免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2015济南市高考英语(四月)完形填空、阅读理解小练(7)答案阅读理解(2014山东省青岛市高三第一次模拟考试)elderly adults who regularly drink green tea may stay more agile (敏捷的) and independent than their peers over time, according to a japanese study that covered thousands of people.green tea contains antioxidant chemicals (抗氧化化学物质) that may help stop the cell damage that can lead to disease.researchers have been studying green teas effect on everything from cholesterol (胆固醇) to the risk of certain cancers,with mixed results so far.they found those who drank the most green tea were the least likely to develop “functional disability”,or problems with daily activities or basic needs,such as dressing or bathing.specifically,almost 13 percent of adults who drank less than a cup of green tea per day became functionally disabled,compared with just over 7 percent of people who drank at least five cups a day.the study did not prove that green tea alone kept people agile as they grew older.green tea lovers generally had healthier diets,including more fish,vegetables and fruit,as well as more education,lower smoking rates,fewer heart attacks and strokes,and greater mental sharpness.they also tended to be more socially active and have more friends and family to rely on.but even with those factors accounted for,green tea itself was tied to a tower disability risk,the researchers said.people who drank at least five cups a day were onethird less likely to develop disabilities than those who had less than a cup per day.those people who averaged three or four cups a day had a 25 percent lower risk.although its not clear how green tea might offer a buffer (缓冲) against disabilities,lead researcher yasutake tomata did note that one recent study found green tea extracts (提取物) seem to increase leg muscle strength in older women.while green tea and its extracts are considered safe in small amounts,they do contain caffeine and small amounts of vitamin k,which means it could affect drugs that prevent blood clotting (凝固)6what does the underlined word “peers” mean in the first paragraph?afathers.bbrothers.cpeople of the same age.dpeople living in the same neighborhood.7what can be learned from the passage?aantioxidant chemicals can lead to disease.bthose who often drink green tea cant develop “functional disability”c“functional disability” is related to problems with daily activities or basic needs.dpeople who drink at least five cups a day are not likely to become functionally disabled.8what does the fifth paragraph mainly tell us?ahow the study was proved.bwhy green tea lovers can keep agile.cwhat healthier diets include.dhow to lower the disability risk.9what has the researcher yasutake tomata discovered?athose who drank green tea cant develop “functional disability”bgreen tea alone kept people agile as they grew older.chow green tea might offer a buffer against disabilities.dgreen tea extracts seem to increase leg muscle strength in older women.10from the passage we can infer that_.avitamin k is contained in caffeinebvitamin k is good for our bloodcvitamin k is bad for our healthdvitamin k has influence on some drugs语篇解读本文介绍了常饮绿茶对身体的种种好处及原因。1解析:词义猜测题。根据文章第一句可知,经常喝绿茶的老人比他们的同龄人更加敏捷和独立,由此可知c项正确。答案:c2解析:推理判断题。根据第三段中的“to develop functional disability,or problems with daily activities or basic needs”可知c项正确。答案:c3解析:段落大意题。根据第五段的第一句“the study did not prove that green tea alone kept people agile as they grew older.”及全段内容可知,本段主要讲述的是爱喝绿茶的人敏捷的原因,故b项正确。答案:b4解析:细节理解题。根据倒数第二段中的“lead researcher yasutake tomata did note that one recent study found green tea extracts (提取物) seem to increase leg muscle strength in older women”可知d项正确。答案:d5解析:推理判断题。根据最后一段中的“they do contain caffeine and small amounts of vitamin k,which means it could affect drugs that prevent blood clotting (凝固)”可知维生素k会影响一些药的治疗效果。答案:d。阅读理解the record rise in world food prices last month is not only a start to a possible food price shock in the coming months, but also an obvious warning that the international community cannot afford to ignore. the fearful consequences of long-term climate change are more closing now and divided response to the global financial crisis could make them worse. early this week, the united nations food and agricultural organization announced that its benchmark food price index had jumped to 214.7 points in december, above the previous peak of 213.5, which was set in june 2008 and caused food riots(暴乱) in some poor countries. with the world economy showing little sign of emerging out of the mess any time soon, the record increase in food prices is certainly shocking. the 2008 food crisis was a silent tsunami for the worlds poor. so, what will happen if food prices remain high over the next several months? the obvious answer is: the number of hungry people across the world, about 1 billion according to un estimates, will almost certainly increase. hence, the international community should prepare to solve a food crisis similar to that in 2008. for the moment, that means policymakers across the globe should make joint efforts to prevent panic over food prices both at home and in the global market. but to prevent such food crises from happening again, the international community must first recognize that our future is likely to be affected by extreme weather more seriously than feared earlier if we continue to drag our feet in the fight against climate change. the looming food crisis calls for a stronger sense of urgency than what negotiators, especially those from developed countries, have shown at un climate change conferences in recent years. besides, soaring world food prices also highlight the threat of super-loose monetary policies that some rich countries have adopted to let rapid inflation erode(腐蚀) the real value of their debt burden. excessive liquidity from developed countries has pushed up commodity prices in the world market and created considerable inflationary(通货膨胀) pressure on developing countries. this is unfair to developing countries, which are relatively poor and suffer a lot more from food-led inflation. as the worlds most populous country, china can draw some comfort from its bumper harvest last year, which was also its seventh continuous rich harvest. the countrys success in feeding one-fifth of the worlds population with less than 10 percent of global farming land shows that its great efforts to increase agricultural production have paid rich interest. but chinese policymakers cannot assume that such favorable conditions will continue. rapid urbanization and population changes in the country will make it increasingly difficult to further raise grain output. therefore, china should take the record rise in world food prices as a call to double its efforts to improve farm productivity. 16. whats the best title of the passage?a. urgent concern about the rise of the world food prices b. the climate changes are to blamec. global farming d. urgent concern about the poor countries.17. what will happen if food prices remain high over the next several months?a. the number of hungry people all over the world will almost certainly increase.b. many people will die easily for lack of food.c. people will fight with each other and cause riots across the world.d. excessive liquidity from developed countries will create considerable inflation.18. which of the following is not true according to the passage?a. the rapid inflation eroded the real value of some rich countries debt burden by the super-loose monetary policies.b. people all over the world should work together to prevent the food crisis.c. the food price index had jumped to the peak in 2008.d. the developing countries suffered a lot more from food-led inflation. 19. which of the following has the similar meaning to the underlined phrase “drag our feet”?a. quicken our pace b. slow our pacec. pull our feet. d. walk quickly20. the chinese policymakers doubt whether the grain output will continue to increase because_.a. the farms will not work harder than beforeb. the population in china will be smaller and smallerc. more houses will be built on the farm land in the futured. the terrible weather will affect the agriculture production 【参考答案】1620、aacbc 【2015届广东省广州市海珠区高三摸底考试】完形填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从115各题所给的a、b、c和d项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 “now,” mrs. virginia deview said, smiling, “we are going to discover our professions.” the class seemed to be greatly surprised. our professions? we were only 13 and 14 years old! the teacher must be 1 . “yes, you will all be searching for your future 2 . each of you will have to 3 someone in your field, plus give an oral report.”each day in her class, virginia deview reminded us about this. finally, i picked print journalism. this 4 i had to go to interview a true-blue newspaper reporter. i was extremely nervous. i sat down in front of him 5 able to speak. he looked at me and said, “did you bring a pencil or pen?”i shook my head.“how about some 6 ?”i shook my head again.finally, i thought he realized i was 7 , and i got my first big tip as a 8 . “never, never go anywhere without a pen and paper. you never know what youll run into.” after a few days, i gave my oral report totally from memory in class. i got an a on the entire project.years later, i was in college looking around for a new career, but with no success. then i 9 virginia deview and my desire at 13 to be a journalist. and i called my parents. they didnt 10 me. they just reminded me how competitive the field was and 11 all my life i had run away from competition. this was true. but journalism did something to me: it was in my blood. it gave me the freedom to go up to total strangers and ask what was 12 .for the past 12 years, ive had the most satisfying reporting career, 13 stories from murders to airplane crashes and 14 choosing my strongest area. when i went to pick up my phone one day, an incredible wave of memories hit me and i realized that had it not been for virginia deview, i would not be sitting at that desk.i was 15 all the time: “how did you pick journalism?”“well, you see, there was this teacher ” i always start out. i just wish i could thank her.1. a. good b. mad c. careless d. curious2. a. universitiesb. families c. professions d. lives3. a. interviewb. please c. admire d. respect4. a. expressedb. ordered c. expected d. meant5. a
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 合并慢性心力衰竭抗凝治疗的个体化ARNI个体化剂量方案
- 可穿戴设备在老年多病共存抗凝治疗中的监测策略
- 2025年光伏发电收益分配合同
- 变异株传播的消毒技术效果长期监测方案
- 2025广东阳江市阳西县选调公务员22人备考题库附答案
- 双向转诊机制中患者医联体分级诊疗参与策略
- 2026年一级建造师之一建铁路工程实务考试题库300道附完整答案【易错题】
- 2026年一级注册建筑师之建筑结构考试题库300道及完整答案一套
- 卵巢癌免疫微环境重塑与逆转策略
- 2025江西景德镇市总工会合同制工会社会工作者招聘15人备考题库附答案
- 餐厅采购米面粮油方案(3篇)
- 面瘫中医治疗课件
- 2024四川轻化工大学辅导员招聘笔试真题
- 湖北工程变更管理办法
- 检验科实验室安全培训
- 乡镇妇幼工作管理制度
- 化工厂施工环境管理制度
- 律师事务所车辆管理制度
- 智能化园区建设-洞察阐释
- 非煤矿山机电设备管理制度
- JG/T 255-2020内置遮阳中空玻璃制品
评论
0/150
提交评论