




免费预览已结束,剩余2页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
【成才之路】2015-2016学年高中英语 unit2 第3课时using language练习 新人教版必修3.单词拼写1he didnt shout; he just _ (怒视) at me silently.2the hotel _ (结合) comfort with convenience, so its very popular.3the new regulations will be of _ (有益) to everyone concerned.4we were poor but we never got into _ (欠债)5the teaching of history shouldnt be _ (限制) to dates and figures.答案:1glared译文:他没有喊叫,只是默默地怒视着我。2combines译文:这家旅馆既舒适又方便,因此很受欢迎。3benefit译文:新规章将使所有有关人员受益。4debt译文:我们穷是穷,但从不负债。5limited译文:教授历史不应该只局限于讲年代和人物。.完成句子1i _ (受益很大) reading different kinds of books.2i have to _ (咨询经理) the matter.3he _(监视) by the police since then.4_ (不久) our family moved and i had to give the pet away.5if you cant give up smoking completely, at least try to _ (减少)6the family _ (负债累累) because of her husbands fatal disease.7my brother _ (体重增加) when he was at university.8why are there so many people _ (谋生) by begging in the city streets.答案:1.have benefited a lot from/by2.consult my manager about3.has been spied on4.before long5.cut down6.is deep in debt7.put on weight8.earning their living.语法填空1turn off the tv, jack._ not you be doing your homework now?mum, just ten more minutes, please.答案:should由句意知,妈妈是在责备杰克“难道你现在不应该在做作业吗?”,故应用否定式疑问句。2.being a disabled man, he has difficulty _(earn) his living.答案:earning考查固定搭配。have difficulty (in) doing sth做某事有困难,earn ones living谋生。3not earning enough money this month, i had to cut_ my expenses.答案:down句意:由于这个月没有挣够钱,我不得不减少开支。cut down减少。4a large sum of money has been raised _ the benefit of the poorlyeducated children in the mountainous areas.答案:for句意:为帮助山区那些受教育程度很低的孩子,人们募捐了大量的钱。for the benefit of sb为了某人的利益,为帮助某人。5though we are not walking slowly, i still think that it wont be long_ he _(catch) up with us.答案:before; catches句意:尽管我们走得挺快的,但我认为他不久就会赶上我们的。it wont be long before.表示“用不了多久就”,为常用句型。6the cancer risks associated_ smoking have been well proved.答案:withbe associated with.“和有联系”。7he _(consult) a number of books about the subject in the library before he gave his speech.答案:had consulted考查时态。8since they bought the house, the smiths have been_ debt these years.答案:in由语境可知此处用be in debt。9why are you spying _ me all the time? what do you want to spy _?答案:on; out考查固定短语。spy on暗中监视,窥探;spy out查明,弄清楚。句意:你为什么一直暗中监视我?你想查明什么?10to our joy, the operation is _ success and the patient is now out _ danger.答案:a; of句意:令我们高兴的是,手术成功了并且病人现在脱离了危险。a success“一件成功的事”,在这里success为抽象名词具体化;out of danger为固定搭配,意思为“脱离危险”。.阅读理解(2014重庆,b) there have always been a lot of commonly believed but false ideas about being fat and doing exercise. some people believe that they cant help putting on weight as they get older, while others hold that if they stop exercising, their muscles will turn into fat. here are some more myths:ill never lose weighti come from a fat familywrong! while we cant change the body type we are born with, we cant blame our genes for making us fat. theres plenty of evidence that fatness runs in families, and the main reason is that they share the same habit of eating too much and exercise too little. i am fat because i burn calories slowlywrong! fatness is not caused by a slow metabolism(新陈代谢). in fact, although fat people consume more energy than slim people, they also fail to realize how much they eat! keeping a diary can help you work out your daily food intake more accurately.exercise is boringwrong! anything will become boring if you do it repetitively. the key is to develop a balanced and varied program thats fun as well as progressive. if you enjoy a sunday walk, take a different route. if you do yoga, try a tai chi class. if you like swimming, set yourself a distance or time challenge.no pain, no gainwrong! exercise is not meant to hurt. indeed, pain is your body telling you somethings wrong, and continuing to exercise could lead to serious injury. you may experience mild discomfort as you begin to exercise regularly, but this is your body adapting to the positive changes in your lifestyle and the aches should disappear relatively quickly. if they dont, rest and seek medical advice.1what does the author think about being fat?ait is the family genes that make people fat.bpeople are fat because they consume too little energy.ca diary of exercise can prevent people from becoming fat.dit is the consequence of peoples unbalanced lifestyle.答案:d 推理判断题。文章在第二、三、四段分别否定了a、b、c三个选项,由第二段中的they share the same habit of eating too much and exercise too little.及最后一段中but this is your body adapting to the positive changes in your lifestyle可推知与我们的生活习惯相关。2according to the author, how can we make exercise more interesting?aby taking varied exercise.bby choosing simple exercise.cby doing regular exercise.dby sticking to outdoor exercise.答案:a 细节理解题。由anything will become boring if you do it repetitively.如果你重复做任何事情都将会很枯燥及varied program不同的活动可知a项正确。3what is the authors opinion about “no pain, no gain” in exercising?akeeping fit is essentially a painful experience.bexercise should be stopped if continuous pain is felt.cpain in exercise is a precondition for reaching your goal.dgetting used to pain leads to positive changes in your body.答案:b 细节理解题。由if they dont, rest and seek medical advice.如果它们没有消失,那你应该停下来休息并咨询医生的建议。可知b项正确。4.what is the purpose of the passage?ato declare the importance of keeping fit.bto clarify some misconceptions about fatness and exercise.cto confirm what has long been believed about keeping fit.dto explain some medical facts about being fat and doing exercise.答案:b 写作意图题。由首段可知作者想向我们澄清一些对肥胖及锻炼的错误理解,故b项正确。.完形填空children are eating more meat and candy but less vegetables such as beans, cabbages and eggplants._1_they take in too little fiber but too much fat and sugar_2_give them too many calories.now parents have only one or two children. they have thrown away the balanced_3_,just feeding them on“quality food”. parents think it is showing their love and that it_4_them a lot. they feel bad if their children look_5_._6_, such as hamburgers, pizza and french fries, has been_7_for many years. as it is quick and easy_8_children to eat and also it tastes good, many children like it.junk food is_9_of fat, salt, sugar and many food additives(添加剂). eating too much junk food makes children overweight and does them great_10_.thanks to modern technology, a growing army of children spend much time on video games though they_11_spend it on outdoor sports._12_about the physical condition of overweight children, there is a clear relationship between being fat and lack of_13_play. children get fat because they give_14_moving, and as a result, they move less and less because theyre _15_weight. in this way, many children look heavy but_16_they are in poor health._17_is time for children to change their diet and the way of life._18_the junk food and meat and combine the daily life_19_some outdoor sports. it will help lose weight and win health_20_.文章大意:孩子们不容乐观的健康状况向我们敲醒了警钟:远离“垃圾”食品。1a.because bthoughcthereforedso答案:d上下文之间为因果关系。若选therefore后面需要加逗号。2a.that bwhichctheydbut答案:a定语从句先行词是物,且有much修饰,故用关系代词that。3a.food bdietcnutritiondmeal答案:ba balanced diet是固定结构,“均衡的饮食”。4a.digests bgainschelpsdbenefits答案:dbenefit此处用作动词,“有益于”。5a.fat bheavycthindsorry答案:c家长认为给孩子高质量的食物就是对他们好,就能表达爱,那么让父母感到难过的当然是看到孩子“瘦”了。6a.common food bjunk foodcraw fooddfried food答案:b根据后面的例子可知此处表示“垃圾食品”。7a.popular bcuriouscenergeticdworldwide答案:a根据上下文可知此处表示“流行”。8a.to bforcfromdby答案:bit isadj.for sb to do sth为固定句型。9a.filled bfillingcfulldfill答案:cbe full of为固定词组,“充满”。10a.good bstrengthclimitdharm答案:d既然是垃圾食品,当然对人有害。11a.ought to bmaychavedwill答案:a这段时间“本应该”花在户外运动上。12a.thinking btalkingctellingdspeaking答案:b此处应为“谈到”。13a.interesting bvaluablecoutdoordindoor答案:c从上一段及常识可知。14a.in bupcoffdout答案:b根据句意可知此处应为“放弃”。15a.putting on bputting inclosingdmaking答案:aput on weight为固定词组,意为“增肥”。16a.more or less bin factcsooner or laterdby accident答案:bbut前后表示对比关系。17.athat bthiscitdwhat答案:cit is time for sb to do sth为固定句型,表示“是某人该干什么的时候了”。18a.cut down on bcut upcmake full use ofdtake in答案:acut down on“减少”;cut up“切碎”;make full use of“充分利用”;take in “接受、理解、欺骗”。19a.from bwithcindat答案:bcombine.with.是固定词组,“与结合”。20a.up bdowncbackdover答案:c此处表示“赢回”健康。.短文改错mrs. smith was unable to fall sleeping at night and was very tired during the day to do anything, even the simple things that she used to enjoy do. she had headaches more often, it prevented her from reading or w
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 分层帮扶机制在体育教师团队建设中的应用与实践
- 宝鸡医师考试试题及答案
- 团委留任笔试题目及答案
- 邮政应急预案总结
- 禹城社工考试试题及答案
- 2025年中考基础提升试卷及答案
- 房屋置转让合同(标准版)
- 幼儿心理测试题及答案
- 心理测评考试试题及答案
- 有机黄叶土豆种植创新创业项目商业计划书
- 2025年国家电网《安规》考试判断题库及答案
- 2025上海美术馆招聘6人备考考试题库附答案解析
- 检验科二级生物实验室汇报
- 盾构姿态监测-洞察及研究
- 药店店员技巧培训
- 2025年四川省巴中市中考数学试题
- 乡村振兴课件简介模板
- (一检)泉州市2026届高三高中毕业班质量监测(一)数学试卷(含标准答案)
- 管道热处理课件
- 2025成人高考试题真卷数学及答案
- 2025年京东集团校招面试题与答案
评论
0/150
提交评论