免费预览已结束,剩余7页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
module4 music阅读训练(4)阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。【2014赣州市高三年级适应性考试】i grew up with a fat dad450 pounds at his heaviest.every week he would try a new diet,and my family ended up eating whatever strange food he was trying at that moment.after my thirdgrade year,my dad landed a lifechanging job in manhattan.my mom,my little sister and i had to move away from our hometown,chicago,and leave my grandmother and her beautiful food behind.leaving my grandmother was far more frightening than the move to new york city.there would be no more special weekends at my grandmothers house,the only place i can remember feeling happy,safe and nourished (有营养的)it was what i desired.in this new city,i felt extremely alone and lost,and i missed my grandmother terribly.my grandmother knew just how i feltand she knew the cure.every week,she would send me a card with a $20 bill,a recipe and a list of what to buy at the market.it kept us bonded,and her recipes filled my body and soul.over the years,i have grown to better understand my fathers struggles with weight and the toll (代价) it took on him and those who love him.i have come to realize he was driven not by vanity (自负) or selfishness as much as by a deep pain.and in spite of growing up in such an unhealthy eating environment (or perhaps because of it),as an adult i found a passion and a career as a nutrition consultant.today,my father weighs 220 pounds and is a vegan (素食者)how he got there is a story i hope to share in the coming weeks.more importantly,food is no longer a barrier that keeps us apart,but a bridge that keep us connected.there is nothing my dad enjoys more than talking with me about dietary theories and his weightloss victories.and now i am the one regularly sending recipe cards to my fathers house,just as my grandmother did for me.1what kind of person was actually the authors father?ahe was a man of vanity and selfishness.bhe didnt like to eat with his family.che was more painful than selfish.dhe forced his family to eat what he liked.2the author desired to go to his grandmothers_.ato see his father bfor tasty food cfor pocket money dto avoid his family3the underlined word “cure” in paragraph 4 is the nearest in meaning to “_”asolution bconcern coperation dsituation4the author became a nutrition consultant mainly because_.ahis father often talked with him about dietary theoriesbhe was determined to change his own daily habitsche wanted to study the recipes his grandmother had given himdhis childhood experiences gave him too deep an impression5what can we learn about the author from the last paragraph?ahe often quarreled with his father about foodbhis father will tell him his story in the following weekscthe most he talks about with his father is nourishmentdhe often sends recipe cards to his grandmother in return语篇解读本文是一篇记叙文。作者小时候,爸爸很胖,每周都需要尝试一种新的食物来减肥,全家人都不得不与爸爸一起“试吃”,为此作者对爸爸意见很大。后来随着年龄的增长,作者对父亲也有了更深的理解,在选择职业时也选了营养师这份工作。1解析: 推理判断题。根据第五段第一、二句“over the years.i have come to realize.as much as by a deep pain.”可知,这些年来,作者逐渐理解了父亲,意识到他苦苦地与自己的体重作斗争,不是虚荣和自私,而是对于自己的体重感到深深的痛苦。由此可知,c项内容与题意相符。答案:c2解析:细节理解题。根据第二、三段内容可知,作者和家人一起搬到了曼哈顿,离开了祖母还有她做的精致美食,以致作者非常想念祖母,特别渴望去她的家里品尝美味佳肴。答案:b3解析:词义猜测题。根据第四段画线词前后内容可知,作者的祖母知道作者心中的想法,每周会给作者寄20美元,一个食谱还有一个购物单。结合选项可推知,画线词所在句子意思是作者的祖母知道解决的办法。因此画线词的意思与选项中solution的词义最为接近。答案:a4解析:细节理解题。根据第五段最后一句“and in spite of growing up in such an unhealthy eating environment.i found a passion and a career as a nutrition consultant.”可知,尽管在一个如此不健康的饮食环境中成长(也许正是因为这一点),作者长大后成为了一个营养咨询师。由此可知,作者童年的经历给他留下了很深的印象,因此,作者后来成为一名营养咨询师。答案:d5解析:细节理解题。根据文章最后一段第四句“there is nothing my dad enjoys more than talking with me about dietary theories and his weightloss victories”可知,作者和父亲谈论最多的应该是食品方面的内容。答案:c。【2015高考复习】阅读理解a new generation addiction is quickly spreading all over the world.weboholism,a twentieth century disease,affects people from different ages.they surf the net,use emails and speak in chat rooms.they spend many hours on the computer,and it becomes a compulsive habit.they cannot stop,and it affects their lives.ten years ago,no one thought that using computers could become compulsive behavior that could affect the social and physical life of computer users.this obsessional behavior has affected teenagers and college students.they are likely to log on computers and spend long hours at different websites.they become hooked on computers and gradually their social and school life is affected by this situation.they spend all free time surfing and dont concentrate on homework,so this addiction influences their grades and success at school.because they can find everything on the websites,they hang out there.moreover,this addiction to websites influences their social life.they spend more time in front of computers than with their friends.the relation with their friends changes.the virtual life becomes more important than their real life.they have a new language that they speak in the chat rooms and it causes cultural changes in society.because of the change in their behavior,they begin to keep themselves apart from society and live with their virtual friends.they share their emotions and feelings with friends who they have never met in their life.although they feel confident on the computer,they are not confident with real live friends they have known all their life.it is a problem for the future.this addictive behavior is beginning to affect all the world.【语篇解读】网瘾在全球迅速蔓延,成为世纪通病,影响着不同年龄的人群。1the authors attitude towards weboholism is that of being_.aoptimisticbdisapprovingcpositive dacceptable解析作者态度题。结合第一段后半部分提到的网瘾的不良影响可知,作者对网瘾持不赞成的态度。另外,第三、四、五段的内容都是线索提示。答案b2what is the main idea of the passage?athe influence of weboholism. bthe advantage of weboholism.cthe popularity of weboholism.dthe cause of weboholism.解析主旨大意题。文章第一段开门见山地阐述了网瘾的危害,然后从不同方面详细阐述了它造成的不良影响,所以a项最能概括文章大义。答案a3what does the underlined word “obsessional” in the second paragraph most probably mean?aattractive.bprofessional.caddictive.dpotential.解析词义猜测题。第二段最后一句提到青少年和大学生可能会登录电脑,在不同的网站上花费很长的时间,由此可推知“obsessional”的意思是“痴迷的,上瘾的”,与“addictive”同义。答案c4we can infer from the passage that_.aweboholism has the greatest effect on teenagersbstudents can hardly balance real and virtual lifecpeople are addicted to games on the internetdvirtual life is more vivid and attractive anyway解析推理判断题。根据倒数第二段第三句“the virtual life becomes more important than their real life.”以及最后一段第一句中的“they begin to keep themselves apart from society and live with their virtual friends”可推知,学生们几乎不能平衡真实生活和虚拟生活。答案b阅读理解。sunny countries are often poor. a shame, then, that solar power is still quite expensive. eight19, a british company by cambridge university, has, however, invented a novel way to get round this. in return for a deposit of around $10 it is supplying poor kenyan families with a solar cell able to generate 2.5 watts of electricity, a battery that can deliver a three amp(安培) current to store this electricity, and a lamp whose bulb is a light-emitting diode(二极管). the firm thinks that this system, once the battery is fully charged, is enough to light two small rooms and to power a mobile-phone charger for seven hours. then, next day, it can be put outside and charged back up again.the trick is that, to be able to use the electricity, the systems keeper must buy a scratch cardfor as little as a dollaron which is printed a reference number. the keeper sends this reference, plus the serial number of the household solar unit, by sms to eight19. the companys server will respond automatically with an access code to the unit.users may consider that they are paying an hourly rate for their electricity. in fact, they are paying off the cost of the unit. after buying around $80 worth of scratch cardswhich eight19 expects would take the average family around 18 monthsthe user will own it. he will then have the option of continuing to use it for nothing, or of trading it in for a bigger one, perhaps driven by a 10-watt solar cell.in that case, he would go then through the same process again, paying off the additional cost of the upgraded kit at a slightly higher rate. users would therefore increase their electricity supply steadily and affordably. according to eight19s figures, this looks like a good deal for customers. the firm believes the average energy-starved kenyan spends around $10 a month on oilenough to fuel a couple of smoky lampsplus $2 on charging his mobile phone in the market-place. regular users of one of eight19s basic solar units will spend around half that, before owning it completely. meanwhile, as the cost of solar technology falls, it should get even cheaper. 41. the underlined word “get round” in the first paragraph can be replaced by _ .a. make use of b. come up with c. look into d. deal with 【答案】d【解析】词义猜测题。make use of利用; come up with想出; look into调查; deal with处理。根据solar power is still quite expensive及eight19, a british company by cambridge university, has, however, invented a novel way to因为太阳能仍然很贵,所以eight19发明了一个新的方法来解决这个问题,故选d。 42. what should the user do when the electricity in the battery is used up?a. buy a scratch card. b. recharge it outside.c. buy another solar cell.d. return it to the company.【答案】b【解析】细节理解题。根据文章第一段最后一句then, next day, it can be put outside and charged back up again.可知没有电了,你可以把它放在外面重新充电,故选a。43. how much would users pay for the cell and scratch cards before they own a 2.5-watt solar cell?a. around $10. b. around $80. c. around $90. d. around $180.【答案】c【解析】细节理解题。根据文章1,3段after buying around $80 worth of scratch cardswhich eight19 expects would take the average family around 18 monthsthe user will own it. 和in return for a deposit of around $10 it is supplying poor kenyan families with a solar cell able to generate 2.5 watts of electricity可知在你拥有这些之前,你要花费90元。故选c。44. it can be inferred from the last paragraph that _.a. kenyan families would find it difficult to afford the solar cellb. using the solar cell would help kenyan families save money c. few kenyan families use mobile phones for lack of electricityd. the company will make a great profit from selling solar cells 【答案】b【解析】推理判断题。根据文章最后一段the firm believes the average energy-starved kenyan spends around $10 a month on oilenough to fuel a couple of smoky lampsplus $2 on charging his mobile phone in the market-place. regular users of one of eight19s basic solar units will spend around half that, before owning it completely. meanwhile, as the cost of solar technology falls, it should get even cheaper.可知这样做会让太阳能的成本降低,会给肯尼亚的人来到好处。故选b。45. what might be the most suitable title for the passage?a. solar energy: starting from scratch.b. eight19: a creative british company.c. kenyan families: using solar energy for free.d. poor countries: beginning to use solar energy.【答案】a【解析】标题归纳题。根据文章主题段第一段内容可知本文讲述的是eight19,这家英国的公司所采用的使用太阳能的一种新的方法,故选a。【宁夏银川市唐徕回民中学2014试题】 why doesnt anybody copy apple?apples products are the envy of the world. they have been spectacularly successful and are widely imitated, if not copied. the minute apple crystallizes a product, everyone knows how to competethis idea that the basis of competition is set by apple and then the race is on to climb the path of improvement is unquestionablewhen apple releases a product that defines a category or dramatically changes the structure of an industry, it becomes obvious what needs to be built. but what i wonder is why everyone wants to copy apples products but nobody wants to copy being apple?i can think of two reasons. firstly, apple is not worth copying because its not successful; secondly, apples success cannot be copied because it is a magical processthere is a great deal of evidence for the first hypothesis. the idea of apple being successful is not something reflected in its stock pricebeing valued lower than the average company in the s&p(标准普尔)500 indicates that to whatever degree apple was successful in the past, its not seen by the vast majority of observers as successful in the futurewhy should one bother copying apple if it results in being punished with a low valuation? if one works really hard at innovation and then that innovation becomes commoditized(商品化)very quickly, why should one bother?when innovation practitioners are asked what makes apple successful, the answers regarding the cause of this success border on the mythical. the climax of this hypothesis is the “chief-sorcerer” theory of success which places one magician, like steve jobs, in charge of casting all the right spells(符咒)what about apples own opinion of what makes it tick? tim cook refers to a great team and integration of hardware, software and services as unique apple advantages. its a better explanationintegration is something that can take a long time, but it is possible with great efforta few companies are starting to make moves in that direction, but efforts are half-heartedthere is no “move the earth” panic to become an integrated company from samsung, google or microsoftmy own suspicion is that apple is more aware of what makes it special than it lets out however, as tim points out, its not a formulaits complex, its subtle, but its not magicits a process that requires a degree of faith and courage32when a new product of apple comes out, often it _aruins an industry dramaticallybstarts a revolution of an industrycputs itself in an unbeatable positiondis soon overtaken by imitated products33according to the passage, other companies dont “copy being apple” because _.a. apple is not a successful companyb. they have no access to relevant resourcesc. its hard to find a magician like steve jobsdbeing apple takes more than time and efforts34we can infer from para. 5 that _aother companies are dedicated to integrationbapple itself is fully aware of its unique advantagescapple will hold the leading position in this industrydother companies dont have a great team as apple does35what does the author think of tim cooks statement?aacceptable bdisappointing cunquestionable dconvincing【参考答案】bdca阅读理解。many of us mistakenly believe that its wrong to think we have any good qualities. we may spend a lot of time blaming ourselves for our negative qualities, thinking that self criticism is the key to improving our performance. however, a constant focus on our supposed shortcomings can stop our efforts to make friends with other people. how can we believe that others could like us if we believe our inner being is flawed(有缺陷)? if someone seems to dislike you, the reason for that dislike might have little or nothing to do with you. the person who doesnt like you might be fearful, or shallow, or busy or shy. perhaps you and that person are simply a mismatch for each other at this particular time. dont take yourself out of the game by deciding that your flaws are bigger than your good qualities. in fact, some of the very qualities you consider to be flaws may be irresistible to someone else. for all the factors that might cause one person to reject you, there are at least as many factors that will work in your favor with someone else. you might be thirty pounds over your ideal weight, but you may have a wonderful laugh and a real enthusiasm for life. there are many people who dont mind your extra pounds. you may drive a shabby car, but you might be a great dancer and a loyal friend. there are people out there looking for loyalty, or fun, or sweetness, or wisdom, and the package it comes in is not important. if you are worried that you are not beautiful enough to attract friends, keep in mind that not everyone is looking for physical beauty in their friends. you can decide to feel inferior(自卑) because you dont have much money and you dont drive a nice car. you can believe that this is the reason that you dont have many friends in your life. on the other hand, if you are very wealthy you may be suspicious that everyone is after your money and that nobody really likes you as a person. the point is that you can focus on just about anything and believe its the reason you do not have friends and cannot make any. 36. according to the author _ plays an important role in making friends.a. admitting your shortcomings b. self criticism c. modesty d. confidence【答案】d【解析】推理判断题。根据a constant focus on our supposed shortcomings can stop our efforts
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025河北雄安人才服务有限公司招聘人才服务专员备考考点试题及答案解析
- 2026福建省面向北京航空航天大学选调生选拔工作备考题库有完整答案详解
- 2026国家开发银行校园招聘备考题库(河北有岗)完整答案详解
- 2025四川五粮液物产有限公司第二次社会招聘5人备考考点试题及答案解析
- 儿科临床路径个体化执行策略-1
- 2026年中国能建陕西院校园招聘备考考点题库及答案解析
- 2026西藏自治区定向选调生招录备考题库(70人)含答案详解(a卷)
- 2025广西崇左市江州区消防救援大队政府专职消防员公开招聘备考题库及答案详解(必刷)
- 2025浙江丽水缙云县招聘社区专职工作者22人备考题库含答案详解(巩固)
- 2025北京市大兴区亦庄医院临时辅助用工第三批招聘5人备考考点试题及答案解析
- 留置针固定及护理
- 男科检查患者知情
- 2025-2031年中国激光雕刻机行业市场调查研究及发展趋势预测报告
- port-植入式静脉输液港-(新)
- 中医适宜技术妇科应用
- JG/T 160-2004混凝土用膨胀型、扩孔型建筑锚栓
- 国际货运合伙合同范本
- 松陵一中分班试卷及答案
- 酒吧员工培训方案
- 创腔引流管护理
- 华师大版数学七年级上册《4.3 立体图形的表面展开图》听评课记录
评论
0/150
提交评论