




免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
课时知能训练.完形填空 there once lived a young man who was always unhappy and complained about his poverty.one day,he went to see a fortune teller to inquire how to become _1_.the fortune teller said,“young man,you are already wealthy now.”“where is my wealth?” the young man asked _2_.“it is with you.your _3_ is (are) your wealth.you use them to see this world.you use them to see all the _4_things in this world.you can read,study and learn.your hands are your wealth.you can use them to work.you can use them to hug your beloved ones.your _5_are your wealth.you can go to any places.” the fortune teller said.“you call these wealth? everyone has them,” the young man said.“these are wealth.what you have now are not what others can luckily have.are you _6_to give your eyes to me? i am willing to give you a lot of money to _7_ for them,” the fortune teller said.“no,are you crazy? i am not going to exchange my eyes for money! they are _8_ to me!” the young man _9_.“precisely,these are wealth to you.you will not exchange them for money.furthermore,although a lot of people have their wealthy things,they do not _10_them or treasure them.they are not _11_to heaven for giving them their wealth.they even complain that heaven is unfair to them.do you want to _12_one of them before you will treasure them?” the fortune teller said.everyone is wealthy.but we should not _13_it for granted.we need to treasure our wealth,take care of it and use it _14_.we should not overuse it because once it is _15_,it is gone forever.remember it is our wealth that we do not want to lose.1a.happybyoungcwealthy dpoor【解析】他不安于贫困,去找算命先生自然是询问如何致富。【答案】c2a.anxiously bsadlycquietly dpatiently【解析】四个选项中只有a项anxiously可以表现出他迫不及待的心情。【答案】a3a.knowledge bskillscbrain deyes【解析】根据下文“you use them to see this world.”可知应为eyes。【答案】d4a.ugly bbeautifulcstrange duseful【解析】虽然四个选项所表示的都是眼睛可以看到的,但beautiful合乎算命先生说话的意思。【答案】b5a.legs bcarscjewels dbanknotes【解析】根据后面的“you can go to any places.”可知应为legs。【答案】a6a.lovely boptimisticcangry dwilling【解析】根据后面的“i am willing to give you.”及willing的用法可知选d项。【答案】d7a.charge bbuycexchange dchange【解析】charge和change意思不符;buy后不跟for,所以用exchange。【答案】c8a.precious buselesscextra dspecial【解析】根据前面的一句“i am not going to exchange my eyes for money!”可知,年轻人不愿意交换。因此可以推断眼睛对他来说是重要的、宝贵的。所以选a。【答案】a9a.wept bdemonstratedcsmiled dyelled【解析】从年轻人说话的语气可推断他应该很生气,所以冲着算卦先生大声嚷道。故yelled符合文中的情形。【答案】d10a.see brealizeckeep dhold【解析】realize为“意识到”,其他三个选项不妥。【答案】b11a.grateful bcarefulcmeaningful dfaithful【解析】对上苍赐给我们的财富我们应该心怀感激,grateful符合文意。【答案】a12a.get bgraspchave dlose【解析】根据上文可知应该选lose。【答案】d13a.take bmakecset dsell【解析】take.for granted是固定搭配。【答案】a14a.wrongly bwiselycnaturally dreally【解析】根据上文“we need to treasure our wealth,take care of them.”推断应该选b项。【答案】b15a.old busedcgone ddead【解析】联系下一句“.they are gone forever.”可知应该选gone。gone是形容词,表示动作的完成,不表示被动。【答案】c.语法填空 he is the man who for many people has been a role model.now your biggest hero deserves a special day when you can express your thanks and let him know 1._important he is to you.the third sunday of junewhich 2._(fall) on june 19 this yearis fathers day.the idea of fathers day came from 3._american woman called sonora smart dodd in 1909.dodd wanted a special day 4._(honor)her father.he raised six children by 5._after his wife died.dodd thought there needed to be a day to honor loving dads.the first fathers day 6._(celebrate) on june 19,1910.in 1924,us president calvin coolidge supported the idea of a 7._(nation) fathers day.finally,in 1966,president lyndon johnson declared the third sunday of june 8._fathers day.here are some ways to show your love and respect:*send him a greeting card.fathers prefer cards 9._are not too emotional.so choose one that will make him laugh.*if he has a computer,cover his desktop 10._words like “i love you dad”*a small present,such as a framed photo of your family,can make him feel like a king.【答案】1.how宾语从句的感叹句用how修饰形容词important。2falls固定的节假日用一般现在时。3an泛指美国一位妇女,用不定冠词。4to honor用动词不定式作定语,修饰a special day。5himself表示“独自、单独”用by oneself。6was celebrated父亲节是被庆祝的,故用被动语态。7national国家的节日要用形容词形式。8asas这里表示“作为”。9that/whichthat/which引导定语从句,在从句中作主语。10with表“用覆盖”用cover.with.。.阅读理解athe breathless pace of everyday life made many people sleepless,said our reporter wang ling,when talking about the world sleep day (wsd)with sleep experts in order to find out how to get a better sleep.cui shuliang,founder of 51,which provides online advice for those yearning for a sound sleep,found many of his workmates suffering badly from poor sleep quality,as an it technician in earlier times.“each morning,i would hear complaints from someone that kept waking up during the night,or someone else who had to spend all night fighting for sleep.”pressed by busy city life,more and more people are suffering from sleep problems ranging from insomnia to narcolepsy (嗜眠症)some people may be able to fall asleep,but spend the whole time in fear.a survey conducted by the sleep research society (srs) shows that about 40% of the population is troubled by sleep disorders,which can result in lowered awareness and less productive days.serious insomnia can even lead to psychiatric problems.professor zhang xi,director of the organization,says the focus of this years world sleep day will be on scientific ways to sleep.professor zhang xi explained that the causes of sleep disorders differ among cases,but more than 80% of his patients had trouble in sleeping because they always have a nervous worried feeling that makes it impossible for them to relax.“thats why we keep suggesting people pay more attention to sleep problems,since there remains a hidden danger in the physical and mental condition.on the other hand,people with sleep problems should learn how to ease their mind and relax themselves.staying mentally and physically healthy,plus having healthy habits,is the best way to realize a sound sleep.”1what do we know about cui shuliang according to the text?ahe founded a website with the help of his friends.bhe is experienced in using information technology.che was suffering from serious sleep problems.dhe often complained about being sleepy.【解析】推理判断题。根据第二段“cui shuliang,founder of 51”可知他是网站的建立者,但并不能推知该网站是在他的朋友的帮助下建立;根据第二段“.as an it technician in earlier times”可知,他以前是it(information technology)行业的技术人员,故可推知他很擅长使用信息技术;而根据第二段他说的话可知,他经常听到同事抱怨睡不好,并不能推知他本人有睡眠问题。【答案】b2what can be inferred from the text?amost people cannot have a good sleep.bmost sleep problems are caused by fear.csleep disorders can lead to serious results.dthe srs is an organization of 51.【解析】推理判断题。根据第三段“.which can result in lowered awareness and less productive days.serious insomnia can even lead to psychiatric problems.”可知,睡眠问题可能导致严重的疾病。【答案】c3according to professor zhang xi,we know that _.athe wsds focus is on the importance of sleep this yearbpeople have paid enough attention to sleep problemsckeeping in good health is necessary for a good sleepddifferent sleep problems have the same cause【解析】细节理解题。根据最后一段“.the focus of this years world sleep day will be on scientific ways to sleep.”可知a不正确;根据最后一段“thats why we keep suggesting people pay more attention to sleep problems”可知,人们所给予的关注还不够;根据最后一段“.the causes of sleep disorders differ among cases.”可知,不同的案例中导致睡眠问题的原因是不同的。根据文章最后一句可知,想要提高睡眠质量,保持健康是很必要的。【答案】c4most of professor zhang xis patients have difficulty in sleeping because of _.astress bexcitementcnoise dfear【解析】细节理解题。根据最后一段“.more than 80% of his patients had trouble in sleeping because they always have a nervous worried feeling that makes it impossible for them to relax.”可知,professor zhang xi的病人中,80%以上都是以由于紧张/压力而产生睡眠问题。【答案】a5the underlined word “sound”in the second paragraph means“_”alight and long bquick and dreamfulcheavy and short ddeep and peaceful【解析】词义猜测题。根据文章可知,有睡眠问题的人都睡不好觉(kept waking up during the night.spend all night fighting for sleep),睡眠质量低(suffering badly from poor sleep quality),他们都渴望高质量的睡眠,由此可推知“a sound sleep”指的是高质量的睡眠,而高质量的睡眠应该是“a deep and peaceful sleep”,故可知答案。 【答案】dbin 2008 and 2009 i published two articles researching a lull (停歇)in solar activity.at the time,there appeared to be some disagreement among scientists as to what effect this might have on humancaused global warming.now climate scientists agree a less active sun wont have much of an effect.according to the reports from the ipcc,global climate is expected to warm between 4 and 10 degrees fahrenheit by the year 2100.on the other hand,scientists show that the reduction in radioactive forcing due to low solar activity would reduce world temperature half a degree f if the lull in solar activity lasted until the end of the 21 century.it is highly unlikely the current lull in solar activity would have such a long period.“it is more likely that a new lull in solar activity would reduce the global temperature average of 0.2 celsius by the end of 2100,”commented professor stefan rahmstorf,who was responsible for a study of a lull in solar activity effects on climate at the institute for research on the impacts of climate change in potsdam.in short,this small forcing is likely to have little,if any,observable effect on humancaused global warming,at most reducing the temperature increase to between 3.5 and 9.5 degrees fthe reason for the small effect on temperature is due to the fact that the difference between solar activity highs and lows changes solar output by less than one half of one percent.so the difference in the amount of energy coming out of the sun between solar highs and lows isnt very large.the result is that the human forcing on climate is many times larger than that caused by any natural difference in the sun.generally if humancaused climate_change isnt controlled it cant be stopped by natural changes in the sun.6what once caused the argument among scientists?athe reduction in world temperature.bthat humans are responsible for global warming.cthat humans are stronger than nature.dwhether the lull in solar activity has effect on humancaused global warming.【解析】细节理解题。根据第一段的内容可知,科学家曾经对太阳活动的停歇是否会对全球变暖有影响产生过争论。【答案】d7according to scientists,world temperature would fall a little if _.aless co2 is given offbmore trees are plantedcredioactive forcing becomes strongdthe lull in solar activity lasts a long period【解析】细节理解题。根据第二段“.scientists show that
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 问题学生教育策略
- 人防专业知识培训总结课件
- 餐饮业数字化转型路径探讨
- 黑龙江省安达市四平中学2026届数学七上期末学业质量监测模拟试题含解析
- 2025租房合同协议书范本全书
- 中国银行鄂尔多斯市准格尔旗2025秋招英文面试20问及高分答案
- 工商银行常德市临澧县2025秋招笔试英语阅读选词题专练30题及答案
- 中国银行哈尔滨市依兰县2025秋招笔试金融学专练及答案
- 工商银行安顺市平坝区2025秋招英文面试20问及高分答案
- 邮储银行吉林市桦甸市2025秋招笔试数量关系题专练及答案
- 2025年高考全国卷历史试题真题及答案详解
- 2025年产业政策调整下人工智能在医疗行业的应用可行性研究报告
- 数据结构(Java语言描述)(第2版)教案全套 张静 单元设计-单元1-8 数据结构与算法 -哈希表
- 《道路勘测设计》课件-第三章 平面设计
- 学堂在线 英文科技论文写作与学术报告 期末考试答案
- 车辆损坏和解协议书
- 品控管理制度大全
- 洗衣房院感知识培训课件
- DBJ51-T 040-2021 四川省工程建设项目招标代理操作规程
- 创新方法大赛理论知识考核试题题库及答案
- 高一英语必修一单词表默写版
评论
0/150
提交评论