【优化指导】(全国通用)高考英语总复习 课时作业20 新人教版.doc_第1页
【优化指导】(全国通用)高考英语总复习 课时作业20 新人教版.doc_第2页
【优化指导】(全国通用)高考英语总复习 课时作业20 新人教版.doc_第3页
【优化指导】(全国通用)高考英语总复习 课时作业20 新人教版.doc_第4页
【优化指导】(全国通用)高考英语总复习 课时作业20 新人教版.doc_第5页
免费预览已结束,剩余3页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

【优化指导】(新课标全国)2013高考英语总复习 课时作业20unit5必修4一、单项填空1i heard that eight chinese peacekeepers died in haiti earthquake.yes,_ news came as _shock to us.athe;theba;thecthe;a d/;a解析:考查冠词用法。句意:“我听说有八位中国的维和部队队员在海地地震中丧生。”“是的,那个消息传来时我们都惊呆了。” 第一个空特指“那条消息”用定冠词the;第二个空shock此处是可数名词,a shock表示“大吃一惊”。答案:c2an actor cannot well play the role without life experience _ more than a dancer can make a difference without much practice.aany bnocnot dmuch解析:any和前面的not构成“not any more thanno more than”短语,意思是“和一样不”。句意:一个没有生活经验的演员和没有大量实践的舞蹈演员一样,不会扮演好自己的角色。答案:a3what time do you think is convenient for our next meeting?you make _._ day is all the same to me.aone;one bit;anycthat;some dthis;another解析:考查代词。you make it.“你确定吧。”;any day“随便哪一天。”答语句意:你来确定吧,随便哪一天对我来说都一样。答案:b4a new city will be set up _ was a wasteland after the earthquake.ain what bwherecin which dthere解析:句意:一座新的城市在地震后的荒地上建了起来。set up in“在某地建起”,what引导的从句作介词in的宾语从句,what在从句中作主语。此题考生易错选c项,因为前面没有先行词,故不是定语从句。答案:a5you cant finish typing it in less than an hour?_.ayes,im sure i can bno,hardlycsorry,i cant di dont think i can6the girl shouted “go out _ i call the police!”aor bandcuntil dbefore解析:考查连词。句意:那个女孩大声喊道:“在我还没有叫警察之前请你出去。”即:“再不快滚我叫警察了。”考查before引导的时间状语从句,call用了一般现在时态表示将来。选项a是陷阱,call改为will call才选a项。答案:d7there was a financial crisis case last year where the stock price reduced to 45%,causing people to be _.ain vain bin sympathycat risk dat a loss解析:考查介词短语辨析。根据语境“股票价格下降到了45%,致使很多人都蒙受了损失”可知at a loss“亏损”符合语境。答案:d8do you know mr.johnson has been ill for days?yes,i wonder if he is _ better now.asome bmuchcany dno解析:考查形容词比较级的修饰语。答语句意:他是病了,我不知道他好点了没有。any better意为“好了一点”,符合语境。much better,no better虽符合语法,但都不符合该题语境。答案:c9excuse me.is johnson living here?im sorry,but he _ lives here.ano more bno longercnot more dnot longer解析:考查短语在语境中的运用。根据语境“他已经不住在这里了”可知,用no longer“不再”表示动作不再延续。答案:b10do you still remember_the professor came?sure.it was just by train rather than by plane,i think.awhen it was that bhow it was thatcwhy was it that dhow was it that解析:考查强调句。此处特殊疑问句的强调句作动词remember的宾语从句,根据答语中的by train rather than by plane可知问的是来的方式,宾语从句用陈述语序。答案:b11keep your ears and hearts open _ you can experience the great joy that friendship can bring.aeven though bso thatcas if das long as解析:考查连词的选择。句意:只要你敞开心扉,你就能体验友谊带来的无穷乐趣。后半句是前半句的结果,因此用连词so that。答案:b12in order to keep healthy,_.amuch sport is neededbone needs to do much sportcmuch sport is needed by onedone is needed much sport解析:in order to keep healthy表示目的,必须用人作主语,并且one 和need之间是主动关系,因此b项正确。答案:b13youd better give up smoking.smoking is the biggest preventable _ of lung cancer.i just cant give it up,however hard i try.areason bexcuseccause dresult14you may have remembered this word,but it doesnt _ mean that you have mastered the use of it.aessentially bsimplycnecessarily dpurposefully解析:考查副词辨析。not necessarily表示“不一定,未必”。句意:你可能已经记住了这个单词,但你未必就已经掌握了它的用法。答案:c15my mother suggested not only _ to marys birthday party but also i buy a present for her.adid i go bshould i goci should go dour going解析:考查倒装。not only放在了宾语从句的句首,因此用倒装结构;suggest后的宾语从句中用虚拟语气(should)动词原形。答案:b二、阅读理解aa tutor is someone who teaches or advises a younger person with less experience.some tutoring programs connect adults with children who need guidance and researchers say tutoring can reduce drug and alcohol use and violence among young people.in southern california,a nonprofit group called school on wheels has volunteers who tutor children from homeless families.experts say that about one in every fifty children in the country is homeless at some time during the year.they might live in shelters or weekly hotels or abandoned buildings or even on the streets.anywhere except a permanent home.sinead chilton is a marketing consultant(顾问)for school on wheels.she says she was surprised to learn the seriousness of the problem when she moved to the united states from london.“when i first moved here ten years ago,i didnt even consider the fact that there were homeless children in america.and then when i realized that there were 1.6 million homeless children in america,it just surprised me.i really didnt know how to help them.”ms.chilton has worked with school on wheels for more than six years.she says she still remembers the first student she tutored.she met with her every week at a local church.the church provided shelter for people on winter nights.the girl slept on the floor.a retired teacher named agnes stevens started school on wheels eight years ago.she wanted to help homeless children stay in school.the group now has more than one thousand volunteers.each year they tutor as many as two thousand students.the group also provides services to other children,including backpacks and school supplies.school on wheels also helps parents to put their children in school and advises parents about the education system.南加州一个名为“车轮上的学校”的非盈利组织的志愿者为无家可归的孩子们提供辅导,为居无定所的流浪孩童们带来了巨大的福音!1we know from the passage that _.ams.chilton was once a homeless childbschool on wheels was started to make moneyctutoring can help children to get rid of bad habitsdthe tutors of school on wheels are paid by the government解析:细节理解题。根据第一段“.researchers say tutoring can reduce drug and alcohol use and violence among young people.”可知,单独辅导可以帮助年轻人摒除恶习。答案:c2what made sinead chilton surprised when she first got to america?athe status of school on wheels.bthe large number of homeless children in america.cthe fact that there were homeless american children.dthe difference between real america and her imaginary america.解析:细节理解题。根据第三段“and then when i realized that there were 1.6 million homeless children in america,it just surprised me.”可知,当sinead chilton得知当时在美国有160万无家可归儿童时,她感到惊讶。由此可知,美国无家可归儿童的庞大数量使sinead chilton感到意外。答案:b3sinead chilton joined school on wheels _.asoon after she arrived in americabsix years after she went to americacafter she had lived in america for more than three yearsdwhen she found a job as a marketing consultant by chance解析:推理判断题。根据第三段“when i first moved here ten years ago.”可知,sinead chilton十年前移居到美国;根据第四段“ms.chilton has worked with school on wheels for more than six years.”可知,她已经在车轮上的学校工作了六年多。由此可推知,sinead chilton在搬到美国三年多后加入了该组织。答案:c4which of the following is not a service provided by the group?agiving out school supplies to children.boffering education to homeless children.cproviding weekly hotels for homeless children.dgiving advice on the education system to parents.解析:细节理解题。根据第二段“in southern california,a nonprofit group called school on wheels has volunteers who tutor children from homeless families.”可知b项正确;根据倒数第二段“the group also provides services to other children,including backpacks and school supplies.”可知a项正确;根据最后一段可知d项正确。车轮上的学校没有为无家可归儿童提供住宿的服务。答案:cbhuman bodies tend to store fat as a source of energy for the future.whenever the quantity of fat contained in the body goes beyond the amount it needs,the body starts storing this redundant fat in fat cells.fat cells are present only in certain areas of the body.the larger number of fat cells,the greater fat exists in that area.every individual has some genetic predisposition(遗传倾向性)which determines where he will store fat.you may have observed that pot bellies or double chins(将军肚和双下颌)run in the family.besides,men and women tend to store fat at different places.for instance,women store fat in legs and hips(臀部)rather than on stomachs.men are more likely to carry pounds of fat on their stomachs.the reason why belly fat is so hard to lose is that your normal movements do not put any stress on the belly region.this is a very intelligent strategy by the body to prevent unnecessary consumption of fat.what would happen if your body stored fat in your hands or fingers?in this case,you would always burn some amount of fat whenever you performed your daily functions.as the body does not want to consume its fat storage unnecessarily,it chooses a safe spot for fat storage.storing fat on the stomach makes sure that it stays there happily when you only perform basic functions.besides,the stomach is located in the middle of the body,therefore making it a perfect spot for distributing fat to the entire body.so,whenever the body is required to burn fat for meeting energy requirement,it does not waste any energy distributing energy to faraway organs(器官)thus,the body does everything it can to preserve the fat staying on stomachs.many people adopt a completely wrong approach in getting rid of their belly fat.only the type of exercises like running,cycling and dancing is effective in losing belly fat.beer,junk food,high fat meats,etc.,result in fat stored on stomachs.我们经常会看到有将军肚和双下颌的人,这与遗传因素有关。而尝试过减肥的人都知道,腹部的肉很难减,你知道这是为什么吗?5what does the underlined word“redundant”in the first paragraph mean?aharmful.bhealt

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论