




已阅读5页,还剩116页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2016年6月英语六级考试真题完整版第一版(E-learning)For thispart, you are allowed 30 minutes to write a shortessay on E-learning, try toimagine what will happen when more andmore people study on-line instead ofgoing to school. You shouldwrite at least 150 words but no more than 200words.第一段:写出现状.第二段:分析在线学习未来的图景并简单解释原因第三段:分析未来及自己的应对之策Currently, an increasing numberofpeople begin to use Internet to take courses and acquire knowledge.Onlinelearning is booming all around the world. It is providingmany options withlearners in terms of time, locations, subjects andcosts.Online learning greatlypromoteslearners studying efficiency and teachers productivity.As a result, updatedknowledge will reach those students in isolatedareas at a higher speed, whichcan make many of them keep pace withthe time. Additionally, students candecide their learning locationand time much more freely. Notably, because transportationandaccommodation will not trouble E-learners, learning cost will belargelylowered. These advantages might decrease the number ofpeople who routinelyattend schoollearning.From my point of view, personalinteractionbetween teachers and students in schools isirreplaceable. It is a good ideathat we combine E-learning andattending school together. Learning is not asimple multiple-choicequestion but an important issue that needs your tryingandinvolvement.第二版(机器人)For this part,you are allowed 30 minutes to write a shortessay on the use of robots. Try toimagine what will happen whenrobots take the place of human beings in industryas well aspeoples daily lives. You are required to write at least 150wordsbut no more than 200 words.第一段:引出文章话题.说明技术的发展对人类生活的改变.第二段:针对此现象作出观点的阐述第三段:得出结论.It is held bysome people that knowledge is power,especially scientific and technologicalknowledge. Science andtechnology are the motive power of the socialdevelopment, whichconstitute a primary productive force. The use of robots istheproduce of development of science and technology.Peoples viewson the use of robots vary from person toperson. Some hold that human life cannotcontinue without the use ofrobots. For many years, human society has developedwith the use ofscience and technology.So the lifewith the use of robots we areliving now is more efficient than thatof our fore fathers. They go on to pointout that the use of robotshas brought about many changes in peoples life. Forexample,through the use of robots can improve the work efficiency andavoiddangerous events happening in our life in that we can requirerobots to do someworks with danger instead of humanbeings.Science andtechnology of robots are the crystallization ofhuman wisdom. It brought aglorious past to humanity, also willbring bright future to mankind.For this part,you are allowed 30 minutes to write a shortessay on living in the virtualworld. Try to imagine what willhappen when people spend more and more time inthe virtual worldinstead of interacting in the real world. You are required towriteat least 150 words but no more than 200 words.第三版(虚拟世界)第一段:说明科技发展对人类生活的改变,引出话题.说明,我们交流方式的变化.第二段:人们虚拟世界的交流给我们带来的影响.第三段:得出结论.We have to admit that theimpactoftechnology on societyis unquestionable. Whetherconsidering the TV or thecomputers, technology has had a hugeimpact on society. While not every advancehas been beneficial,there have been many positive effects of technology. Theinternet isone typical example.With the development of science andtechnology, the worldis no longer what it used to be. But the ability ofcommunication isa significant skill which should be cultivated if we want tosurviveand succeed in the world. But the way of communication with peoplehaschanged dramatically. Almost everyone today has a computer, anduses it tocommunicate with their friends, family, and evenbusiness. The virtual worldcommunication has changed the way thatpeople communicate.Since communication between peoplein the real world is of utmost importance, lack of communicationwilllead to perish of human beings. Through communication in thereal world, mutualunderstanding can be promoted and fosteredbetween people, which cannot bereplaced by the virtualcommunication.六级翻译第一套旗袍(qipao)是一种雅致的中国服装,源于中国的满族(ManchuNationality)。在清代,旗袍是王室女性穿着的宽松长袍。上世纪20年代,受西方服饰的影响,旗袍发生了一些变化。袖口(cuffs)变窄,袍身变短。这些变化使女性美得以充分展现。如今,旗袍经常出现在世界级的时装秀上。中国女性出席重要社交聚会时,旗袍往往是她们的首选。很多中国新娘也会选择旗袍作为结婚礼服。一些有影响的人士甚至建议将旗袍作为中国女性的民族服饰。Qipao,anexquisiteChineseclothing,originatesfromChinasManchuNationality.IntheQingDynasty,itwasalooserobefortheroyalwomen.Inthe1920s,influencedbyWesternclothing,itwentthroughmanychanges.Forexample,thecuffswentnarrower,andthedressgotshorter.ThesechangesenabledQipaotofullyelaboratewomensbeauty.Nowadays, Qipao quite often appears on world-classfashionshows. It is usually the first choice for Chinese women asthey attend socialparties. Meanwhile, many Chinese brides willselect it as their wedding dress.Some influential personalitieseven suggest making it as the national costumefor Chinesewomen.第二套中国的创新正以前所未有的速度蓬勃发展。为了在科学技术上尽快赶超世界发达国家,中国近年来大幅度增加了研究开发资金。中国的大学和研究所正在积极开展创新研究,这些研究覆盖了从大数据到生物化学,从新能源到机器人等各类高科技领域。它们还与各地的科技园合作,使创新成果商业化。与此同时,无论在产品还是商业模式上,中国企业家也在努力争做创新的先锋,以适应国内外消费市场不断变化和增长的需求。Chinasinnovationisflourishingfasterthaneverbefore.Inordertosurpassdevelopedcountriesonscienceandtechnologyassoonaspossible,Chinahassharplyincreasedresearchanddevelopmentfund.Chineseuniversitiesandinstitutesareactivelydoinginnovativeresearches,coveringvariousfieldsofhightechnology,frombigdatatobiochemistry,andfromnewenergytorobots.Theyarealsocooperatingwithscienceandtechnologyparksindifferentplaces,soastocommercializetheirfruitsofinnovation.Inthemeantime,toadapttothechangingforeignanddomesticmarket,andtosatisfythegrowingdemand,Chineseentrepreneursarealsomakingpioneeringeffortstoinnovatetheirproductsandbusinessmodels.第三套深圳市中国广东省一座新开发的城市。在改革开放前,深圳不过是一个渔村,仅有三万多人。20世纪80年代,中国政府创建了深圳经济特区,作为社会主义市场经济的试验田。如今,深圳的人口已超过1000万,整个城市发生了巨大变化。到2014年,深圳的人均(pre-capita)GDP已达到25,000美元,相当于世界上一些发达国家的水平。就综合经济实力而言,深圳居于中国顶尖城市之列。由于其独特的地位,深圳也是国内外企业家创业的理想之地。ShenzhenisanewlydevelopedcityinGuangdongProvince.Beforereformandopeningup,Shenzhenissimplyafishingvillagewithjustalittlemorethanthirtythousandpeople.Inthe1980s,theChinesegovernmentselecteditasaspecialeconomiczone,anditthenservedasatestfieldforthesocialistmarketeconomy.Currently,Shenzhenspopulationisover10million,andtheentirecityhaschangedtremendously.By2014,theper-capitaGDPinShenzhenhasreached$25000,equivalenttothatofsomedevelopedcountries.Intermsofoveralleconomicstrength,ShenzhenranksamongthetopcitiesinChina.Becauseofitsuniquestatus,ShenzhenisalsotheidealplaceforDomesticandforeignentrepreneurstostartabusiness.听力2016.6六级(一)答案Section AQuestions 1 to 4 are based on the conversation you havejust heard.1. What position does the woman hold in thecompany?A) Project organizer.B) Public relations officer.C) Marketing manager.D) Market research consultant.【详解】D)。信息明示题。男士在对话开始,就问女士从事市场研究顾问这一工作有多长时间了,由此可以判定女士是一位市场研究顾问。2. What does the woman specialize in at themoment?A) Quantitative advertising research.B) Questionnaire design.C) Research methodology.D) Interviewer training.【详解】A)。信息明示题。男士问女士对什么感兴趣,女士说目前她专攻定量广告研究。3. What does the woman say about trackers?A) They are intensive studies of peoples spendinghabits.B) They examine relations between producers andcustomers.C) They look for new and effective ways to promoteproducts.D) They study trends or customer satisfaction over a longperiod.【详解】D)。细节辨认题。女士提到她主要进行两种类型的项目,其中一种被称为trackers(追踪),这一项目主要针对趋势和客户长期的满意度进行调查。4. What does the woman dislike about her job?A) The lack of promotion opportunity.B) Checking charts and tables.C) Designing questionnaires.D) The persistent intensity.【详解】B)。细节辨认题。在对话最后,男士问女士对自己的工作哪些方面比较喜欢,哪些方面不怎么喜欢,女士明确表示,她喜欢这项工作中的变化因素,而检查图表是她所不喜欢的。M: So,how long have you been amarket research consultant?W: Well, I started straight after finishinguniversity.M: Did you study market research?W: Yeah, and it really helped me to get into the industry,but I have to say that its more important to get experience indifferent types of market research to find out exactly what youreinterested in.M: So what are you interested in?W: Well, at the moment, I specialize in quantitativeadvertising research, which means that I do two types of projects.Trackers, which are ongoing projects that look at trends orcustomer satisfaction over a long period of time. The only problemwith trackers is that it takes up a lot of your time. But you dobuild up a good relationship with the client. I also do a couple ofad hoc jobs which are much shorter projects.M: What exactly do you mean by ad hoc jobs?W: Its basically when companies need quick answers totheir questions about their consumers habits. They just ask forone questionnaire to be sent out for example, so the time you spendon an ad hoc project tends to be fairly short.M: Which do you prefer, trackers or ad hoc?W: I like doing both and in fact I need to do both at thesame time to keep me from going crazy. I need thevariety.M: Can you just explain what process you go through with anew client?W: Well, together we decide on the methodology and theobjectives of the research. I then design a questionnaire. Once theinterviewers have been briefed, I send the client a schedule andthen they get back to me with deadlines. Once the final charts andtables are ready, I have to check them and organize apresentation.M: Hmm, one last question, what do you like and dislikeabout your job?W: As I said, variety is important and as for what I dontlike, it has to be the checking of charts and tables.Questions 5 to 8 are based on the conversation you havejust heard.5. What does the woman want Frederick to talkabout?A) His view on Canadian universities.B) His understanding of higher education.C) His suggestions for improvements in highereducation.D) His complaint about bureaucracy in Americanuniversities.【详解】A)。细节推断题。女士确认男士是在加拿大上的大学后,想要询问男士对于加拿大的大学的观点。6. What does the man say about the curriculum in Canadianuniversities?A) It is well designed.B) It is rather inflexible.C) It varies among universities.D) It has undergone great changes.【详解】B)。细节推断题。男士说在加拿大,所有的大学都是隶属于政府,因此大学课程设置是由教育部来完成,没有什么灵活的余地,也就是说大学课程并不灵活。7. On what point do the speakers agree?A) The United States and Canada can learn from eachother.B) Public universities are often superior to privateuniversities.C) Everyone should be given equal access to highereducation.D) Private schools work more efficiently than publicinstitutions.【详解】C)。推理判断题。女士说在美国,只有富人的孩子才能进入最好的学校学习,这是美国教育实际存在的问题。男士表示赞同,认为这一问题的出现在于每个人所获得的教育机会是不平等的,换句话说,男士认为每个人应该有相同的机会接受高等教育。8. What point does the man make at the end of theconversation?A) University systems vary from country tocountry.B) Efficiency is essential to universitymanagement.C) It is hard to say which is better, a public universityor a private one.D) Many private universities in the U.S. are actuallylarge bureaucracies.【详解】C)。推理判断题。男士在对话中描述了加拿大公立大学的问题,女士说在美国私立大学盛行,但也存在着各种问题,而在日本,公立大学与私立大学并存。在对话结尾,男士表示很难说哪一类私立大学还是公立大学更好。W: Hello, Im here with Frederick. Now Fred, you went touniversity in Canada?M: Yeah, thats right.W: OK, and you have very strong views about universitiesin Canada. Could you please explain?M: Well, we dont have private universities in Canada.Theyre all public. All the universities are owned by thegovernment, so there is the Ministry of Education in charge ofcreating the curriculum for the universities and so there is notmuch room for flexibility. Since its a government-operatedinstitution, things dont move very fast. If you want something tobe done, then their staff do not have so much incentive to help youbecause hes a worker for the government. So I dont think itsvery efficient. However, there are certain advantages of publicuniversities, such as the fees being free. You dont have to payfor your education. But the system isnt efficient, and it does notwork that well.W: Yeah, I can see your point, but in the United States wehave many private universities, and I think they are largebureaucracies also. Maybe people dont act that much differently,because its the same thing working for a private university. Theyget paid for their job. I dont know if theyre that much moremotivated to help people. Also, we have a problem in the UnitedStates that usually only wealthy kids go to the best schools andits kind of a problem actually.M: I agree with you. I think its a problem because yourenot giving equal access to education to everybody. Its not easy,but having only public universities also might not be the bestsolution. Perhaps we can learn from Japan where they have a systemof private and public universities. Now, in Japan, publicuniversities are considered to be the best.W: Right. Its the exact opposite in the UnitedStates.M: So, as you see, its very hard to say which one isbetter.W: Right, a good point.Section BQuestions 9 to 11 are based on the passage you havejust heard.9. What is the International Labour Organization reportmainly about?A) Governments role in resolving an economiccrisis.B) The worsening real wage situation around theworld.C) Indications of economic recovery in the UnitedStates.D) The impact of the current economic crisis on peopleslife.【详解】B)。推理判断题。短文开头指出,国际劳工组织的报告中提到,全世界范围内的实际工资下降让人们对经济复苏的程度产生了怀疑,虽然经济指标显示经济有所好转,但工资很可能会不断下降。由此可知,国际劳工组织的报告主要是关于全世界范围内工资水平的下降。10. According to an International Labour Organizationspecialist, how will employers feel if there are more peoplelooking for jobs?A) They will feel less pressure to raise employeeswages.B) They will feel free to choose the most suitableemployees.C) They will feel inclined to expand their businessoperations.D) They will feel more confident in competing with theirrivals.【详解】A)。细节推断题。根据国际劳工组织的专家意见,失业率高,更多的人需要寻找工作,那么雇主提高工资来吸引员工的压力就降低了。11. What does the speaker mean by the work-sharingscheme?A) Employees and companies cooperate to pull through theeconomic crisis.B) Government and companies join hands to create jobs forthe unemployed.C) Employees work shorter hours to avoidlayoffs.D) Team work will be encouraged in companies.【详解】C)。细节推断题。短文最后列举了有政府补贴的工作分享计划,依照这一计划,员工的工作时间会缩短,以此来挤出更多的工作岗位,从而避免下岗的发生。A recent International Labour Organization report says thedeterioration of real wages around the world calls into questionthe true extent of an economic recovery, especially if governmentrescue packages are phased out too early.The report warns the picture on wages is likely to getworse this year, despite indications of an economic rebound.Patrick Belser, an International Labour Organization specialist,says declining wage rates are linked to the levels ofunemployment.“The quite dramatic unemployment figures, which we now seein some of the countries, strongly suggest that there will begreater pressure on wages in the future as more people will beunemployed, more people will be looking for jobs and the pressureon employers to raise wages to attract workers will decline. So, weexpect that the second part of the year will not be very good interms of wage growth.”The report finds more than a quarter of the countriesexperienced flat or falling monthly wages in real terms. Theyinclude, the United States, Austria, Costa Rica, South Africa andGermany.International Labour Organization economists say somenations have come up with polices to lessen the impact of lowerwages during the economic crisis. An example of these is worksharing with government subsidies. Under this scheme, the number ofindividual working hours is reduced in an effort to avoid layoffs.For this scheme to work, the government must provide wage subsidiesto compensate for lost pay due to the shorter hours.Questions 12 to 15 are based on the passage you havejust heard.12. What question is frequently put to thespeaker?A) Whether memory supplements work.B) Whether herbal medicine works wonders.C) Whether exercise enhances ones memory.D) Whether a magic memory promises success.【详解】A)。细节辨认题。短文开头讲话者问到:是否有神奇的记忆药丸或是恢复记忆的中药?接着指出,他经常被问到的一个问题就是:这些记忆药物是否有效。13. What does the speaker say about most memorysupplements?A) They help the elderly more than the young.B) They are beneficial in one way or another.C) They generally do not have side effects.D) They are not based on real science.【详解】D)。细节推断题。讲话者在提到记忆类药物时说,服用者需要小心,因为这些药物不见得像宣传中所描述的那样真实有效,在大部分药物背后,并没有真正的科学依据。14. What do we learn about memory supplements in easterncultures?A) They are available at most country fairs.B) They are taken in relatively high dosage.C) They are collected or grown by farmers.D) They are prescribed by trainedpractitioners.【详解】D)。细节推断题。讲话者说在东方文化中,记忆类药物不能随便在药房里购买,这些药物是处方药,受过专门训练的执业医师可以给开一定剂量的药物。15. What does the speaker say about memory supplements atthe end?A) They have often proved to be as helpful as doing mentalexercise.B) Taking them with other medications might entailunnecessary risks.C) Their effect lasts only a short time.D) Many have benefited from them.【详解】B)。细节推断题。讲话者最后指出,很多时候,人们都不知道自己行为的后果,有时,将药物混合服用,可能会产生本来不会出现的高风险。Is there really a magic memory pill or a herbal recallremedy? I have been frequently asked if these memory supplementswork. You know, one of the first things I like to tell people whenthey ask me about these supplements is that a lot of them arepromoted as a cure for your memory. But your memory doesnt need acure. What your memory needs is a good workout. So really thosesupplements arent going to give you that perfect memory in the waythat they promise. The other thing is that a lotof these supplement
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 河源市中石油2025秋招笔试模拟题含答案安全环保与HSE岗
- 洛阳市中石油2025秋招笔试模拟题含答案新材料与新能源岗
- 阿克苏市中石油2025秋招面试半结构化模拟题及答案机械与动力工程岗
- 中国广电哈密市2025秋招写作案例分析万能模板直接套用
- 遵义市中石油2025秋招面试半结构化模拟题及答案机械与动力工程岗
- 中国广电兰州市2025秋招财务审计类专业追问清单及参考回答
- 2025年内科护士考试试题及答案
- 2025年数控师傅考试题及答案
- 中国联通海北藏族自治州2025秋招综合管理类专业追问清单及参考回答
- 中国广电牡丹江市2025秋招企业文化50题速记
- JJF 2267-2025场磨式大气电场仪校准规范
- 2024-2025学年安徽合肥七年级上册数学第一次月考试卷及答案
- 荣耀机试题库及答案
- 云南省云南师大附中2026届高考适应性月考卷地理及答案(一)
- 卫生系统保密教育课件
- 中医全科课件下载
- 拒绝烟草诱惑向“吸烟”说不!课件-2024-2025学年高二下学期世界无烟日主题班会
- 4《少给父母添麻烦》公开课一等奖创新教案(第二课时)
- T-JLJY 01 -2023 幼儿园教育装备配置规范
- 《SLT631-2025水利水电工程单元工程施工质量验收标准》知识培训
- 马拉松志愿者培训
评论
0/150
提交评论