




免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语阅读理解精英训练题(11)及答案(201*四川卷)d“experience may possibly be the best teacher, but it is not a particular good teacher.” you might think that winston churchill or perhaps mark twain spoke those words, but they actually come from james march, a professor at stanford university and a pioneer in the field of organization decision making. for years march ( possibly be wisest philosopher of management) has studied how humans think and act, and he continues to do so in his new book the ambiguities of experience.he begins by reminding us of just how firmly we have been sticking to the idea of experiential learning :“experience is respected;experience is sought;experience is explained.”the problem is that learning from experience involves(涉及) serious complications(复杂化),ones that are part of the nature of experience itself and which march discusses in the body of this book.in one interesting part of book,for example,he turns a double eye toward the use of stories as the most effective way of experiential learning. he says“the more accurately(精确的)reality is presented,the less understandable the story,and the more understandable the story, the less realistic it is.”besides being a broadly knowledgeable researcher. march is also a poet, and his gift shines though in the depth of views he offers and the simple language he uses. though the book is short, it is demanding;dont pick it up looking for quick, easy lessons. rather, be ready to think deeply about learning from experience in work and life.53. according to the text, james march is _.a. a poet who uses experience in his writingb. a teacher who teachers story writing in universityc. a researcher who studies the way humans think and actd. a professor who helps organizations makes important decisions54. according to james march, experience _.a. is overvalued b. is easy to explainc. should be actively sought55. what can we learn from paragraph 3?a. experience makes stories more accurate.b. stories made interesting fail to fully present the truth.c. the use of stories is the best way of experiential learning.d. stories are easier to understand when reality is more accurately described.56. whats the purpose of this text?a. to introduce a book. b. to describe a researcher.c. to explain experiential learning. d. to discuss organizational decision making.【答案】caba第三部分:阅读理解(共两节,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。a(2012河北省普高质检)(reuters)apple cofounder steve jobs, who changed the daily habits of millions by reinventing computing, music and mobile phones, died of pancreatic cancer(胰腺癌)at the age of 56. jobs was surrounded by his wife and immediate family when he died in palo alto, california. jobs, a buddhist, was born in san francisco. he started apple computer with friend steve wozniak in his parents garage in 1976.world leaders, business rivals and fans lamented his passing and celebrated his achievements. apple loses a visionary leader who inspired personal computing and worldknown products such as the ipod, iphone and ipad, which made jobs one of the greatest industry leaders of his generation. jobs stepped down as ceo in august 2011 and handed the power to operations chief tim cook.“the world has lost a genius. and there may be no greater tribute to steves success than the fact that much of the world learned of his passing on a device he invented,” us. president barack obama said in a statement. “for those of us lucky enough to get to work with him, its been a great honor,” said microsofts bill gates, who once defeated jobs but has seen the leading status replaced by the apple cofounder in recent years. fans paid homage to jobs outside apple stores around the world from los angeles to sydney.a college dropout and the son of adoptive parents, jobs changed the technology world in the late 1970s, when the apple ii became the first personal computer to gain customers. apple wednesday paid homage to its visionary leader by changing its website to a big blackandwhite photograph of him with the words“steve jobs:19552011.”outside jobs house in palo alto, neighbors and friends left flowers and drew messages with markers on the sidewalk. “thanks for changing the world,”read one. “he was special for the area, like part of the family,” said robert blum, who brought flowers with his eightyearold son, daniel.文章大意:乔布斯去世,全世界都在哀思。56the underlined word “passing” in paragraph 2 can be best replaced by_.adeath bachievements csuffering dwisdom57which of the following statements is not true according to the passage?asteve jobs was born in san francisco.bfans remembered steve jobs outside apple stores around the world.cthe ipod, iphone and ipad are steve jobs creative products.d. steve jobs graduated from college with good performance.58what would be the best title for the passage?a. apple and its excellent ceob. a man who rocked the whole worldc. apples visionary steve jobs dead at 56d. steve jobs, a dear family member that never dies56答案:a词义推测题。短文第三段首句是美国总统奥巴马在苹果总裁乔布斯逝世后发表的言论,推测依据在前一句the world has lost a genius,“世界失去了一位天才”。奥巴马:“世界失去了一位梦想家。世界上很多人都是通过他所发明的设备获知他辞世的消息,这也许是对乔布斯的成功最好的赞颂。”passing系death的委婉表达方式。57答案:d细节理解题。根据短文第四段第一句可以得知答案为d,该句讲到jobs从大学退学,被养父母抚养成人等信息。58答案:c主旨大意题。短文改编自路透社在苹果公司总裁去世后发布的新闻,短文讲述了他的死讯和伟大贡献以及去世后世界名人和苹果迷们对他的追思,c项概括了短文大意;b项过于宽泛和笼统,不宜作为此条新闻的标题。*结束 (2012三明普高联考)tired of those characterless business hotel chains? beijing offers some special choices for you to experience luxury(奢侈)and uniqueness.if you are fond of traditional courtyards and chinese architecture, anman is the perfect place to realize your fantasy. located next to the east gate of the summer palace, anman houses a series of rooms, boasting(以拥有而自豪)chinese culture and royal landscapes(景观), featuring oldtime attractiveness as well as modern comfort. anman at summer palace, 15 gongmenqian street, east gate of summer palace, haidian district; ; rooms start at 550 yuan.inspired by the style of the 1960s, hotel g lies in sanlitun, beijings fashionable entertainment district. this excellent location enables guests to explore the colorful nightlife of the capital and can choose from a number of impressive clubs and pubs. the hotel has 100 rooms in which you can enjoy luxury and modernity.hotel g, no a7 gongtixilu chaoyang district beijing; ; rooms start at 1188 yuan.duge courtyard boutique hotelthe charm and romance of hutong have attracted so many western tourists. staying in a courtyard is a unique way to experience the heritage of chinese culture. located in a traditional hutong, duge courtyard is a hidden pearl, and bridges the gap between eastern philosophy(哲学) and western concepts creating a homey atmosphere.duge courtyard boutique hotel, qianyuanensi hutong no 26, nanluoguxiang, dongcheng district; ; rooms start at 1200 yuan.located in noising sanlitun, the opposite house is a relaxing place where classic meets fashion. the hotel aims to recall guests energy and enthusiasm after a days exhaustion in this fastpaced city. with its creative space design and individual service such as quality furniture and top equipment, guests are impressed by joyous comfort and contentment.the opposite house, the village, building 1 no 11 sanlitun road, chaoyang district; ; rooms start at 2250 yuan.文章大意:是否厌倦了千篇一律的商业旅馆,那么试试北京这几家各有特色的旅馆吧!59which of the following are located in beijings fashionable entertainment district, sanlitun?a.anman at summer palace and hotel gb.the opposite house and hotel gc.anman at summer palace and the opposite housed.duge courtyard boutique hotel and the opposite house60if you want to use as little money as possible to experience luxury and uniqueness, youd like to choose_to live in.a. anman at summer palaceb. hotel gc. duge courtyard boutique hoteld. the opposite house61if your german friend is interested in chinese hutong culture and will visit beijing next month, youll advise him to click_for further information.a. b. c. d. 62the passage is most likely to appear in which section of a newspaper?a. business b. culture c. opinion d. travel59答案:b细节理解题。由最后一家旅馆第一句话“located in noising sanlitun, the opposite house is a relaxing place where classic meets fashion.”可知。60答案:a细节理解题。比较几家旅馆的价格和内部设施就可选出正确答案。61答案:c细节理解题。第三家旅馆中有“hutong”一词,所以应该住这家旅馆。这家旅馆的网址是。62答案:d推理判断题。由文章大意可知,本文介绍的是北京的几家奢华而独特的旅馆的情况以方便游客选择,所以应该是出现在报纸的旅游专栏。the rising costs of health care have become a problem for many countries in the world. to deal with this problem, it is recommended that a big part of the governments health budget be used for health education and disease prevention instead of treatment. actually, many kinds of diseases are preventable in many ways and preventing a disease is usually much cheaper than treating it. for example, people could avoid catching a cold if they dressed warmly when the weather starts getting cold. but many people get sick because they fail to do so, and have to spend money seeing a doctor.daily habits like eating more healthy food would have kept millions of families from becoming bankrupt if the patients had taken measures for early prevention. for instance, keeping a balanced diet, such as not consuming too much animal fat and insuring a steady intake of vegetables and fruits, seems to be quite important.one very effective and costless way of prevention is regular exercise, which is necessary for a healthy mind and body. regular exercise, such as running, walking, and playing sports is a good way to make people feel better or reduce stress.in addition, health education plays a key role in improving peoples health. by giving people more information about health, countries could help people understand the importance of disease prevention and ways to achieve it. for example, knowing ones family medical history is an effective way to help keep healthy. information about health problems among close relatives will mak
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 和面机的安全操作规程
- 2025年安全生产个人工作总结
- 赛马场施工方案
- 分布式系统配置优化-洞察及研究
- 移动设备社交工程攻击的防护措施-洞察及研究
- 稀土在可持续能源系统中的关键角色-洞察及研究
- 社会支持对儿童适应影响-洞察及研究
- 云端数据安全审计策略-洞察及研究
- 实时视频分析与事件检测-洞察及研究
- 智能边缘计算融合策略-洞察及研究
- (正式版)DB44∕T 2697-2025 《岩土工程勘察安全技术标准》
- 畜牧兽医专业毕业论文豆
- 简易版关于做好县委巡察组巡视商务局期间信访稳定工作的应急预案
- 2025年中秋节知识竞赛题库及答案
- 2025装配钳工高级考试试题(含答案)
- 2025-2030中国酒店管理集团国际化发展路径与挑战分析报告
- 教师培训破冰行动课件
- 局生态环保培训课件
- 虚拟现实技术在宠物行为干预中的临床应用-洞察阐释
- 2025至2030中国石油化工设备行业发展分析及发展趋势分析与未来投资战略咨询研究报告
- 思想道德与法治2023年版电子版教材-1
评论
0/150
提交评论