已阅读5页,还剩15页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
银川一中2017届高三考前适应性训练-英语试题1本试卷分为第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分,满分150分。考试时间 120分钟。第卷(选择题,共110分)第一部分 听力(共两节,满分30分)略第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AOne day, Lindsay and Erica were sitting at Lindsays house working very hard. Fourth grade was tough, and they were working on a science project about weather. Lindsay was a hard worker like Erica, so the two girls were happy to have each other as partners. They were writing about rain and were amazed to learn that Hawaii is the worlds wettest place. Lindsay found that Mount Waialeale, on the island of Kauai, gets about 460 inches of rain a year! In 1982, Mount Waialeale set an all-time world record when it received 666 inches of rain! The girls knew that their classmates would find all these facts interesting.The girls were enjoying the fun facts they were finding when all of a sudden, Lindsay saw Erica choking. Erica had been chewing on a pen cap and had accidentally swallowed it! Erica started pointing to her neck. Lindsay asked her if she was choking. When Erica nodded to say yes, Lindsay quickly stood up and did the Heimlich maneuver (策略) to try to help Erica stop choking.Lindsay was afraid of hurting her friend, so the first time she tried the Heimlich maneuver, she did not do it very hard. She tried a second time, and nothing happened. After trying it a third time, the pen cap flew out of Erica mouth!Erica was very grateful to Lindsay. She was terrified when she realized she had swallowed the pen cap and could not breathe. Lindsay was very brave and saved her friend. This was one science project that both girls would never forget!1. What did the two girls think of the facts they were finding?A. Simple B. AbstractC. Interesting D. Tough2. Eric was choking because _.A. she swallowed a pen cap by accidentB. she was hurt by a pen capC. food was stuck in her throatD. her neck was hurt by a pen point3. What does the Heimlich maneuver probably refer to?A. Person B. BookC. Tool D. First aid4. It can be inferred that _.A. Lindsay has a good knowledge of first aidB. Erica pretended to be chokingC. Lindsay could not breathe without EricaD. Eric would be sent to the hospital【答案】1. C 2. A 3. D 4. A学+科+网.【解析】本文是一篇日常生活类的记叙文。林赛和艾丽卡是四年级的学生,有一天两人在林赛家一起完成一项作业,艾丽卡不小心把笔帽吞下而无法呼吸,林赛立刻进行急救,笔帽被吐出来,挽救了Erica的生命。1. 细节理解题,根据第一段最后一句话“The girls knew that their classmates would find all these facts interesting.”和第二段第一句话“The girls were enjoying the fun facts they were finding”可知这两个姑娘觉得她们正在找到的这些信息是很有趣的。2. 细节理解题,根据第二段第二句话“Erica had been chewing on a pen cap and had accidentally swallowed it!” 可知,艾丽卡一直在咀嚼一个笔帽,不小心吞了下去,导致她无法呼吸。3. 推理判断题,根据第二段最后一句话以及第三段的描述可以推断出,当林赛发现艾丽卡不小心把笔帽吞下而无法呼吸时,林赛立刻进行急救,最后笔帽成功被吐出。只有D选项符合,其它选项均不符。4. 推理判断题,根据故事内容:艾丽卡不小心把笔帽吞下而无法呼吸,林赛立刻进行急救,挽救了Erica的生命。可以推断出林赛掌握很好的急救知识。BAn online map showing in real-time how busy some of Beijings best known sites are has been designed for tourists and residents so they can plan their visits. The map, developed by the Beijing Cyberspace Administration and the Beijing Commission of Tourism Development, monitors four popular scenic spots across the capital - the Forbidden City, the Temple of Heaven, the Summer Palace and Olympic Forest Park.People who want to visit the sites can see which parking lots have spaces free, and how crowded the venues are.The map, at present available only in Chinese, has been designed by Sogou Inc, the Chinese search engine owned by S Inc, and will be expanded to cover more sites across China. There are also plans to turn it into an app for smartphones.If there are traffic jams around these tourism destinations, roads on the map will turn red, and if visitors want to drive to the places, the map will provide every parking area in and near the spots and show a real-time monitor of empty parking lots at the same time, said Kong Xianglai, the designer and producer of the map from Sogou.To make the information as clear and simple as possible, some buildings and streets around the sites have been removed from the map if they are not necessary, Kong said.Users will also see peaks in visitor numbers and where crowds are at these destinations on the map, so it is helpful for them to plan and select a travel time, he said.5. The online map is especially helpful for those who want to visit _.A. Qinghai Lake B. the Great WallC. the Yellow Grane Tower D. the Summer Palace6. What can visitors learn from the online map?A. How crowded the streets in Shanghai are .B. Which parking lots in and near Olympic Forest Park are empty.C. Whether there are traffic jams in 50 top tourist spots across the country.D. The number of the visitors in all scenic spots across Beijing.7. According to Kong Xianglai, the online map is _.A. Useful B. UnnecessaryC. Expensive D. Complex8. The text is most likely to be taken from_.A. A science textbook B. A museum guideC. A study report D. A news report【答案】5. D 6. B 7. A 8. D【解析】这是一篇社会文化类的说明文。本文介绍了一张网络地图能随时监控说明北京四大流行景区的交通、停车场、游客拥挤度等状况,可以帮助计划去这些地方的游客或居民合理计划和选择旅游时间。5. 细节理解题,根据第一段第二句话“The map, , monitors four popular scenic spots across the capital - the Forbidden City, the Temple of Heaven, the Summer Palace and Olympic Forest Park.”,及第 二段People who want to visit the sites can see which parking lots have spaces free, and how crowded the venues are.可以得知D项正确。7. 推理判断题,根据最后三段,尤其最后一段最后一句话“.so it is helpful for them to plan and select a travel time.”可以推断出这张地图的设计者兼制造者孔祥来认为这地图是很有用的。8. 推理判断题,本文主要向我们介绍了一款新研究的网上地图,通过本文内容和语言运用可以推理出本文最有可能是选自新闻报道。CA cookie can give one person a sugar rush while barely affecting another person, a new study finds, indicating that a foods glycemic index(血糖指数)is in the eater.Peoples blood sugar rises or falls differently even when they eat the exact same fruit, bread, deserts, pizza and many other foods, researchers report. That suggests that diets should be tailored to individuals personal characteristics.The researchers made the discovery after fitting 800 people with blood glucose (血糖)monitors for a week. The people ate standard breakfasts supplied by the researchers. Although the volunteers all ate the same food, their blood glucose levels after eating those foods varied dramatically. Characteristics and behaviors such as body mass index, sleep, exercise, blood pressure, cholesterol levels and the kinds of microbes(微生物) living in peoples intestines are associated with blood glucose responses to food, the researchers conclude.Those findings indicate that blood sugar spikes (血糖尖峰)after eating depend not only on what you eat, but how your system processes that food.A team led by a biologist created a computer algorithm(计算程序) that predicted how much a persons blood sugar would rise or fall after eating a certain food. When testing on a new group of 100 people, the algorithm correctly predicted the response about 70 percent of the time.A third group of 26 participants were then given personalized meals. The computer algorithm analyzed each person and then picked diets for 12 of them. A nutritionist chose a “good” and “bad” diet for the remaining participants. Good diets were ones that minimized blood sugar spikes after eating. Bad diets sent blood sugar skyrocketing. The diets contained the same amount of calories. It turned out that foods on the “good” diet for one person were sometimes on another participants “bad” list.9. A foods glycemic index depends on _.A. diets B. sleepC. health D. eaters10. Which of the following can best replace the underlined word “tailored” in Paragraph 2?A. limited B. adjustedC. applied D. compared11. The good diets chosen by a nutritionist were the ones that _ after eating.A. made blood sugar unchangedB. sent blood sugar rising sharplyC. reduced blood sugar spikes to the lowestD. provided body with lots of calories12. What can be a suitable title for the text?A. Peoples Blood Sugar Rises Or FallsB. A Good Diet for You May be Bad for MeC. Diets And Blood SugarD. Can a Cookie Give One Person a Sugar Rush?【答案】9. D 10. B 11. C 12. B【解析】本文是一篇科普知识类的说明文。根据研究表明了不同的人即使吃同样的东西,但是血糖的升降是不同的,对于一个人是好的饮食但对于另一个人可能不是,所以,饮食的好坏因人而异,因人而吃。9. 细节理解题,根据第一段“a foods glycemic index is in the eater.”可知,一种食物的血糖指数在于饮食者。10. 词义理解题,根据第二段内容:研究报告说明,不同人即使吃同样的食物,血糖升降也是不同的,这表明了饮食要根据个人的个性特征调整和适应。A. limited“有限的”;B. adjusted“改变.以适应”;C. applied“应用于”;D. compared“比较”,所以B项正确。11. 细节理解题,根据最后一段第四句话“Good diets were ones that that minimized blood sugar spikes after eating.”可知,好的饮食是吃完后,能把血糖峰值减少到最低点的食物。所以C选项正确。学+科+网.12. 主旨大意题,根据文章首段及文章的尾段的最后一句话可知,C选项概况全文,最适合做本文标题。【名师点睛】 细节事实理解题主要考查考生对文章中某一些特定细节或文章的重要实事的理解能力。它一般包括直接理解题和语义理解题两种。直接理解题的答案与原文直接挂钩,从阅读材料中可以找到。 在阅读中可以使用定位法与跳读法解决直接理解题。定位法即根据题干和选项所提供的信息直接从原文中找到相应的句子(即定位),然后进行比较和分析(尤其要注意一些同义转换),从而找出正确答案。跳读法即根据题干和选项所提供的信息跳读原文,并找到相关的句子(有时可能是几个句子)或段落,然后进行分析和推理等,从而找出正确答案。 以本文为例,本题属于语意理解题,采用定位法锁定答案:我们根据题干中“The good diets chosen by a nutritionist were the ones that _ after eating”营养学家认为好的饮食是在饭后,其关键词是good diets, 从而直接定位到最后一段 “A nutritionist chose a “good” and “bad” diet for the remaining participants. Good diets were ones that minimized blood sugar spikes after eating.”可知好的饮食可以在饭后使血糖水平降到最低,故选择C项。DEnter to win free book giveaways from publishers. See details for each book giveaway below.Wilf The Mighty Worrier: Saves the WorldBy Georgia PritchettWilf is a little boy who worries quite a lot, about quite a lot of things. About almost everything.Sponsored by: QuercusGiveaway dates: December 17 - January 18, 2016Copies available: 10Battle of the Bots (Robots Rule)By C. J. RichardsThanks to the eleven-year-old robotics whiz kid George Gearing and his best buddy, Jackbot, the evil Dr. Micron is finally behind bars. But life is hardly back to normal. With TinkerTech closed down for investigation and the townspeople abandoning their own beloved robots.Sponsored by: Houghton Mifflin HarcourtGiveaway dates: November 4 - November 24, 2015Copies available: 5The Secrets to Ruling School (Without Even Trying): Book 1 (Max Corrigan)By Neil SwaabIts the first week of middle school, i.e., the Worst Place in the Entire World. How do you survive in a place where there are tough kids twice your size, sadistic (虐待狂的) teachers, and restrictions that make jail look like a five-star resort? Easy: with the help of Max Corrigan, middle school “expert” and life coach. Let Max teach you how to.Sponsored by: Amulet BooksGiveaway dates: November 23 - January 8, 2016Copies available:10Weird but True 7: 300 Outrageous FactsBy National Geographic KidsRidiculous But True! 7 is the newest addition to the blockbuster Weird But True series. This new book offers children 300 more of the strange facts, illustrations, and photographs they love!Sponsored by: National Geographic Childrens BooksGiveaway dates: November 12 - January 14, 2016Copies available: 10学+科+网.13. You can get these book giveaways by _.A. entering a website to winB. going to the book storesC. writing a letter to sponsorsD. visiting the publishers in person14. Which book would Tom like to get if he is interested in robots?A. Wilf The Mighty Worrier: Saves the WorldB. Battle of the Bots (Robots Rule)C. The Secrets to Ruling SchoolD. Weird but True 7: 300 Outrageous Facts15. The text is intended to _.A. suggest ways to win free books from publishersB. help readers contact with free book publishersC. inform the readers to win free book giveawaysD. introduce some newly published children books【答案】13. A 14. B 15. C【解析】本文是一篇广告讯息类的应用文。本文主要介绍一些免费儿童赠书的信息。13. 细节理解题,根据文章第一段第一句话“ Enter to win”,可知,想要得到这些书要登陆到某个网站去赢取。所以A选项是正确的。14. 推理判断题,根据第二本书的介绍“Thanks to the eleven-year-old robotics whiz kid George Gearing and his best buddy,the townspeople abandoning their own beloved robots.”这本书与机器人有关,所以,如果汤姆对机器人感兴趣,他很有可能想得到第二本书,B选项正确。15. 推理判断题,根据文章第一句“Enter to win free book giveaways from publishers.”以及全文对四本书的相关信息的介绍,另外通过本文的格式,是讯息类广告,可知,本文的写作目的是告知读者去出版商处赢取免费赠书,所以C选项正确。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Reading has been linked to a wide range of mental, physical, and social health benefits. Heres what to expect when you become a regular reader.Youll keep your brain in top shape. Research has found that reading stimulates the brain, helping the brain function properly for the long term._16_, reading is one of the most affordable and accessible brain boosters.Youll become more empathetic. Reading can boost your ability to understand the feelings, thoughts, and experiences of other people. _17_.Youll reduce stress. In one study, reading was found to be one of the most effective ways to reduce stress. _18_. If you want to cheer up quickly, pick up a book.Youll fall asleep easier. Developing a calming bedtime routine is helpful for anyone looking to fall asleep faster._19_, give up alcohol, electronics, and cigarettes before bed and pick up a book instead, for reading is a great way to relax before turning off the light.Youll become more interesting. _20_. And that means readers can not only teach themselves new skills or knowledge, but also share it with other people.A. It proved even more effective than listening to music, talking a walk, or drinking a cup of teaB. In order to satisfy yourself学+科+网.C. In other wordsD. For better sleepE. And that means youll be better to form meaningful relationships with othersF. Develop a consistent reading plan and stick to itG. Reading allows us to learn new things and expand our minds【答案】16. C 17. E 18. A 19. D 20. G【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了定期阅读能给你的身心健康等方面带来的好处。16. 本段主要讲阅读对大脑的好处,根据空前内容:阅读刺激大脑,帮助你的大脑长期处在最佳状态,以及空后的内容:换句话说,阅读是一种最实惠和方便的大脑助推器。所以C选项正确。17. 根据空前内容:阅读能提高你理解别人的感受、想法和经历的能力。E选项承接了上文的内容,选项中的的代词that指代了上文的内容,意思为:这意味着你会更好地与他人形成有意义的关系。故选E.18. 空前意思为:阅读被发现是减少压力的最有效的方法之一,选项A的主语It指代上文中的reading, 意思为:它甚至比听音乐、散步或喝一杯茶更有效。故选A.19. 这段主要介绍阅读有助更好睡眠。D选项For better sleep 起到承上启下的作用。故选D.20. G选项的意思为:读书使我们学习新事物,扩大我们的思想,空后的内容对前面这句话做了进一步说明:这意味着读者不仅可以教自己新的技能或知识,还可以与其他人分享它。【名师点睛】七选五旨在考查学生对全文整体理解和对信息辨析的能力,做此题时首先需要先了解文章的整体结构,弄清文章大意,然后再把7个备选项浏览一下,最后再综合上下文进行推理判断。通过通读全文,了解到文章主要讲述的是定期阅读能给你的身心健康等方面带来的好处,作者通过本文鼓励我们定期阅读,然后再结合上下文进行选择。第三部分英语知识运用第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题的A、B、C、D四个选项中,选出适合填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。One day after school I was just finishing up some math homework. My dad came back from work and sat right beside me, _21_ over my homework with me. We made corrections _22_. After that we _23_ and my dad said,” I will always _24_ every moment spending time talking with you”.I remember my Dad telling me his stories of when he was _25_. My dad didnt have a father _26_. He was always moving from place to place with my _27_. My dad wasnt the easiest kid to_28_. He would _29_ with kids at school, which made my grandma worried. Hed act out to release the anger he had from not having his father present in his _30_ and teenage years.At high school, things got a little _31_. He made a football team, he did well and didnt get into as much _32_ as before. He also made many friends. _33_ those friends was my uncle. My Dad and Uncle were friends all throughout high school. It was through my uncle _34_my Mom and Dad met _35_. Later, they got married. After I was born, my dad felt that becoming a _36_ was an honor and that he would not be _37_ in my life.I suddenly looked up to see my Dad _38_ at me. I could see in my Dads eyes how he longed for a _39_ like this. I continued to do my math homework and _40_ my Dad say,” I love you, always”.21. A. taking B. looking C. getting D. handing22. A. equally B. instead C. together D. hardly23. A. thought B. planned C. listened D. talked24. A. waste B. organize C. treasure D. choose25. A. young B. old C. tired D. poor26. A. growing up B. turning up C. settling down D. breaking away27. A. mom B. uncle C. grandpa D. grandma学+科+网.28. A. connect B. handle C. change D. recognize29. A. fight B. dance C. compete D. study30. A. struggling B. travelling C. childhood D. adulthood31. A. harder B. easier C. worse D. larger32. A. trouble B. debt C. sadness D. anxiety33. A. Between B. Apart from C. Among D. As for34. A. who B. when C. how D. that35. A. practically B. officially C. especially D. entirely36. A. father B. mother C. fighter D. student37. A. present B. different C. absent D. strict38. A. glaring B. pointing C. aiming D. smiling39. A. appearance B. relationship C. background D. behavior40. A. felt B. found C. heard D. made【答案】21. B 22. C 23. D 24. C 25. A 26. A 27. D 28. B 29. A 30. C 31. B 32. A 33. C 34. D 35. B 36. A 37. C 38. D 39. B 40. C【解析】本文是一篇表达亲情的记叙文。作者的父亲从小在没有父亲的单亲家庭中长大,所以很珍惜和儿子在一起的时光,珍惜做父亲的荣耀,深深地爱着儿子。21. A. taking “带着”;B. looking“看着”;C. getting“得到,到达”;D. handing“传递”。根据句意:我爸爸下班回来,坐在我的旁边,看着我的家庭作业。所以选择B。22. A. equally “平等地”;B. instead “而是”;C. together “一起”;D. hardly“几乎不”。根据句意:我们一起做更正。故选择C。23. A. thought“认为”;B. planned“计划”;C. listened“听着”;D. talked“谈话”。根据这句话的上下文可知:更正完错误后,我们在谈话。故选择D。24. A. waste “浪费”;B. organize“组织”;C. treasure“珍惜”;D. choose“选择”。根据句意:我的爸爸说,“我将永远珍惜每一刻与你交谈的时间”。故选择C。25. A. young“年轻的”;B. old“老的”;C. tired“疲惫的”;D. poor“贫穷的”。根据下文可知:我记得我爸爸给我讲他小时候的故事。故选择A。26. A. growing up “长大”;B. turning up“出现”;C. settling down“定居”;D. breaking away “出故障”。根据句意:我爸爸从小没有父亲中长大。故选择A。27. 根据49选项后面出现的grandma,可以得知选项D正确,句意为:他总是跟随我奶奶从一个地方搬到另一个地方。28. A. connect“联系”;B. handle “处理,管理”;C. change“改变”;D. recognize“辨认”。根据下文可知:我爸爸不
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 安全生产月规范讲解
- 消防队读书会方案
- 2026届云南省镇康县第一中学化学高一第一学期期中统考模拟试题含解析
- 2026届西南大学附中化学高二第一学期期末联考试题含答案
- 江苏省连云港市2026届高二上化学期中学业水平测试试题含解析
- 脑出血的临床特点试题及答案2025年版
- 2025年公路水运工程试验检测师公共基础试题库及答案法规与技术
- 2025年假肢装配工客户满意度调查考试卷及答案
- 2025年公司主要负责人安全培训考试试题及答案
- 2025年手术室护理实践指南电外科设备试题及答案
- 设施设备故障应急预案
- 2025年度福建省职业院校技能大赛-物联网应用与服务赛项-中职组考试题库-含答案
- 教学事故认定与处理办法
- 湖南省衡阳市衡阳县实验中学2024-2025学年九年级上学期期中考试化学试卷(含答案)
- 《光传输原理与技术》课件
- 广西田林八渡金矿 资源储量核实报告
- 水溶性肥料项目可行性研究报告
- 教育戏剧促进幼儿认知发展
- 四川省护理质量管理评价标准
- 【MOOC】市场调查与研究-南京邮电大学 中国大学慕课MOOC答案
- 公交消防安全培训
评论
0/150
提交评论