




免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2015届高考英语二轮专题训练:阅读理解(36)a michelle obama has just started a campaign against childhood obesity(肥胖)with the admission that she put her girls malia and sasha on a diet because they were getting fatclearly,childhood obesity must be solved and urgentlybut is it a good idea for mothers to put their daughters on diets?studies show山at the more children diet,the more likely they are to become obese asad ultsresearch also shows that gifts are highly influenced by their mothers when it comes toeating habits and body imagethis was the case for carly,40,who blames her mother for her lifelong struggle with weight“my mother was on a diet the whole time 1 was growing up,”she says“and she putme on my first diet when 1 was 10i lost puppy fat,gained her approval and never ate normally again, americas first lady clearly has a vital healthy eating message toconveybut could this be damaging for malia and sasha?could they develop eating disorders because of it? “its wrong just to blame mothers for their daughterseating disorders,”says susan ringwood,chief executive of the eating disorders charity,beat“there is a genetic(基因的)component to eating disordershowever,“we do know that parents have a very strong influ。ence over a childs eatingits important to realize that you are your daughters role modelgirls idolize the ir mothers”says ringwood “nofoodshould ever begoodorbad,”ringwood saysinstead,“you have to make it clear that food is a sociable,healthy and fun part of life,not something to be feared” “talk to her about body image,”ringwood says“talk about how curves are an important and exciting part of being a womanshow her that anorexic(厌食的)fashion models are not sexy,but i11the pressure on girls today is immense,”she says“but dont forget that you are the authoritative voice,too”66michelle obama has started a campaign to asolve childhood obesi ty across the country battract the attention of the world cshow her first lady identity dplease the public 67the author mentions carly in paragraph 3 to show that amothers have a great influence on girls,eating habits bthe more you diet,the more weight you will put on cmothers are to blame for the unbalanced diet dside effects of dieting are hard to avoid 68according to ringwood, afood is considered something fearful bfood can be recognized as“good”or“bad” conly slim mothers are role models of their daughters deating di sorder has something to do with genetic component69the passage tells us that amotherslead is of great importance bdaughters are victims of mothersauthority cdieting teenagers cant turn into obese adultsd.experts have arguements about eating disorder70it can be concluded that aeating disorder always goes hand in hand with being slim bgirls are more concerned about body shapes than boys cdaughters tend to have a lifelong struggle with weight dthe author is against childrens dieting b(2014江西卷)close your eyes foe a minutes and imagine what life would be like of you had a hundred dollars less. also imagine what it would be like spending the rest of your life with you eyes closed. imagine having to read this page, not with your eyes but with your finger-tips.with existing medical knowledge and skills, two-thirds of the worlds 42 million blind should not have to suffer. unfortunately, rich countries posses most of this knowledge, while developing countries do not. orbis is an international non-profit organization which operates the worlds only flying teaching eye hospital. orbis intends to help fight blindness worldwide. inside a dc-8 aircraft, there is a fully-equipped teaching hospital with television studio and classroom. doctors are taught the latest techniques of bringing sight back to people there. project orbis also aims at promoting peaceful cooperation(合作) among countries. orbis tries to help developing countries by providing training during three-week medical programs. orbis has taught sight-saving techniques to over 35,000 doctors and nurses, who continue to cure tens of thousands of blind people every year. orbis has conducted 17 plane programs is china so far. for the seven to ten million blind in china orbis is planning to do more for them. at the moment an orbis is working on a long-term plan to develop a training center and to provide eye care service to shanxi province.orbis needs your help to continue their work and free people from blindness. for just us $38,you can help one person see; for $380 you can bring sight to 10 people; $1,300 helps teach a doctor new skills; and for $13,000 you can provide a training programme for a group of doctors who can make thousands of blind people see again.your money can open their eyes to the world.please help orbis improve the quality of life for so many people less fortunate than ourselves.一、 the first paragraph is intended to _.(1) introduce a new way of reading(2) advise the public to lead a simple life(3) direct the publics attention to the blind(4) encourage the public to use imaginationa. what do we learn about existing medical knowledge and skills in the world?1 they are adequate b.they have not been updated.c.they are not equally distributed d.they have benefited most of the blinda. orris aims to help the blind by _.a. teaching medical students b.training doctors and nursesc.running flying hospitals globally d. setting up non-profit organizationa. what does the author try to do in the last paragraph?(1) appeal for donations b.make an advertisementc. promote training programs d.show sympathy for the blind1 what can be the best title for the passage?(2) orris in china b.fighting blindnessc.orris flying hospital d.sight-saving techniquescas more americans go to mainland china to take jobs,more chinese and americans areworking side by sidethese crosscultural partnerships,while beneficial in many ways,arealso highlighting tensions that expose differences in work experience,pay levels and communicationin the last few years,a growing number of americans in their 20s and 30s have been heading to china for employment,attracted by its faster-growing economy and lower jobless rate. their chinese co-workers are often around the same agebut the two groups were raised differentlythe americans have had more exposure to free-market principles“young americans were brought up in a commercial environment,” said neng zhao,28,a senior associate at blue oak capital,a private firm based in beijing“we werentso the workplace is a unique learning process for my generation.”managers hiring workers in china appear to be paying for western experienceforeigners tend to earn 10 to 15 percent more than their chinese counterparts (persons working in similar positions),said michael norman,senior vice president at sibson consulting,an american firmthat imbalance does not go unnoticed by chinese workers“there is definitely the belief that americans get paid more for the same work,”said ting wang,25,an associate at wild china,a travel company based in beijingon the other hand,chinese workers have a deeper understanding of the influences,like. confucianism and communism,which play a part in their countrys culture and economyit is important and necessary for americans working in china to adjust,said mr. norman,who works on management and work force issues for multinational companies operating in asia“in the west,there is such a bonus on getting things done quickly,but when you come to work in china,you need to work on listening and being more patient and understanding of local ways of doing business,”he said71more americans go to china to take jobs because .athey want to experience different culturesbchinese workers are easier to cooperatecthey cant find proper jobs in americadthe economy of china is developing rapidly72what is mainly talked about in the passage?across-cultural conflictsbcrosscultural partnershipscmultinational companies in chinaddifferent pays for the same work73what can we learn from the passage? aamericans benefit more from working in chinabchinese and american employees have the same experiencecyoung chinese can benefit from crosscultural partnershipsdmore americans working in china cause higher jobless rate74what does the underlined word “imbalance” in paragraph 3 refer to? aunfair pay levels bdifferent working experience cunequal opportunities ddifferent upbringing environment.75we can infer from the last paragraph that .aamericans working in china adjust very wellbways of doing business in different countries differcdoing business in china takes money and patiencedinternational companies need to understand each otherdbritains seed bank, the only one in the world aiming to collect all of the planets wild plant species, has reached its goal of banking 10 percent by 2010the millennium seed bank project, run by kew gardensone of the oldest botanical gardenswill officially deposit the 24,200th species on thursday, a pink, wild banana from chinamore than 50 countries are now on board with kews giant task but vast places of the globe, including india and brazil, still need to join in and donate seeds, director paul smith said the seed bank is one of the largest and most diverse in the world with more than 15 billion seedsits goal is to help protect the planets bio-diversity during a time of climate changethe wild banana seed is under threat of extinction(灭绝) in southwest china from agricultural developmentit is a vital food source for asian elephants and important for growing bananas for human consumptionstored at minus-20 degrees centigrade, so they can last for thousands of years, the seeds await the day that scientists hope never comeswhen the species no longer exist in the wildit is a race against time, smith said, because in the last decade alone, 20 plants held in the bank have already been wiped out in the wildhe estimates that between a third and a quarter will become extinct this centuryit is urgent and it is happening nowan area, the size of england, is cleared of primary vegetation(植被)every year smith saidbecause most of the worlds food and medicines come from nature, protecting wild plant species is quite important, scientists saythere are already many other seed banks safeguarding food crops, which only account for 0.6 percent of plant diversityfor kews next goalto collect a quarter of wild varieties by 2020the botanists need 10 million pounds a year, or a further 100 million pounds on top of the 40 million they have already been granted71whats the final purpose of the britains seed bank? ato collect enough money for the project bto safeguard food crops cto protect wild plants from extinction dto help scientists study wild plants72the wild banana seed in china is in danger because of _ athe expanding of farming work bthe climate change in this area cthe large number of asian elephants dhumans large consumption73we can learn from the passage that _ athe seeds in the bank can be used now and then all over the world bindia and brazil havent joined in the seed bank project at present cthere is only one seed bank in the world at present dthe wild plants in places like india and china will never die out74what does the underlined word “it” in paragraph 7 refer to? athe extinction of plant species bkew gardens next goal cbritains seed bank dthe millennium seed bank project75which of the following information isnt mentioned in the passage? athe global partnership of collecting wild plant species bthe temperature condition of the conservative wild plant species cthe governments financial support for the seed bank project dscientists concern on the extinct wild plant speciesa参考答案、aadadb 【考点】考察新闻报告类阅读【文章大意】本文属于报告类阅读,了讲述orbis给盲人所做的工作来宣传orbis,号召我们为orbis捐款来帮助更多的盲人。(1) 【答案】c 【试题解析】推理题。根据第一段1,2行close your eyes foe a minutes and imagine what life would be like of you had a hundred dollars less. also imagine what it would be like spending the rest of your life with you eyes closed. imagine having to read this page, not with your eyes but with your finger-tips.闭上眼睛想象一下少了100美元并没有什么。但是想象一下如果我们在余生里都看不见,不是用眼睛看这篇文章,而是用手指来阅读。作者通过第一段是为了把读者的注意力吸引到盲人的身上。故c正确、(2) 【答案】c 【试题解析】推理题。根据第一段最后2句with existing medical knowledge and skills, two-thirds of the worlds 42 million blind should not have to suffer. unfortunately, rich countries posses most of this knowledge, while developing countries do not. 可知发动国家的技术更先进,能够给盲人带来更多的帮助,但是发展中国家并没有这样的技术,说明技术的分布并不公平。故c正确。(3) 【答案】b 【试题解析】细节题。根据文章第三段1,2句orbis tries to help developing countries by providin
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年数字人语音合成师面试题
- 火力发电厂课件及
- 2026届湖北省随州市普通高中化学高一上期中调研模拟试题含解析
- 灌区知识培训方案课件
- 激发读书兴趣的课件
- 激光电气基础知识培训课件
- 激光加热产品知识培训课件
- 铁路事故安全知识培训课件
- 2025年公共营养师三级(理论+技能)考试试题含答案
- 铁矿井安全知识培训课件
- DZ∕T 0227-2010 地质岩心钻探规程(正式版)
- 临床医学工程-题库
- SYT 0452-2021 石油天然气金属管道焊接工艺评定-PDF解密
- 屋顶分布式光伏发电项目EPC总承包工程招投标书范本
- 2000-2015年考研英语一真题及详细解析
- 体检中心礼仪培训课件
- 独立基础教学课件
- 20以内加减法口算题(10000道)(A4直接打印-每页100题)
- 会计从业资格基础知识汇总
- 项目干系人管理评估
- 私立民办高中学校项目建议书
评论
0/150
提交评论