高中英语 Unit1 Section 3课时练习 新人教版必修5.doc_第1页
高中英语 Unit1 Section 3课时练习 新人教版必修5.doc_第2页
高中英语 Unit1 Section 3课时练习 新人教版必修5.doc_第3页
高中英语 Unit1 Section 3课时练习 新人教版必修5.doc_第4页
高中英语 Unit1 Section 3课时练习 新人教版必修5.doc_第5页
免费预览已结束,剩余3页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

unit 1section .单词拼写1she had a great eye for color and came up with some _ (有创造力的) ideas for our house.2he is p_ to believe in the being of god.3scientists watch the moon to get data about its _ (运动,移动)4yesterday one told me that there is a kind of bird; its the only one which can fly b_.5lets s_ the coin to decide whether to go or not.6a lot of people in shanghai are e_ football fans.7we shouldnt r_ his offers because the time is running out.8she p_ told the secret to me and i promised to keep it.9in the _ (革命的) practice, he went for truth all the way.10she is an _ (专家) on these incredible animals and has made it her life work to study them.答案:1.creative2.positive3.movement4.backward5.spin6.enthusiastic7.reject8.privately9.revolutionary10expert.完成句子1他粗心大意的驾驶导致了这起严重的交通事故。his careless driving _ _ the serious traffic accident.2因为有许多工作要做,他不能回家。_ so much work _ _, he could not go home.3我们的英语老师对我们要求严格。our english teacher _ _ _ us.4我不相信他迟到的原因。i dont believe the reason _ _ he was late.5他对陌生人很警惕。he _ _ _ strangers.答案:1.led to2.with;to do3.is strict with4.for which5is/was cautious of.用恰当形式填空1what do you think of the man you have just interviewed?he gave me a(an)_(impress)that he was not very enthusiastic about the job.答案:impression句意:“你认为你刚刚面试过的那个人怎么样?”“他给我的印象是对工作不热情。”impression表示“印象”之意,与问句中的what do you think of.?相呼应。2the storm died away at last with the soft waves _(beat)the shore in peace.答案:beating本题考查with复合结构的用法。beat“击打,拍打”,与宾语waves之间为主动关系,故用现在分词作宾语补足语。3ive always been very cautious_ giving my address to strangers.答案:about句意为“把我的地址给陌生人时,我总是很谨慎”。be cautious about doing sth.“小心谨慎地干某事”。4_ this is only a small town, its crowded with tourists who come here all the year round.答案:although/thoughalthough/though引导让步状语从句。句意为“尽管这只是一个小镇,一年到头却挤满了来旅游的游客”。5a totally different situation is sure _(arise)when the examination system comes into existence.答案:to arise句意为“当这种考试制度产生,一种完全不同的局面一定会出现”。be sure to do sth.“一定会”。6only after a woman has her own child_(realize)how difficult it is to be a mother.答案:can she realize考查倒装结构。句意:一个女人只有在有了自己的孩子后,才能意识到做个母亲是多么不容易。only放在句首,修饰状语,引起主句的部分倒装。7_ cleaning the yard and making up the beds for the old, we also read newspapers for them and had chats with them.答案:besides句意:除了为老人们打扫院子和整理床铺外,我们还为他们读报纸,和他们聊天。根据also可知,我们做的包括cleaning the yard和making up the beds这两件事,故用besides,在此表“包括”。8the judge made the final decision after listening to the opinions of each party _(involved)答案:involved句意:听了所涉及的每一方的意见后,法官做出了最后的决定。party与involve是逻辑上的被动关系,故用过去分词作定语。having involved表示已完成的主动动作;to be involved表示将要发生的被动动作;involving表示主动、进行意义。9the discovery of the new evidence led to the thief_(catch)答案:being caughtlead to中的to为介词,后面要跟名词、动词ing形式。由句意可知,小偷是被抓,应用动词ing形式的被动式。10look at the trouble i am in! if only i _(follow)your advice.答案:had followedif only常常用来表达强烈的愿望或遗憾,常用在虚拟语气中,用以表达强烈的愿望或非真实条件,表示“但愿,要是该多好啊”等。.完形填空the simplest way to say it is this: i believe in my mother. my _1_ began when i was just a kid. i _2_ becoming a doctor.my mother was a domestic. through her work, she observed that _3_ people spent a lot more time reading than they _4_ watching television. she announced that my brother and i _5_ watch two to three preselected tv programs during the week. in our free time, we had to read two books each from the detroit public library and _6_ her written book reports. she would mark them up with check marks and highlighters. years later we realized her marks were a _7_. my mother was illiterate.when i entered high school i was a(n) _8_, but not for long. i wanted the fancy clothes. i wanted to _9_ the guys. i went from being an astudent to a bstudent to a cstudent. one night my mother came home from _10_ her various jobs and i complained about not having enough italian knit shirts. she said, “okay, ill give you all the money i make this week scrubbing floors and cleaning bathrooms, and you can buy _11_ food and pay the bills. with everything _12_, you can have all the italian knit shirts you want.” i was very _13_ with that arrangement but once i got through allocating money, there was _14_ left. i realized my mother was a financial genius to be able to _15_ our heads and any kind of food on the table, _16_ buy clothes. i also realized that immediate satisfaction wasnt going to get me anywhere. success required intellectual preparation. i went back to my _17_ and became an astudent again, and eventually i _18_ my dream and i became a doctor.my story is really my mothers storya woman with _19_ formal education or property who used her position as a parent to change the lives of many people around the globe. there is no job _20_ than parenting. this i believe.1a.beliefbwork ceducation dpromise答案:a从下文可知“我”小时候就开始有了信念。2a.majored in bgot used tocdreamed of dgot tired of答案:c接着指出是什么信念梦想成为一名医生。3a.lazy beasygoingcsuccessful dreliable答案:c据母亲观察,成功人士花在阅读上的时间要比花在看电视上的时间多得多。4a.spent bpaid ctook ddid答案:d此处使用did代替前文的spent,避免重复。5a.could only bcould notcmust not dshould often答案:a由announced可知,“我”和弟弟每周只能看到两三个预先挑选好的电视节目。6a.read to bpresent tocteach dexplain to答案:b由上下文可知,母亲非常严厉。在空闲时,“我们”每人必须阅读从底特律公共图书馆借来的两本书,还要上交读书心得。present sth. to sb.“把某物呈交给某人”。7a.joke bmeansctool dtrick答案:d由my mother was illiterate.可知,此处应选“计谋”。8a.astudent bbstudentccstudent ddstudent答案:a由but可推测出:读中学时,我曾是个优等生,但好景不长。9a.get rid of bhang out withcbreak away from dkeep in touch with答案:b我成绩下降的原因是:我想要漂亮衣服,想和别人出去闲逛。hang out“闲逛”。10a.making bstoppingcworking dgetting答案:c由下文scrubbing floors and cleaning bathrooms可知,此处意为“母亲干完各种活回到家”。working在此用作及物动词,意为“完成,干完”。11a.your brother byourselfcyour sister dthe family答案:d此处考查buy sb. sth.结构。句意:你来给这个家买食物、付账单。12a.left over bpaid offcused up dcarried out答案:a此处考查“with宾语宾补”结构。money与leave之间是被动关系。句意:你可以用剩下的钱买下所有你想要的意大利针织衫。13a.angrybpleasedcdisappointed dbored答案:b母亲让我理财,并可以随意支配剩下来的钱,很显然,这样的决定让“我”开心不已。14a.anything beverythingcsomething dnothing答案:d由but可知事实并非如我所愿。当“我”把该花的钱都分配完毕,已经没有买衣服的钱了。15a.put an idea into bgive an impression onckeep a roof over dhave eyes in the back of答案:c“我”的母亲不愧是个理财能手,她能让“我们”有地方住、有各种各样的食物吃,更不用说买衣服了。keep a roof over ones head“有地方住”;put an idea into ones head“使想起”;give an impression on“给留下印象”;have eyes in the back of ones head“脑后长眼;眼光敏锐”。16a.let alone blet outclet in dleave alone答案:alet alone“更不用说”;let out“发出”;let in“使进入”;leave alone“不理会,不理睬”。17a.guys bmothercstudies dplay答案:c通过这件事,“我”还意识到,一时的满足并不会给“我”带来什么成就,而成功需要智力上的准备。于是“我”又发奋努力学习了。18a.made bfulfilledcchanged dtried答案:b最终“我”实现了自己当医生的梦想。fulfill“履行义务,完成任务,实现愿望”。19a.little bmuchcfew dhigh答案:a由上文可知,“我”母亲是这样一位女性:她粗通文墨、家境贫寒,却利用家长的身份改变了很多人的生活。20a.more interestingbless importantcmore important dless interesting答案:c由上文可知,没有哪件事比对子女的养育更重要了。.阅读理解some people believe that a robin hood is at work, others that a wealthy person simply wants to distribute his or her fortune before dying. but the donator who started sending envelopes with cash to deserving causes, accompanied by an article from the local paper, has made a northern german city believe in fairytales(童话)。the first envelope was sent to a victim support group. it contained 10,000 with a cutting from the braunschweiger zeitung about how the group supported a woman who was robbed of her handbag;similar plain white anonymous (匿名的) envelopes, each containing 10,000, then arrived at a kindergarten and a church.the envelopes keep coming, and so far at least 190,000 has been distributed. last month, one of them was sent to the newspapers own office. it came after a story published about tom, a 14yearold boy who was severely disabled in a swimming accident. the receptionist at the braunschweiger zeitung opened an anonymous white envelope to find 20 notes of 500 inside, with a copy of the article. the name of the family was underlined.“i was driving when i heard the news,” claudia neumann, the boys mother, told derspiegel magazine. “i had to park on the side of the road; i was speechless.”the money will be used to make the entrance to their house wheelchairaccessible, and for a course of treatment that their insurance company refused to pay for.“for someone to act so selflessly, for this to happen in such a society in which everyone thinks of himself, was astonishing,”mrs neumann said. her family wonder whether the donator is a robin hood character, taking from banks to give to the needy.henning noske,the editor of the braunschweiger zeitung, said, “maybe it is an old person who is about to die. we just do not know.”however, he has told his reporters not to look for the citys hero, for fear that discovery may stop the donations.1the braunschweiger zeitung is the name of _.aa churchba bankca newspaper da magazine答案:c推理判断题。根据第一段最后一句中的accompanied by an article from the local paper可推知braunschweiger zeitung是一份报纸的名字,另外第三段第二句话中one of them was sent to the newspapers own office也是提示。2which of the following is true about the donation to tom?athe donation amounted to 190,000.bthe donation was sent directly to his house.cthe money will be used for his education.dhis mother felt astonished at the donation.答案:d细节理解题。第四段谈到这位男孩的母亲听到有人向他们捐赠的消息后“speechless”,可知她很震惊,说不出话来。3it can be inferred from the passage that_.athe donator is a rich old manbthe donation will continue to comecthe donation comes from the newspaperdthe donator will soon be found out答案:b推理判断题。根据最后一段最后一句话“然而,他告诉记者不要找到这个城市英雄,以免他被发现后就可能不再进行捐赠了”可推知这个匿名捐赠还会继续下去,b项正确。4what would be the best title for the passage?amoney is raised by the newspaperbnewspaper distributes money to the needycunknown hero spreads love in envelopesdrobin hood returns to the city答案:c标题推断题。本文主要讲述用信封匿名捐赠在社会引起很大反响的事情,用c项unknown hero spreads love in envelopes“匿名英雄用信封传递爱”最能概括文意大意

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论