




已阅读5页,还剩5页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
山东省即墨市2014高考英语二轮阅读理解精英训练精品题(2)及答案【山东省日照市2014高考英语一模试卷】B Clenching your fist could be enough to help you get a grip on your memory Research suggests that balling up the right hand and squeezing it tightly actually makes it easier to memorize lists Later, when it is time to get back the information,it is the left hand that should be clenchedIt is thought the movements activate brain regions key to the storing and recall of memories The American researchers suggest those who are short of a pen and paper should try the trick when attempting to remember a shopping list or phone number In the study,volunteers were given a rubber ball and asked to squeeze it as hard as possible before trying to memorize a list of 72 words They squeezed the ball again a couple of minutes later,ahead of recollecting as many of the words as possible The first group of the volunteers used their right hand on both occasions,and the second group their leftThe third group clenched their right fist ahead of memorizing and their left ahead of recall and the fourth did the oppositeThe fifth group held the ball but did not squeeze it Those who squeezed with their right hand,followed by their left,remembered the most words The next best were the volunteers who made a fist with their right hand both times,while those who didnt squeeze at all did better than those who led with their left It is thought that the movement of clenching the right fist activates a brain region that is involved in storing memories,while squeezing the left hand awakens an area that is key to getting back information Lead researcher Dr Ruth Propper said:The findings suggest that simple body movementsby temporarily changing the way the brain functionsCall improve memory46Whats the writers purpose to write the passage?ATo make known the result of the experimentBTo tell people memory depends mostly on their handsCTo show the function of bodymovements in memoryDTo state that good memory benefils from labor47If you want to recall something in your memory,you should clench_Ayour fight hand Byour left handCboth of your hands Dyour left hand first,and then right48The underlined word“trick”in the fourth paragraph is the closest in meaning to“_”Amethod Bgame Ccheat Dexperiment49Which group in the experiment remembered the fewest words?ATIle first group BThe second groupCThe fourth group DThe fifth group50Which of the following can be the best title for the passage?AMemory experiments on body movementsBWhat is a good memory?CGood memory lies in actionsDClenching hands improves the memory【参考答案】46-50 CBACD 【语篇导读】如何有效地培养自己的记忆能力?请看作者对握拳与记忆力的关系。46. C 该文属于新闻体裁,主要还是说明身体的运动对于记忆的作用。文章结尾提到这一点。47. B 单纯为了记起某事,就文中所述,应该先攥紧左手。48. A trick的原意有“诡计、恶作剧”等义,在这里应该是作为一种“方法、技巧”来采用的。这一点提示我 们记忆词汇一定不可过于机械和短视。49. C 记忆效果最差的反而不是一点动作也没有的第五组,而是第四组,因为他们做反了(opposite),导致效果最差。50. D 文章的核心内容就是握手对记忆的作用,因此D项是最直接的表述。【山东省烟台市2014高考英语3月模拟试题】E Microsoft has a problem:It desperately wants the remaining Windows XP users to upgrade to a newer version of the operating system but a good many of them still havent startedThe latest numbers from NetMarket show that Windows XP still accounts for around 295of all desktops in use even though Microsoft is due to end support for the l3-Year-old platform on April 8thZDNet reports that Microsoft plans to force remaining XP users to start next week by sending them notices reminding them again that it will end XP support within a month However, as Computerworld reports,Microsoft may have a tough time convincing some Windows XP users to upgrade because its trying to sell them on Windows 8,the newest operating system that has angered many longtime PC users by removing the traditional Start menu and by adding the interface(界面)a special featureComputerworld writes that many Windows users expressed anger last month when Microsoft asked them to help switch as many people as they could from Windows XP to Windows 8 partly because Microsoft hasnt offered any sort of discount for Windows XP users making the switch This is particularly tiresome, these users said,because switching from XP to Windows 8 wont just require a software upgrade but will instead likely force them to buy new machines capable(能够)of running Microsofts new operating systemSome users were also annoyed that Microsoft only mentioned Windows 8 and not Windows 7 as upgrade possibilities In the end,it looks like when Microsoft ends support for Windows XP next month there will still be a large part of the desktop PC world using the platformHackers who have been saving up all their best new malware(恶意软件)for the day when Windows XP support ends are about to have a field day61What problem does Microsoft have now?AWindows XP is out of date and needs improvementBWindows 8 runs worse than Windows XPCNo people like to upgrade their operating systemDLots of users refuse to switch from XP to Windows 862How will Microsoft remind users ofthe stop of XP support?ABy sending them noticesBBy sending them daily emailsCBy adding the interface a special featureDBy removing the traditional Start menu63Which is probably one of the reasons why users dislike Window 8? AMicrosoft hasnt offered any discount for it BThey like Window 7 more than Window 8 CMicrosoft refuses to offer them a new machine DIts impossible for them to use the new operating system64What does the underlined phrase “have a field day” probably mean in the last paragraph?AShow up without warningBMake rapid progressCMake full use of the opportunityDCome to an end completely65What can be inferred from the text? AWindows XP will completely be out of use in a month BWindows XP will still be in use for a period of time CWindows 8 will have a longer history than Windows XP DWindows 7 will easily be attacked by Hackers【参考答案】6165 DAACB阅读理解TOURNAMENT OF ROSES- 5 Days Los AngelesDay 1 Los Angeles. (Sun. , Dec. 30) Welcome to Los Angeles! This evening mix with your traveling companions at the welcome reception. Day 2 Los Angeles. (Mon. , Dec. 31) Head to Pasadena for the always colorful ROSE BOWL FAMILY FESTIVAL and watch the floats(彩车) decorated with tens of thousands of flowers. This afternoon, you can take the included visit to the GETTY MUSEUM. This evening , join your traveling companions at a special New Years Eve DINNER AND DANCE GALA(盛会), complete with hats, party favors, live music, and, of course, champagne! Youll toast the New Year a little early tonight to allow for an early morning departure to the Rose Parade. Day 3 Los Angeles. Tournament of Roses Parade. (Tue. , Jan. 1) Happy New Year! Get ready for one of the worlds most popular parades, and youll see it live! Globus has booked the GRANDSTAND(在大看台上的) SEATS at the beginning of the parade route for a good view. See the wonderful floral(饰以花的) floats, marching bands from around the world, and the celebrities. Day 4 Los Angeles. (Wed. , Jan. 2 ) This morning view the individual floats in the POST PARADE VIEWING AREA. For many this is the highlight(最精彩的部分) of the entire event. Be sure to bring your camera and plenty of film! Another special treat tonight - a special GOLBUS FAREWELL CELEBRATION DINNER. Day 5 Los Angeles. (Thu. , Jan. 3) The tour ends today, with tour guests departing on individual schedules. 60. You can most probably read the passage in a _ . A. news report B. travel guide C. textbook D. history magazine61. What activity can visitors enjoy on Dec. 31?A. Tournament of Roses Parade. B. Post Parade. C. A farewell celebration dinner. D. A dinner and dance gala. 62. The underlined word “Globus” in the passage refers to “_”. A. the travel agency B. the local government C. Los Angeles D. Roses Parade63. According to the passage, you should bring your camera on _. A. Day 2 B. Day 3 C. Day 4 D. Day 5参考答案-60-63 BDAC 阅读理解- (2011北京卷,C)Students and Technology in the ClassroomI love my Blackberryits my little connection to the larger world that can go anywhere with me. I also love my laptop computer,as it holds all of my writing and thoughts.Despite this love of technology, I know that there are times when I need to move away from these device(设备) and truly communicate with others.On occasion,I teach a course called History Matters for a group of higher education managers. My goals for the class include a full discussion of historical themes and ideas.Because I want students to thoroughly study the material and exchange their ideas with each other in the classroom,I have a ruleno laptops, iPads, phones, etc.When students were told my rule in advance of the class, some of them were not happy.Most students assume that my reasons for this rule include unpleasant experiences in the past with students misusing technology. Theres a bit of truth to that.Some students assume that I am antitechnology. Theres no truth in that at all. I love technology and try to keep up with it so I can relate to my students.The real reason why I ask students to leave technology at the door is that I think there are very few places in which we can have deep conversations and truly engage complex ideas. Interruptions by technology often break concentration and allow for too much dependence on outside information for ideas. I want students to dig deep within themselves for inspiration and ideas. I want them to push each other to think differently and to make connections between course material and the class discussion.Ive been teaching my history class in this way for many years and the evaluations reflect student satisfaction with the environment that I create.Students realize that with deep conversation and challenge, they learn at a level that helps them keep the course material beyond the classroom.Im not saying that I wont ever change my mind about technology use in my history class, but until I hear a really good reason for the change,Im sticking to my plan. A few hours of technologyfree dialogue is just too sweet to give up.本文是一篇议论文。作者是一位老师,非常喜欢高科技产品,但是为了让他的学生在课堂上讨论历史话题、互相交流观点,他规定在课堂上学生不允许使用手提电脑、iPads及电话。刚开始学生不能理解,但是后来在对学生的学习评估中,学生对这一方法还是非常满意的。9Some of the students in the history class were unhappy with _.A. the course material B. others misuse of technology C. discussion topics D. the authors class regulations 答案:D。细节理解题。由第二段的“When students were told my rule in advance of the class, some of them were not happy .”可知D项正确。10The underlined word “engage ”in para.4 probably means _.A. explore B. accept C. change D. reject 答案: A。词义猜测题。根据第四段的“I want students to dig deep within themselves for inspiration and ideas.”可知作者让学生们进行深切的交流,目的是让学生们获得激励和一些观点,故A项explore“探索”更为接近;accept “接受”;change“改变”;reject “拒绝”。11According to the author, the use of technology in the classroom may _.A. keep students from doing independent thinking B. encourage students to have indepth conversationsC. help students to better understand complex themes D. affect students concentration on course evaluation答案: A。推理判断题。由第四段的“Interruptions by technology often break concentration and allow for too much dependence on outside information for ideas .”可知在教室内使用高科技产品使学生们对于外界信息过于依赖,不能独立思考。12It can be inferred from the last paragraph that the author _.A. is quite stubborn B. will give up teaching history C. will change his teaching plan soon D. values technologyfree dialogues in his class 答案: D。推理判断题。由最后一段的最后一句话可知作者对自己的不使用高科技产品让学生进行对话的方法是满意的。高考英语冲刺阅读理解专项-A Starving polar bears are eating one another in the Arctic. Flowers are blooming too soon and die. The ice caps are melting so fast that rising water levels will threaten coastal towns along Florida within several decades. These are just a few examples of the serious consequences of climate change supported by a new analysis in Nature. In the past three decades, average global temperatures have risen about 1 degree Fahrenheit (0.6 degree Celsius) and are projected to jump by about 3 degrees F (1. 7 degrees C) by the end of the century, says study lead author Cynthia Rosenzweig, who heads the Climate Impacts Group at NASAs Goddard Institute for Space Studies at Columbia University in New York City. Weve already seen that a relatively low amount of wanning, she says, can result in a broad range of changes. The unnatural warming caused by man-made greenhouse gases, especially carbon dioxide produced by cars and coal-powered plants, brings trouble for entire ecosystems. In North America alone, scientists have identified 89 species of plants, such as the American holly that have flowered earlier in the spring. In Spain, apple trees bloom 35 days ahead of schedule in response to the higher temperatures. Other wildlife, like the insects that use certain plants for food and the birds that feed on the insects, must then move forward their seasonal stirrings (萌动) and mating patterns to survive. To try to follow this time shift, some birds such as robins, the classic symbol of winters thaw(解冻时期) , are returning to Colorado from their migrations (迁徙) some two weeks earlier than in years past. All these changes can throw a food chain in disorder. Some bird species that arrive before the insects reappear may starve to death. Around the world, plants and animals are waking up to an earlier alarm clock than they used to, says Terry Root, a biologist from Stanford University. 1. What does the first paragraph mainly present to the readers?A. The survival of polar bears in the Arctic.B. The terrible situation for the coastal town along Florida.C. A brief description of what a warming world will look like.D. A new analysis of climate change in Nature. 答案解析:答案为C。本题为段落大意题。细读第一段,先描述气候变化的几个严重后果的例子,最后进行概括总结,故答案为
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年安全生产法规机关测试题集
- 2025年文化艺术行业财务岗位面试预测题及解析
- 2025年村级儿童之家保洁员招聘面试常见问题及参考答案
- 劳动合同协议范本示例
- 2025年安全员安全知识考核题解
- 2025年汽车销售顾问销售技巧测评试题及答案解析
- 2025年农业技术推广员专业知识能力测评试卷及答案解析
- 2025年景观生态规划师资格考试试题及答案解析
- 2025年职业安全卫生培训题与答案解析
- 2025年建筑装饰设计师资格考试试题及答案解析
- 迷彩九月+启航青春+课件-2025-2026学年高一上学期开学军训动员主题班会
- 2024年陕西事业单位联考A类综合应用能力试题及答案
- 公共基础知识试题(附答案)
- 2025年湖北省中考语文真题(含答案)
- 2025年四川三支一扶考试公共基础知识试卷
- 战术基础动作低姿匍匐
- 2025年公文核改竞赛试题及答案
- 2025年秋季学期开学第一次中层班子会上校长精彩讲话:向小处看往实里干朝远处谋
- 下肢开放性损伤课件
- 有机硅行业面试攻略:高级岗位面试题库
- 2025年河北省中考语文试卷(含答案解析)
评论
0/150
提交评论