague fails to do his job well.this is what being a winner is all aboutcreatively using your skills and talents so that you are successful no matter what happens. winners dont have fewer problems in their lives; they have just as many difficult situations to face as anybody else. they are just better at seeing those problems as challenges and opportunities to develop their own talents. so, stop focusing on “whose fault it is.” once you are confident about your power over bad situations, problems are just stepping stone for success.32according to the passage, winners .a. blame themselves rather that othersb. meet with fewer difficulties in their livesc. have responsible and able colleaguesd. deal with problems rather than blame others33the underlined word remedy in paragraph 1 is closest in meaning to .a. improve b. acceptc. avoid d. consider34when your colleague brings about a problem, you should .a. blame him for his lack of responsibilityb. find a better way to handle the problemc. tell him to find the cause of the problemd. ask a more able colleague for help35when problems occur, winners take them asa. excuses for their failuresb. barriers to greater powerc. chances for self-developmentd. challenges to their colleagues【答案】32d33a34b35c【解析】试题分析: 本文主要讲述的是在发生困难的时候,很多人只是在责备别人,寻找责任人;而成功的人却在寻找问题的解决方法,把问题和困难当成是解决问题的机会,寻找方法来改善具体的情况32d推理题。根据第一段you can have great power over what happens to you if you stop focusing on whom to blame and start focusing on how to remedy the situation. this is the winners key to success.可知成功的秘诀在于不要总是责备别人,寻找借口,而是要寻找问题所在,找到解决的方法,故选d。33a猜词题。根据本句however, you can have great power over what happens to you if you stop focusing on whom to blame and start focusing on how to remedy the situation. 你不再聚焦于谁该受责备,而是聚焦于任何改善这种情况。故该词是指improve,故选a项。34b 细节题。根据第二段if your colleague causes you problems on the job for lack of responsibility or ability, find ways of dealing with his irresponsibility or inability rather than simply blame the person.说明当同事犯错的时候,我们应该寻找问题的解决方法,故选b项。35c 细节题。根据最后一段they have just as many difficult situations to face as anybody else. they are just better at seeing those problems as challenges and opportunities to develop their own talents.说明成功的人往往把这样的困难当成是提高自己的机会和途径,故选c项。考点:人生类阅读。第ii卷(非选择题)请
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 磁粉生产工岗前理论能力考核试卷含答案
- 电线电缆绞制工岗位工艺作业技术规程
- 河北省石家庄市鹿泉区2025-2026学年八年级上学期期中模拟物理练习(含解析)
- 函数拔高-对数函数(原卷版)-高中数学必修第一册题型考点突破
- 海-气相互作用(同步训练)-2026年高考地理一轮复习(解析版)
- 河南省三门峡市渑池县2024-2025学年八年级上学期期中学情检测物理试卷(含答案)
- 素质教育全面提升
- 河南省多校2025-2026学年高二(上)第一次联考化学试卷(含答案)
- 教学进程与家校协作
- 广东省湛江市廉江市某中学2025-2026学年七年级上学期10月月考道德与法治试题(含答案)
- GB/T 20671.2-2006非金属垫片材料分类体系及试验方法第2部分:垫片材料压缩率回弹率试验方法
- GB/T 19837-2005城市给排水紫外线消毒设备
- GB/T 17257.2-2009集尿袋第2部分:要求和检验方法
- GB/T 120.2-2000内螺纹圆柱销淬硬钢和马氏体不锈钢
- 生药学-桔梗科
- 支气管哮喘诊疗指南
- 世界三大宗教课件
- 2022年石家庄市工会系统招聘考试笔试试题及答案解析
- 绿色生态低碳建筑案例3
- 跨临界CO2制冷热泵系统简介
- DB22T 2573-2016 房产面积计算规则
评论
0/150
提交评论