山东省滕州市鲍沟中学八年级英语期末模拟试题(一) 人教新目标版.doc_第1页
山东省滕州市鲍沟中学八年级英语期末模拟试题(一) 人教新目标版.doc_第2页
山东省滕州市鲍沟中学八年级英语期末模拟试题(一) 人教新目标版.doc_第3页
山东省滕州市鲍沟中学八年级英语期末模拟试题(一) 人教新目标版.doc_第4页
山东省滕州市鲍沟中学八年级英语期末模拟试题(一) 人教新目标版.doc_第5页
免费预览已结束,剩余10页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2016年山东省滕州市鲍沟中学八年级英语期末模拟试题(一)一、完形填空(共1小题)1. many students have some _1_ for example, some students do not learn their school subjects _2_ some are good at _3_ and do well in many exams, _4_they are doing very badly in sports and they do not have strong bodiesso their classmates always call _5_ “bookworms”(书虫)so many students suffer from(遭受) stressthe good news _6_ that there are some simple ways to deal with(处理) _7_ firstly, _8_ a healthy diet, getting enough sleep and doing exercise are very importanthow can we be happy if we are unhealthy!as for schoolwork, making plans can be helpfulmaking a list of the things they need to do and planning _9_ to do them can help students organize(组织) their timeif you are _10_ in one subject, studying hard and _11_ a teacher for advice can helpstudents should not care about _12_ laughingthey should think about the things that are goodthen students should _13_ make enough time for their hobbies(爱好)playing sports, reading and watching movies help them relaxfinally, _14_ is useful and important for students to share their problem with their _15_ and family members1afriends bproblems chappiness dhomework2agood bwell cgreat dbad3alearns blearn clearning dto learn4aso band cbut dbecause5athem bthey chim dher6aare bwere cbe dis7ahungry billness cstress dtired8aeating beat ceatting dto eat9awhen bwhere cwhat dwhy10agood bweak cstrong dbadly11aasking bask casks dasked12aother bothers cothers dothers13atoo beither cto dalso14athat bthis cit dthese15abrothers bfriends csisters dcousins二、阅读理解(共4小题)2.audrey is a chineseamerican studentshe has found many value (价值观) differences between the chinese and americansabout money the american children love to make money by themselveschinese children always ask their parents for money american parents dont think it is useful to send their children to an expensive universitychinese parents would do anything to send their children to good universities even if it could make them very poorabout school many american girls take part in sports, dancing and singing groupsmany chinese girls take part in academic (学术的) groups american students usually feel happy when they get b in an examchinese students feel sad when they get bamerican parents and chinese parentsamerican parents allow(允许) their daughters or sons to go out with their friends if they come back home at the certain timechinese parents usually dont allow their children in middle school to go out with their friends at nightamerican teachers and chinese teachersduring parentteacher meetings, american teachers will always find good things to say tothe parents, even to those with the worst gradesbut chinese teachers often tell the parents the mistakes that their children made at school1american children love money by themselvesamaking basking for cborrowing dusing2 send their children to expensive universitiesaall americans bchinese parentscno parents dall mothers3chinese girls spend time doing sports, singing and dancing than american girlsamore bless ca little dfewer4 arent allowed to go out with their friends at nightachinese children bamerican parentscamerican children damerican girls5 look at the bad side of the students as much as they canachinese children bamerican parentscchinese teachers damerican girls3. hi, im nina, im a businesswomani take a ship from the island to the city every daythe ship leaves every 20 minutes and it takes about 35 minutes to get to the citythen i have a short walk to my officetheres another ship on the the other side of the island and it is fasterit takes only 15 minutes , but i have to walk a long wayso i usually take the first shiphello, im maria and im a college studenti live on campus(校园)the campus is quite big, and sometimes it takes 15 minutes to get from one building to the nextwhen i want to go off campus to go out with my friends, i take the busthere are big buses and minibusesbig buses are cheaper but slowerminibuses come frequently(频繁地) and are a little more expensivemy name is sarah and im a teacheri take the train to school every daythe train is fast and cheapit only takes 20 minutes from my home to schoolat rush hour in the morning and in the evening, the train gets very crowdedbut there are hardly ever any delays(延误), and i always arrive on time1how long does it usually take nina to get to the city in the first ship?a35 minutes b25 minutesc15 minutes d10 minutes2how often does the ship leave?aevery 15 minutes bevery 5 minutescevery 20 minutes devery 10 minutes3how long does it sometimes take maria to get from on building to the next?a10 minutes b15 minutes c5 minutes d8 minutes4how does sarah go to school every day?aby bike bon foot cby bus dby train5 what does “rush hour” mean in chinese?a高峰期 b匆忙 c急忙 d赶忙4. mrsmith works in an officehes very busy and has no time to have a good restevery evening, when he comes back from his office, hes always tired and wants to go to bed earlybut his wife often has a lot of interesting things to tell him after suppershe doesnt stop talking until she falls asleepone day mrsmith felt terrible and couldnt go to workhe decided to go to see a doctorand mrssmith went to the hospital with himbefore her husband said what was the matter with him, she had told the doctor all and the doctor understood whyhe wrote out a prescription (药方)and when mrssmith brought the medicine to the resulting room (门诊室), the doctor said to her, “the bottle of medicine is for your husband and the pills are for you”“for me?” mrssmith said in surprise“im finei dont need any medicine!”“i dont think so, madam,” said the doctor“they are sleeping pillsyour husband will soon be all right if you take them”1mrsmith is _atoo busy to have a good restbtoo busy to have a good timecbusy enough to have a good restdtoo busy to enjoy himself2“his wife doesnt stop talking until she falls asleep” means “_”ashe doesnt stop talking when she falls asleepbshe doesnt stop talking after she falls asleepcshe keeps talking until she falls asleepdshe stops talking before she falls asleep3why does mrsmith have to get up when his wife is asleep in the morning?abecause he cant fall asleepbbecause he has to go to workcbecause he doesnt want to sleepdbecause he has to see a doctor4the doctor meant that her husband would be all right if _aher husband took the pillsbshe took the bottle of medicinecshe and her husband took the bottle of medicinedshe stops talking too much at night5.what should i do?one of the most popular items in the school newspaper advice column(栏目)no one know who writes itthe students think their teacher does, but it might be a student using a false namethe students enjoy thinking up problems for the advice columnhere are some of them and their answersask the wise owlq: im always late for schooli try not to be, but i cant help itplease advise me what to do tommya: you are probably late for school because you dont really like schoolmy advice to you is try and enjoy school more, then you wont be late so oftenq: i find it difficult to make friendswhat do you think i should do? saraa: i cant advise you until i know about youyour problem may be that you are shyon the other hand, it may be the oppositeyou may be too bold(大胆的)write and tell me more about yourselfq: im always at the bottom(底部)of the classwhat do you advise me to do? mollya: i advise you to concentrate(全神贯注) on improving your grades in one subject to start withif you can do this, you should move a little way up from the bottomnext, try to improve your grades in another subject, and so onif you concentrate on one subject at a time, by the end of the year you should be quite a long way up from the bottom in all your classesthe wise owl1whats the main idea of this passage?athe school newspaper has an advice columnbtommy wrote to the school newspaper to ask for advicecsara finds it difficult to make friendsdthe advice column in the school newspaper is very popular2whats tommys problem?ahe is always late for schoolbhe finds it difficult to make friendsche is always at the bottom of the classdhe needs help with his homework3what does the wise owl want sara to do?astop being so shybstop being so boldcmake more friendsdgive more information about herself4what does molly want to do?amake more friendsbimprove her gradescstay at the bottom of her classdconcentrate on one subject at a time5be the end of the year, where should molly be in all her classes?aat the bottomba little way up from the bottomcquite a long way up from the bottomdat the top三、选词填空(共1小题)6. 选词填空,根据文章内容,选用所给单词的适当形式填空。其中有两个是多余的。easter(复活节) is a popular festival in western countrieson this day, people4the resurrection(复活) of jesus christ(耶稣基督)easter is on a sunday _1_ march 22 and april 2 _2_ people also give _3_ eggs to each otherit is said that earth comes from an eggin england people write messages and dates on their eggs and give _4_ to friends or loved oneson this day, we can usually find a rabbitit is called the easter bunnythe rabbit visits _5_ on easter sundayit often leaves some candies and eggson easter sunday morning, children always get up _6_ to find these candies and eggs all around the housein fact, their _7_ buy them the candies and hide their eggshave you heard of the story of the easter bunnys visit? it _8_ from germanyin the story, a poor woman hid eggsshe asked her children _9_ for themwhen the children found the eggs, they _10_ a big rabbit running away四、信息匹配(共1小题)7. 从方框中选出适当的句子,完成对话,有两项为多余选项。a:lets make a banana milk shake!b:good ideabut can you do it?a:sure1_b:strawberriesa:do you like bananas in the milk shake?b:yes, i doa:2_b:no, i donta:okcan you peel two bananas?b:sure3_a:tencut them up and put them into the blenderpour the yogurt into the blenderb:4_a:three cupsb:5_i think this is going to taste great五、单词拼写(共1小题)8. 根据句意及括号中所给汉语、单词完成句子,注意正确形式。每空限填一词。1i often play _ (排球) with my friends after school2i like the house_ (然而), i dont have enough money3i am bad at playing baseball and i usually _(未击中) the ball4jacks biggest hobby is reading _ (小说)5in the _ (末尾), anna lost the good chance6the yangtze river is _ (wide) than the river thames7they _ (raise) much money for the poor children yesterday8do we have a good _ (choice)?9dont be afraid of making _ (mistake) when you speak english10tom, please drive _ (careful) on rainy days六、完成句子(共1小题)9.根据汉语提示完成句子。1she is going to be a teacher, when she _ _(长大)2we should _ _(远离)from crowded places to prevent the flu3_ _ (熬夜)late is bad for your heath4we sleep _ _ (至少) 8 hours every day5i will go swimming _ _(代替) playing basketball this sunday afternoon七、书面表达(共1小题)10.下面是tina 同学给jane 的回信,信中提到学习英语的几条建议,根据tina提的建议,用英语完成下面建议。写一篇80词左右的文章。文章开头和结尾已给出,不计入总词数。建议:1)上课要认真听讲;2)每天大声读新单词;3)课堂尽可能多讲英语;4)把错误写在笔记本里;5)读读英语故事,看看英语电影;6)但不必逐词理解;7)与英国人交笔友,常写信。dear jane,i am very glad to hear from you how to learn english well ? i will give you some advice i think it is very important to learn english wellyou_答案部分1.考点:unit 1 where did you go on vacation?试题解析:这篇短文主要论述了青少年们在学校被一些压力所困扰,如何来减轻这些压力呢。首先饮食均衡,睡眠充足,多做运动是非常重要的。第二对于学业,要提前计划。第三,对于他人的嘲笑毫不在意。最后,青少年和他们的朋友和家长分享他们的问题是合适的。1考查名词及语境。句意:许多学生们有困扰他们的一些难题。afriends朋友;bproblems难题;chappiness快乐;dhomework作业;根据句意及后面的压力,选b。2考查副词及语境。句意:一些学生们学不好学校里的功课。因为learn是个动词,应用副词来修饰,根据句意,故选b。3考查动名词及语境。句意:一些学生擅长学习。因为at是个介词,介词后用动名词,根据句意,故选c 。4考查连词及语境。句意:但是他们不擅长运动,他们没有强壮身体。前后句是转折关系,根据句意,故选 c。5考查代词及语境。句意: 因此他们的同学总是称呼他们书虫。因为call是个动词,后应用宾格形式,根据句意,故选a 。6考查系动词及语境。句意:好消息是这有一些简单的处理压力的好方法。因为news是不可数名词,做主语按第三人称单数处理;根据句意,故选d。7考查名词及语境。句意:好消息是这有一些简单的处理压力的好方法。根据句意及many students suffer from(遭受) stress故选c。8考查动名词及语境。句意:首先饮食均衡,睡眠充足,做锻炼是非常重要的。根据句意及后面的结构,此题考查动名词做主语,故选 a。9考查特殊疑问词及语境。句意:做一个他们需要做的事的表格并且计划什么时候做这些事能够帮助学生组织时间。awhen 什么时候;bwhere在哪;cwhat什么;dwhy为什么;根据句意及后面的组织时间,故选a。10考查形容词及语境。句意:如果你在某一学科差的话,努力学习。agood 好,优秀;bweak弱,差;cstrong 强壮;dbadly糟糕地;因为前面有are,后应用形容词,根据句意和后面的你努力学习,可知答案选b。11考查动名词及语境。句意:如果你在某一学科差的话,努力学习并向老师寻求帮助。根据句意及结构,故选a。12考查所有格及语境。句意:学生不应该介意他人的嘲笑。此题考查所有格,others泛指其他人,others他人的;故选c。13考查副词及语境。句意:然后学生应该留出充足的时间进行他们的爱好。此题考查副词放于情态动词之后,故选d。14考查代词及语境。句意:最后,青少年和他们的朋友和家长分享他们的问题是合适的。此题考查固定句式,it is +adj +to do sth 做某事如何怎么样。故选c。15考查名词及语境。句意:最后,青少年和他们的朋友和家长分享他们的问题是合适的。根据句意,除了家人就是朋友,故选b。答案:1b2b3c4c5a6d7c8a9a10b11a12c13d14c15b 2.考点:unit 4 whats the best movie theatre?试题解析:短文大意:奥德丽是一个美籍华人学生。她发现了许多中国人和美国人之间的价值观差异。美国孩子爱自己的钱。中国的孩子们总是向父母要钱。美国父母并不认为送他们的孩子去一个昂贵的大学有用。中国的父母为了送他们的孩子去好的大学会做任何事情。等等。1细节理解题。根据短文中the american children love to make money by themselves可知美国孩子喜欢自己赚钱,所以该选a。2细节理解题。根据短文中chinese parents would do anything to send their children to good universities even if it could make them very poor可知中国的父母为了送他们的孩子去好的大学会做任何事情,所以该选b。3细节理解题。根据文中many american girls take part in sports, dancing and singing groupsmany chinese girls take part in academic (学术的) groups可知中国女孩比美国女孩做运动唱歌跳舞的时间少,所以该选b。4细节理解题。根据文中chinese parents usually dont allow their children in middle school to go out with their friends at night可知中国父母通常不允许他们上中学的孩子和他们的朋友在夜间外出,所以该选a。5细节理解题。根据文中but chinese teachers often tell the parents the mistakes that their children made at school可知中国的老师常常告诉家长孩子们在学校犯的错误,所以该选c。答案:1a2b3b4a5c 3.考点:unit 5 do you want to watch a game show?试题解析:这篇短文主要介绍了三个人的出行方式,及大约他们到达目的地需要的时间。1细节理解题。根据短文the ship leaves every 20 minutes and it takes about 35 minutes to get to the city,可知花费大约35分钟,故选a。2细节理解题。根据the ship leaves every 20 minutes可知船每二十分钟出发一艘,故选c3细节理解题。根据sometimes it takes 15 minutes to get from one building to the next可知大约用15分钟,故选b4细节理解题。根据i take the train to school every day可知她每天乘坐火车去学校,故选d5词义猜测题。根据the train gets very crowded火车变得拥挤,可知是交通高峰期,故选a答案:1a2c3b4d5a 4.考点:unit 5 do you want to watch a game show?试题解析:这篇短文讲述的是smith先生工作很忙,他的妻子总是一整天都见不到他,所以等他回来之后,他的妻子总是不断的说话,一直到睡觉的时候。所以smith先生就休息不好,感觉不舒服。他们去看了医生,医生给smith夫人开了一些安眠药,说只要她吃了药,不再唠叨,她的丈夫就能睡好觉了。1细节理解题。根据短文的开头hes very busy and has no time to have a good rest可知,smith先生工作非常忙,他没有时间休息。由此可知选a。2细节理解题。根据这句话的上下文的意思可知,因为smith先生工作很忙,他的妻子总是一整天都见不到他,所以等他回来之后,他的妻子总是不断的说话,一直到睡觉的时候。故选c。3推理判断题。根据短文的开头mrsmith works in an office可知,smith先生在一个办公室里工作,所以每天早上,当他的妻子还在睡觉的时候,他必须起床,因为他要去工作。故选b。4细节理解题。根据短文的最后医生所说的话said the doctor“they are sleeping pillsyour husband will soon be all right if you take them”可知,医生觉得,只要smith先生的妻子吃了安眠药,她就不会在不断的说话,她的丈夫就能睡好觉了。因此选d。答案:1a2c3b4d 5.考点:unit 6 im going to study computer science.试题解析:短文大意:学校报纸的建议专栏是最受欢迎的栏目。没有人知道是谁写的。学生们认为是他们的老师,但它可能是一个学生使用假名字写的。学生们喜欢思考的建议栏的问题。这里有一些他们的答案。1主旨大意题。根据短文第一句one of the most popular items in the school newspaper advice column就可知该文主要是说学校报纸的建议专栏是最受欢迎的栏目,所以该选d。2细节理解题。根据第三段中im always late for school可知汤米的问题是上学总是迟到,所以该选a。3细节理解题。根据第六段末write and tell me more about yourself可知聪明的猫头鹰希望莎拉写信告诉他她的更多信息,所以该选d。4细节理解题。根据第七段中im always at the bottom(底部)of the classwhat do you advise me to do? molly可知莫莉想提高他的成绩,所以该选b。5细节理解题。根据最后一段中if you concentrate on one subject at a time, by the end of the year you should be quite a long way up from the bottom in all your classes可知如果他在这段时间专注于一个主题,在今年年底前他应该会提高相当大,所以该选c。答案:1d2a3d4b5c 6.考点:unit 9 can you come to my party?试题解析:这篇文章讲的是关于复活节的知识。复活节(主复活日)是一个西方的重要节日,在每年春分月圆之后第一个星期日。基督徒认为,复活节象征着重生与希望,为纪念耶稣基督于公元30到33年之间被钉死在十字架之后第三天复活的日子,西方的复活节比较正宗,典型的复活节礼物跟春天和再生有关系:鸡蛋、小鸡、小兔子、鲜花,特别是百合花是这一季节的象征。复活节前夕,孩子们为朋友和家人给鸡蛋着色打扮一番。这些蛋有的煮得很老,有的只是空空的蛋。认真阅读短文,回答根据文章所设的问题。1考查动词及语境理解,句意,复活节是西方传统的节日,在这一天,人们庆祝耶稣的复活。这里需要填写的是动词庆祝,故填写celebrate。2考查介词及语境理解,句意,复活节是在三月22日到四月25日之间的一个周日。两者之间我们用介词between。故填写beween。3考查形容词及语境理解,句意,据说耶稣来自一个鸡蛋,所以在这一天人们互赠彩蛋。由于在西方的节日人们互赠的鸡蛋要打扮一番,所以增的是彩蛋colorful egg。故填写colorful。4考查代词及语境理解,句意,在英国,人们把日期和信息写在鸡蛋上并把它们送给朋友或爱人。这里用它们them代指彩蛋。故填写them。5考查名词及语境理解, 句意,在这一天会出现一只复活节兔子,这只兔子会拜访小朋友们。由于复活节大都是孩子们玩的节目,所以复活节兔子会给孩子们一些礼物。故填写children。6考查形容词及语境理解,句意,在复活节早上,孩子们会起床很早去寻找丢在房子周围的糖果和彩蛋。由于过节,又是去寻找礼物,所以孩子们气的会很糟。故填写early。7考查名词及语境理解, 句意,孩子们以为是复活节兔子给他们的糖果和彩蛋,但是实际上是他们父母买给他们的。所以填写的名词是父母。故填写parents。8考查动词及语境理解,句意,你听说过复

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论