




免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语阅读理解全程基础训练(1)及答案阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。【2014山东省济南外国语学校质量检测】alynn is the publisher of indiana living green magazine, a local indiana-based publication focusing on all issues related to leading a sustainable lifestyle. her knowledge, passion and unwavering dedication to this cause are both inspiring and admirable and are the reasons i nominate her for the heart of green local hero. lynns interest in sustainable living has expanded over the years from simple recycling and wildlife gardening to encouraging others to appreciate nature and do what each can to protect the environment. the creation of indiana living green comes from her belief that most individuals have an inner desire to do what is best for our environment and that each individual act truly does make a difference. lynn has been instrumental in bringing her green consciousness to indiana by way of indiana living green magazine over the past two years. indiana living green is the only local publication solely focused on green living and sustainability. in addition, lynns pioneering efforts also provide public educational forums via green scenes a series of three hour events, each focusing on specific topics teaching hoosiers how to lead greener lifestyles. she is a sought-after speaker, delivering topics such as greening your outdoor space, updating your home to green and greening your lifestyle to various businesses and organizations throughout central indiana. in addition, lynn has appeared regularly on indianapolis fox 59 morning shows living green segment, discussing various topics of interest ranging from grilling green and green baby buys to composting and recycling. in addition to her role as publisher of indiana living green magazine, lynn is also a habitat steward host for national wildlife federation, editor of hoosier organic gardener, the newsletter of the indiana organic gardeners association, and a member of garden writers association. lynn jenkins deserves to be publicly recognized for all that she is and all that she has done and continues to do to educate and empower each of us to improve our individual lives, communities and our earth. 56. which of the following is not true of lynn jenkins?a. she is the publisher of the magazine indiana living green.b. she is a member of garden writers association.c. she won the award the heart of green local hero.d. she encourages people to love and protect nature.57. indiana living green was probably _.a. a book on modern life styleb. a magazine on fashion c. a journal on travel d. a magazine on green living 58. what can we learn about “green scenes”?a. it is a scene set in a three-hour film. b. it is a series of events focusing on green life.c. it is a film set in central indiana. d. it is a forum focusing on green lifestyle.59. the underlined word in the third paragraph probably means _.a. simply b. mainly c. earnestly d. seriously60. what is the purpose of the writing?a. to call on readers to protect the environment and live green.b. to nominate lynn jenkins for the heart of green local hero.c. to introduce the readers to the heart of green local hero.d. to advertise for indiana living green and its publisher. 【参考答案】56、 cdbab题型1 高考体验题组(一)a(2013全国,a)some people will do just about anything to save money. and i am one of them. take my familys last vacation. it was my sixyearold sons winter break from school, and we were heading home from fort lauderdale after a weeklong trip. the flight was overbooked, and delta, the airline, offered us $400 per person in credits to give up our seats and leave the next day. i had meetings in new york, so i had to get back. but that didnt mean my husband and my son couldnt stay. i took my ninemonthold and took off for home.the next day, my husband and son were offered more credits to take an even later flight. yes, i encouragedokay, orderedthem to wait it out at the airport to “earn” more delta dollars. our total take: $1,600. not bad, huh?now some people may think im a bad mother and not such a great wife either. but as a bigtime bargain hunter, i know the value of a dollar. and these days, a good deal is something few of us can afford to pass up.ive made a living looking for the best deals and exposing (揭露) the worst tricks. i have been the consumer reporter of nbcs today show for over a decade. i have written a couple of books including one titled tricks of the trade: a consumer survival guide. and i really do what i believe in.i tell you this because there is no shame in getting your moneys worth. im also tightfisted when it comes to shoes, clothes for my children, and expensive restaurants. but i wouldnt hesitate to spend on a good haircut. it keeps its shape longer, and its the first thing people notice. and i will also spend on a classic piece of furniture. quality lasts.文章大意:本文记叙了作者想尽一切办法省钱。1why did delta give the authors family credits?athey took a later flight.bthey had early bookings.ctheir flight had been delayed.dtheir flight had been cancelled.答案:a推理判断题。根据短文第一段第五句话可知,因为飞机订票多了,航空公司有人给我们400美元要我们放弃座位,这样我们就得再等一天走。根据短文第二段第一句话可知,他们甚至乘坐更晚的航班。2what can we learn about the author?ashe rarely misses a good deal.bshe seldom makes a compromise.cshe is very strict with her children.dshe is interested in cheap products.答案:a推理判断题。根据短文一二段可知,作者很会省钱和赚钱。根据第三段可知她很会讨价还价,任何好的交易都不会错过,故a项正确。3what does the author do?ashes a teacher.bshes a housewife.cshes a media person.dshes a businesswoman.答案:c细节理解题。根据短文第四段第二句话可知,作者是一名记者,故c项正确。4what does the author want to tell us?ahow to expose bad tricks.bhow to reserve airline seats.chow to spend money wisely.dhow to make a business deal.答案:c主旨大意题。整篇文章作者再讲什么地方该花钱,什么地方不该花钱,所以也就是说怎样更明智的花钱。【2014陕西省商南县高级中学高三上二模】dhunan satellite tv is losing its leading position? theres reason for saying this. in 2012, the reality talent show , the voice of china, on the zhejiang television became the most popular program in china.the reaon for its popularity was really because its excellent quality? or can we assume that without any opponent(对手), we cant tell a contestant(参赛者) is winning because he is really talented or because theres no comparison?the administrative department really contributed a lot in the popularity of the voice of china. in the past, there was no other draft shows(选秀节目) ranked as high as super girl and super boy. even though there were some draft shows which seemed to share the popularity, it never turned out true. all the other draft shows were shodowed by the ones on hunan tv. one example was that since draft shows of hunan tv were broadcast on friday night, the draft shows of other stations were shifted to saturday or sunday. however, hunan tv didnt get their permission for broadcasting shows in 2012.and if this were not bad enough, sarft did a great favor for it. sarft issued a regulation, saying that all draft shows should be broadcast after 10:30 pm at night. zhejiang tv declared long before the regulation that since was “no audition(海选), no pk, no rise in rank, no voting, no champion”, its program was never a draft show. so, in 2012, all the opponents of zhejiang tv had to broadcast their draft shows after 10:30 pm while the voice of china was permitted to be broadcast in prime time.if you really think about it, theres no esential different between a draft show and the voice of china. it also selected people from all over the country, how did they say this were different from a draft show? no pk,really? pk doesnt mean one versus one! a team versus a team is called pk too. and “no rise in rank?” is just a switch of concepts because at the end of every game, some left the stage and some stayed. if there was really “no champion”, how come there was only one “good voice of china” at the final round? all these were rising in rank, in disguise(隐性).under such cimcumstance, the voice of china even got praise. we are not saying that it is not a good show: we are saying that theres regret about the show since it had no opponent.58. the following factors are important in making the voice of china popular except _.a. the unique quality of the voice of chinab. the policy support from sarft and the administrative departmentc. the favorable broadcasting time.d. the shortage of good opponents59. the passage mainly tells us _a. the voice of china is not a real draft showb. the advantages of the voice of chinac. the draft shows of hunan satellite tv still cause our attentiond. the reasons for hunan satellite tv is losing its leading position60. whats the authors attitude towards the voice of china?a. supportive b. hopeful c. doubtful d. optimistic【参考答案】58-60 adc阅读理解-b(2013江苏,b)weve considered several ways of paying to cut in line: hiring line standers, buying tickets from scalpers (票贩子), or purchasing linecutting privileges directly from, say, an airline or an amusement park. each of these deals replaces the morals of the queue (waiting your turn) with the morals of the market (paying a price for faster service)markets and queuespaying and waitingare two different ways of allocating things,and each is appropriate to different activities. the morals of the queue, “first come,first served,” have an egalitarian (平等主义的) appeal. they tell us to ignore privilege, power, and deep pockets.the principle seems right on playgrounds and at bus stops. but the morals of the queue do not govern all occasions. if i put my house up for sale, i have no duty to accept the first offer that comes along, simply because its the first. selling my house and waiting for a bus are different activities, properly governed by different standards.sometimes standards change, and it is unclear which principle should apply. think of the recorded message you hear, played over and over, as you wait on hold when calling your bank:“your call will be answered in the order in which it was received.” this is essential for the morals of the queue. its as if the company is trying to ease our impatience with fairness.but dont take the recorded message too seriously. today, some peoples calls and answered faster than others. call center technology enables companies to “score” incoming calls and to give faster service to those that come from rich places. you might call this telephonic queue jumping.of course, markets and queues are not the only ways of allocating things. some goods we distribute by merit, others by need, still others by chance. however, the tendency of markets to replace queues, and other nonmarket ways of allocating goods is so common in modern life that we scarcely notice it anymore. it is striki
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 厨师技能考试试题及答案
- 莆田市中储粮2025秋招面试专业追问题库购销统计岗
- 淄博市中石油2025秋招笔试模拟题含答案机械与动力工程岗
- 国家能源景德镇市2025秋招机械工程类面试追问及参考回答
- 绵阳市中石化2025秋招笔试模拟题含答案法律与合规岗
- 中国广电海东市2025秋招网申填写模板含开放题范文
- 中国广电漯河市2025秋招网申填写模板含开放题范文
- 宜昌市中石化2025秋招写作申论万能模板直接套用
- 大唐电力丹东市2025秋招机械工程专业面试追问及参考回答
- 2025年美学设计考试题及答案
- 五年级上册英语英语试题 Unit1-Unit2单元测试卷(无答案)译林版
- 2025中国铁路北京局集团有限公司招聘高校毕业生76人(三)笔试参考题库附带答案详解(10套)
- 浙教版2025-2026学年八年级上科学第1章 对环境的察觉 单元测试卷
- 基底细胞癌护理查房
- 2025保密观知识竞赛题库(试题附答案25个)
- 2025-2026学年人教版(2024)初中生物八年级上册(全册)教学设计(附目录)
- 煤矿监管培训方案
- 企业反腐倡廉培训课件
- 湿疮湿疹中医护理查房
- 2025年6月新《中华人民共和国治安管理处罚法》全文+修订宣贯解读课件(原创内容丰富且全)
- DB31/T 1377.4-2022实验鸡和鸭第4部分:设施及环境
评论
0/150
提交评论