




已阅读5页,还剩3页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
Life in the future李仕才一、阅读理解。 One of my elderly patients who I only looked after for a day weaved an outfit for my tobe child and sent it by post to my work,which was quite unexpected,but so beautiful.Luckily she put her address on the envelope so I had the chance to send her back a small gift to say thanks and wish her a good health. And then,the latest gift of love was from our cleaner at work.What a lovely soul!A lovely lady who cleans our work place in the mornings,and I usually only get the chance to say hello to her a couple of times a week and have small talks. Yesterday she left an envelope for me with a card with wishes for me on the arrival of my baby,I was so touched that she actually got me a card,but I was totally dumbfounded when I opened it and saw a $100 note! She didnt have to do that,and it didnt feel right for me that she spent so much on mesomeone she hardly knows that well,so instead,Hubby and I decided we will give it all back to her in a different way.We bought her some small gifts:perfumes, chocolates,jewelry etc and will give it to her this week as the way to pay her back.Im also leaving work so its a beautiful way to give her something before leaving. People like her just remind me that there are so many beautiful souls out there!1.Why did the patient send the author weaved clothes?A.She would have a baby.B.She could provide help.C.She begged her to do so.D.Her baby needed clothes.2.What made the author surprised when she checked the gift?A.The money.B.The card.C.The wishes.D.The envelope.3.The author and her husband bought the cleaner some gifts to_.A.satisfy her everyday needsB.encourage her to work betterC.show their great thanks to herD.return her money in another way4.How does the author sound when telling the story?A.Generous.B.Grateful.C.Excited.D.Ashamed.参考答案: 1.A; 2.A; 3.D; 4.B解析: 1.推理判断题。根据第一段的One of my elderly patients who I only looked after for a day weaved an outfit for my tobe child可知,这位患者为作者即将出生的孩子织了一套衣服。2.细节理解题。根据第三段的I was totally dumbfounded when I opened it and saw a $100 note可知,作者对信封里的钱感到惊讶。3.细节理解题。根据第四段的We bought her some small gifts:perfumes(香水),chocolates,jewelry etc and will give it to her this week as the way to pay her back可知,作者夫妇买这些礼物是想变相地归还这位清洁工的钱。4.意图态度题。根据全文的内容可知,作者对送给她礼物的两个人非常感激。二、单句语法填空1She cant tolerate _(treat) that way.答案:being treatedtolerate doing sth.“容忍做某事”。主语she与treat之间为被动关系,故填动名词的被动形式,即being treated。2Your art skills are excellent and admirable, which leave me a deep _(impress)答案:impressionleave sb. a deep impression “给某人留下深刻印象”。3_(devote) to his research work, the professor cared little about other things.答案:Devoted本句中含有be devoted to的结构,结合句子结构可知,应用过去分词短语作状语,描述一种状态,即“潜心于研究工作”,故填devoted。4Please pass the papers on to the students _(seat) at the back of the classroom.答案:seated分析句子结构可知,设空处作定语,修饰the students,因此用所给词的形容词形式表示“入座的,就座的”这种状态。故填seated。5Sales director is a position _communication ability is just as important as sales skills.答案:where设空处所填词引导定语从句,指代表抽象地点的先行词position,关系词在从句中作状语,意为“在此职位上”,故填where。6In _(come) the headmaster, followed by a group of students.答案:came表示方向的副词位于句首,且句子主语为名词,句子应采用全部倒装结构。7He tried to run away but gave up when he found himself _(surround)答案:surrounded本句中宾语himself和surround存在被动关系,应用过去分词作宾补,故填surrounded。8The old man got on the bus, _(support) by a girl.答案:supportedthe old man与support之间为被动关系,故填过去分词supported,在此处作方式状语。9He is always ready to take _heavy responsibilities.答案:uptake up “开始担当(新的责任)”。take up responsibility “承担责任”。10No one in the carriage had _(previous) spoken to the ticket owner before.答案:previously句意:事先车上没人和这个持票人说过话。副词作状语修饰动词短语had spoken to。三、完形填空。阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可能填入空白处的最佳选项。I was a shy kid.Nothing seemed harder than talking to people.I didnt even like to answer the phone for fear that Id have to talk to somebody I didnt know._1_ ,at school I had to spend all day in the company of others.My _2_ was studying.It was something I could do _3_ and by myself.I spent a lot of time studying and was _4_ with good grades.Eventually I went to college.I came to realize that some people were rather fun to _5_ with.Yet my childhood _6_ carried over and I found myself tonguetied and _7_ whenever I found myself in a conversation.One day while on campus,I _8_ an advertisement for a position on the local classical music _9_ station.I had grown up listening to classical music,and I loved it.In order to get the job,applicants needed to be interviewed.I had absolutely no background in radio,and the idea of talking to thousands of listeners _10_ me.I didnt really want the job.I just wanted to prove that I could talk to a(n) _11_.Two weeks _12_ ,I was even more terrified to discover that I had actually landed the job.It was a _13_ job,but I grew to enjoy it.I announced music to thousands of _14_ in the city,sometimes answering their calls and _15_ to their requests.I began to feel comfortable talking to these people,these strangers who I couldnt even _16_.Although I now spend much time talking with people,Im still basically a _17_ person.My former shyness is a gift,as I can _18_ people who feel discomfort when they talk to strangers.I still enjoy moments of being _19_.But Im also glad I decided to make a _20_ in my life that had opened many doors and opportunities that I never knew existed.1A.However BThereforeCOtherwise DBesides2A.advice BpracticeCtask Descape3A.obviously BsimplyCquietly Dpoorly4A.filled BrewardedCdecorated Dfaced5A.help out Bcatch upCput up Dhang out6A.happiness BshynessCkindness Dgoodness7A.excited BastonishedCembarrassed Dinterested8A.noticed BpostedCrealized Dbelieved9A.fire BgasCTV Dradio10A.terrified BpleasedCsatisfied Damazed11A.child BsingerCinterviewer Dapplicant12A.ago BlaterCbefore Dsince13A.wellpaid BpuzzlingCcomfortable Dchallenging14A.listeners BfollowersCviewers Ddancers15A.referring BrespondingCoffering Dcomparing16A.feel BmoveChear Dsee17A.busy BwarmCquiet Dsmart18A.look into Brelate toCcombine with Dworry with19A.alone BaliveCactive Dawake20A.plan BmistakeCchange Ddream【解题导语】该文主要讲述了害羞的作者通过应聘电台工作而实现自我突破的故事。1A根据上下文可知,此处表示逻辑上的转折关系。然而,作者在学校里不得不和同学们相处。2D根据上文的“I was a shy kid”可推知,害羞的作者在学校用学习来逃避与人交流。3C与语境“by myself”呼应可推知,作者一个人安安静静地做功课。4B与语境“with good grades”呼应可推知,作者在学习上的付出得到了丰厚的回报,成绩突出。5D由“Eventually”的提示可推知,作者最终意识到了和朋友相处是有趣的。hang out“常去某处”。6B根据上文的“I was a shy kid”并结合“I found myself tonguetied”可推知,作者童年时代的害羞个性还存在。7C根据“I found myself tonguetied”可推知,和他人交流时沟通不顺畅是令人尴尬的。8A根据语境可知,作者在校园里注意到了一则让他感兴趣的广告。9D根据下文的“I had absolutely no background in radio”可推知,这是一则电台的招募广告。10A根据“I had absolutely no background in radio”并结合下文的“I didnt really want the job”可推知,作者因自己没有广播方面的背景而打退堂鼓,与下文的“I was even more terrified to discover that I had actually landed the job”呼应。11C作者害怕与成千上万的听众交流,只想证明自己能够和面试官交谈。12B根据语境可推知,时间已经过去了两周。13D根据上文可知,这项工作需要与成千上万的听众交流,这对作者来说有一定的挑战性,且与语境“but I grew to enjoy it”形成呼应。14A与上文的“and the idea of talking to thousands of listeners _10_ me”呼应可推知,此处表示作者给听众播放音乐。15B与语境“answering their calls”呼应可推知,作者回应听众的要求。16D根据上文可知,作者应聘的是电台工作,和听众们基本上是不见面的。17C根据“still”的提示并结合上文的“I was a shy kid”可推知,作者尽管现在花费很多时间和人们交流,但是本质上还是一个不多说话的人,与下文的“My former shyness is a gift”呼应。18B结合“My former shyness is a gift”可推知,作者能够理解那些和他相同的人。relate to“理解,认同”。19A根据上文的“My former shyness is a gift”可推知,作者仍旧喜欢独处。20C根据语境可推知,作者通过做电台工作有了重大改变,从而人生有了更多的可能性。四、单句改错1Despite his lack experience, he got the job._答案:lack后加oflack of. “缺少;的缺乏”,该短语中lack为名词,常与of连用。2As far as I know, the government will speed the pace of our economic reform._答案:speed后加upspeed up “加速”。3Giving another hour, I can also work out this problem._答案:GivingGivengive与I之间为逻辑上的动宾关系,故应用过去分词作状语,表被动意义。4The place was so crowded and we soon lose sight of him._答案:loselostand连接两个并列的简单句,由前一句中的was可知,后一分句应用一般过去时。5At sight of the snake, the girl burst into tears._答案:sight前加theat the sight of “一看见”。五、七选五How to Avoid a Boring ConversationWhat excuses should you use to avoid talking to people you dont want to talk to?Here are tips and inoffensive ways to get out of unwanted conversations.Go for a refill(续杯)It is natural for anyone at a party to be excused to get a refill.1. And once you excuse yourself,make a move fast before the person requests you to get a refill for him as well.Pretend bad mood.Cut off the conversation before it starts by saying something along the lines of “Im not in a good mood.Can I talk to you later if you dont mind?” 2. Say it firmly so that people get the message loud and clear.Ask your friend to save you.3 Simply text your friend and ask him or her to come for apparently something important.You will be able to skip a boring chat with a seemingly reasonable excuse.4. You are advised to look away from that person and dont make eye contact,so that you can give powerful hints(暗示) that you find the conversation extremely boring.5. Be sure to tune in to the conversation every now an
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 钼矿安全知识培训总结课件与反思
- 知识产权贯标培训费课件
- 知识产权调查员广州培训课件
- 知识产权法律培训课件
- 钳工基础知识培训资料课件
- 2025年特种作业安全培训考试题库
- 2025年计算机等级考试题库及模拟题卷
- 钱钞基础知识培训内容课件
- 2025华为人工智能方向HCIA考试题库及答案
- 壶关辅警考试题库2025(有答案)
- 急性st段抬高型心肌梗死
- 幼儿文学课件完整版
- DB6101T3128-2022养老服务规范 助餐服务
- GB/T 21709.8-2008针灸技术操作规范第8部分:皮内针
- 资本论第三卷讲义课件
- 离心式压缩机试车记录
- 穴位敷贴中医护理技术操作规范
- 冷却塔投标文件
- 地下室开槽引流方案
- 青年教师专业成长课题结题报告
- 农村公路安全生命防护工程施工方案
评论
0/150
提交评论