



免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
【2015春走向高考】高三英语一轮复习 unit 2 healthy eating练习 新人教版必修3.语法单句填空1many people have come to realize that they should go on _ balanced diet and make room in their day for exercise.答案:a句意:许多人已经意识到他们应该保持平衡的饮食,而且每天留时间进行锻炼。a balanced diet平衡的饮食。2(2011四川改编)how was your recent trip to sichuan?ive never had a _ pleasant one before.答案:more考查形容词的比较级。句意:你最近去四川的旅行怎么样?这是让我最为愉快的旅行了。否定词never与比较级a more pleasant构成最高级的含义。3in this day and age, women can have children and jobs as well.i cant agree more. its great to have the two_(combine)答案:combined句意:在现在这个年代,妇女可以兼顾养育子女与工作。我非常同意。把这两者结合起来是非常棒的。4(2013全国改编)since nobody gave him any help, he _ have done the research on his own.答案:must本题考查情态动词的用法。句意:因为没有人帮助他,他一定是自己独立完成的研究。must have done表示对过去事实的肯定推测。5while prices are rising so fast,many people are working out ways to cut _their expenses.答案:down句意:当价格飞涨时,许多人做出了削减费用的举措。cut down削减,缩短,砍倒。6you d better take into account your own _(strong) and weaknesses before choosing a major.答案:strengths句意:在选专业之前你最好考虑你的优缺点。strength“强项,优势”,符合句意。7the child should be punished. you shouldnt let him get _ with telling lies.答案:away句意:这孩子应受到惩罚。他撒谎你不应该不处罚他。get away with侥幸成功;逃脱处罚。8are you pleased with what he has done?not a bit. it couldnt be any _(bad)答案:worse考查形容词的比较级。答语中的not a bit表示“一点儿也不”,由此可知,第二个说话人认为他做的事情糟糕透顶,此处是否定词与比较级连用表示最高级含义。9mr. stevenson is great to work fori really couldnt ask for a _(good) boss.答案:better考查比较级用法。“cant/couldnt.比较级”表示最高级含义。根据前半句“mr. stevenson is great to work for”可知,stevenson是一个不错的老板,因此说“我真的找不到个比他更好的老板了”,表示在我看来他是最好的。10whom do you expect to have _(solve) the problem of overloaded school buses?答案:solve句意:你希望让谁来解决校车超载的问题?expect to do sth.表示“期望做某事”; have sb. do sth. 表示“让某人做某事”。本句是对“expect to have sb. do sth.”中的宾语sb.进行提问。.阅读理解(2014山东烟台检测)are you having difficulty falling asleep? try drinking a glass of warm milk. if that doesnt work, listen to some soft, beautiful music. still no luck? try thinking about sheep jumping over a fence. if you are still awake, take a sleeping pill. but people who take pills often become dependent on the drugs. so you lie awake knowing that the new workday will soon arrive. if you have been in such condition for at least one month,you may have primary insomnia (失眠症)a new study has found that you might fall asleep more quickly and stay asleep longer if you try “cerebral_hypothermia”. it is not a complex medical process. it just means cooling down your brain. eric nofzinger and daniel buysse from the university of pittsburgh medical school led the study. they examined twelve people who had sleeping problems. twelve others had no sleeping problems. each of them wore a soft plastic cap on their head at bedtime.the caps had tubes inside filled with water. the researchers moved the water through the tubes and then changed the temperature of the water. other studies showed that people who had sleeping problems often had more chemical reactions in the front of their brain. the researchers thought cooling down the brain might help.on the first two nights of testing,the patients wore caps with no water. on the next two nights, the caps were worn, but the water was not cooled. then the researchers cooled the water a little for another two nights. on the final two nights of the study, the temperature of the water was made much cooler. the researchers found that the water caps didn t help the patients until the temperature was about 14. most of the patients fell asleep faster and slept better when the coolest water was moving around their head.dr. nofzinger and dr. buysse noted that this was only the beginning of the brain temperature study. but they believed they had discovered something important that needed more research.文章大意:最近的一项研究发现,降低大脑的温度有助于失眠者睡一个好觉。1the first paragraph is written to _.aexplain how serious insomnia isbbring forward the topic of the passagectell us the causes of sleeping problemsdtell us the danger of having sleeping problems答案:b推理判断题。第一段用问答的方式介绍了几个对付失眠的方法,接下来文章介绍一个有关治疗失眠的新的研究发现,可见第一段是为了引出主题。2from the passage we know that “cerebral hypothermia” is actually _.aa complex medical processba psychological treatmentca simple physical treatmentda difficult scientific theory答案:c词义猜测题。根据第二段中的“it is not a complex medical process.”及后文对降温方法的描述可知,它是一种简单的物理疗法。3in the study,researchers helped people fall asleep faster through _.aincreasing chemical reactions in the front of their brainbmaking them feel safe with a cap on their headcasking them to drink water to cool downdlowering the temperature of their brain答案:d细节理解题。根据第三段中的“other studies showed that people who had sleeping problems often had more chemical reacitons in the front of their brain. the researchers thought cooling down the brain might help.”可知,应选d。4what is paragraph 4 mainly about?athe cause of the study.bthe function of the caps.csome details of the study.dpeoples reactions to the study.答案:c段落大意题。第四段主要是讲这个试验操作的细节。5dr. nofzinger and dr. buysse seemed to believe that _.atheir research wouldnt help people greatlybmore studies would be needed for their researchccooling down peoples brain might be harmfuldthe results of their study would be made use of soon答案:b推理判断题。根据最后一段的表述可知,这两位科学家认为该研究刚开始,今后还需要更多的研究。.七选五(2014贵州省六校联盟第二次联考)doctors say most heart disease preventableheart disease is the number one killer, worldwide, of men and women over the age of 60. but people of all ages die of heart attacks each year. and while death rates have declined in the us. and many western european countries, they are on the rise in the developing world. _1_. no one would have guessed that barbara teng would have a heart attack. she was not overweight. she did not smoke or exercise. “in 2004, the week after i turned 49, when i was on a business trip in chicago, i had a major heart attack,” she said. _2_. she now exercises daily, and monitors her heart health. dr. patrice nickens, who is with the national heart, lung and blood institute, thinks that heart disease is 82 percent preventable. “_3_,” she said.“men are also facing the same problem, and the key to staying healthy is knowing your numbers.”“your weight, your blood cholesterol, blood sugar and your blood pressure are important numbers that can help you take action and reduce your risk,” she said. _4_. “and the steps to take are simple: dont smoke, maintain a healthy weight, exercise, know your numbers and talk to your physician and control these risks,” she said. africanamericans are at higherthanaverage risk for heart disease and stroke; people dont even know they have it, which increases the risk. medstar washington hospital center is trying to reach this population. _5_. for example, helping the people monitor their blood pressure. if people realize they are at risk for heart disease, theyll make lifestyle changes: lose weight, exercise, eat the right foods and keep in touch with a doctor. aa healthy lifestyle can prevent heart diseasebso we must cure heart diseasecit is the leading cause of death for womendwith the right training, they can play an important role in community healtheand that changed her lifeflack of exercise causes heart attacksgyet most heart disease is preventable文章大意:医生说大多数心脏病是可以预防的。答案:1g根据前面所讲心脏病在全世界范围内越来越严重,最后用yet most heart disease is preventable表示转折。故g项符合上下文。2e根据其后面句she now exercises daily, and monitors her heart health。故e项解释符合上下文。3c根据其后面一句men are also facing the same problem。故c项符合上下文。4a根据下文可知健康的生活方式可以阻止心脏病。故a项正确。5d根据下面的例子for example, helping the people monitor their blood pressure.,说明正确的锻炼对健康起重要的作用。.语法填空(2014长春市第四次调测)sara:how are you recently, jane?jane:not very well. i have been gaining weight. its too much for my _1_(high). the doctor asked me to watch what i eat, _2_ i cant help eating sweets whenever they are in my presence. if only i _3_(follow) my doctors advice.sara:_4_ is believed that overweight results from overeating. you need to work out. why dont you attend an aerobics class? perhaps it can _5_ (less)your anxiety.jane:can i certainly lose weight after attending that class?sara:yes, i think _6_. you can not _7_ work the fat off your body but also keep your body fit. so you can kill two birds with one stone.jane:you mean i dont need to diet?sara:_8_ i mean is that you need to keep a diet while you are working out. _9_(combine) exercise with dieting may be the _10_ effective way to lose weight.jane:thank you for your advice. i think ill try that class.文章大意:这段材料以对话的形式呈现,sara和jane围绕减肥这一话题展开讨论。答案:1height 考查形容词和名词的词形转化。high的名词形式:height。2but考生应能从上下文的行文逻辑,填入适当的并列连词。句意:医生告诉我注意饮食,但是我只要看见糖果,就禁不住要吃。3had followed考查虚拟语气中的动词形式。句意:我要是听从了医生的意见该有多好!if only是虚拟语气的标志,与过去相关,用had过去分词。4it考生应能在理解语篇的基础上,准确理解句意并能正确判断句子结构和句式。it在此作形式主语。5lessen考查形容词和动词的词形转化。情态动词can后面应该加动词原形,lessen动词,意为“减少”。6so考生应能根据上下文,填入一个符合语境的词。句意:是的,我认为是这样。7only考生应能根据上下文,填入符合语境的词。根据下文的“but also”可以判断出此空应填“not only”。8what 考生应能准确理解句意并能正确判断句子结构和句式。what在此引导主语从句,并在从句中作宾语。9combining考生应能准确理解句意并能正确判断句子结构。动名词作主语。10most考查形容词最高级的用法。句意:运动和节食相
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年海南省农村义务教育阶段学校特设岗位教师招聘考试笔试试题(含答案)
- 物联网大数据处理中心创新创业项目商业计划书
- 自然语言处理翻译工具创新创业项目商业计划书
- 休闲食品线上销售平台用户体验创新创业项目商业计划书
- 虚拟现实疼痛缓解应用创新创业项目商业计划书
- 辐射温度计课件
- 现场安全知识培训课件
- 2025年教育信息化基础设施与教育质量提升的关系研究报告
- 2025年新能源与环保产业投资风险与风险管理报告
- 2025年旅游地产项目可持续发展与旅游金融产业研究报告
- 2025年残联招聘笔试大纲解读与备考指南
- 2025版厂房装修施工安全责任合同模板
- GB 16808-2025可燃气体报警控制器
- 医疗机构重点部门感染预防与控制标准WST860-2025解读宣贯
- 气体灭火系统日常维护管理手册
- 2025年汽车后市场行业当前市场规模及未来五到十年发展趋势报告
- 德育副校长工作总结课件
- 业财一体化课件
- 退伍留疆考试题库及答案
- 2025年安管人员继续教育试题及答案
- 超声弹性成像技术规范
评论
0/150
提交评论