大学英语(B)模拟试卷(2011年修订版)Test 8-修改.doc_第1页
大学英语(B)模拟试卷(2011年修订版)Test 8-修改.doc_第2页
大学英语(B)模拟试卷(2011年修订版)Test 8-修改.doc_第3页
大学英语(B)模拟试卷(2011年修订版)Test 8-修改.doc_第4页
大学英语(B)模拟试卷(2011年修订版)Test 8-修改.doc_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

全国高校网络教育部分公共基础课统一考试用书大学英语(B)模拟试卷 (2011年修订版)Test 8第一部分:交际用语(共5小题;每小题3分,满分15分)此部分共有5个未完成的对话,针对每个对话中未完成的部分有4个选项,请从A、B、C、D 四个选项中选出正确选项。1. _ Well, they got there last Wednesday. So about a week. A. When did your parents arrive in Paris? B. How long have your parents been in Paris?C. Did your parents arrive in Paris last Wednesday? D. When will your parents go to Paris? 2. How often do you go dancing? A. I will go dancing tomorrow.B. Yesterday. C. Every other day. D. Ive been dancing for a year.3. Hello, May I talk to the director now? A. Sorry, he is busy at the moment.B. No, you cant. C. Sorry, you cant. D. I dont know. 4. 一 How about going to dinner at the Mexican restaurant tonight? _ A. Forget it.B. Sorry, I like Mexican food. C. Thats great.D. Glad you like it. 5. Madam, do all the buses go downtown? A. Wow, you got the idea. B. No, never mind. C. Pretty well, I guess. D. Sorry, Im new here.第二部分:阅读理解(共10小题;每小题3分,满分30分)此部分共有2篇短文,在第一篇短文后有5个正误判断题,从每题后的两个选项中选出正确答案;在第二篇短文后有5个问题。请从每个问题后的A.B.C.D四个选项中选出正确选项。Passage 1When John and Victoria Falls arrived in New York City for oneyear stay,they did not bring very many things with them. They had planned either to live in a furnished apartment or to buy used furniture. But they soon learned about a new system that more and more people are using. The renting of home furnishings (bed,tables,dishes,and so on) has become one of Americas fastest growing businesses. What kinds of people rent their home furnishings instead of buying them? People who are international business or government officials,foreign students, airline workers,young married couplespeople whose job or business may force them to move frequently from one city to another. They save a lot of trouble and the cost of moving their furniture each time. They simply rent new furniture when they reach their new homes. Young people with little money do not want to buy cheap furniture that they may soon dislike. They prefer to wait until they have enough money to buy furniture they really like. Meanwhile,they find they can rent better quality furniture than they could afford to buy. One family,who now have a large,beautiful home of their own,liked their rented furniture so much that they decided to keep renting it instead of buying new things. But usually people dont like to tell others about it. The idea of renting home furnishings is still quite new,and they are not sure what their neighbors might think. (248words) 6. Renting home furnishings has become one of Americas fastest growing businesses. A. T B. F7. Some people prefer to rent furniture because the furniture they get in this way is new. A. T B. F 8. It can be inferred from the passage that renting furniture is not popular in the couples home town. A. T B. F9. A New Idea can best serve as the title of the passageA. T B. F 10. Young people liked renting home furniture in that the new furniture is of good quality.A. T B. F Passage 2A characteristic of American culture that has become almost a tradition is to respect the self-made manthe man who has risen to the top through his own efforts, usually beginning by working with his hands. While the leader in business or industry or the college professor occupies a higher social position and commands greater respect in the community than the common laborer or even the skilled factory worker, he may take pains to point out that his father started life in America as a farmer or laborer of some sort.This attitude toward manual (体力的) labor is now still seen in many aspects of American life. One is invited to dinner at a home that is not only comfortably but even luxuriously (豪华地) furnished and in which there is every evidence of the fact that the family has been able to afford foreign travel, expensive hobbies, and college education for the children; yet the hostess probably will cook the dinner herself, will serve it herself and will wash dishes afterward, furthermore the dinner will not consist merely of something quickly and easily assembled from contents of various cans and a cake or a pie bought at the nearby bakery. On the contrary, the hostess usually takes pride in careful preparation of special dishes. A professional may talk about washing the car,digging in his flowerbeds, painting the house. His wife may even help with these things, just as he often helps her with the dishwashing. The son who is away at college may wait on table and wash dishes for his living, or during the summer he may work with a construction gang on a highway in order to pay for his education. (291 words)11. From paragraph 1,we know that in America . A. people tend to have a high opinion of the self-made manB. people can always rise to the top through their won effortsC. college professors win great respect from common workersD. people feel painful to mention their fathers as labors12. According to the passage,the hostess cooks dinner herself mainly because . A. servants in American are hard to getB. she takes pride in what she can do herselfC. she can hardly afford servants D. it is easy to prepare a meal with canned food13. The expression“wait on table”in the second paragraph means“ ”. A. work in a furniture shop B. keep accounts for a bar C. wait to lay the table D. serve customers in a restaurant14. The authors attitude towards manual (体力的) labor is . A. positive B. negativeC. humorousD. critical15. Which of the following may serve as the best title of the passage?A. A Respectable Self-made Family. B. American Attitude toward Manual Labor. C. Characteristics of American Culture. D. The Development of Manual Labor. 第三部分:词汇与结构(共5小题;每小题2分,满分10分)此部分共有5个未完成的句子,针对每个句子中未完成的部分有4个选项,请从A.B.C.D四个选项中选出正确选项。16. On average, a successful lawyer has to talk to several a day. A. customers B. supporters C. guestsD. clients 17. What is the train to Birmingham? A. fee B. tip C. fare D. cost 18. You shouldnt your time like that, Bob; you have to finish your school work tonight. A. cut B. do C. kill D. kick 19. Both the kids and their parents _ English, I think. I know it from their accent. A. is B. beenC. are D. was20. Never before _ see such a terrible car accident on the road! A. I have B. Have IC. I did D. Did I 第四部分:完型填空(共5个空;每个空2分,满分10分)以下短文中共包含5个未完成的句子,针对每个句子中空缺部分,请从A.B.C.D.E五个选项中选出正确选项。Eagle has the longest life-span of its species. Eagle can (21) _ 70 years, but to reach this age, the Eagle must make a hard decision. In its 40s, its long and flexible talons (爪) can no longer grab prey (掠食) which serve as food, its long and sharp beak (鸟嘴,鸟喙) becomes bent. Its old-aged and heavy wings, due to their thick feathers, become stuck to its chest and make it difficult to fly. Then eagle is left with only two options: die or go through a painful process of change (22) _ lasts 150 days for survival. The process requires that Eagle fly to a mountain top and sit on its nest. There the Eagle knocks its beak (23) _ a rock until it pluck (拔去) it out. After plucking it out, the Eagle will wait for a new beak to grow back. (24) _ its new talons grow back, the Eagle starts plucking its old-aged feathers and after 5 months, the Eagle can take its flight of rebirth and lives for thirty more years. Many times, in order to survive, we (25) _ start a change process. We sometimes need to get rid of old memories, habits and other past traditions. Only freed from past burdens, can we take advantage of the present. (208 words)21. A. live up to B. which C. against D. When E. have to22. A. live up to B. which C. against D. When E. have to23. A. live up to B. which C. against D. When E. have to24. A. live up to B. which C. against D. When E. have to25. A. live up to B. which C. against D. When E. have to第五部分:英译汉 (满分20分)请把下列4句英文翻译成中文。26. You neednt go there anymore. He already knows about it. 27. As is known to all, China is a developing country. 28. The most common samples of inorganic materials are the gases of the atmosphere, water, rocks, etc.29. Please give this book to whoever comes first.第六部分:写作(满分15分)30.要求在30分钟内,根据下面所给的题目用英语写出一篇不少于80词的短文。The Digital Products1)如今数字化产品得到广泛的使用,例如。2)数字化产品的使用对人们生活所带来的影响。大学英语(B)模拟试卷答案与讲解(2011年修订版)Test 8第一部分:交际用语(共5小题;每小题3分,满分15分) 15 BCACD 1. 【答案】B。【解析】下文的回答是“呆了大约一周”根据这个回答可以推断上文是问呆了多长时间。2. 【答案】C。【解析】选项C的意思是“每隔一天”,表示频率。问话人使用How often提问,目的是问频率,所以答话人应该选用选项C来作答。3. 【答案】A。【解析】这是电话用语“我想找主任。”“对不起,他这会儿正忙!”4. 【答案】C。【解析】上文提出建议,下文表示赞成该意见。所以答案选C。5. 【答案】D。【解析】问路人碰上了一个不了解该地情况的人,所以回话者只好礼貌地向问路者致歉,并说明原因。第二部分:阅读理解(共10小题;每小题3分。满分30分) 6一10 ABABB 1115 ABDAB6. 【答案】A。【解析】本题测试的是考生对细节的捕获能力,因为文章的第一段提到了“The renting of home furnishings (beds, tables, dishes, and so on) has become one of Americas fastest growing businesses.”这一细节。7. 【答案】B。【解析】本题测试了考生对短文的某一部分的概括能力。我们把短文的第二段的最后五个句子概括起来就可以得出结论:Some people prefer to rent furniture because it saves them much trouble and money. 8. 【答案】A。【解析】本题属于推理判断题,要求考生根据短文所提供的事实和自己的常识,进行合理的逻辑推测。文章的第一部分里有这么一个句子They had planned either to live in a furnished apartment or to buy used furniture. 由此可知,这对夫妇此前还没有想过租用家具,可见在他们的家乡,这种做法还并不流行。9. 【答案】B。【解析】本题属于主旨大意题,要求考生在理解全文的基础上给定短文标题,是对考生综合能力的测试。A New Way of Getting Home Furnishings (一种获取家具的新途径)既概括了主题,又有吸引力,很适合做该短文的标题。10. 【答案】B。【解析】信息句是第二段中Meanwhile,they find they can rent better quality furniture than they could afford to buy. 这一个句子。11. 【答案】A。【解析】细节题。根据短文的第一句A characteristic of American culture that has become almost a tradition is to respect the selfmade man,“崇尚自我奋斗是美国文化的特点”。12. 【答案】B。【解析】推断题。根据第二段的第一句This attitude toward manual (体力的)labor is now still seen in many aspects of American life. “在美国生活的方方面面,尊重体力劳动态度的现象仍然随处可见”,可以推断女主人亲自下厨,是因为她以能做这样的体力活而自豪。13. 【答案】D。【解析】词义猜测题。wait on table意为“为顾客进餐”,下文的washing dishes也有一定的暗示意义,故答案为D。14. 【答案】A。【解析】本题是作者态度推断题。通览全文,作者对“美国崇尚自我奋斗、尊重体力劳动的文化习惯”持肯定态度。positive 的意思是“肯定的”,negative的意思是“否定的”,humorous意为“幽默的”,critical表示是“批评的、挑剔的”。故正确答案是A。15. 【答案】B。【解析】主旨题。纵观全文,文章主要讲了美国崇尚自我奋斗,尊重体力劳动的文化习惯。故答案为B。第三部分:词汇与结构(共5小题;每小题2分,满分10分)1620 DCCCD 16. 【答案】D。【解析】client:客户,委托人;customer:顾客;supporter:支持者; guest:客人 17. 【答案】C。【解析】fee:酬金,费用(包括会费、学费等);tip:小费;fare:(搭乘火车、汽车等交通工具的)费用;cost:成本,价钱,代价 18. 【答案】C。【解析】cut time 有“缩短时间、节省时间”的意思,do time在口语中表示“坐牢”,“服刑” kill time 表示“消磨时间”。题干中you have to finish your school work tonight提示我们,Bob不能消磨时间,因为他今晚要完成作业。19. 【答案】C。【解析】both and 连接的名词短语共同做句子的主语,所以谓语动词用复数形式。20. 【答案】D。【解析】never出现在句首,句子应该倒装;而选项B与后面的see不一致,所以选D。第四部分:完型填空(共5小题;每小题2分,满分10分) 2125 ABCDE 21. 【答案】A。【解析】live up to 在该语境里的意思是“活到岁数”补全之后的句子是Eagle can live up to 70 years 22. 【答案】B。【解析】本题考查定语从句的用法。关系代词which在定语从句中做主语,修饰a painful process of change。23. 【答案】C。【解析】本题考查介词against与动词的搭配。knock its beak against a rock表示“用它的喙击打岩石”。24. 【答案】D。【解析】本题考查时间状语从句的用法。补全之后的从句是When its new talons grow back, 25. 【答案】E。【解析】根据语境,此处需要的语义为“必须”,故选have to。补全之后的句子是Many times, in order to survive, we have to start a change process.第五部分:英译汉(满分20分)26. 【答案】你不必去了,他已经知道那件事了。【解析】情态动词need之后要跟动词的原形。7. 【答案】众所周知,中国是一个发展中国家。【解析】as is known to all的意思是“众所周知”。28. 【答案】大气中的气体、水和岩石都是无机物

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论