高考英语 典型题型精练 Unit32 modern living lesson3 北师大版选修11.doc_第1页
高考英语 典型题型精练 Unit32 modern living lesson3 北师大版选修11.doc_第2页
高考英语 典型题型精练 Unit32 modern living lesson3 北师大版选修11.doc_第3页
高考英语 典型题型精练 Unit32 modern living lesson3 北师大版选修11.doc_第4页
高考英语 典型题型精练 Unit32 modern living lesson3 北师大版选修11.doc_第5页
已阅读5页,还剩9页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

unit 32 modern living lesson3 北师大版选修11一 、单项填空(本大题共5小题,共5分)did you have a good sleep last night?yes, never sleep _abadly bbetter cworse dbest ( 2014届乌鲁木齐三诊,24)will you see me off at the airport at ten tomorrow morning?sorry, i _ a lecture then.awill be giving bwill givecgive dhave given (2014江西重点中学协作体第二次联考)a good education system should include the practical_of the theories students have been taught in the classroom.aapplicationboccupationcbinationdcelebrationthe hotel was nice; the weather was hot; the beaches were beautiful. _ id say it was a great vacation.a. anyhowb. altogetherc. somehowd. nevertheless_ students in class 4 took park in that spring outing. a. 48 all b. 48 whole c. all 48 d. the whole 48二 、完形填空(本大题共1小题,共30分)after world war i, germany was a poor country. when adolf hitler came to _21 power in germany, the nazis led by him began to blame other countries and jewish people, like einstein, 22 germanys problems. the nazis started to attack jewish people, 23 einstein had to leave for the us.it seemed as if hitler wanted peace because he always talked about it. but he _24 got ready for war. in 1939, he and the nazis 25 world war ii, during which, the nazis killed many people, 26 six million jewish people. in 1939, einstein, who had become a us citizen, wrote a(n) 27 to the american president, frnklin d. roosevelt, 28 , he said germany might build _29 , and suggested that the usa should build 30_ first.by mid-1942, 75,000 people were 31 on something called “the manhattan project”. however, 32 of the 75,000 people knew 33_ theywere making: atomic bombs.on 25 march, 1945, einstein sent a second letter to the president, whom he _34 not to use atomic bombs. however, the president died on 12 april, 1945. no one 35 the letter!on 6 august, 1945, an american plane 36 an atomic bomb onto the japanese city of hiroshima, 37 about 140,000 people. three days later, _38 bomb dropped by the americans killed more than 60,000 men, women and children of the japanese city of nagasaki. upon learning the news, einstein was very angry, saying “ 39 i had never sent my _ 40_ to president roosevelt!” 21.a.ab.thec.hisd.不填22.a.asb.sincec.becaused.for23.a. as whichb.in spite of whichc.on account of whichd.which made24a.seldomb.neverc.secretlyd.openly25a.startedb.broke outc.carried outd.set off26a. and includingb. and includedc.among whom wered. which contained27a.planb.reportc.articled.letter28a. with whom b.to himc. through whichd. in which 29a.a projectb.an atomic bombc.a weapond.a special plane30a.oneb.itc.sod.that31a.buildingb.makingc.researchingd.working32a.the majorityb.quite a lotc.just a fewd.only few33a.whatb.thatc.exactlyd.the fact that34a.suggestedb.warnedc.hopedd.demanded35a.openedb.receivedc. sawd.delivered36a.droppedb.threwc.usedd.explode37a.killed and injuredb.killed or injuredc.killing and injuringd.killing or injuring38a.otherb.the otherc.the secondd.another39.a.i hope b. i regretc. if only d.only if 40.a.two lettersb.first letterc.second letterd.third letter三 、阅读理解(本大题共4小题,共40分)a do you like to eat out? do you like to eat quickly? do you like inexpensive food? some people go to fast-food restaurants for these reasons. in the past, people usually went to diners (路边小餐馆) for these reasons. in fact, many people in the states still go to diners today for the same reasons. a man named walter scott had the first diner in 1872. it wasn t really a diner. it was only a food cart. people on the street walked up to the cart to buy food. these carts served late-night workers who wanted a cup of coffee and a late-night meal. the meal was a sandwich or boiled eggs. in 1887, samuel jones built the first diner big enough to allow the customers to come inside. however, they did not sit down. later, people built diners with counters and stools, and people sat down while they ate. before long, many diners stayed open around the clock. in other words, people were able to eat in a diner at any time. diners changed in other ways, too. the original menu of sandwiches and coffee became bigger. it included soup, favorite dishes, and a breakfast menu. in addition, diners soon became permanent buildings. they were no longer carts on wheels. diners today look similar to the diners of the early 1900s. they are usually buildings with large windows. inside, the diners have shining counters with stools, booths, and tables and chairs. people can eat all three meals in a modern diner. today, many people eat in fast-food restaurants such as mcdonalds and burger king. however, the diner remains an american tradition, and thousands of people still enjoy eating there. it was popular a century ago, and it is still popular today.1. a man named walter scott had the first diner in 1872. why is diner in quotation marks (引号)? a. because it is spelled differently from dinner. b. because the first diner was not a real diner. c. because diner was a new word. d. because it is a special kind of restaurant.2. what meals did the first diners serve? a. only breakfast. b. only lunch. c. only night-meals. d. all of the above.3. according to paragraph 3 , diners changed in _. ? a. two ways b. three ways c. four ways d. five ways 4. which of the following is not true according to the passage? a. diners existed before fast-food restaurants. b. the menu included more food than sandwiches and coffee. c. burger king is a fast-food restaurant. d. sandwiches became bigger.5. the main idea of the passage is_. a. the diner is a traditional, popular place to eat in the united states b. samuel jones built the first diner big enough to allow the customers to come inside c. american diners serve many types of food 24 hours a day to their customers d. diners are different from fast-food restaurants in many waysbdmany people to newspaper and magazines to express their opinions. letters to the editor must carry the writer full name, address and telephone number, although the information is not necessary for publication. this requirement to provide personal particulars is a clear indication that writers are held responsible for what they say. when a writer wants his voice heard. he needs to claim ownership of his voice. responsibility is the name of the game. “people today prefer living together to putting their signatures on a marriage certificate because they refuse to accept responsibility for the relationship,” said social worker ken yip, “and this is what is causing a lot of family problems.” when we sign a paper, for example, a business contract or a bank document, the signature is symbol of consent, an agreement to take the matter seriously. most governments and many organizations will not process writers complaints if they do not bear the writers signature. the absence of a signature, they explain, tells us that the writer cannot be too serious and therefore does not deserve a reply.there are people who wish to remain anonymous(匿名的)for various reasons. multi-billionaire mr. king donates generously to charity several times a year. he gives simply because he wants to help but not for the publicity his donations may bring, and he does not want his good deeds to make news. in other cases, people insist on anonymity because they are afraid of the consequences of revealing their identity. crime witnesses may be willing to assist the police, but most are unwilling to give their names when reporting a crime.name or no name? the answer is very personal and lies in how much we want to get involved. we all have a name, it is a matter if responsibility to it when we make a statement, a claim or an accusation. we all want to honour our own name, and it is only by stamping our expression of an opinion with our own name that we honour what we say.68. what does the writer mean by saying “responsibility is the name of the game”?a. writers need to provide their personal information in the game.b. publication must bear the writers full name, address and phone number.c. writers should be responsible for their names.d. names are required to indicate writers responsibility for what they say.69. the second paragraph suggests that a paper without a signature may .a. help to end a relationshipb. not get a replyc. be accepted all the samed. become a family problem70. some people dont want their names known because they are .a. hesitant to make a donation b. unwilling to draw public attentionc. afraid of an accusation d. ready for involvement71. the passage is mainly about .a. honour and writers b. identity and signaturec. signature and responsibility d. anonymity and signaturec one day a few years ago, a very funny thing happened to a neighbour of mine. he is a teacher at one of londons big medical schools. he had finished his teaching for the summer term and was at the airport on his way to russia to give a lecture. he had put a few clothes and his lecture notes in his shoulder bag, but he had put rupert, the skeleton(人体骨架) to be used in his lecture, in a large brown suitcase (箱子). at the airport desk, he suddenly thought that he had forgoten to buy a newspaper. he left his suitcase near the desk and went over to the shop. when he got back he discovered that someone had taken his suitcase by mistake. he often wonders what they said when they got home and found rupert.l. who wrote the story? a.ruperts teacher. b.the neighbours teacher. c.a medical school teacher. d.the teachers neighbour.2. why did the teacher put a skeleton in his suitcase? a. he needed it for the summer term in london. b. he needed it for the lecture he was going to give. c. he wanted to take it to russia for medical research. d. he wanted to take it home as he had finished his teaching.3. what happened at the airport? a. the skeleton went missing. b. the skeleton was stolen. c. the teacher forgot his suitcase. d. the teacher took the wrong suitcase.4. which of the following best tells the teachers feeling about the incident? a. he is very angry. b. he think it rather funny c. he feels helpless without rupert. d. he feels good without rupert.5. which of the following might have happened afterwards? a. the teacher got back the suitcase but not rupert. b. the teacher got back neither the suitcase nor rupert. c. the teacher got back rupert but not the suitcase. d. the teacher got back both the suitcase and rupert.dwelcome to one of the largest collections of footwear(鞋类)in the world that will make you green with envy. here at the footwear museum you can see exhibits(展品)from all over the world. you can find out about shoes worn by everyone from the ancient egyptians to pop stars. room 1the celebrity(名人)footwear section is probably the most popular in the entire museum. started in the 1950s there is a wide variety of shoes and boots belonging to everyone from queens and presidents to pop stars and actors! most visitors find the celebrities choice of footwear extremely interesting.room 2most of our visitors are amazedand shockedby the collection of “special purpose” shoes on exhibition here at the museum of footwear. for example, there are chinese shoes made of silk that were worn by women to tie their feet firmly to prevent them from growing too much!room 3as well as shoes and boots, the museum also exhibits shoeshaped objects. the variety is unbelievable. for example, there is a metal lamp that resembles a pair of shoes, and greek wine bottles that look like legs!the footwear librarypeople come from all over the world to study in our excellent footwear library. designers and researchers come here to look up information on anything and everything related to the subject of footwear.56. where would you find a famous singers shoes?a. room 1. b. room 2.c. room 3. d. the footwear library.57. all exhibits each room _.a. share the same theme b. have the same shapec. are made of the same material d. belong to the same social class58. which of the following is true according to the text?a. the oldest exhibits in room 1 were made in the 1950s.b. room 2 is the most visited place in the museum.c. room 3 has a richer variety of exhibits than the other two.d. researchers come to the footwear library for data.59. the purpose of the text is to get more people to _.a. do research b. design shoesc. visit the museum d. follow celebrities四 、书面表达(本大题共1小题,共25分)假如你的名字叫王海,现在在美国就读,即将毕业。你和你的中国同学们就 “在国内就业还是在国外就业”进行了讨论。现请根据下表内容给21世纪报的编辑写一封信,说说你们讨论的结果以及你个人的看法。 70%支持在国内就业 30%支持在国外就业你的观点1. 国内经济高速发展,机会比国外多2. 需要大批优秀归国人才,就业方向有大学教育、公司高层管理、政府部门等3. 政府鼓励回国,自主创业1. 国外薪水高2. 工作条件好,有利于发挥自己的潜力3. 自然环境环境优美,适于居住1.2. 词数:150左右。开头已给出,不计入词数。dear editor, we are going to graduate from american universities. recently we overseas chinese graduates have had a heated discussion on whether to work in china or in foreign countries. opinions are divided on the matter. _best wishes!yours truly,wang hai 一 、单项填空b考查副词的比较级的用法。此处否定+比较级=最高级,句意:我从来没睡怎么好过。答案:a考查动词时态。句意为:你明天早晨10点能在机场送我吗?对不起,那时我将在做演讲。根据语境可知,演讲的动作在明晨10点时正在进行,应用将来进行时。故a项正确。解析:考查名词辨析。句意为:好的教育体系应该包括学生课堂所学知识的实际运用。a.应用,申请;b.职业,占领;c.联合;d.庆祝。根据句意可知,本句话强调知识要学以致用。答案:ab考查副词的用法。句意:旅馆好,天气热,海滩美。总之,那是一个愉快的假期。此处altogether总之。【译文】 4班的所有48个学生都参加了郊游。【答案及简析】 c。 all是副词,修饰名词短语48 students。二 、完形填空【答案】21-25 ddcca 26-30 cddba 31-35 dcaba 36-40 a ddcb三 、阅读理解 1.答:b最佳【分析】从文中的it wasnt really a diner. it was only a food cart.已作出回答。 2.答:c最佳【分析】从文中的these carts served late-night workers who wanted a late-night meal.可得出正确选项。 3.答:b最佳【分析】第一种方式to eat in a diner at any time。第二种方式the original menu of sandwiches and coffee became bigger。第三种方式diners soon became permanent buildings。 4.答:d最佳【分析】文中有the original menu of sandwiches and coffee became bigger.实际是原始的菜单变大,而不是三明治变大。 5.答:a最佳【分析】该题在考本文的大意。b项是第二自然段中的一句话,因此不能概括全文。在第四自然段中可读出与c项相似的意思。因此也不能概括全文。d项本文没提及快餐店与diners的区别。 本文是篇关于签名与责任的议论文。介绍了一些人对于签名的不同观点与态度,以及签名的意义之所在。68.【答案】d 【解析】推理判断题。根据第一段 “ writers are held responsible for what thet say 可知。69.【答案】b 【解析】细节理解题。根据第二段最后一句可知。作者没有留下签名等于告诉我们编辑,他们太不严肃,因此不值得回复。70.【答案】b 【解析】推理判断题。根据第三段可知。匿名的人有很多原因,一是不愿公众所知,成为新闻。二是担心会导致后果,三是不公布罪犯名字有利于案件调查等。71.【答案】c 【解析】主旨大意题。整篇文章谈论的都是签名与责任的问题。 1.【分析】这是一道细节题。文中.a teacher of mine. he is a teacher at one of londons big medical schools.一句,提示考生该题答案为d。 2.【分析】这是一道细节题。文中第二段有the skeleton to be used in his lecture可以判定该题最佳答案为b。 3.【分析】这又是一道细节题。文中说这位教师的箱子是被错拿了,故b不正确,forget一词是在脑海的记忆里忘了,而这位老师是把箱子left near the desk.故c也不正确。正确答案是a。 4.【分析】这是一道推理题。从文中的he often wonders what they sald一句。可以推断作者丢了箱子之后的想法,故b为最佳答案。 5.【分析】这属于一道推理题。b为该题最佳答案。文中he often wonders一句的时态,告诉人们这位老师经常纳闷捡到箱子的人会怎么想的。【要点综述】本文讲述世界上最大的收集鞋类的博物馆之一footwear museum。56. a细节推断题。room 1中有名人鞋的展品,所以选a。57. a推理判断题。每个展厅的展品都和“鞋类”有关。所以选a。58. d细节推断题。根据the footwe

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论