已阅读5页,还剩3页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
课时素养评价 九Unit 3Developing ideas. 选词填空ideal label monitor availableupperinterpret tension sweaty acheultimate1. The tension between the two countries is likely to remain. 2. How do you monitor the system? 3. He said it is still not possible to predict the ultimate outcome. 4. After cooking, we were all sweaty. 5. Here is a good restaurant on the upper floor. 6. Soon his hand began to ache and he went to hospital. 7. You should interpret what I said in my sense of the word, not in yours. 8. Check out what is available in your community. 9. We are not in an ideal world and so I guess it is like a fantasy to them. 10. The label should be on the other side. . 单句语法填空1. China is wealthier and more powerful(power)than ever before. 2. We need to examine all the costs involved(involve)in the project first. 3. Try to persuade him to come. 4. It has been an inspiring(inspire) experience because of you. 5. Gas cookers are adjustable(adjust) in height. . 英译汉1. Im definitely going to get in touch with these people. 我肯定会跟这些人取得联系。2. She was holding onto the rail to keep her balance. 她抓住扶手以保持平衡。3. By the end of the week you will have a clear idea of what your eating habits are. 到这周末你便会清楚自己的饮食习惯了。4. The local government has been slow to respond to the crisis. 当地政府对这次危机反应迟缓。5. Remember, you have the power to do whatever you want. 记住, 你有能力去做你想做的一切。6. All of us have our passions and we respond to it in different ways. 我们每个人都有激情, 我们只是用不同的方式来作出反应。7. His life will always be an inspiration to us. 他的一生对我们将永远是一个鼓舞。8. I am not ready to share my experience with others. 我不准备与别人分享我的经验。9. It is a commonly held belief that one should balance work against a set time. 人们普遍认为, 在规定的时间内, 人应该平衡工作。10. We should keep track of our expenses more carefully. 我们应该更认真地记录我们的开销。. 阅读理解AJohn, a very thin boy, loved football with all his heart when he was very young. Practice after practice, he eagerly gave everything he had. But being half the size of the other boys, he could only sit on the bench and hardly ever played in games. Even though the son was always on the bench, his father was always standing with cheers and encouraging him. When John went to college, he decided to try out for the football team as a “walk-on”. Everyone was sure he could never make the cut, but he did. The coach thought he could provide the other members with the spirit they needed. The news that he had survived the cut excited him so much that he rushed to the nearest phone and called his father. His father shared his excitement and was sent season tickets for all the college games. It was the end of this last football season. One day John received a telegram and asked one week off. Nobody knew what happened except the coach. The coach said, “Dont plan to come back to the game on Saturday. ”Saturday arrived, and the game was not going well. When the team was ten points behind, John came back. “Coach, please let me play. Ive just got to play today, ”said John. The coach pretended not to hear him. But John persisted, and finally feeling sorry for the kid, the coach gave in. Before long everyone could not believe their eyes. John was doing everything to fight. The opposing team could not stop him. He ran, he passed and blocked like a star. And at last his team won the game. After the game, John looked at the coach, with tears in his eyes, and said, “Well, you knew my dad died, but did you know that my dad was blind? ”John swallowed hard and forced a smile, “Dad came to all my games, but today was the first time he could see me play, and I wanted to show him that I could do it. ”【文章大意】本文叙述了约翰尽管受到身体条件的限制, 只是一名板凳球员, 但父亲总是鼓励他。得知父亲去世的消息后, 约翰请求上场, 最终帮球队力挽狂澜, 证明了自己能行。1. Why did John hardly have any chance to play in games? A. Because he had no time to practice. B. Because he was too young to play games. C. Because everyone looked down upon him. D. Because his body condition was not good. 【解析】选D。细节理解题。由第一段中“But being half the size of the other boys, he could only sit on the bench and hardly ever played in games. ”可知, 但是由于他的体形几乎是其他男孩的一半大小, 只能成为板凳球员, 很少参加比赛。所以约翰几乎没有机会参加比赛的原因是他的身体条件不好。故选D。2. The underlined phrase “make the cut” in the second paragraph can be replaced by “”. A. make progressB. be allowed to join the teamC. cut himselfD. be refused by the coach【解析】选B。词义猜测题。由第二段中“When John went to college, he decided to try out for the football team as a “walk-on. ”可知, 当约翰上大学时, 他决定参加足球队的选拔赛, 成为一名临时球员。所以判断出第二段中带下划线的短语“make the cut”可替换为 be allowed to join the team“被允许加入球队”。故选B。3. From the text we can know that . A. John felt very depressed as a “walk-on”B. Johns father always taught him how to playC. Johns father went to most of his college gamesD. the coach was sure John would be the best player one day【解析】选C。推理判断题。由最后一段中“Well, you knew my dad died, but did you know that my dad was blind? ”及“Dad came to all my games, but today was the first time he could see me play”可知, 约翰是一个临时球员, 几乎没有上场的机会。爸爸来看了他所有的比赛, 但是爸爸去世了, 没有来看他赛季末的比赛。所以推断出约翰的爸爸参加观看了他大部分的大学足球比赛。故选C。4. This story tells us that . A. a burden of ones choice is not feltB. better to do well than to say wellC. all roads lead to RomeD. where there is a will, there is a way【解析】选D。主旨大意题。通读全文可知, 短文叙述了约翰尽管受到身体条件的限制, 但仍然热爱着足球, 虽然只是一名板凳球员, 但父亲时刻在鼓励着他。上大学之后, 约翰积极努力争取成为了一名临时球员, 这让每个人都很吃惊, 足球赛季末, 他收到了家里的电报, 父亲去世了。但是比赛当天约翰返回了球场, 请求教练能给予他上场的机会, 教练最终同意了。他帮助球队力挽狂澜, 最终球队获得了胜利, 同时向死去的父亲证明自己能行。所以这个故事告诉我们“有志者, 事竟成”的道理, 同时也是短文的主旨大意。故选D。BIt was May 23, 2016. Arnot, the 32-year-old mountain guide, reached the top of Everest without the use of oxygen (氧气) equipment. It was achieved after seven years, three previous attempts, and fourteen straight hours of climbing. After 15 minutes at the top, Arnot began her descent (下坡). Eight hours later, she reached the camp at 7, 600 meters and became the first American womanand only the seventh woman everto successfully reach Mount Everest without oxygen equipment. “There are so many reasons for her impressive achievement, especially the physical and emotional efforts that she s put forth over the years to make this happen, ” says the professional climber and photographer Richards, “The mental courage that it requires is something very few people have. ”Arnot didnt start climbing until she was 19 years old. Money was tight in her family, and climbing mountains never occurred in her mind. After graduating from college, Arnot was invited by her friend to climb a mountain. “It totally changed my life, ”says Arnot. “I always know that if you want something, you can achieve it, but knowing what you want is a whole different thing, ” she says. “I am athletic but not competitive. After my first climbing, I knew immediately that mountains are what I wantas that is where I felt home for the first time in my life. ”After that first climb, she devoted herself to learning how to climb and move through mountains. It was during her second trip to Everest in 2009 that she first set her sights on a no-oxygen attempt. However, while hiking into Everest Base Camp that year, she hurt her leg and wasnt able to climb without oxygen. In 2013 she nearly made it to the top, but was forced to take oxygen at 8, 504 meters while helping another climber. When Arnot finally stood a top Everest, she called her best friend, “I reached the top and Im not using any oxygen. ” Then, tears began to stream down from her eyes. So much of Arnots life has been about pushing the limits of her abilities, and in this case, shes also pushed up against the outer limits of the human spirit. 【文章大意】这是一篇记叙文。19岁才开始登山运动的阿诺特, 经过数次的困难和挑战之后, 终于在32岁时在没有使用氧气设备的情况下登上了珠穆朗玛峰。5. On May 23, 2016, Arnot . A. spent 8 straight hours climbingB. stayed at the top for 50 minutesC. made her first attempt to climb EverestD. reached the top without oxygen equipment【解析】选D。细节理解题。根据第一段第一、二句It was May 23, 2016. Arnot, the 32-year-old mountain guide, reached the top of Everest without the use of oxygen equipment. 可知2016年5月23日, 32岁的阿诺特在没有使用氧气设备的情况下登上了珠穆朗玛峰的顶峰。故选D。6. Arnot fell in love with climbing because . A. money was no longer a problem to herB. mountains gave her the feeling of comfortC. she tried to be more athletic and competitiveD. she wanted to build up her body through climbing【解析】选B。 细节理解题。根据第四段最后一句After my first climbing, I knew immediately that mountains are what I wantas that is where I felt home for the first time in my life. 可知阿诺特爱上登山是因为登山让她第一次有家的感觉, 即山给了她家一样的舒适和安慰感, 故选B。7. What do we know about Arnots climbing experience? A. She took up climbing when she was 19 years old. B. She has always been a good climber since her childhood. C. She climbed Everest with her family during her first trip. D. She hurt her leg badly while helping another climber in 2009. 【解析】选A。 细节理解题。根据第四段第一句Arnot didnt start climbing until she was 19 years old. 可知阿诺特直到19岁才开始登山。故选A。8. Which of the following can best describe Arnot? A. Determined and brave. B. Cautious and honest. C. Caring and open-minded. D. Confident and creative. 【解析】选A。推理判断题。倒数第二段第一句After that first climb, she devoted herself to learning how to climb and move through mountains. 与However, while hiking into Everest Base Camp that year, she hurt her leg and wasnt able to climb without oxygen. 可知阿诺特第一次爬山之后, 她全身心地投入到学习如何爬山和穿越高山, 虽然腿受了伤无法进行无氧登山, 但是还是没有放弃登山, 说明了阿诺特非常有决心; 最后一段最后一句So much of Arnots life has been about pushing the limits of her abilities可知阿诺特一生的大部分时间都在挑战自己的能力极限, 说明了阿诺特非常勇敢。综上, 故选A。. 阅读填句How Can I Fight Laziness? Lazy people will never amount to anything in life. However, laziness can be defeated once a few changes have been made in your mind. 1Many people lack sleep constantly, since they stay up too late and get up too early to prepare for work. These people have little motivation once they arrive home. Laziness works hand in hand with a lack of motivation and a tendency to put off things. By adjusting your sleep schedule to provide a few more hours of meaningful rest, you can fight laziness throughout the day. Another way to fight laziness is to change your mind from passive to active. Some people treat their lives as if they were pushed from task to task. Others take a more proactive (积极主动的) approach, viewing each task as a challenge they must overcome alone. 2Some people fight laziness by removing the temptations(诱惑) that surround them. A television in the living room may provide entertainment, but watching too much TV often leads to laziness. 3Complete a few tasks and reward yourself with what you enjoy, such as a good dinner or a film. Laziness can also be a lasting problem at home. Couples and children may all have different energy levels, but laziness can be spread if not dealt with immediately. 4 Be the first to collect and wash dishes after a meal. Others in the home may eventually follow your example and perform their own task. It is difficult to practice laziness when you are surrounded by motivated people. 5Enough exercise and a balanced diet can help you to develop a healthy lifestyle, thus enabling you to have more energ
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 立冬剪枝活动方案
- 社区送防火锦囊活动方案
- 立冬养生营销活动方案
- 社团管理部内部活动方案
- 社区做寿司活动方案
- 社区象棋比赛活动方案
- 科技调查活动方案
- 社区国风汉服活动方案
- 科普秋游活动方案
- 科普活动日活动方案
- 2026年日历表全年表(含农历、周数、节假日及调休-A4纸可直接打印)-
- SZDB∕Z 317-2018 大中型商场、超市安全防范规范
- 小学生芯片知识普及
- 《无人机搭载红外热像设备检测建筑外墙及屋面作业》
- 2024年部编版三年级语文(上)册期中测试试卷 5套
- 2024年12月管理体系认证基础考试真题及答案
- 《红楼梦》贾宝玉介绍
- 蓝色国潮风回族介绍模板
- DB51-T 1959-2022 中小学校学生宿舍(公寓)管理服务规范
- 设计节电方案(课件)五年级上册综合实践活动教科版
- 人教版六年级上册语文《期中》考试及答案【完整版】
评论
0/150
提交评论