高考英语三轮冲刺复习 完形与阅读强化训练28.doc_第1页
高考英语三轮冲刺复习 完形与阅读强化训练28.doc_第2页
高考英语三轮冲刺复习 完形与阅读强化训练28.doc_第3页
高考英语三轮冲刺复习 完形与阅读强化训练28.doc_第4页
高考英语三轮冲刺复习 完形与阅读强化训练28.doc_第5页
免费预览已结束,剩余3页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2015届高考英语三轮复习完形与阅读强化训练28题号一二总分得分一 、完形填空(本大题共1小题,共30分)farley worked for the canadian government. one day, he was _1_ to learn more about wolves. do wolves kill lots of caribou(北美驯鹿)? do they kill people?they gave him lots of food and clothes and guns. then they put him on a plane and took him to _2_. the plane put him down and went away. there were no houses or people in this place. but there were lots of animals and lots of wolves.people tell terrible stories about wolves. they say wolves like to kill and eat people. farley remembered these stories, and he was _3_. he had his gun with him_4_.then one day, he saw a group of wolves. there was a mother wolf with four baby wolves. a father wolf and another young wolf lived with them.farley watched these wolves every day. the mother was a very _5_ mother. she gave milk to her babies. she gave them lessons about life. they learned how to _6_ food. the father wolf got food for the mother. the young wolf _7_ the children. they were a nice, happy familywolf family! farley did not need his _8_ any more. in a short time, he got on well with the family. farley watched them for five months. he learned that many stories about the wolves were _9_. wolves do not eat people, and they do not eat many large animals. and he also learned bad things about men. it was men who killed many caribou and wolves.later, farley wrote a book about wolves. he wanted people to _10_ them and not to kill them.1. a. seenb. toldc. heardd. found 2. a. a small townb. a big cityc. a far placed. a lonely village3. a. afraid b. happyc. angryd. tired 4. a. at times b. all the timec. once a week d. every afternoon 5. a. bad b. good c. hungry d. thirsty6. a. cook b. make c. getd. pick 7. a. shouted atb. looked intoc. laughed at d. played with8. a. food b. clothes c. gun d. plane9. a. not good b. not true c. not easy d. not clear10. a. grow b. have c. teach d. understand二 、阅读理解(本大题共2小题,共20分)aconservationists have unveiled plans to preserve and protect the worlds most important species of coral, in a response to increasing threats that they say will lead to functional extinction within decadesled by scientists at the zoological society of london, the edge coral reefs project has identified 10 coral species in most urgent risk of becoming extinctthe scientists say that reefs are under pressure from a variety of threats including rising sea temperatures due to climatic instability, increased acidity(酸性), overfishing and pollutionthe edge plan, which focuses on the most evolutionarily distinct and globally endangered species , will take a regional approach to conservationthis means focusing on the coral triangle around the philippines, the west indian ocean around the mozambique channel, and in the caribbean channelcoral reefs are threatened with functional extinction in the next 20-50 years, due predominantly to global climatic instability, said catherine head, coordinator of the reefs projectin these regions, well be supporting and training in-country conservationists to carry out research and implement targeted conservation actions, she saidtheir projects will last initially for two yearswe provide them with a whole host of tools to carry out their projects including funding and intensive training she addedcoral reefs are the planets most diverse marine ecosystem(生态系统), known as the rainforests of the oceansdespite taking up under 02% of the ocean floor, they provide food and shelter for almost a third of all sea lifeif we lose the ecosystems, we lose not only the biodiversity (生物多样性), but we also lose the capability of people to obtain income and food from coral reefsclimatic instability, which leads to rising sea temperatures, causes corals to bleachbleaching occurs when sea temperatures rise and this causes the coral tissue to expel their symbiotic algae called zooxanthellae - these are what give the coral their colourbleached corals often die if the stress continuesamong the 10 species chosen to start the edge project are the pearl bubble coral, a food source for the hawksbill(玳瑁)turtle, and the mushroom coral, which supports at least 15 brightly colored fish41what does the first paragraph mean in the passage ?aconservationists planned to preserve and protect some extinct corals years agobconservationists have banned plans to protect endangered corals for yearscconservationists are going to protect corals that are dying out in several ten yearsdconservationists have made plans to protect corals from being extinct in ten years42what will probably happen to coral species with the increasing threats?adecrease blosing functionscdisappearancedexistence 43which of the following statements about the edge plan is true?athe edge coral reefs project was carried out by american scientistsbthe plan concentrates on the channels to protect the endangered speciescthe conservationists have carried out the edge plan for many years to protect the coralsdten coral species chosen by the project are at the greatest risk of becoming extinct44which of the following will be the consequence of coral extinction in the passage?awe will keep the balance of the marine ecosystemsbabout one third of the marine species cant survivecman can benefit more from coralsdwe will lose the rainforests on our earth45what is the best title of the passage?aclimatic instability and coral extinction breasons for coral functional extinctionca plan to save coral from extinction da research about endangered coral reefsb a linguist, an expert on languages, is always listening, never off-duty. i invited a group of friends round to my house, telling them that i was going to record their speech. i said i was interested in their regional accents (地方口音) and that it would take only a few minutes. thus, one evening, three people came to my house and were shown into my front room. in front of each chair there was a microphone (话筒) at head height, connected (连接) to a recorder in the middle of the floor. they sat down, rather nervously, and i explained that all i wanted was for them to count from one to twenty. then we could relax and have a drink. i turned on the recorder and each in turn counted from one to twenty in their best accents. when it was over, i turned the recorder off and brought round the drinks. the rest of the evening was spent in total relaxation. i joined them in talking and joking freely, leaving them only for a telephone call which lasted some time. or at least that is how it would appear. for, of coarse, the microphones were not connected to the recorder in the middle of the room at all but to another one in the bedroom. my friends, having seen the recorder before them turned off, paid no more attention to the microphones a few inches from their mouths, thus giving excellent sound quality. it meant that i was able to get as natural a piece of talk as it would be possible to find. i should add, perhaps, that i did tell my friends what had happened to them, after the recording was over, and asked them whether it should be destroyed. none of them wanted to-but for some years after that, it always seemed that when it came to buying drinks, it was i who paid for them. linguistic research can be a very expensive business.1. the writer asked his friends to count, from one to twenty because he _. a. wanted to record how they pronounced numbers in their regional accents b. had to check it his recorder was working c. wanted them to think that was all he wnated to record d. wanted to discover who had the best pronunciation2. the writer left the room in the middle of the evening because _. a. he had to make a phone call b. the phone rang in the bedroom c. he wanted the others to have a talk without him d. he didnt like talking with them3. the recording which the writer was able to make was _. a. natural ? b. controlled c. unclear ? d. expensive4. when he told his friends what the had done, they _. a. wanted him to destroy the recordings he had made b. didnt seem to mind much c. were angry with him d. made him buy them more drinks5. the writer recorded their talk_. a. on the recorder in the middle of the floor b. through hidden microphones c. on a recorder in another room d. in the front room 一 、完形填空狼历来被世人视为凶残的动物,事实是否的确如此呢?带着这一疑问,farley进行了实地考察,在和狼进行了零距离的接触后, 改变了自己的观点。本文告诉我们要学会根据事实说话。1. b。farley是政府工作人员。从上下文得知, 他是被派去进行调查和研究狼的习性的,故选told。2. c。根据下文飞机把farley送到了一个没有房屋和人的地方, 说明了这个地方不可能是城市,小镇和村庄故a far place为正确答案。3. a。狼吃人的恐怖故事给孤身一人的farley带来的应是afraid。4. b。因为farley害怕, 所以枪应始终不能离身。all the time意为“一直、始终”。5. b。根据下文的描述,狼妈妈给孩子们喂奶,对孩子们进行训练,可见是一位好妈妈,故选good。6. c。狼只能猎取食物, 而不能烧食物, 生产食物。get合乎文意,为正确答案。7. d。shout at意为“朝大声叫喊”;look into意为“调查、观察”;laugh at意为“嘲笑”。这三个词组都不符文意。play with意为“和一起玩耍”,合文意为正确答案。8. c。the nice happy wolf family让farley不再害怕,因此也就不再需要枪了,故选择gun.。9. b。因为他的亲身体验与他所听到的相违背,说明以前关于狼的说法是不对的, 故选not true。10. d。understand意为“了解”合乎文意,为正确答案。二 、阅读理解【文章大意】本文您叙述了气候的不稳定导致珊瑚未来10年后将可能会绝迹,因此自然资源保护者正在采取计划保护珊瑚。珊瑚为海洋里三分之一的生物提供食物,是地球上最不同的生态系统。41【答案】c【 解析】主旨大意题。根据preserve and protect the worlds most important species of coral,和increasing threats that they say will lead to functional extinction within decades自然资源保护着正在计划保护未来十几年将可能绝迹的珊瑚。故选c。42【答案】c【 解析】 推理判断题。根据in a response to increasing threats that they say will lead to functional extinction within decades可知随着威胁不断增加,珊瑚将会绝迹,消失。故选c。43【答案】d【 解析】推理判断题。根据the edge plan, which focuses on the most evolutionarily distinct and globally endangered species , will take a regional approach to conservation可知边缘计划集中保护濒临绝种的珊瑚物种,故选d。44【答案】

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论