高中英语 Unit 2 Sailing the oceans单元测评(含解析)新人教版选修9.doc_第1页
高中英语 Unit 2 Sailing the oceans单元测评(含解析)新人教版选修9.doc_第2页
高中英语 Unit 2 Sailing the oceans单元测评(含解析)新人教版选修9.doc_第3页
高中英语 Unit 2 Sailing the oceans单元测评(含解析)新人教版选修9.doc_第4页
高中英语 Unit 2 Sailing the oceans单元测评(含解析)新人教版选修9.doc_第5页
免费预览已结束,剩余8页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

第二单元测评(总分:150分时间:120分钟)第卷第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。m:your brother just called.he wanted to meet you for dinner.w:oh,really?did he say when?1.what does the woman want to know?a.when she need meet her brother.b.how the man got the message.c.why her brother called.答案:aw:what kind of news do you usually follow?m:international news,because i am now studying business so i need to know whats going on in the world.2.whats the mans major?a.journalism.b.business.c.international relations.答案:bm:would you like to go to my friends wedding with me?w:to tell you the truth,i really cant go anywhere because im going to have a final exam tomorrow.3.what will the woman probably do today?a.attend the wedding.b.go over her lessons.c.eat out with the man.答案:bw:its so nice to have you here.m:i hope i havent kept you waiting long.w:no.how was the flight?m:it was quite smooth.4.where does this conversation take place?a.at a bus stop.b.at the railway station.c.at the airport.答案:cm:this restaurant seems good,doesnt it?w:so,youve never eaten here either?why did you bring me here then?m:tom recommended this place to me.he said he had eaten here many times and had never been disappointed.5.what does the man mean?a.he has been to the restaurant many times.b.he heard about the restaurant from tom.c.he intends to try a better restaurant.答案:b第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从每题所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各个小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。w:good morning,mr wang,i have some trouble in learning english.could you give me some advice?m:sure.w:ive spent a lot of time on english,but my english is still very poor.m:oh.how do you usually study english?w:i read texts,remember words and grammar rules.m:dont you do any exercises?w:seldom.i have no time for it.m:ok.youd better learn english through exercises.also,you can try to read some english novels or watch english movies.6.why does the woman turn to the man?a.because she is not interested in english.b.because she is not good at learning english.c.because she has no time to do english exercises.答案:b7.how does the woman usually learn english?a.by doing lots of exercises.b.by reading english novels.c.by remembering basic knowledge.答案:c8.what does the man advise the woman to do?a.to change her learning method.b.to spend more time on english.c.to recite each text in her textbook.答案:a听第7段材料,回答第9至11题。m:hi,mary,hows your new flat?w:its great.i really like it.m:how big is it?w:its one big room,and it has a bathroom and a small kitchen,too.m:how far is it from the office?w:its only about 10 minutes.m:10 minutes by bus or by car?w:on foot.i walked to work this morning.i was 10 minutes early.m:you are lucky.i was 10 minutes late.w:what happened?m:all the buses came late.w:what did lily say?m:she was late too.w:what happened to her?m:she took the train,and it was late,too.w:well,then,youre really lucky after all.but what are you going to do tomorrow?m:ill start out 15 minutes earlier.9.what do we know about the woman?a.she likes the big kitchen.b.she lives close to her office.c.she is a newcomer in the company.答案:b10.how does the woman go to work?a.on foot.b.by bus.c.by bike.答案:a11.what will the man do the next day?a.go to work by train.b.call at marys.c.leave home earlier.答案:c听第8段材料,回答第12至14题。w:mr miller,your company recently conducted a survey about peoples ideas of the body size of models,didnt they?m:yes,we have interviewed about 25,000 people in 45 countries.w:what were the results?m:well,81 percent of online customers agree that female models are too thin.and they believe it is likely that young girls might mistakenly consider being slim means being beautiful as a consequence.w:in which countries are people most strongly against skinny models?m:those with the best quality of life in the world,such as new zealand,switzerland and australia.as many as 94 percent of those surveyed believe models are too thin.in their opinion,being healthy is the most important thing.however in asia,fewest people reject slimmest models.w:thats interesting!12.how many countries were involved in the research?a.45.b.81.c.94.答案:a13.what do most online customers think of female models?a.healthy.b.beautiful.c.too thin.答案:c14.in which country might people prefer skinny models?a.new zealand.b.switzerland.c.china.答案:c听第9段材料,回答第15至17题。m:oh,i just got some bad news today.w:what happened,tony?m:today the boss called me into his office and told me he had to lay me off.that means im out of work.w:oh!i am so sorry.you really liked working there.m:yeah,well,its not all bad news.theres still a small chance that the company will call me back in the summer if the work picks up.you never know whatll happen.they might need me then.w:oh,this is so sudden,isnt it?m:well,sort of.two other employees lost their jobs last month.i had a feeling i might be the next in line.you know,ive only been working there for ten months.if theyre going to lay someone off,its always going to be the newer employees first.w:oh,what are you going to do?m:well,i plan to go to some interviews.15.what happened to tony today?a.he lost his job.b.he was criticized by his boss.c.his vacation in summer was cancelled.答案:a16.how did he feel about it?a.astonished.b.extremely angry.c.sad but not surprised.答案:c17.what is he going to do?a.wait to be called back to the company.b.talk with his boss about his problems.c.start to look for a new job.答案:c听第10段材料,回答第18至20题。good afternoon.my name is helen smith and i am the teacher for this course on william shakespeare.this is english literature 201,the works of william shakespeare.now,on your desk there is a list of the homework assignments for the course.before we begin talking about the life and times of william shakespeare,id like to go over the homework assignments.uh,there are one or two mistakes and a couple of changes.lets start at the beginning.the first week is ok.but for week two,please read pages 1 to 78 of macbeth,not 1 to 55.ok?have you got that?for week two,read 1 to 78 and week three 79 to the end.now,uh,id also like to change the order of what you read.were going to do henry v before romeo and juliet and the midterm.so week four is henry v,pages 1 to 59 and week five is henry v,pages 60 to the end.week six is the midterm.no change there.week seven well do romeo and juliet,pages 1 to 85 and week eight,86 to the end.on week nine,well begin the final work of the course,hamlet.please change pages 1 to 69 to pages 1 to 93.and for week ten,pages 94 to the end.and finally,the dates of the last two weeks are wrong.thanksgiving is on november 21st;so there is no class then.the starting date for week ten is november 28th and the starting date of week eleven,thats the week of the final exam,is december 5th.now let me go through the changes again.18.what course is english literature 201?a.a course on the works of william shakespeare.b.a course on the history of english literature.c.a course on classics of english literature.答案:a19.when will the midterm exam be held?a.after romeo and juliet.b.right after macbeth.c.during week 6.答案:c20.what is the talk mainly about?a.changes in homework assignments.b.the life of william shakespeare.c.william shakespeares masterpieces.答案:a第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。ajames cook was born in 1728 in marton,england.his father,a scottish migrant farm worker,allowed james to work on coal-carrying boats at eighteen.cook spent his free time learning math and navigation.this led to his appointment as mate(大副).searching for something more adventurous,in 1755 he volunteered for the british royal navy and took part in the seven years war and played an active part in charting st.lawrence river,which helped england navy capture quebec from the french.the first voyage.following the war,cook was given the mission to lead an expedition to observe the rare passage of venus across the face of the sun in order to determine the accurate distance between the earth and the sun.he set sail from england in august,1768 and stopped at tahiti where he did the observation.he proceeded to the west indies and across the indian ocean to the cape of good hope at the southern tip of africa.the second voyage.the royal navy promoted james cook to captain following his return and had a new mission for him,to find the unknown southern land.cook led two ships and headed to cape town in july,1772.he proceeded south from africa and turned around after encountering large amounts of floating pack ice.actually he came within 75 miles of the antarctica at that time.but he found no habitable southern continent and arrived back in britain in july,1775.the third voyage.the navy wanted cook to determine if there was a northwest passage,a mythical waterway between europe and asia across the top of north america.cook set out in july of 1776 and rounded the southern tip of africa and headed east across the indian ocean until his navigation of the bering sea was stopped by the impassible arctic ice.upon yet again discovering that something did not exist,he continued his voyage.his last stop was in february,1779 at hawaii where he was killed in a fight with islanders over the theft of a boat.cooks explorations greatly increased european knowledge of the world.as a ship captain and skilled cartographer,he filled in many gaps on world maps.his contributions to the eighteenth century science helped further exploration and discovery for many generations.21.what role did james cook play in the seven years war?a.he led the british royal navy and captured quebec from the french.b.he worked as a volunteer in british royal navy and didnt play an active part.c.he charted st.lawrence river,which helped british royal navy.d.he led an exploration army and was captain of the army then.答案:c解析:细节理解题。从第二段可知,库克志愿参加了英国皇家海军,并卷入英法七年战争中,他的功劳在于“charting st.lawrence river”,因此选c项。22.what was the aim of cooks last voyage?a.to determine the accurate distance between the earth and the sun.b.to find the unknown southern land.c.to find a northwest passage between europe and asia.d.to take possession of the island of hawaii.答案:c解析:细节理解题。从本文可以看出,库克船长总共进行了三次大的航海活动,其第三次也是最后一次的活动是为了探出欧亚之间是否存在一条不为人知的航道,故选c项。23.when was cook named captain?a.when he was young.b.after his first voyage.c.after his second voyage.d.after his third voyage.答案:b解析:推理判断题。在“the second voyage.”下我们可以找到本句“the royal navy promoted james cook to captain following his return.”。本句中“his return”指的是第一次航海。因此选b项。bscientists today are making greater effort to study ocean currents(洋流).most do it using satellites and other high-tech equipment.however,ocean expert curtis ebbesmeyer does it in a special wayby studying movements of random floating garbage.a scientist with many years experience,he started this type of research in the early 1990s when he heard about hundreds of athletic shoes washing up on the shores of the northwest coast of the united states.there were so many shoes that people were setting up swap meets to try and match left and right shoes to sell or wear.ebbesmeyer found out in his researches that the shoesabout 60,000 in totalfell into the ocean in a shipping accident.he phoned the shoe company and asked if they wanted the shoes back.as expected,the company told him that they didnt.ebbesmeyer realized this could be a great experiment.if he learned when and where the shoes went into the water and tracked where they landed,he could learn a lot about the patterns of ocean currents.the pacific northwest is one of the worlds best areas for beachcombing(海滩搜寻)because winds and currents join here,and as a result,there is a group of serious beachcombers in the area.ebbesmeyer got to know a lot of them and asked for their help in collecting information about where the shoes landed.in a year he collected reliable information on 1,600 shoes.with this data,he and a colleague were able to test and improve a computer program designed to model ocean currents,and publish the findings of their study.as the result of his work,ebbesmeyer has become known as the scientist to call with questions about any unusual objects found floating in the ocean.he has even started an association of beachcombers and ocean experts,with 500 subscribers from west africa to new zealand.they have recorded all lost objects ranging from potatoes to golf gloves.24.the underlined phrase“swap meets” in paragraph 1 is closest in meaning to .a.fitting roomsb.trading fairsc.business talksd.group meetings答案:b解析:词义猜测题。swap意思是“交换”,由相似表达sports meet可以推出meet的含义,再从文中“there were so many shoes that people were setting up swap meets to try and match left and right shoes to sell or wear.”可以确定答案为b项。trading的意思是“交易”;fair意思是“集市”。25.ebbesmeyer phoned the shoe company to find out.a.what caused the shipping accidentb.when and where the shoes went missingc.whether it was all right to use their shoesd.how much they lost in the shipping accident答案:c解析:细节理解题。根据第二段第二句“he phoned the shoe company and asked if they wanted the shoes back.”可知埃贝斯迈尔给制鞋公司打电话问他们还要不要收回这些鞋子,再结合下文“ebbesmeyer realized this could be a great experiment.”可以得出他打算利用这些鞋子进行研究。故选c项。26.how did ebbesmeyer prove his assumption?a.by collecting information from beachcombers.b.by studying the shoes found by beachcombers.c.by searching the web for ocean currents models.d.by researching ocean currents data in the library.答案:a解析:细节理解题。根据第三段中的“.there is a group of serious beachcombers in the area.ebbesmeyer got to know a lot of them and asked for their help in collecting information about where the shoes landed.”可知埃贝斯迈尔是从海滩搜寻者那里得到信息的。故选a项。27.ebbesmeyer is most famous for .a.traveling widely the coastal cities of the worldb.making records for any lost objects on the seac.running a global currents research associationd.phoning about any doubtful objects on the sea答案:d解析:细节理解题。根据最后一段中的“.ebbesmeyer has become known as the scientist to call with questions about any unusual objects found floating in the ocean.he has even started an association of beachcombers and ocean experts”可知答案为d项。其中call对应phone,unusual对应doubtful。c(2014重庆,c)the idea of being able to walk on water has long interested humans greatly.sadly,biological facts prevent us ever accomplishing such a thing without artificial aidwe simply weigh too much,and all our mass pushes down through our relatively small feet,resulting in a lot of pressure that makes us sink.however,several types of animals can walk on water.one of the most interesting is the common basilisk basilicus basilicus,a lizard(蜥蜴) native to central and south america.it can run across water for a distance of several meters,avoiding getting wet by rapidly hitting the waters surface with its feet.the lizard will take as many as 20 steps per second to keep moving forward.for humans to do this,wed need huge feet that we could bring up to our ears in order to create adequate “hitting.”but fortunately there is an alternative:cornflour.by adding enough of this common thickening agent to water(and it does take a lot),you can create a “non-newtonian” liquid that doesnt behave like normal water.now,if the surface of the water is hit hard enough,particles(粒子) in the water group together for a moment to make the surface hard.move quickly enough and put enough force into each step,and you really can walk across the surface of an adequately thick liquid of cornflour.fun though all this may sound,its still rather messy and better read about in theory than carried out in practice.if you must do it,then keep the water wings handy in case you start to sinkand take a shower afterward!28.walking on water hasnt become a reality mainly because humans .a.are not interested in itb.have biological limitationsc.have not invented proper toolsd.are afraid to make an attempt答案:b解析:细节理解题。根据第一段第二句可知,人类在水面上行走的想法无法实现的主要原因是生物的局限性:人们的身体太重,水面无法承受这种压力。 29.what do we know about basilicus basilicus from the passage?a.it is light enough to walk on water.b.its huge feet enable it to stay above water.c.it can run across water at a certain speed.d.its unique skin keeps it from getting wet in water.答案:c解析:细节理解题。根据第二段第三、四句可知,这种生活在中美洲和南美洲的蜥蜴能够以20步/秒的步频在水面飞跑。这样的步频能达到一定的速度。30.what is the function of the cornflour according to the passage?a.to create a thick liquid.b.to turn the water into solid.c.to help the liquid behave normally.d.to enable the water to move rapidly.答案:a解析:推理判断题。根据第三段第二句和最后一句可推断出,这种玉米淀粉的作用是让液体变得黏稠。thickening agent“增稠剂”。31.what is the authors attitude toward the idea of humans walking on water?a.it is risky but beneficial.b.it is interesting and worth trying.c.it is crazy and cannot become a reality.d.it is impractical though theoretically possible.答案:d解析:推理判断题。根据最后一段第一句可推断出,作者认为,人类在水面上行走的想法是不切合实际的,虽然这一想法在理论上似乎可行。 dfor an island experience just taking a few minutes by ferry from victoria point,why not visit coochiemudlo island?coochiemudlo island is a beautiful subtropical island with golden beaches,calm waters and a relaxed atmosphere.the name “coochiemudlo” has the aboriginal(土著的)meaning of red rock,which is due to a steep bank of red cliffs on the south-western corner of the island.this feature is uncharacteristic of the rest of the island,which is fringed(为界)with sandy beaches and blue waters.some of the local craftsmen use the red rocks to create unique ar

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论