免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2015届高考英语二轮专题检测精品练习:阅读理解(28)a(2014山东省济南名校高三第四次诊断性测试)there was a sweet smell of incense (香) in the air as the wellmuscled man moved his legs into a position well behind his head.it was something that the human body really should not be able to do.but what else would you expect at the first world yoga championships?on september 25,the worlds leading yoga experts arrived in the us to find out who was the best.but the real prize was to turn yoga into a proper olympic event.“yoga is a combination of bodybuilding,miss world,mr universe and gymnastics,” said championship organizer bikram choudhury.“there are some 70 people from more than 20 countries competing in this event.why not have yoga at the olympics?”the public cannot decide whether or not choudhurys dream will come true.but he is right about one thing:yoga has become popular with young and old people all over the world.in the us alone,15 million people practise yoga.everyone is at it,including madonna and ricky martin.yoga started in india more than 5,000 years ago.the name means “to join together”that is to bring the body and mind together into one pleasing experience.the whole system of yoga is built on three things:exercise,breathing and meditation (沉思)the yoga that we know today is mostly physical yoga.its seen as a type of exercise,but is different from sports like football or running.when we do yoga,we move our body into positions that stretch the muscles and joints,making them stronger.one of the best things about yoga is the fact that everyone can do it.to women,it means a flat stomach,more shapely legs and a graceful body.to men,it is a way of becoming stronger and more athletic.there are also speciallydesigned yoga classes for pregnant women or children suffering from mental disabilities,such as autism (孤独症)as for teenagers,meditation and simple breathing exercises can help them learn to calm down,relax and concentrate better.but teenagers under 16 are not supposed to do the body exercises as it could have a bad effect on their natural growth.1what does the first paragraph mainly tell us?asomething sportsmen should not do in practising yoga.bbasic skills that are required in performing yoga.cthe performance of the sportsmen at the first world yoga championships.dthe unique setting where yoga is performed.2what is choudhurys dream in the passage?aturning yoga into a proper olympic event.bmaking all americans practise yoga.c winning the first world yoga championships.dgetting the public support for promoting yoga.3why does the author mention madonna and ricky martin in the fourth paragraph?ato compare the differences between the young and the old.bto describe the extensive popularity of yoga in the us.cto emphasize the importance of practising yoga.dto explain the strong influence of public figures in the us.4which statement is not true about yoga?ait is a type of exercise which benefits the body and mind.bit makes muscles and joints stronger by stretching.cit contains exercise,breathing and meditation.dit is similar to the sports like football or running.5according to the passage,who does not need to pay special attention in practising yoga?awomen to be mothers. bteenagers under 16.cadult men. dchildren with autism.bhow i turned to be optimistici began to grow up that winter night when my parents and i were returning from my aunts house, and my mother said that we might soon be leaving for america. we were on the bus then. i was crying, and some people on the bus were turning around to look at me. i remember that i could not bear the thought of never hearing again the radio program for school children to which i listened every morning.i do not remember myself crying for this reason again. in fact, i think i cried very little when i was saying goodbye to my friends and relatives. when we were leaving i thought about all the places i was going to see-the strange and magical places i had known only from books and pictures. the country i was leaving never to come back was hardly in my head then.the four years that followed taught me the importance of optimism, but the idea did not come to me at once. for the first two years in new york i was really losthaving to study in three schools as a result of family moves. i did not quite know what i was or what i should be. mother remarried, and things became even more complex for me. some time passed before my stepfather and i got used to each other. i was often sad, and saw no end to the hard times.my responsibilities in the family increased a lot since i knew english better than everyone else at home. i wrote letters, filled out forms, translated at interviews with immigration officers, took my grandparents to the doctor and translated there, and even discussed telephone bills with company representatives.from my experiences i have learned one important rule: almost all common troubles eventually go away! something good is certain to happen in the end when you do not give up, and just wait a little! i believe that my life will turn out all right, even though it will not be that easy.how did the author get to know america?a. from her relatives. b. from her mother.c. from books and pictures. d. from radio programs.upon leaving for america the author felt_.a. confused b. excitedc. worried d amazedfor the first two years in new york, the author _.a. often lost her way b. did not think about her futurec. studied in three different schools d. got on well with her stepfatherwhat can we learn about the author from paragraph 4?a. she worked as a translator.b. she attended a lot of job interviews.c. she paid telephone bills for her family.d she helped her family with her english.the author believes that_.a. her future will be free from troublesb. it is difficult to learn to become patientc. there are more good things than bad thingsd. good things will happen if one keeps tryingcthe cave crawler mining robotwhy do human beings still risk their lives under ground and doing one of the dirtiest and most dangerous jobs in the world? its an increasingly urgent question,given the recent high-profile(引人注目的)mining accidents in sago, w. va., and huntington, utah. a small group of engineers and robotics experts envision(展望)a day in the not-too-distant future when robots and other technology do most of the dangerous mining work.one of the first mining robots was developed five years ago at carnegie-mellon universitys robotics institute. it was called groundhog and it looked like a golf cart. it used lasers to “see” in dark tunnels and map abandoned minessome of the most dangerous work in the business. the latest prototype is called cave crawler. its a bit smaller than groundhog, and even more advanced. it can take photos and video and has sensors mounted that can detect the presence of dangerous gases. incredibly, the robot has a real sense of logic. if it comes across an obstacle it gets momentarily confused, it has to think through the process and where to go next, and sometimes it throws a fit just like a real person.the biggest obstacle, though, is cost. the original research project was federally funded, but that money has dried up, and its not clear where future funding will come from. partly for that reason, and partly because of advances in safety, mining is not nearly as dangerous as it was in the past. since 1990, fatalities have declined by 67 percent, and injuries by 51 percent, according to the national mining association.some experts predict that robots in mines will serve much of the same function that they do in the automotive industry. the robots do the most repetitive and dangerous jobs, but dont eliminate the need for human workers. 5.the latest robot is more advanced than groundhog mainly because . a. it can map abandoned mines b. the robot has a real sense of logic c. it can see in the dark tunnel d. its a bit smaller than groundhog6.we can infer from the last paragraph that . a. the mine robots will have a very bright future b. robots in mines will serve much in the automotive industry c. there will be no need for human workers in mines d. robots in mines have a long way to go7. which of the following can be the best title of this passage?a. high-profile mining accidents in america. b. the development of robot.c. could robots replace humans in mines?d. cave crawler, the latest robot.d(2014山东省实验中学一模)depression (抑郁症) is a serious problem today.depression causes workers to be unproductive,causing companies and countries to lose billions of dollars.one expert says that depression is like cancer because it is “widespread,costly and deadly”depression hits one person in five around the world.although people have believed depression to be a problem among the rich and educated,studies show that depression is a problem among everyone.over any sixmonth period,between five to seven percent of the worlds population will be suffering from a serious depression.suicide rates among people suffering from the disease in its extreme,or clinical form were 80 percent higher than in the population at large,and sufferers were four times more likely to have heart attacks.people who suffer from depression often have problems sleeping,getting up on time,and doing work productively.depression,which researchers agree has its origin in the genes,brings loss of confidence and ability to concentratemaking it impossible for employees and managers to work efficiently.depression is made more serious in china by chineses inability to face it.many people believe that depressed people are either weak or lazy.besides,there is no good treatment,with few specialists available.“most patients in china just dont get help,”a chinese doctor says.“in my hospital,i have to see 30 or 40 patients in a morning,just have time to say hello,how do you feel?”in western countries,people are not afraid to admit that they have depression,but most do not tell it to their boss,because they fear that they will be stricken_off_the_rolls.“in my experience,aging bosses are the most willing to admit they have it.because they feel the most secure about themselves,” an american doctor says.hopefully,in the near future,people around the world will be able to admit that they have depression so that they can get the right treatment.1which of the following is true according to the passage?ait is widely believed that everyone may suffer from depression.bdepression brings great problems to its sufferers in their life and work.cdepression is a commonlyexisting problem only in rich countries.dthe poorer and the less educated a person is,the less he will suffer from depression.2compared to normal people,the depressed people are likely to be_.avery unconfident and often absentmindedbeasy to avoid being hit by heart attackscworking efficiently and productivelydeither weak or lazy3depression becomes more serious in china because of_.athe understanding of the problembthe lack of treatment and doctorsctheir unwillingness to tell it to their bossdthe doctors careless work4what can we infer from the passage?apeople are suffering from depression because of the shortage of specialists.bthe aging bosses around the world dare to say they are depressed.cmore and more patients will turn to specialists for help.dwestern people are braver than chinese people.5what does the underlined words in the 5th paragraph mean?ahired.bdismissed.cpromoted. drecommended.a 语篇解读瑜伽是一项集锻炼、呼吸和沉思于一身的健身运动,练习瑜伽将会给人带来不可思议的改变。 1解析:考查段落大意。根据第一段最后一句“but what else would you expect at the first world yoga championships?”可知,此段主要描写的是运动员在瑜伽比赛中的情景。答案:c2解析:考查细节理解。根据第二段最后一句“真正的奖是让瑜伽成为奥运会的一个项目”和第三段最后一句“为什么奥运会没有瑜伽呢?”可知,choudhury的梦想就是使瑜伽成为奥运会的项目之一。答案:a3解析:考查推理判断。作者在文中提到,在美国有一千五百万人练习瑜伽,紧接着作者特别提到两名公众人物m
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- GB/T 44887.2-2025IPv6演进技术要求第2部分:基于IPv6段路由(SRv6)的IP承载网络
- 新疆博尔塔拉蒙古自治州第五师高级中学2023年物理高二第一学期期末联考模拟试题含解析
- 贵州工商职业学院《教学资源开发与课件设计》2024-2025学年第一学期期末试卷
- 2026届黑龙江省哈尔滨尚志中学高二上物理期末调研试题含解析
- 检验科血常规检验操作技术指南
- 耳鼻喉科突发性耳聋急诊护理指南
- 幼师职业发展规划路径
- 检验科血液常规检验须知
- 超声科甲状腺结节超声评估指南
- 嵌入式实训报告
- 多重耐药菌的课件
- 光伏电站安全培训课件
- 2022年长春财经学院公共课《思想道德基础与法律修养》科目期末试卷B
- 交安设施冬季施工方案
- 行业的客户信息管理表格模板
- 生物育种方法
- 建筑企业法人a证考试及答案
- 2025年秋统编版小学语文四年级上册第六单元综合测试卷及参考答案
- 《国有企业管理人员处分条例》测试题(名校卷)附答案详解
- 鸡蛋采购项目服务方案投标文件(技术方案)
- 医院进修人员培训报告
评论
0/150
提交评论