江苏省苏州市高考英语 阅读理解、完形填空及阅读类训练(6).doc_第1页
江苏省苏州市高考英语 阅读理解、完形填空及阅读类训练(6).doc_第2页
江苏省苏州市高考英语 阅读理解、完形填空及阅读类训练(6).doc_第3页
江苏省苏州市高考英语 阅读理解、完形填空及阅读类训练(6).doc_第4页
江苏省苏州市高考英语 阅读理解、完形填空及阅读类训练(6).doc_第5页
免费预览已结束,剩余5页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

苏州市2014高考英语阅读理解、完形填空及阅读类训练(6)(答案及解析).阅读理解words:332难度系数:建议用时:7分钟having a husband creates an extra seven hours of housework each week for women.but for men,the picture is very different.the findings are part of a detailed study of housework trends,based on 2005 time diary data,conducted since 1968 at university of michigans institute for social research.its a wellknown pattern.theres still a significant reallocation (重新分配) of labor that occurs at marriagemen tend to work more outside home,while women take on more of the household labor.certainly therere all kinds of individual differences here,but in general,this is what happens after marriage.and the situation gets worse for women when they have children.overall,the amount of housework done by the us.women has dropped considerably since 1976,while the amount of housework done by men has increased.in 1976,women did an average of 26 hours of housework a week,compared with about 17 hours in 2005.men did about 6 hours of housework a week in 1976,compared with about 13 hours in 2005.but when the researchers looked at just the last 10 years,comparing how much housework single men and women in their 20s did in 1996 with how much they did in 2005 if they stayed single versus (对于) if they got married,they found a slightly different pattern.both the men and the women who got married did more housework than those who stayed single.marriage is no longer a mans path to less housework.single women in their 20s and 30s did the least housework about 12 hours a week on average,while married women in their 60s and 70s did the mostabout 21 hours a week.men showed a somewhat different pattern.older men did more housework than younger men,but single men did more in all age groups than married men.in addition,the number of children also works.1what does the author mean by saying “but for men,the picture is very different.”in paragraph 1 ?a. the author referred to the picture inserted in the text.bhaving a wife can reduce a husbands housework.cmen often like different pictures compared with women.dmen or husbands are often very lazy at home.解析:选b。句意理解题。由文章大意可知,此处是指对于男性来说情况是不同的,这说明其情况与女性不一样,甚至相反。2what is the purpose of the fourth paragraph?a. to show the young people should work hard.bto show men and women all do more after marriage.cto tell readers the importance of marriage for men.dto show men and women are still unequal.解析:选b。作者意图题。根据文章第四段可知,不论男女,在结婚后所做的家务劳动都会增加,只不过女性增加的多而男性增加的少罢了。3which of the following charts shows the correct information according to the text?解析:选c。图表理解题。根据文章第三、四段的描述可知,选项c的图表中所提供的数字与本文所提供的数字一致。4which can be the best title for this passage?amen and womenbmarriage and houseworkcmen and houseworkdthe history of women解析:选b。标题归纳题。本文主要介绍了结婚给男女在家务劳动的分工上带来的影响。*结束完型填空(8)today is friday, the 29th of june. paul told me something exciting this morning: his father helped the police catch a 1 yesterday!when paul was waiting for the 2 with his father across the river, he heard some people arguing 3 . he looked around and saw two women and a big man 4 each other. when pauls father asked what was going on, one of the women said they were tourists and three young men 5 her friends purse when they were buying postcards in a bookstore. the other two had run away, but they 6 the big man closely.when the ferry arrived, the big man hurried onto the ferry and the two tourists went 7 after him. paul was angry. he wanted to go up and help the two women. but his father said he didnt want to take that ferry. paul felt rather 8 because he thought his father was afraid of the big man and unwilling to help others! what paul saw next changed the 9 of his father. his father hurried to a nearby ice-cream store and used their phone to 10 110. he reported the robbery to the police and gave some 11 details about the robber, the tourists and the ferry.when they 12 off the next ferry, paul saw three 13 around the big guy in handcuffs(手铐). while paul was telling me the story, he seemed very 14 . he said he had a better understanding of his father. although he looked 15 , he was a real hero.1. a. robberb. theftc. touristd. murderer2. a. busb. ferry c. shipd. boat3. a. kindlyb. angrily c. closely d. loudly4. a. shouting at b. fighting against c. debating withd. talking with5. a. noticedb. stole c. seizedd. cut6. a. caught b. soughtc. followedd. surveyed7. a. abroadb. back c. homed. aboard8. a. angrierb. sadderc. tougherd. tenser9. a. feeling b. ideac. actiond. belief10. a. callb. telephone c. ringd. dial11. a. useful b. carefulc. fearful d. terrible12. a. turned b. set c. got d. took 13. a. womenb. fellowsc. policemend. tourists14. a. delightedb. proudc. confident d. reliable15. a. outstandingb. greatc. scared d. ordinary1-5. abdab 6-10. cdabd 11-15. accbd*结束a fulltime school called lifeyou are enrolled in a fulltime school called “life”. each day in this school you will have the opportunity to learn lessons. you may like the lessons or hate them, but you have designed them as part of your curriculum.why are you here? what is your purpose? humans have sought to discover the meaning of life for a very long time. what we and our ancestors overlooked, however, is there is no one answer. the meaning of life is different for every individual.each person has his or her own purpose and distinct path, unique and separate from anyone elses. as you travel your life path, you will be presented with numerous lessons that you will need to learn in order to fulfill that purpose. the lessons you are presented with are specific to you; learning these lessons is a key to discovering and fulfilling the meaning and connection of your own life. as you travel through your lifetime, you may encounter challenging lessons that others dont have to face, while others spend years struggling with challenges that you dont need to deal with. you may never know why you are blessed with a wonderful marriage, while your friends suffer through bitter arguments and painful divorces, just as you cannot be sure why you struggle financially while your peers enjoy abundance. the only thing you can count on for certain is that you specifically need to learn; whether we choose to learn them or not is entirely up to you. the challenge here, therefore, is to align(与保持一致)yourself with your own unique path by learning individual lessons. this is one of the most difficult challenges you will be faced with in your lifetime, as sometimes your path will be completely different from others. but, remember, dont compare your path to the people around you and focus on the difference between their lessons and yours. you need to remember that you will only be faced with lessons that you are capable of learning and are specific to your own growth.our sense of fairness is the expectation of equitythe assumption that all things are equal and that justice will always prevail. life is not, in fact, fair, and you may indeed have a more difficult lift path than others around you, deserved or not. everyones circumstances are unique, and everyone needs to handle his or her own circumstances differently. if you want to move toward calm, you will be required to move out the comparing phrase of “its not fair ”. focusing on the unfairness of circumstances keeps you comparing yourself with others rather than appreciating your own special uniqueness. you miss out on learning your individual lessons by distracting yourself with feeling of bitterness and anger.1. according to the passage, how can the meaning of your life be realized?ahaving the same opinions as others. btaking the distinct path from others.clearning the lessons presented to you. ddoing the different things from others.2. from the passage we can conclude _.aeveryone has his own track to follow bthe same thing usually happens to the peersca painful divorce must lie in financial problems da wealthy man must have a wonderful marriage3. in your lifetimes, the lessons you are faced with _.aare beyond your power bkeep you from growthclimit your development dhelp you with your success4. which of the following is true?aall things are equal and justice will always prevail.byou should learn to appreciate your specific uniqueness.cone has to fix his mind on unfairness of circumstances.dthe teachers have designed the lessons as part of your curriculum in the life school.5. life is called a fulltime school, because _.ait is full of all lessons to learn byou have plenty of time to learn lessonscyou meet with specific lessons every day dthere are so many subjects for you to choose from*结束beijingapple inc. is one step closer to beginning sales of ipad 2 tablet computers with cellular network compatibility (兼容) for the first time in the chinese mainland, where the consumerelectronics giant is in_the_midst_of an aggressive expansion.according to chinas telecommunication equipment certification center, a device by apple with thirdgeneration highspeed wireless data capabilities was issued the network access license needed for the company to begin official sales in china.the device, listed under model number “a1396”, is compatible with the 3g standard wcdma, and would work with the cellular network operated by apples local iphone partner, china unicom (hong kong) ltd.china unicom declined to comment.apple already offers the 3g ipad 2 in hong kong through its partners, but currently only offers wifi versions of the device in the chinese mainland.still, consumers in china, which according to research firm idc surpassed the us as the worlds largest pc market in the second quarter, have been purchasing 3g tablets through unofficial channels.separately, apple spokeswoman carolyn wu said sept. 6 that the companys first hong kong store, set to open this quarter, will be located in the citys central shopping and business district in the international finance centers upscale (高档的) ifc mall, a commercial center and sightseeing spot along the citys waterfront.wu also said that apple is planning a new store in shanghai later this quarter, which will be its biggest store in china.she declined to give more details or to comment on the 3g ipad 2.apple currently has four fullservice apple stores in the mainland, which receive the most traffic of any apple stores in the world.the company otherwise relies on resellers to get its products into the market.the new stores reflect apples confidence in rising demand for its products such as smart phones and tablet computers.sales in the chinese mainland, hong kong and taiwan helped boost (增长) the companys thirdquarter results, newly appointed chief executive tim cook said in july.china revenue (收益) surged (激增) sixfold to about $3.8 billion during the three months ended june 25.“this has been a substantial (重大的) opportunity for apple and i firmly believe that were just scratching the surface right now,” cook said at the time, referring to strong sales in china.“i see an incredible opportunity for apple there.”from china daily 20110908.1according to the news, which of the following statements is true?a. wcdma is not the only 3g standard in the world.bapple inc. sells its products in the market of the chinese mainland all by its own stores.cthe consumers in china can only get ipad 2 of wifi versions.dchinese mainland is the second largest pc market in this years second quarter.2. which of the following phrases can replace the underlined word in paragraph 1?ain the interests ofbin the front ofcin the process ofdin the case of3how many fullservice apple stores in china?a4. b6.c8. dunknown.4whats the probable meaning of “sixfold” in paragraph 7?a. six times bonesixthc60 percent d2 times5by saying “were just scratching the surface right now”, cook means _.athey dont know much about chinas marketbthey will sell more products and gain more profit in chinacthey need to obtain more permission from chinas governmentdthey ignore the rural market in china*结束 (2)japanese students work very bard but many are unhappy. they feel heavy pressures(压力) from their parents. most students are always told by their parents to study harder and better so that they can have a wonderful life in the future. though this may be a good idea for those very bright students, it can have terrible results for many students who are not gifted(有天赋的) enough. many of them have tried very hard at school but have failed in the exams and have their parents lose hope. such students felt that they are hated by everyone else they meet and they dont want to go to school any longer. they become dropouts.it is surprising that though most japanese parents are worried about their children, they do not help them in any way. many parents feel that they are not able to help their children and that it is the teachers work to help their children. to make matters worse, a lot of parents serif their children to those schools opening in the evenings and on weekends they only help the students to pass the exams and never teach them any real sense of the world.many japanese schools usually have rules about everything from the students hair to their clothes and things in their school bags. child psychologists(心理学家) now think that such strict rules are harmful to the feelings of the students. almost 40% of the students said that no one had taught them how to get on with others, how to tell right from wrong and how to show love and care for others, even for their parents.1. “dropouts” are those who _.a. make troubles in and out of schoolsb. go about or stay home instead of being at schoolc. try hard but always fails in the examsd. lose hope and give up some of their subjects2. according to the passage, its necessary to teach students _.a. how to study wellb. how to get on with othersc. to show love and care for othersd. all above3. which of the following can be the best title of the passage?a. the trouble in japanese schoolsb. the problems of japanese studentsc. education in japand. the pressures on the students in japan 【答案与解析】这是一篇关于日本学生所受到的沉重的压力的文章。家长的过高期望,日本学校严格的制度都使得一些学生丧失了上学的兴趣,甚至不懂得如何和他人相处。1. b。词义锖测题。根据 such students felt that they are hated by everyone else they meet and they dont want to go to school any longer(这样的学生觉得他们被所有认识的人讨厌,他们不想再去学校)可推知答案为 b。2. d。细节题。由第2段的最后一句我们知道:they only help the students to pass the exam,所以 teach students how to study well 是必要的,而第3段最后一句也说 no one taught them how to get on with others,即a、b、c皆是正确的,故选 d。3. d。主旨题。这是文章主旨题。由全文看来,每一段都脱离不了“学生所受到的压力”这个中心,所以“日本学生的压力”是最适合的标题。*结束阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。afat and shy, ben saunders was the last kid in his class picked for any sports team. football, tennis, cricket anything with a round ball, i was useless, he says now with a laugh. but back then he was the one always made fun of in school gym classes in devonshire, england.it was a mountain bike he received for his 15th birthday that changed him. at first he went hiking alone in a nearby forest. then he began to ride the bike along with a runner friend. gradually, saunders set his mind on building up his body, increasing his speed and strength. at the age of 18, he ran his first marathon. the following year, he met john ridgway and was hired as an instructor

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论