免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语阅读理解基础全程训练(11)及答案阅读理解-(201*辽宁卷,c)many people believe henry ford invented the automobile (汽车)but henry ford did not start to build his first car until 1896.that was eleven years after two germans developed the worlds first automobile.many people believe henry ford invented the production line that moved a cars parts to the worker,instead of making the worker move to the parts.that is not true,either.many factory owners used methods of this kind before ford.what henry ford did was to use other peoples ideas and make them better.and he made the whole factory a moving production line.in the early days of the automobile,almost every car maker raced his cars.it was the best way of gaining public notice.henry ford decided to build a racing car.fords most famous race was his first one.it was also the last race in which he drove the car himself.the race was in 1901,at a field near detroit.all of the most famous cars had entered, but only two were left:the winton and fords.the winton was famous for its speed.most people thought the race was over before it began.the winton took an early lead.but halfway through the race, it began to lose power.ford started to gain.and near the end of the race, he took the lead.ford won the race and defeated the winton.his name appeared in newspapers and he became wellknown all over the united states.within weeks of the race, henry ford formed a new automobile company.in 1903, a doctor in detroit bought the first car from the company.that_sale was the beginning of henry fords dream.ford said: “i will build a motor car for the great mass of people.it will be large enough for the family, but small enough for one person to operate and care for.it will be built of the best materials.it will be built by the best men to be employed.and it will be built with the simplest plans that modern engineering can produce.it will be so low in price that no man making good money will be unable to own one.”the model t was a car of that kind.it only cost $850.it was a simple machine that drivers could depend on.doctors bought the model tso did farmers.even criminals. they considered it the fastest and surest form of transportation.americans loved the model tthey wrote stories and songs about it.thousands of model ts were built in the first few years.本文记叙了亨利福特充分利用别人的想法,生产出了自己的汽车,形成了自己的生产流水线。通过赛车比赛,使公众关注到自己的汽车,然后建立了自己的汽车公司,为所有的普通顾客生产汽车。9what do we know about henry ford from paragraph 1?ahe made good use of ideas from others.bhe produced the first car in the world.che knew how to improve auto parts.dhe invented the production line.答案:a。细节理解题。根据短文第一段倒数第二句话可知:福特所做的就是利用别人的想法,然后更好地利用。10why did henry ford take part in the 1901 car race?ato show off his driving skills.bto draw public attention.cto learn about new technology.dto raise money for his new company.答案:b。细节理解题。根据短文第二段可知,开始时,每个汽车制造者都开赛车,并且这是引人注意的最好方法。因此他制造自己的赛车,进行比赛,目的是引人注意。11“that sale” in paragraph 4 refers to_.athe selling of ford cars at reduced pricesbthe sale of model t to the mass of peoplecthe selling of a car to a detroit doctordthe sales target for the ford company答案:c。词义猜测题。由上一句话“in 1903, a doctor in detroit bought the first car from the company”可知,that sale指代的是医生买车这件事。12what was henry fords dream according to the text?aproducing cars for average customers.bbuilding racing cars of simple design.cdesigning more car models.dstarting more companies.答案:a。细节理解题。由短文倒数第二段及最后一段可知,他造的车价格低,能挣钱的人都能买得起他的车,医生,农民甚至罪犯都买他的车。由此可知他的梦想就是为普通老百姓造车。阅读理解-arecognized as the largest desert in the world, the sahara runs across north africa, covering over 3 million square miles from the atlantic coast to the nile river valley. except for an occasional oasis(绿洲), this vast land is mainly made up of sand, stones, and worn out mountains. the burning sun causes daytime temperatures to rise to 70 degrees in the shade, and days without rain commonly last for years.paintings found on the walls of caves in the sahara desert suggest that a few thousand years ago, large quantities of plants grew there and covered the desert floor. many curious and unusual insects, birds and animals got enough food that allowed them to grow and reproduce. at that time, huge river systems and many oases supported growing communities(社团,社区) where a large number of people lived.research scientists believe that the land became a desert for several reasons. for centuries people there have wandered from place to place in search of food, water and grazing(吃草)land for their animals. these people have always considered the number of animals they have as a sign of wealth. it is considered more important to have 100 sick and starving animals than 15 healthy ones. the large herds(群)have been allowed to go freely and graze on desert plants and grass. over time, large sections of land have been left uncovered. in addition to allowing overgrazing, these people cut down whatever trees they could find and used them for firewood. the sand was unable to hold on to the great heat of the day, so nightting temperatures often drop below freezing and nothing was left to hold the soil together.scientists have been studying different ways to bring back the green desert. through research and experiments, they hope to be able to produce plants that will once again support the life there. huge holes filled with much water lie under the desert surface. scientists believe this rainwater simply flew down through the sand over hundreds of years and collected in the big, rocky holding tanks. by making use of the suns power, scientists in the sahara have made experiments in which they got huge amount of electricity. this electricity was then used to operate drilling machines and pumps to pull the rainwater from the underground tanks. by drilling the hole one mile deep into the floor of the desert, one machine was able to recover more than 80 gallons of icecold water each second, or 288,000 gallons per hour.scientists have had some success turning this wasteland into useful farmland. today the desert is dotted with huge wheat fields watered by a system of pipes that carry water from the underground tanks. farmers have also learnt that plants grow better if seeds are planted next to stones. studies show that stones provide protection from the sun, allowing seeds to grow in a shady and cool environment. in addition to that, greenhouses have been built to protect plants from the sunshine so that less water is needed. another idea is to grow plants that can live on a diet of salt water, since the ocean is so near to the desert.1. what will probably happen if the local people continue their customs and traditions?a. the desert will continue to be enlarged.b. tourists will begin traveling to north africa.c. more oases will begin to appear across the desert.d. the number of healthy animals will become larger. 答案解析:答案为a。本题为推理题。结合前三段可知,撒哈拉沙漠原本是绿洲,后由于人类过度放牧(overgrazing)、滥砍乱伐(these people cut down whatever trees they could find )导致了沙漠的形成和扩大,因此可以推断,如果当地人继续沿袭他们的老传统,会导致沙漠继续扩大。故答案为a。2. which of the flowing statements is a fact presented in the passage?a. the desert is rich in beautiful color and scenery.b. camels can go for days without drinking any water.c. the sahara will one day become a beautiful garden.d. large river systems once supported many communities.答案解析:答案为d。本题为推理题。考生需看清题意,要求选择与原文符合的事实。由第二段最后一句话 “at that time, huge river systems and many oases supported growing communities where a large number of people lived.”可知,答案为d。由第一段 “except for an occasional oasis, this vast land is mainly made up of sand, stones, and worn out mountains.”可知,a选项错误;b选项未提及;c选项也不是事实。故答案为d。3. the author of the passage provides evidences (证据)that scientists are .a. pleased by the progress but do not have the money to continueb. discouraged by the poor results of their experiments c. hopeful about the chances of life coming back to the desertd. troubled by the lack of water found underground 答案解析:答案为c。本题为推理题。由最后两段可知,科学家一直在研究让沙漠变绿洲的办法,并且已经付诸实践,取得了一定的成效,故可推断,科学家满怀希望想使撒哈拉沙漠恢复生机。故答案为c。4. which of the following is the best summary of this passage?a. drilling machines help to water the desert floor and make plants and animals alive.bscientists have been able to turn this large wasteland into a successful farming community.c. so much soil has become sand that the desert will never be able to support life as it once did.d. the desert no longer supports plenty of life, but researchers hope to change it with new scientific techniques. 答案解析:答案为d。本题为主旨大意题。本文揭示了撒哈拉沙漠形成的原因,重点是介绍科学家依靠科学技术试图让这片沙漠变成绿洲的方法。故答案为d。社会生活类an increase in students applying to study economics at university is being attributed to (归因于) the global economic crisis awakening a public thirst for knowledge about how the financial system works. applications for degree courses beginning this autumn were up by 15% this january, according to ucas, the universities and colleges admissions service. a spokesman for the royal economic society said applications to do economics at a-level were also up. professor john beath, the president of the society and a leading lecturer at st andrews university, said his first-year lectureswhich are open to students from all departmentswere drawing crowds of 400, rather than the usual 250. “there are a large number of students who are not economics majors, who would like to learn something about it. one of the things i have done this year is to relate my teaching to contemporary events in a way that one hasnt traditionally done,” he added. university applications rose 7% last year, but there were rises above average in several subjects. nursing saw a 15% jump, with peoples renewed interest in careers in the public sector (部门), which are seen as more secure in economic crisis. a recent study showed almost two thirds of parents believed schools should do more to teach pupils about financial matters, and almost half said their children had asked them what was going on, although a minority of parents felt they did not understand it themselves well enough to explain. zack hocking, the head of child trust funds, said:“its possible that one good thing to arise from the downturn will be a generation thats financially wiser and better equipped to manage their money through times of economic uncertainty.”1. professor john beaths lectures are.a. given in a traditional wayb. connected with the present situationc. open to both students and their parentsd. warmly received by economists2. careers in the public sector are more attractive because of their.a. greater stabilityb. higher payc. fewer applications d. better reputation3. in the opinion of most parents, .a. economics should be the focus of school teachingb. more students should be admitted to universitiesc. the teaching of financial matters should be strengthenedd. children should solve financial problems themselves4. according to hocking, the global economic crisis might make the youngsters.a. wiser in money managementb. have access to better equipmentc. confident about their future careersd. get jobs in child trust funds5. whats the main idea of the text? a. universities have received more applications.b. economics is attracting an increasing number of students.c. college students benefit a lot from economic uncertainty.d. parents are concerned with childrens subject selection. 【参考答案】60.1-5 bacab阅读理解-bexplaining chinas peaceful growth to the american politicians and public will top president hu jintaos agenda when he visits the united states from september 5 to 8.“ this will be conductive to the development of sinous relations and chinas relationships with the rest of the world.” he yafei, director of the department of north american affairs, said at a news briefing yesterday.it will be hus first state visit to the us after he became president in 2003. he will meet us president george w.bush and legislators in washington dc and business people in seattle, and deliver a speech at yale university in new haven. also on the list of areas of concern for hu and bush may be trade, taiwan, energy and nuclear issue on the korean peninsula.chinas favorable balance of trade with the us derives from different economic structures in the two countries. the two economies supplement and benefit each other instead of competing, and the us should loosen its grip over its exports, especially high-tech products, to china, he said.after his us trip, president hu will travel to canada and mexico from september 8 to 13, and back to new york on september 14 to attend the world summit and other activities in celebration of the 60th anniversary of the united nations.hu will wrap up his tour on september 16 at the un in a show chinas support for the world body and multilateralism.at yesterdays news briefing, he also disclosed that the fourth round of sixparty talks on korean peninsula nuclear issue will be resumed in the week of september 12.1. the underlined word “wrap up” can be taken place by .a. completeb. go onc. start
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 【地方专版】湖北省2025秋五年级语文上学期期末卷
- 人教版四年级音乐上册第四单元《山乡牧童》教学简案
- 2026年中国建设银行湖北省分行校园招聘630人备考题库及1套完整答案详解
- 2025渤海银行太原分行招聘备考题库附答案详解(突破训练)
- 2025广东梅州市梅县区雁洋镇村级党群服务中心政务服务专职工作人员招聘备考题库及答案详解(夺冠系列)
- 2026成都银行秋季校园招聘(第一批次)备考题库附答案详解(研优卷)
- 2025辽宁沈阳市沈河区总工会招聘工会社会工作者岗位派遣制人员9人备考题库及答案详解(名师系列)
- 2026年陕西省选调生招录备考题库(面向东北大学)含答案详解(典型题)
- 2026江苏银行秋季校园招聘备考题库(广东有岗)及答案详解(夺冠系列)
- 2025年河北秦皇岛山海关区公开选聘社区工作者15名备考题库及参考答案详解一套
- 锂电池叉车充电使用安全
- 手术患者伤害意外预防
- 2025年会考地理考试试题及答案
- 国企中层领导竞聘笔试题
- DB32 T538-2002 江苏省住宅物业管理服务标准
- 内蒙古呼和浩特市2023-2024学年八年级上学期期末考试数学试卷(含解析)
- 餐(饮)具消毒及供应、配送服务方案投标文件
- 国家开放大学《幼儿园课程与活动设计》期末大作业参考答案
- 时尚流行文化解读知到智慧树章节测试答案2024年秋天津科技大学
- 宠物疫苗研发趋势
- 《青少年抑郁症的人际心理治疗》黄满丽
评论
0/150
提交评论