高考英语 最新模拟题分类汇编 第二模块 完形填空(含解析).doc_第1页
高考英语 最新模拟题分类汇编 第二模块 完形填空(含解析).doc_第2页
高考英语 最新模拟题分类汇编 第二模块 完形填空(含解析).doc_第3页
高考英语 最新模拟题分类汇编 第二模块 完形填空(含解析).doc_第4页
高考英语 最新模拟题分类汇编 第二模块 完形填空(含解析).doc_第5页
免费预览已结束,剩余30页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

第二模块 完形填空1【2013福建龙岩高三1月教学质量检查】one afternoon,the high school boy clay jensen received a mysterious package with no return address. when he opened it,he was 36 to find seven tapes,which were 37 by hannah baker,his classmate who had committed suicide (自杀)two weeks earlier. clay had secretly been in love with her but never had the 38 to tell her about it.on the tapes,hannah had 39 thirteen reasons for ending her own 40 and clay was one of the reasons. hannah had even left him a 41 marking places with dots for him to visit.clay walked out of his home and with her voice in his 42;he wandered all over the town trying to uncover the reasons why she felt her life had to end so tragically(悲剧地) 43 hannah and clays story,american author jay asher wove(编织)a sad story of confusion and desperation in novel,thirteen reasons why,which had 44 on the new york times best-selling list for eight weeks.as clay anxiously 45 how he played a part in her suicide,he noticed how a number of little,seemingly unimportant 46 can add up to a terrible high school existence for someone else.it 47 us all that sometimes when something is said or done to 48 another intentionally, it can have 49 effects and can even lead to other major events in that persons life.the theme of the story is that we are all 50 our own actions. hannah admitted it was her 51 to end her life. however,if someone had 52 differently,she could have changed her decision. 53 it is an imaginary story,many of us will connect parts of hannahs high school career with something in our life and may 54 know someone showing warning signs of suicide. and 55 we can act and prevent such a tragedy.36. a. shockedb. delightedc. disturbedd. excited37. a. broughtb. sent c. boughtd. recorded38. a. timeb. couragec. atmosphered. mood39. a. statedb. toldc. foundd. expressed40. a. loveb. schoolingc. lifed. story41. a. tapeb. mapc. noted. number42. a. headb. heartc. faced. ear43. a. inb. forc. throughd. with44. a. leftb. stayedc. keptd. continued45. a. found outb. gave awayc. made outd. thought about46. a. accidentsb. eventsc. incidentsd. affairs47. a. informsb. remindsc. provesd. indicates48. a. hurtb. praise c. damage d. comfort49a. lastingb. importantc. different d. instant50. a. concerned about b. careful of c. devoted to d. responsible for51. a. taskb. rulec. choiced. dream52. a. thoughtb. repliedc. saidd. acted53. a. as thoughb. even thoughc. in cased. now that54. a. evenb. alsoc. still d. ever55. a. thankfullyb. hopefullyc. equallyd. similarly【文章大意】本文介绍了美国的一篇小说,主人公是一个中学生,他收到已经自杀的同学寄给他的录音带,由此向我们展示了生活中的一系列小事积累起来有可能酿成大祸。并告诫我们,在生活中对身边的人多些关爱,我们也许会改变一个人的人生抉择。36. a根据后半句hannah baker, his classmate who had committed suicide(自杀)two weeks earlier可以推测出当clay看到这个邮件时的表情应该是震惊的,故应选a项shocked。37.d根据句中先行词tape,以及文章后面的表述with her voice in his ear ,可知这个录音带是hannah baker录制的,故选d项 recorded。38. b根据常识故事中的两个主人公都是中学生,可知他没有向她表白的勇气,而不是没有时间time或其他原因,故选b。39. a在录音带中汉娜陈述了结束生命的十三个理由,故选a项state陈述,说明。40. c根据文章表述,汉娜已于两周前自杀,故她陈述的理由reasons for ending her own 40 可知是结束“生命”,故应选c项。41. 根据文中表述hannah had even left him a 41 marking places with dots for him to visit.可知留给他的应是地图,而不是note“纸条”或其他的。42. d根据上文with her voice in his _, 根据上下文可知“耳畔响着她的声音”。43. c 43 hannah and clays story,“通过”这个故事。44. b根据表述which had 44 on the new york times best-selling list for eight weeks.可知“这个小说连续八周在纽约时报上位居畅销榜首”,两个关键表述:list以及for eight weeks,故选b项。45. a found out(事实真相);gave away分发;捐赠;泄露;made out制定出;thought about考虑。故选a项46. ca number of little,seemingly unimportant 46 can add up to a terrible high school existence for someone else.“一系列的看似无关紧要的小事可能积累成”;accident “事故”;event “(大)事件;”affair “(政治、经济)要事;”47. b it 47 us all that sometimes when something is said or done to 48 another intentionally, it can have 49 effects and can even lead to other major events in that persons life.这个故事提醒我们,remind提醒;inform通知;prove证明;indicate表明;预示。故选b项。48. a根据句意表述可知“当我们说而来或做了伤害他人的事”hurt伤害(情感);praise表扬;damage损害(物品);comfort安慰。49. a同47题解析。lasting持续的,持久的;important重要的;different不同的;instant短暂的;片刻的。50d the theme of the story is that we are all 50 our own actions.故事的主题告诉我们,我们都应该为自己的行为负责。故选d项。51c hannah admitted it was her 51 to end her life. 汉娜承认(自杀)是自己的选择,故选c项choice选择。52 d however,if someone had 52 differently,she could have changed her decision.尽管汉娜承认(自杀)是自己的选择,但是,如果有人采取了不同的行动,也许她会改变抉择。故选d项acted。53. b as though好像;似乎;even though尽管;即使;in case万一;如果;now that既然。尽管是个故事,我们许多人都会把汉娜的中学生活和我们生活中的某些情况联系起来,故选b项。54. a看了找个故事,许多人会把汉娜的故事与高中生活联系起来,甚至明白一些人有自杀的倾向,故选a项,表示递进关系。55. b根据全文以及最后一句and 55 we can act and prevent such a tragedy.跟上一句的联系可知,这个故事带给我们的是:很有希望在生活碰到类似悲剧时,我们可以加以制止。2【2013江苏扬州中学高三1月质量检测】could the internet be totally free and should it be? should the internet be regulated? the recent disorder in the arab world 36 by a disputed video damaging the image of prophet muhammad shows the united states, which is busy 37 global internet freedom, has paid a huge price 38 the lives of its diplomats. in an unregulated internet world, cheating, violence or rumors can 39 serious consequences. many countries across the world are periodically suffering from “rumors” 40 by the internet and social media. the us-led west always promotes internet freedom and 41 any regulation as investigation, but it should think twice if it calculates the heavy price that has been and has to be paid for “ 42 internet”. moreover, 43 the internet in the west 44 to be free, with no obvious 45 and no limited sites, isnt the structure of the main pages already hand-controlled, with selected press agencies and 46 occupying clearly dominating(显著的)positions? the internet has helped fight injustice, 47 corruption in places so far apart as indonesia, india and latin america. but the internet could be extremely 48 as well. various racist or separatist organizations are using their internet sites to 49 strong feelings. those who are spreading hate are frequently using the internet as their tool. no country can 50 to make the internet absolutely free. the question is how to keep free flow of information 51 while protecting children from unhealthy works, common citizens from 52 rumors and countries from unfair and damaging propaganda (宣传) attacks. and who sets the limits? the 53 is that there will never be a perfect system. every country will have to 54 its own system, based on its culture, social 55 and the degree of danger its facing. 36. a. led b. caused c. damaged d. attacked37. a. helping b. processing c. promoting d. improving38. a. for b. at c. with d. off39. a. bring b. reach c. fetch d. take 40. a. spread b. exposed c. delivered d. passed41. a. supports b. follows c. opposes d. dislikes42. a. free b. accessible c. available d. healthy43. a. as if b. even if c. so that d. in that44. a. happens b. intends c. offers d. appears45. a. interruption b. interference c. defence d. preference46. a. programs b. substances c. channels d. sources47. a. uncover b. strike c. prevent d. avoid48. a. beneficial b. useful c. sensitive d. destructive49. a. increase b. decrease c. upset d. strengthen50. a. refuse b. afford c. fail d. attempt51. a. unpolluted b. unskilled c. unoccupied d. uninterrupted52. a. evil b. meaningful c. untrue d. effective53. a. importanceb. conclusion c. description d. possibility54. a. develop b. invent c. change d. study55.a.trendsb.structuresc.surroundingsd.factors【文章大意】本文是一篇议论文,议论中心是“网络能不能,应不应该完全自由”,作者提出一美国为首的西方国家宣称的网络自由,但这种自由事实上是受限制的。36. b本句意思是最近阿拉伯世界的混乱是有由一部有争议的视频引起的。故选b项。37. c此处指美国忙着推广全球的网络自由。promote促进;提升;推销;发扬。故选c项。38. c(这种自由)是它用外交官的生命作为代价的。故用选c项with。39. a在一个没有约束的网络世界里,欺骗、暴力和谣言会带来严重的后果。40. a指谣言传播。spread传播,伸展;exposed暴露,揭露;delivered实现,传送,接生。41. c 以美国为首的西方国家提倡网络只有,反对任何的控制。故选c项oppose反对。42. a这儿指“自由的网络”,故选a项free自由的;accessible易接近的,可进入的,可理解的;available有效的,可利用的,可得到的。43. b“moreover, 43 the internet in the west 44 to be free, with no obvious 45 and no limited sites, isnt the structure of the main pages already hand-controlled, with selected press agencies and 46 occupying clearly dominating(显著的)positions? ”主句是“isnt the structure of the main pages already hand-controlled”难道网络的主页结构不是经过手控的吗?前面的“even if the internet in the west appears to be free, with no obvious interference and no limited sites”即使西方的网络看起来是自由的,没有明显的干涉和限制性的网站,做让步状语;后面的“with selected press agencies and 46 occupying clearly dominating(显著的)positions?”有精心挑选的新闻机构和资源占据显著的位置,作状语。故选b项。44. d见43题的解析。45. b见43题的解析。interruption打断;interference干涉,干扰;defence防御,防卫;preference偏爱,倾向。46. d见43题的解析。programs项目,程序; substances物质,基本内容; channels通道,频道;sources来源。47. a “uncover corruption”揭露腐败现象。故选a项。48. d从下文的例子可以推断出网络具有破坏性。beneficial有利的,有益的; sensitive敏感的; destructive破坏的,有害的,消极的。故选d项。49c “upset strong feelings”颠覆,扰乱(感情)。故选c项。50. b没有哪个国家能付出代价使网络完全自由。afford给与,提供,付得起; attempt企图,试图。故选b项。51. d“the question is how to keep free flow of information 51 while protecting children from unhealthy works, common citizens from 52 rumors and countries from unfair and damaging propaganda (宣传) attacks. and who sets the limits?”问题是,怎样让免费的信息流不会被打断而又你能保护孩子们远离不健康的作品、保护市民远离恶意的谣言、保护国家免受不公平的和有破坏性宣传的攻击呢?,故选d项。52. a见51题解析。evil邪恶的,有害的;effective有效的,实际的,实在的。53. b最后一段是作者的总结,所以用conclusion。description描述,描写。54. a每一个国家都要根据自己的文化、社会环境和面临的危险程度形成自己的体系。 develop发展,开发,研发。55. c见54题解析。3【2013辽宁东北育才双语学校高三第三次模拟】one day i took a bus with my girlfriend. it was so 16 that we stood for several stops until a vacant seat was 17 for her.then a pretty girl rushed towards me, saying, “hi, where are you going?” i was so struck by the stranger that i had a hard time trying to _18_ her. clearly she had taken me _19_ somebody else. i returned her greeting with politeness, _20_ to give explanation to my girl later.noticing my dialogue with somebody else, my girl _21_ her eyes and found she was pretty. she asked jealously, “whos she?” the pretty girl, quite _22_ of the situation, spoke out first, “hi, let me _23_ myself. i m nancy, used to be _24_. very glad to meet you.” she behaved very _25_.but i was_26_ to search in my memory for someone called nancy among my neighbors. i was worrying how to explain this to my girlfriend _27_ the pretty girl again turned to me, “will you give me your cell phone number so that we _28_ keep contacts(联系) later?” i had to submit(服从)to her _29_. then the girl got off the bus at the next stop.a minute later i got a short _30_ on my phonefrom a stranger. my girlfriend _31_ my phone and read the note. it was from the girl, who said, “just now, two thieves tried to _32_ your pocket. i had to act as an acquaintance to draw your attention. i should have left at the _33_ stop but gave up as i noticed these two thieves also _34_ to leave at the same stop. because of the _35_ i delayed my departure. now you ll understand all i have done to you. wish you luck.”16atiring bslow ccrowded dmessy17aready bavailable cspecialdsuitable18aidentify brealize creminddjudge19aon bby cwith dfor20apreferring bplanning cmanagingdpromising21afixed bopened craised dfocused22aproud bcareful cafraiddaware23aexplainbenjoycintroducedhelp24apartnersbneighborscfriendsdcolleagues25anaturally bgenerously ccautiously dnormally26ain a hurry bat a losscat easedin time27awhile bbefore cwhenduntil28awould bcancshoulddmust29arequest bquestionccommanddopinion30asuggestion bwarningcnotice dmessage31aremoved bseizedcfound dlost32astealbreachcget dpick33aterminal bformercpreviousdlatter34apretending bintendingcdemandingdannouncing35aincident bmattercaccidentdaffair【文章大意】本文是一篇记叙文,主要讲述了一天作者和女友乘公交车的经历。公交车上,一个陌生女孩自称是作者的邻居却引起了女友的嫉妒,而作者却无法解释,女孩下车后给作者发条短信道明的缘由。16. c通过后文中的we stood for several stops可知车上很拥挤,故选c项crowded拥挤的。tiring令人疲倦的;messing一团糟的17. b车上很拥挤,我们站了好几站才有座位。available空闲的,可使用的;ready准备好的;special特别的,特殊的;suitable合适的。18. a “i was so struck by the stranger that i had a hard time trying to _18_ her.”我被这个陌生人弄得如此困惑,我努力地辨认她。identify,辨认,确定身份;realize意识到;remind提醒,使想起;judge判断。19d显然她把我误认成别人了。take sb. for 把某人误认成。 20. b“i returned her greeting with politeness”我礼貌的跟她回应,打算过后再跟女友讲。此处plan to do打算做。prefer喜欢;manage经营,完成;promise承诺。21. c此处noticing my dialogue with somebody else女友注意到我们的谈话,抬眼看。fix固定;open张开,打开;raise提高;focus集中注意力。22. d she asked jealously,whos she?女友心生嫉妒,问道“她是谁?”所以此处陌生女孩意识到了这种情况,aware of意识到;proud骄傲自豪;careful小心仔细;afraid害怕。23c此处通过上题女友的问题可知陌生女孩是要进行自我介绍故选用introduce。explain解释;enjoy喜欢。24b此处可以通过后文中的in my memory for someone called nancy among my neighbors判断出选b。colleague同事。25a她表现得很自然。naturally自然地;generously慷慨大方的;cautiously谨慎地;normally正常地。26b根据上题陌生女孩表现得很自然,作者很困惑,努力搜寻记忆。故选用b。at a loss困惑,不知所措;in a hurry 急忙 at ease 放松自由自在;in time 及时。27c我正发愁如何跟女友解释,这时陌生女孩突然问我的电话号码。此处be doingwhen固定句型,正在做时突然。28b你可以给我电话号码这样我们可以保持联系好吗?can表请求,可以,故选a项。would表请求用于第二人称;should应该;must必须。29a我只好遵从她的请求。request请求;command命令。故选a项。30. d此处通过上文女孩向作者要电话号码可知作者是收到了短信,故选c项。suggestion建议;warning警告;notice通知。31. b此处通过前文可知女友心生嫉妒,故应是抢过电话读短信。seize抓住;remove移动,移开。32. d两个扒手试图掏你的包。此处pick ones pocket掏宝。33. b我本应该在前一站下车。the former stop前一站。previous (时间上)较早的,以前的;latter后者;terminal末期的,晚期的。34b但是我注意到那两个扒手打算下车所以我没有下车。intend to do打算做,pretend假装;demand命令;announce宣布宣告。35a accident故障,事故,偶发事件,灾难,灾害,不幸,不测,意外; affair n. 发生的事情; 大事; 事件事务;incident 发生的事, 小插曲,matter(讨论、考虑等的)问题。4【2013德州高三上学期1月期末校际联考】one monday morning, news got around in the schoolyard about a fire over the weekend soon mr. johnson, my teacher, came to explain that the art class would be 36 due to the firehe also warned us not to approach the art room because it could be 37 during the morning break, kirn and i decided to take a 38 a first hand observation would make us heroes at lunchat the appointed time, kirn and i 39 the art room, ignoring the consequence i would face 40 i got caughtwe stood on tiptoes looking hard 41 the door window, trying in vain to see 42 was forbiddensuddenly a firm 43 on our shoulders stopped us.turning around, i found a teacher staring angrily at usin those seconds millions of 44 flashed through my mindmy father would beat me hard45 than that, my mom might be so mad she might not stop himmy spirits 46 even lower while realizing how 47 mr. johnson would he.when kirn and i were led back to our classroom, i could found 48 to hide and wanted to melt into the 49 however, mr. johnson had a different 50 to teachslowly, he bent down to look me in the 51 , and i was met with a look of concern rather than angerhe spoke softly as he explained why he was 52 in my decision to go where i may have got hurthe cared more about my 53 than the fact that fd broken a rulemy heart was 54 with regret, and i discovered that he still loved me even after f d disappointed himthe rest of the day, he didnt even mention it in class publicly, 55 did he tell my parents it was the first time i felt the power of being given an unexpected second chance.36. a. confirmed b. examined c. cancelled d. suggested37. a useless b. dangerous c. childish d. naughty38. a test b. risk c. check d. chance39. a .reached b. searched c. entered d. cleaned40. a. until b. unless c. as d. if41. a. over b. within c. through d. across42awhat bhow cwhy dwhich43aword bhold ccry dorder44athoughts bfeelings csolutions dexcuses45aeasier bless cmore dworse46achanged blifted csank dlost47astrange bangry ckind dsad48asomewhere banywherecnowhere deverywhere49afire blaugh ctable dfloor50a course blesson cknowledge dability51aeye bhead chand dfeet52aembarrassed bexcited cdisappointed dmoved53agrade bhonesty cinterest dsafety54a. fullbheavy crelaxed dempty55aso bnor ceither dyet【文章大意】由于火灾,老师禁止我们进入艺术教室。然而出于好奇心我要去一探究竟,却被老师逮住了。本以为老师会严厉的责备我并告诉家长,但是他更关心我的安全。36. c confirmed证实,肯定;examined检查,调查;cancelled取消,废除;suggested建议。根据前面的the art class知道应该用cancel指艺术课被取消了。37. b unless除非;dangerous危险;childish孩子气的;naughty调皮的。从上文来看art room发生了火灾,因此此处应该是由于危险而不能靠近,故选b项。38. b test检查,测试;risk危险;check检查;chance机会。根据前文可知我们应该是冒险去做某事。take a risk冒险做某事。39. a reached到达;search搜索;enter进入;clean清理。从后文“looking hard 41 the door window”可知,我们并没有进入the art room,故选a项。40. d until “直到”;unless“除非”;as “当时”;if“如果”。根据文章意思推测,本句应该是:如果我被抓所面临的后果。所以本题选d项。41. c over在的上方;within在里面;through穿过;across穿过。根据文章应该是通过窗户看,故选c项through。42. a what什么;how怎么样;why为什么;which哪个。从句子看此处的宾语从句确定主语,故选a项what。43. b word话;hold 握,抓;cry哭;order命令。从后面的shoulder可知是:抓住了胳膊。所以应该选择b项。44. a很多的想法在脑子里出现。thoughts 想法;feelings感觉,知觉;solutions解决办法;excuses理由, 辩解, 借口。故选a项。 45. d更糟糕的是。easier更容易的;less 更少的, 较少的;more更多的;worse更糟糕的。 故选d项。46. c changed改变;交换;lifted 提,举;解除;sank陷入,衰退;下沉;lost丢失,迷失。从前面可知mr. johnson禁止去做这件事,所以当我意识到

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论