已阅读5页,还剩2页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2019中考(人新)英语九全U10阅读练习及答案一、阅读理解。AIn April this year, lots of bags full of small change(零钱) were seen at bus stops in Tianjin. They were made for passengers to turn their notes into small change. And such an idea came from four students from Zhongbei Middle School, Tianjin.“People will surely feel worried when they take a bus without coins. We just want to do something to help them,” said Wang Yongcun, 15, one of the four students.The four boys spent their whole weekend making the change bags. After that they went to see the number of the passengers at each bus stop near their school, and then chose the top six stops to put the bags.Many people think that the four boys have really done a good job. But, things didnt go as the boys thought. Two days later, they found that the money was gone, and that even the bags were taken. It really made them sad but they would not give up. Their classmates and teachers came to help them in time. They put their pocket money in bags again. And the teachers also taught them to make better change bags. They tried their best to do it.The four boys feel very happy because they have done something good for the passengers. Their warm hearts are moving. More and more people are beginning to join in the activity.1The change bags were put _.A. on the buses B. at the bus stopsC. under the desks D. near the parks2It took _ the whole weekend to make the change bags.A. the parents B. the teachersC. the passengers D. the four boys3Which of the following is TRUE according to the passage?A. The idea of small change bags came from four boys.B. The passengers refused to put money in the bags.C. The teachers gave up when the bags were taken.D. The small change didnt help the passengers much.4Whats the main idea of this passage?A. Making change bags is difficult B. Pocket money can be helpfulC. Giving help brings us happiness D. Every coin has two sides【答案】1B 2D 3A 4C【解析】试题分析:这篇短文讲述的是天津的四个男孩发现,人们在乘坐公共汽车的时候因为没有零钱而感到很烦恼,因此他们花费了整个周末的时间制作了很多零钱袋。他们感到很开心,因为他们能帮助很多乘客。1B细节理解题。根据短文中 In April this year, lots of bags full of small change(零钱) were seen at bus stops in Tianjin可知,在今年4月,在天津的公交车站发现了很多装满零钱的袋子。由此可知选B。2D 细节理解题。根据短文第三段中The four boys spent their whole weekend making the change bags可知,四个男孩花费了整个周末来制作这些零钱袋。由此可知选D。3A推理判断题。根据短文的大意和短文第二段的内容可知,四个男孩觉得人们在乘坐公共汽车的时候没有零钱会很烦恼,因此他们一起制作了很多零钱袋。由此可知A是正确的。4C主旨大意题。这篇短文讲述的是天津的四个男孩发现,人们在乘坐公共汽车的时候因为没有零钱而感到很烦恼,因此他们花费了整个周末的时间制作了很多零钱袋。他们感到很开心,因为他们能帮助很多乘客。由此可知C选项符合短文的大意,故选C。【难度】一般B2018益阳改编 Driver WantedDrive for busy restaurants some evening and weekend work.All meals are free. Call 3232-5678.House for Sale¥160,000, built in 2016The house with 3 bedrooms, a bathroom, a living room, a kitchen. Its on the north side of the city. Wangwang SupermarketThe biggest shopping centre in our city will open on 8th July, 2018.Everybody with a Hunan Daily of 1th May, 2018 will get a small present that day. Youre welcome. Tel: 2897-4123Lisas Special ConcertTime: 2 p.m., 3rd July, 2018Place: Peoples HallTicket Price: ¥ 100 for adults¥ 60 for students1.If you work as a driver for the restaurant, you may .A.work full timeB.work all dayC.have no restD.get free meals2.Any customer with a Hunan Daily of 1st May, 2018 will get a small present from .A.Peoples Hall B.Wangwang Supermarket C.Hunan DailyD.Lisas Special Concert3.If Mr Mars and his two students want to go to Lisas concert, the tickets will cost . A.300 yuan B.220 yuan C.180 yuanD.160 yuan 参考答案:1-3DBBC阅读下列短 文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。SupposeyouworkinabigfirmandfindEnglishveryimportantforyourjobbecauseyouoftendealwith foreignbusinessmen.NowyouarelookingforaplacewhereyoucanimproveyourEnglish.Herearesome informationyouneed.1.The21stCenturyEnglishTrainingCentreisdifferentfromtheotherthree.It_. A.itsteachingqualityisbetter B.itisneartothecitycentre C.itscoursesaremoreadvanced D.itrequiresanentranceexamination2.Mr.BlackwanttolearnEnglish,butheworksinthedaytimeeveryday.Whichonewillhechoosebellow? A.GlobalEnglishCentre B.ModernLanguageSchool. C.The21stCenturyEnglishTrainingCentre D.TheInternationalHouseofEnglish.3.MissWhiteworksasasecretary,ifshewantstoimproveherEnglish,shewillcall_. A.67605272 B.67383019 C.67801642 D.673531094.IfyouattendthecourseatTheInternationalHouseofEnglish,youwillpayabout_. A.60yuan B.240yuan C.720yuan D.1,440yuan5.Wherecanyouprobablyfindtheinformation? A.Englishbook B.TV C.Newspaper D.MagazineD【详细解析】本文是呈现了4则关于英语学习的广告。属于表格题,难度属最简单的一类阅读理解,可以说是送分题。1.D细节题。通过题目出现的21stCenturyEnglishTrainingCenter可以把答案范围定在第三个表格,通过和另外三个表格比较,可以确定是D需要入学测试,其他3个学习机构不需要。2.A细节题。根据题目,可知Mr.Black只能在晚上上课,所以就把寻找范围锁定在时间,迅速找可以晚上上课的学习机构,故选A。3.B细节题。第二个表格第一句话的officeskills可知符号题目的要求,故选B。4.D细节算术题。通过题目出现的关键字眼,定位在最后一个表格,计算方法60X4个星期X6个月=1,440yuan,故选D。5.C推断题。因为这是广告,广告是刊登在报纸,所以选C。DDo you know how chocolate is made? Recently my class had a field trip to the Cadbury Chocolate Factory in Toronto, Canada.We were divided into 10 groups and visited an old building. The guide first explained the history of the factory. Then we got some earbuds(耳塞) to protect our ears from the noise of the machines. We also needed to wear disposable(一次性的) lab clothes and hairnets(发网) to make sure we didnt dirty their work area.After these preparations, we went upstairs and entered the chocolate-making area. The floor was filled up with many machines. Each machine had a different job. The whole floor only had two people working, because machines did most of the work. Next, the guide explained the history of chocolate making. There was a picture of the factory 100 years ago, and there were more than 1,000 people working in the factory. But now the factory is very different. Its amazing how technology is changing peoples life.Later, we saw the chocolate-making process. We got a cocoa bean, some powdered(粉状的) chocolate and a final chocolate product. I opened the cocoa bean and tasted it. It tasted bitter, kind of like dark chocolate. It is the raw material used to make chocolate. The powdered chocolate tasted good already. It is a combination of cocoa beans, milk and sugar. The final product tasted delicious. Finally, we bought some chocolate at a shop in the factory. It was at a very low price. This field trip taught me how important technology is. I also learned about the chocolate industry.1.The students needed to before they entered the chocolate-making area.know the history of the factorywear disposable lab clotheswear earbudswear hairnetsA.B. C.D.2.After the students learned about the history of chocolate making, they . A.entered an old buildingB.learned about the history of the factory C.went upstairs D.saw the chocolate-making process3.According to Paragraph 3, the writer wrote “Its amazing how technology is changing peoples life.” when he found that .A.machines were doing most of the work in this factoryB.more people were working in the factory than beforeC.people were making more and more delicious chocolateD.chocolate foods
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025广西南宁市良庆区人力资源和社会保障局招聘2人备考考点试题及答案解析
- 成都市锦江区锦华幼儿园公开招聘员额教师(3人)备考考点题库及答案解析
- 2025重庆嘉合实业有限公司招聘4人备考题库含答案详解(模拟题)
- 2025四川铁道职业学院选调2人备考考点试题及答案解析
- 2025年宁波市鄞州区福明街道编外人员招聘6人备考题库附答案详解ab卷
- 2026年甘肃省酒泉市教育系统高层次人才引进171人考试笔试备考题库及答案解析
- 2026中煤科工机器人科技有限公司全球校园招聘参考笔试试题及答案解析
- 2025辽宁沈阳铁西区(经开区)招聘残疾人工作专职干事储备人员5人备考题库及一套答案详解
- 2025四川绵阳科技城新区投资控股(集团)有限公司外部招聘暨市场化选聘集团(含所属公司)工作人员参考模拟试题及答案解析
- 2025广东阳江阳春市河西街道综合事务中心招募特聘动物防疫专员1人备考题库含答案详解(突破训练)
- 2025广东薪酬管理自考试题及答案
- 《相似图形》导学案
- 女性职场穿搭指南
- 2025年摩托车驾照考试题测试题及答案
- 环卫工人安全生产培训内容
- DB64T 2146-2025 工矿企业全员安全生产责任制建设指南
- 2025新能源发电集中功率预测系统技术方案
- JJF 2216-2025电磁流量计在线校准规范
- 研究生培养管理教育
- 2025青鸟消防应急疏散余压探测器JBF5634、JBF5635
- (完整版)保密工作奖惩制度
评论
0/150
提交评论