免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语阅读理解系列训练(8)及答案解析 (2012吉林市一模)are you stressed out, scared or worried all the time? do you avoid going to certain places, seeing friends or doing certain things because of your worries? do your worries keep you awake at night? if youve answered yes, you may be suffering from anxiety.anxiety is a normal and necessary part of life. anxiety is your brains way of telling you about danger. it is anxiety which helps you jump out of the way if a car is speeding towards you. but if it gets out of hand, anxiety can get in the way of your getting on with life and can become a real problem. if this is the case for you, treatment may be a helpful way for you to get your anxiety under control.anxiety is a normal part of life. some people may feel uneasy if moving to a new place and some may get overly anxious in certain situations. there are lots of reasons for this. one main reason is after a stressful thing which has happened in your life. so, if you are involved in a car crash, its quite likely that you will be more worried than other people around cars and driving.being anxious also probably runs in families. if your parents suffer from anxiety then you are more likely to be anxious too. this is probably partly due to genetics, and partly because of how things are when youre growing up.even though people dont talk about it much, anxiety is one of the most common mental health problems. about 1 in 4 people will have an anxiety problem at some time in their life.if you have an anxiety problem its hard for other people to understand why something that doesnt worry them, like being in a crowd of people, can be so scary for you. this can make you feel separated and lonely, as may become worse and worse.the good news is there are lots of excellent treatments available for anxiety. these include talking therapies (疗法) and drugs.文章大意:你是否患有焦虑症呢?不用担心。64which of the following reasons for anxiety is not mentioned in the passage?a. illness. b. experience. c. genetics. d. environment.65what can we infer from the fifth and sixth paragraph in the passage?a. those suffering from anxiety need others understanding badly.b. once you suffer from anxiety, youd better seek for medical treatment.c. anxiety is the most common mental health problem.d. about a quarter of the population are suffering from anxiety now.66the author will most probably talk about_following this passage.a. what is anxietyb. what causes anxietyc. when anxiety becomes seriousd. how to handle anxiety64答案:a细节理解题。b、d项在第三段;c项在第四段;a项没有提到。65答案:a推理判断题。根据倒数第二段第一句。66答案:d推理判断题。最后一段讲了治疗方法和药物,紧接着下一段该讲如何治疗。*js (2012太原第一学段测评)blogging has become something of a big thing in the last few years.just like the internet was 10 years ago, blogging is popular with an underground culture, that is doing it for love and passion.blogging is a way of collecting links to webpages and sharing thoughts and ideas with people online. blogs are basically online journals or diaries which are created for sharing information and ideas.dominic, a fifthgrade student, writes:“the blogs give us a chance to communicate between ourselves and inspire us to write more.when we publish on our blog, people across the entire world can respond by using the comments link.in this way, they can ask questions or simply tell us what they like.we can then know if people like what we write and this indicates to us where we can improve.by reading these comments, we can discover our weaknesses and our strengths.blogging is an opportunity to exchange our points of view with the rest of the world rather than just people in our immediate environment.”blogging is sweeping the internet.a recent report noted that at least three million americans have created blogs, with similar numbers being seen around the rest of the world.two years ago, andrew sullivan decided to set up a web page himself and used “b” to publish some daily musings(冥想)to a readership of a few hundred.he worked hard at the blog for months for no financial reward.but result is that he is now reaching almost a quarter of a million readers a month and making a profit.think about it for a minute: why not build an online presence with your daily musings and then tell your first book through printondemand (pod) technology directly from your web site? why should writers go to newspapers and magazines to get an essay published when they can simply write it themselves, change it into a pdf file, and charge a few bucks per download?this, at least, is the idea; a publishing revolution more profound than anything since the printing press.“b” could be to words what napster was to musicexcept this time, itll really work.文章大意:博客已经成长为世界主流媒体。67which of the following statements is true according to the passage?a.blogs are just online chatting with others.b.blogging is important in the past few years.c.dominic wants to get a chance to be a writer.d.blogging makes us exchange our views only with friends.68according to the passage, about_people worldwide have created blogs except americans.a.3 million b.6 millionc.250,000 d750,00069from the passage we can see that “napster” in the last paragraph is probably related to_.a.newspapers b.readers cwords d.music70what would be the best title of this passage?a.blogging and the internet bblog is american favoritec.blogging goes mainstream d.a publishing revolution67答案:b细节理解题。由文章第一段第一句话“blogging has become something of a big thing in the last few years.”可知。68答案:a细节理解题。由倒数第四段第二句话“a recent report noted that at least three million americans have created blogs, with similar numbers being seen around the rest of the world.”可知。69答案:d推理判断题。划线词所在句“b” could be to words what napster was to music是一个固定句式:a is to b what c is to d“a对于b来说就像是c之于d”,所以划线词是与音乐有关。70答案:c主旨大意题。由文章大意可知,本文主要讲述了博客已经成为社会主流这一现象,所以c项符合。*js (2012吉林省重点中学一模)running like the wind, roaring (咆哮) like thunder, tigers have long been feared and respected as a king of the animal world.but last week a report said that there are no more than 30 wild tigers left in south china.this was the conclusion of a team of scientists from chinas state forestry administration and the world nature fund.the south china tiger, also known as the chinese tiger, is native to southern china.in the 1950s, there were over 4000 tigers found in mountain forests in the country.but due to the destruction of their natural habitat(栖息地)and uncontrolled hunting, it has been pushed on to the list of the worlds top ten most endangered species.sixtysix of the big cats can be found in the cages of a dozen zoos around china.but they are nothing like their wild cousins.they have lost their natural skills such as hunting and killing.if they were set free they could not look after themselves. “breeding has damaged the quality of the species”, said pei enle, deputy director of the shanghai zoo.to reintroduce the species into the wild, the country started a programme to send five to ten young tigers to south africa.four of them have already arrived.progress has been made as two elder tigers have recovered some of their instincts(本能) and can hunt wild animals by themselves at the african base.“south africans are very experienced in reintroducing big animals to the wild.the country has very good natural conditions for the tigers to learn in”, said lu jun, office director of the national wildlife research and development center.“we tried in fujian province, but it was not successful as there was not a complete ecochain(生物链) and there was a lack of space.”the tigers should return to china in 2007 when the reservations in fujian are ready.文章大意:由于过度杀猎和栖息地的丧失,华南虎已经成为十大濒危物种之一。本文介绍了一项让华南虎重获野性、重回大自然的计划。71what is the main reason for the south china tiger becoming one of the worlds top ten most endangered species?a.because it has lost its natural instincts.b.because there is not a complete ecochain.c.because there is no space for it.d.because uncontrolled hunting has destroyed its natural living conditions.72how is the programme of sending several tigers to south africa getting on?a.its effect still remains to be seen.b.two tigers can already compete with their wild cousins.c.some of the tigers are already on the road to recovering their natural skills.d.the tigers should be able to recover their instincts completely by 2007.73by saying “but they are nothing like their wild cousins”, the writer means that_.a.they are no longer feared by other wild animalsb.they dont know how to hunt or killc.a complete change has resulted in the species because of breedingd.to reintroduce them into the wild has become an urgent task74what is the purpose of sending young tigers to south africa?a.to help the tigers recover their ability to live in the wild.b.to provide them with a better environment.c.to get the tigers to go on a tour.d.to find a complete ecochain for them.75which one is not the reason for south africa being chosen as the training place?a.because the tigers can hunt wild animals by themselves at the african base.b.because south africans are skilled at dealing with the tigers.c.because there is a complete ecochain and enough space there.d.because the country has good natural conditions for the tigers to learn in. 71答案:d细节理解题。由第三段最后一句话“but due to the destruction of their natural habitat (栖息地) and uncontrolled hunting, it has been pushed on to the list of the worlds top ten most endangered species.”可知,是栖息地的被破坏以及未受控制的杀猎使华南虎成为了世界十大濒危物种之一。72答案:c细节理解题。由第六段最后一句话“progress has been made as two elder tigers have recovered some of their instincts(本能) and can hunt wild animals by themselves at the african base.”可知,有的老虎已经恢复了自己的本能,可以自己猎杀野生动物了。73答案:b推理判断题。由第四段最后一句话“they have lost their natural skills such as hunting and killing.if they were set free they could not look after themselves.”可知,这些老虎已经失去了自己猎杀的本能。74答案:a细节理解题。由第六段的第一句话“to reintroduce the species into the wild, the country started a programme to send five to ten young tigers to south africa.”可知,该计划的目的是想让这些老虎重新回到大自然。75答案:a细节理解题。由最后一段可知,a项不是原因。*js *jsc42012四川卷 here is your best chance to travel around the uk in 2012: more that 200 b&bs(bed & breakfast) across england, scotland, wales and northern ireland are selected to offer you amazing services for your stay at their lowest prices! dont miss it. just collect the vouchers(活动券) in our b&b daily printed from 01/04/2012 to 07/04/2012 and book the stays for your travel following the terms and conditions below:the offer includes a room for the night and a breakfast the next morning.the offer is of two kinds: 20 per room, per night, valid(有效的)during stay period of 02/04/201231/05/2012 and then again 01/09/201231/10/2012; 35 per room, per night, valid during stay period of 01/06/201231/08/2012.the offer is valid for a basic twin or double room only.the stay must be booked directly with the chosen b &bs before 28/04/2012.each voucher can only be used by the holder to book one room for one night.if voucher holders book either the 20 or 35 per room per night, and additional services such as lunch, evening meal or activities may require an extra charge. but these are not required in order to take up the offer. please check directly with your chosen b&bs to see what extra services are available.vouchers must be presented on arrival. if no vouchers are presented, the b&bs may reserve(保留)the right to charge at full price for every night of stay.vouchers may not be used together with any other offer.the voucher holders must pay for the stay in full at the time of booking. additional $10 may be paid to confirm(确认) the booking and will be returned on arrival.the b&bs reserve the right to refuse voucher holders bookings for people under the age of 18.45. the voucher can be used for a stay at the chosen b&b on _.a09/01/2012 b04/02/2012c01/03/2012 d28/04/201246. how much should be paid for a twonight stay in october 2012 at a chosen b&b?a70. b40. c35. d30.47. what right do the b&bs reserve?ato charge extra $10 for bookings with no vouchers.bto refuse bookings for guests under the age of 18.cto charge at full price for stays not confirmed.dto request extra charges as tips.48. by taking up the offer, the voucher holders can choose to_.abook either a basic twin or double room at the chosen b&bsbhave lunch or evening meal without paying extra moneycuse the b&b offer together with other offersdbook the stays through b&b daily 【要点综述】本文介绍了英国的b&bs旅行食宿优惠活动,主要谈到了此次活动的具体操作及注意事项。45. d推理判断题。根据文中所提到的时间:02/04/201231/05/2012;01/09/201231/10/2012;01/06/201231/08/2012可知,四到十月活动券有效。故答案为d。46. b推理判断题。根据文中“20 per room, per night, valid(有效的)during stay period of 02/04/201231/05/2012 and then again 01/09/201231/10/2012”可知,在十月住两天晚上需40。47b细节理解题。根据最后一条规定“the b&bs reserve the right to refuse voucher holders bookings for people under the age of 18.”可知答案为b。48. a细节理解题。根据第三条规定“the offer is valid for a basic twin or double room only.”可知答案为a。*结束(一)a(2011重庆卷,b)mapping your worlddifferent forms of maps are appearing.they allow independent travelers to get local knowledge of places they are visiting,from the official to the unusual.meanwhile,hitech developments are creating new ways for us to map the world.here are two of our favorites:green mapsgreen maps allows people to share with the world their knowledge of environmentally friendly places and attractions in the local areas. users add information with a set of icons(图标),making it easy to read any map, whatever the nationalities of those who produce it . at present there are over five hundred map projects being developed in 54 countries. green maps advertised idea is “think global,map local”it is a wonderful way of gaining all sorts of information of a place ,ranging from community gardens to good places of birdwatching.green maps is not specifically intended for travelers. not all of its maps are online, so it may be necessary for some users to communicate with the producers through the green maps website.map mashupsmany people use online maps developed by google, but not many know about the mashups of them. working in a similar way to green maps, map mashups allows people to add icons of their own to existin
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 内蒙古自治区通辽市科左后旗甘旗卡第二高级中学2025-2026学年高二上化学期末检测模拟试题含解析
- 重庆三峡医药高等专科学校《建筑施工组织及BIM应用》2024-2025学年第一学期期末试卷
- 2025-2026学年上海市金山区金山中学物理高二第一学期期末教学质量检测试题含解析
- 疾病预防控制策略
- 河南省九师.商周联盟2025-2026学年生物高一第一学期期末达标检测试题含解析
- 血液透析并发症护理培训
- 艾滋病综合管理方案
- 精神科抑郁症患者心理疏导方法
- 眼科白内障手术后护理方案
- 康复医学科脊柱骨折康复护理方案
- 加油站安全生产信息管理制度
- 国家二级MSOffice高级应用机试(操作题)模拟试卷3(共156题)
- 华为ICT大赛中国区(实践赛)-昇腾AI赛道往年考试真题(附答案)
- 工商银行讨论面试题目及答案
- 2025中铁信息工程集团沈阳分公司招聘笔试历年常考点试题专练附带答案详解2套试卷
- 2025年国家工作人员学法用法考试题(附答案)
- 深圳市建设报建流程及资料准备指引
- 房颤合并冠心病的抗凝指南2025
- 人防防化施工方案
- 2025年南陵县县属国有企业公开招聘工作人员55人笔试考试参考试题及答案解析
- 2025年农商银行面试题目及答案
评论
0/150
提交评论