




免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
课时作业(二十五)unit 5first aid.用所给词的适当形式填空1.in the garden we can find a_(various) of plants.2.he said_(mild) to me that he didnt mean to upset me.3.for four years he shouldered an almost_(bear) burden,which worsened his health considerably.4.he suffered horrific_(injure) in the attack.5.sarah,hurry up.im afraid you wont have time to get_(change) before the party.6.the nurse applied_(press) to his arm to stop the bleeding.7.i wasnt_(bravery) enough to tell her what i thought of her.8.keep your eyes_(firm) fixed on the road ahead.9.the young man_(present) with the prize for his bravery.10.its vital that a successful movie_(pay) much attention to its theme and the figures characters.答案:1.dly3.unbearable4.injuries5.changed6.pressure7.brave8.firmly9.was presented10.(should)pay.完成句子1.im afraid that it will rain tomorrow._(假如下雨的话),we wont be able to hold our football match.2.the knowledge of first aid is_(非常有帮助)in an emergency.3.the little boy wont go to sleep_(除非妈妈给他讲故事)4.she_(正在练习冲浪,这时突然)a shark struck her,biting off her left arm.5._(毫无疑问)it is his achievements that have won him the nobel prize.6._(尽全力做工作),he finished it ahead of time.7._(许多游客)attracted to visit the carnival here every year.8._(把东西放回原处)will bring much convenience to your life.答案:1.if so2.of great help3.unless his mother tells him a story4.was practising surfing when5.there is no doubt that6.applied to the work7.a number of tourists are8.putting things in place.阅读理解(2014福建卷)blood drive & marrow (骨髓) registration“these patients deserve a chance at a normal,happy future and they rely on the kindness of strangers to make that happen.”daisy,isabelles motherisabelle is the daughter of daisy and saman mirzaei.in january 2008 isabelle was diagnosed (诊断) with a genetic blood disorder,beta thalassemia.isabelles body is unable to produce healthy red blood cells.as a result,isabelle has been receiving blood transfusions (输血) every 46 weeks since she was 11 months old.a lifetime of regular transfusions can lead to serious medical problems.her only chance at a normal,healthy life is to have a marrow transplant.isabelle is an only child,so doctors have started a search for an unrelated marrow donor through the be the match registry.the mirzaei family asks that you consider helping patients like isabelle by registering to be a marrow donor and give the gift of life,the gift of blood.held at wiley hallwednesday,march_26,2014behind heathman dormitory/butterfield rd.12:00_pm6:00_pmdont forget to bring your drivers license or another form of identification when you donate.visit to make an appointment,sponsorcode 3390.free kingston pizza!marrow donors:bethe matchbe 18 to 44 years in good healthgive a swab (化验标本) of your cheek cells for marrow typingfreesponsored(赞助) by michaels f8002838385the rhode island blood center distributes blood products to hospitals in rhode island and southern new england.语篇导读:本文是一篇应用文。当一个陌生的孩子患了血液病时,你愿意伸出援助之手吗?如果可能的话,请帮一下这个孩子吧!1.we can learn from the passage that_.athe blood drive is organized by isabelles motherbisabelle receives blood transfusions regularlycisabelle has been ill for 11 monthsddoctors will sponsor isabelles family答案:b解析:细节理解题。根据文中的.doctors have started a search for an unrelated marrow donor through the be the match registry.可排除a项“这次献血活动是由伊莎贝尔的妈妈发起的”;根据文中的.isabelle has been receiving blood transfusions(输血)every 46 weeks since she was 11 months old.可知,伊莎贝尔每46周需要输一次血,故b项符合题意;根据.isabelle has been receiving blood transfusions(输血)every 46 weeks since she was 11 months old.可知,伊莎贝尔是从11个月大时开始输血的,故c项“伊莎贝尔已经病了11个月了”不正确;根据文中.doctors have started a search.以及sponsored(赞助)by michaels fund可知,d项“医生将赞助伊莎贝尔的家庭”不符合题意,因此可以排除。2.to be a marrow donor,you must_.abe a relative of the patientbcarry a drivers licensecbe at least 18 years olddapply to michaels fund答案:c解析:推理判断题。a项“是病人的一个亲戚”,在文中没有提到;由dont forget to bring your drivers license or another form of identification.可知,要成为骨髓捐献者除了可携带驾照外,其他形式的证明也可以,由此排除b项;marrow donors下的第一条要求年龄18岁至44岁,故18岁是成为骨髓捐献者的一个条件,故c项正确;michaels fund是赞助商,由此可知想成为捐献者不必向它申请,故d项不符合文意。3.those who want to help patients like isabelle can_.acome to wiley hall every wednesdaybvisit for an appointmentccontact their parents at 8002838385dcall at hospitals in rhode island答案:b解析:细节理解题。根据文中的wednesday,march 26,2014可知,活动是在这一天举行,由此可排除a项“每周三来wiley hall”;根据文中的visit to make an appointment.可知b项正确;电话8002838385是the rhode island blood center的电话,故c项不合题意;根据最后一句the rhode island blood center distributes blood products to hospitals in rhode island.可知,the rhode island blood center把血液送到医院,故d项“去位于rhode island的医院”不正确。.完形填空(2015西安第二次质量检测)one winter term during college,i took a history class to fulfill a requirement.the professor was a_1_fellow with red hair.he would walk_2_into the room wearing his hooded (有兜帽的) winter coat,once not even_3_the hood during the lecture.he was terribly nervous in class and lowered his head_4_looking up through his glasses at his students.学生用书第336页so i_5_a little game for myself.i would try to find something in his lecture to ask him an intelligent question about,_6_me to pay attention rather than letting my eyes close.he was obviously_7_to have a question to answer.in fact,his answers were always_8_.i continued to do this and found myself actually enjoying the_9_.the professor seemed to become a bit more_10_and some of the other students even_11_from time to time.my little game had saved me from being bored as it was_12_to do.and i learned quite a bit about ancient world history.despite his strange_13_,he was indeed quite an expert in his field.on the last day of his class,we gathered our_14_and headed for the door.the shy,redhaired professor_15_directly in front of me,with obvious effort,and put out his hand,_16_i reached the door.he said,“i want to thank you for making this class so interesting,”as he shook my hand and_17_for the first time.i was so_18_.to me,it had been a pleasant way to_19_the time.i had no idea that all of my question asking had any_20_on him or the others at all.each of us,through the things we say and do,can have a great effect not just on our own experiences,but those of others.语篇导读:作者大学时的一个经历让他明白每个人所说的话和所做的事不仅会影响自己,而且也会对他人产生极大的影响。1.astrange bpatientcpopular dproud答案:a解析:教授是一位长着红头发的奇怪的人。根据本段后面对这位教授的穿着打扮及行为的描述可知应选a。2.ahappily bslowlyccalmly dshyly答案:d解析:他害羞地走进教室。根据本段后面的描述,他非常紧张,不敢抬头看学生可知选d。倒数第二段第二句中的shy也是提示。3.acleaning btouchingcremoving dwearing答案:c解析:有一次他甚至在讲课时也没有将兜帽从头上移开。4.abarely busuallycdifficultly dquickly答案:a解析:他很紧张,低着头,很少抬头看学生。根据语境可知,他很少抬头看学生,因此选a,barely“几乎不”。5.aplayed bcontinuedccreated dbought答案:c解析:所以我为自己创造了一个小游戏。根据本段描述可知,这个游戏是作者根据教授所讲的内容随时提问而得来的,纯属自己创造的,因此选c。6.areminding bforcingcallowing dtelling答案:b解析:这个方法迫使我集中注意力,而不至于睡着。这里表示作者利用这个小游戏强迫自己认真听课。7.apleased bannoyedcangry dupset答案:a解析:很显然,他对有问题回答感到高兴。根据下文可知,教授是喜欢回答学生问题的。8.asimple buncertaincimportant dinteresting答案:d解析:事实上,他的答案总是有趣的。根据下文内容可知,作者从教授的答案中得到了启发,同学们也开始喜欢他的课程,教授本人也有了很大的进步,故d项“有趣的”符合语境。9.aexperiment bdiscussionckindness dsubject答案:d解析:我继续在课堂上这样做,我发现自己真的喜欢上这门课了。根据上下文可知,这里指作者喜欢上历史这门课程,故选subject“学科,课程”。10.arelaxed btraditionalcreasonable dconcerned答案:a解析:教授似乎也放松了一些。11.agave up bfell behindclooked back djoined in答案:d解析:其他的一些同学也不时地加入到这个游戏中来。12.adesigned bpermittedcchallenged dforbidden答案:a解析:由于要设计(designed)小游戏,我在课堂上不再感到无聊。13.aexplanation bappearancecsecret dhobby答案:b解析:尽管他外表奇怪,但是在他的领域内他的确是一个专家。根据语境及前面对教授穿着打扮的描述可知应选appearance“外观,外表”。14.acollection bfriendscgame dbooks答案:d解析:语境表示,上完这个教授的最后一天的课后学生们收起书,向门口走去。15.awaited bapologizedcgreeted dstepped答案:d解析:当我到门口时,教授径直走到了我面前,故step“迈步,行走”符合语境。16.athough bunlesscas dbecause答案:c解析:参见上题解析。17.aregretted bsmiledccried drequired答案:b解析:他握着我的手,第一次微笑了。18.aworried bsurprisedcbored dsatisfied答案:b解析:对我来说,这只是打发课堂时间的一个好方法,谁料教授却这么感激我,我感到很惊讶。19.apass bsavecfix dwaste答案:a解析:参见上题解析。20.aguidance bresultcmercy deffect答案:d解析:我不知道我的所有提问最终对他和其他人都有什么影响。have an effect on sb.“对某人有影响”。.语法填空mary:bob,do you know who i_1_(see) the other day?old jake is looking_2_(terrible) sad.did he get pensioned off at last?bob:yes.they made him retire_3_50 years at sea.he is pretty upset_4_it.mary:he is all _5_,isnt he?bob:yes,his wife_6_(die) for years.they had one daughter,daisy._7_she went off to town as soon as she left school.and he hasnt heard _8_her since.i hear she is making good money as a model.mary:maybe someone could get in touch with her.get her_9_(come) back for a while to help.bob:i dont suppose shell come.she never got on with her father.he is a bit of_10_tough character and she is rather selfish.oh,i expect old jake will get by.he is healthy at least,and comes into a clinic for a check regularly.1.答案:saw解析:考查时态。由the other day“前几天”可知,要用一般过去时。2.答案:terribly解析:考查副词。修饰后面的形容词sad,因此用副词形式。3.答案:after解析:考查介词。此处表示“在海上50年后,他们让他退休。”4.答案:about解析:考查短语搭配。be upset about表示“对感到心烦意乱的”。5.答案:alone解析:考查语境填词。根据后面对话,他妻子死了,女儿离开了,因此是“孤单一人”。6.答案:has been dead解析:考查时态和词形变换。后面for years是表示一段时间的状语,因此必须用表示状态的词。7.答案:but解析:考查并列连词。此处用but表示“转折”。8.答案:from解析:考查动词短语。hear from sb.表示“收到某人的来信”。9.答案:to come解析:考查非谓语动词。get sb.to do sth.使某人干某事。10.答案:a解析:考查冠词。名词tough character前缺少限定词,故用冠词a表示泛指。.短文改错(2015石家庄质检二)ive learned from the newspaper that your company is looking for receptionist.im very interesting in the job and id like to apply to the position.first of all,allow me to introduce myself.i had just graduated from senior high school and
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 住宿业竞争力与文化遗产地发展-洞察及研究
- 2022-2023和平县高三英语高考模拟卷及答案
- 移动广告技术与应用创新-洞察及研究
- 碳中和建材应用-洞察及研究
- 1.2 地球仪和经纬网-地球仪和经线 教学设计-七年级地理上学期商务星球版
- 建筑能耗数据挖掘-洞察及研究
- 2025军训助理笔试题目及答案
- 2025文职翻译试题及答案
- VR环境下学生创造力和问题解决能力评估-洞察及研究
- 2025贵阳国企笔试试题及答案
- 2023数据标准管理实践
- 非洲水坝施工方案
- Unit 3 Understanding ideas The Road to Success课件 2023-2024学年高中英语外研版选择性必修第一册
- 项目需求分析文档(模板)
- 长阳清江画廊
- 四川2023年专业技术人员公需科目“数字经济与驱动发展”参考答案(通用版)
- 液压泵站使用说明书
- 职工三级安全教育卡模版
- 化工企业物料编码规则物料分类清晰、编码简短、容易识别
- 新疆民族团结模范人物
- 儿科学腹泻病
评论
0/150
提交评论