高中英语 Unit2 What is happiness to yoUnit?完形填空和阅读理解练习(1)牛津译林版选修6.doc_第1页
高中英语 Unit2 What is happiness to yoUnit?完形填空和阅读理解练习(1)牛津译林版选修6.doc_第2页
高中英语 Unit2 What is happiness to yoUnit?完形填空和阅读理解练习(1)牛津译林版选修6.doc_第3页
高中英语 Unit2 What is happiness to yoUnit?完形填空和阅读理解练习(1)牛津译林版选修6.doc_第4页
高中英语 Unit2 What is happiness to yoUnit?完形填空和阅读理解练习(1)牛津译林版选修6.doc_第5页
免费预览已结束,剩余9页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2015年高中英语 unit2 what is happiness to younit?完形填空和阅读理解练习(1)牛津译林版选修6【2015届江西省南昌二中高三上学期第一次考试】完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,掌握其大意。然后从21-40各题所给的四个选项中,选出最佳选项 i wished i had known earlier the fact that i was a low achiever because there was a reason beyond my control. then i 21 have worked so hard in my late twenties and early thirties. but i just didnt 22 that. i was writing and writing. i was working for no other reason than to hear people praise me. most people who 23 university read at least twice as fast as i do. i can never tell my left 24 my right. i avoid dialing a telephone if i can help it, because i sometimes have to try three times before getting the number 25 . i hear that recording “the number you have reached is not 26 ” more than any man on earth. despite my 27 i view my dyslexia(difficulty in reading) as a gift, not a curse(诅咒). many dyslexics are good at right brain, namely abstract thought ,and that is 28 my king of creative writing is. im starting with 29 and coming up with something that didnt exist before. thats my strong point. i 30 my career to ralph, salisbury, my writing instructor at the university of oregon, who looked past my misspellings and gave me 31 and hope. i just carried on and never looked 32 . im also very“visual”(视觉的).this means nothing in school, but when i write books or scripts, im seeing everything in my imagination. i write 33 . i go like the wind and can 34 up to 15 pages a day. writing is not the 35 . i have no problem downloading; it is inputting 36 things get messed up. the real 37 i have for dyslexics is not that they have to 38 with messy input, but that they will quit on themselves before they finish school. parents have to create victories whenever they can, 39 it is music, sports or the arts. you want your dyslexic child to be able to say, “yeah, reading is 40 . but i have these other things i can do.” 【答案】【知识点】b1 记叙文【文章综述】一位阅读困难症作家以自己的亲身经历告诉我们阅读困难者在学习中遇到的问题,但重要的是不能放弃自己。【答案解析】21. b 如果我早点儿知道我成功较晚是有原因的,并且这个原因是我不能控制的,那么我在二、三十岁时就可能不那么拼命工作了。neednt have done 没必要做某事而做了22. c notice 注意; understand 理解; know知道; recognize 认出。我并不知道这一点,不停地写啊写。我努力工作只是为了听到人们赞扬的话。23. d go through 通过上了大学的学生中。多数人读得至少比我快一倍。24. a tell.from 辨别,分辨;认出 tell a from b意为“区分a和b”25. c 我得拨好几遍才能把号拨对。26. a in service在服务区域内。27. b weakness的基本意思是“弱,软弱,虚弱,薄弱”,指某人的身体状况不佳或指某事不够完善的一面。despite my weakness尽管我的薄弱。其它选项与文章意思不符。28. d that is 后面的整个句子作is的宾语,宾语从句中也缺少is的宾语,只有what合适。29. b 我从零开始,创作出以前不存在(与众不同)的作品,30. c oweto归功于,为固定用法。devote.to,.把投人到。我把我的写作生涯归功于大学的写作老师ralph, salisbury。31. d adjustment 调整 ;acknowledgement承认; requirement需求;encouragement 鼓励。从下文and hope可判断出选d。32. c look back回顾,回头看。我只是坚持下去,从不回头看。33. d frequently经常地;regularly定期地,有规律地; neatly整洁地;quickly 快地。根据下文i go like the wind,可知他写得很快。34. a get up to 达到;我写作的速度像风一样,一天写作可以达到15页。35. b 我的长项是写作,所以写对我来说不成问题。b选项正确。36. a input缺少宾语,后面整个句子是它的宾语从句,宾语从句缺少地点状语,故选a。37. c读写困难者真正害怕的不是混乱的输入,而是还没完成学业前就放弃自己。38. b compete竞争;struggle 努力,挣扎; handle 处理; go 去. struggle with挣扎,艰难地做39. a whetheror 是还是 无论是音乐、体育还是美术。40. d从上下文可知?读确实很难,但我可以做好其他的事 2014乌鲁木齐高三年级诊断性测试dad was always full of advice. one of the biggest lessons he taught me one summer was about having a strong_1_ethic(道德规范). when my brother and i were growing up, we mowed_2_during the summer to earn pocket_3_.every time we went to mow lawns, dad was there to watch. i used to_4_why he came with us.he stood watching our work in the_5_weather when he could have been inside relaxing with air conditioning.one day we were_6_our neighbors yard. she always _7_until the grass was kneehigh to call us over. to make matters worse, we had an old lawn mower. that afternoon, i was finishing up and was_8_. i was just about to_9_the mower when i saw dad pointing to some _10_. i thought about how little i was paid for cutting grass so_11_and it almost broke the mower. i_12_him and kept walking. dad called me out, “you missed a piece.”i frowned,_13_he would go home. he kept_14_.so worn out and discouraged, i went back to cut that piece of grass. i mumbled(咕哝) to myself,“that one piece isnt _15_anyone. why wont he just let it go?”other neighbors took_16_of the good work we did and we soon got_17_business.we started out with one client, but by the end of the summer we had five.the lesson my dad taught me stayed with me: be_18_. if you say you are going to perform a job at a certain time, keep your_19_.give your customers the kind of service you would like to_20_. it shows how sincere you are and how much pride you take in your work.1. a. work b. familyc. neighbor d. study2. a. banks b. fieldsc. yards d. squares3. a. change b. troublec. method d. stage4. a. scold b. impressc. beg d. wonder5. a. rainy b. snowyc. hot d. cold6. a. watering b. cuttingc. making d. digging7. a. instructed b. followedc. stopped d. waited8. a. excited b. confusedc. frightened d. tired9. a. pay for b. cut downc. turn off d. cut off10. a. people b. stonesc. grass d. bushes11. a. strong b. thinc. different d. high12. a. ignored b. wavedc. comforted d. appreciated13. a. pretending b. admittingc. hoping d. believing14. a. going b. pointingc. shaking d. raising15. a. hurting b. cheatingc. criticizing d. concerning16. a. care b. advantagec. notice d. proud17. a. longer b. harderc. more d. better18. a. ordinary b. professionalc. brave d. outstanding19. a. space b. peacec. word d. need20. a. offer b. receivec. provide d. exchange文章大意 本文是一篇夹叙夹议的文章。一个夏天,作者在给邻居割草坪以赚取零花钱的时候,作者的父亲一直在旁边看着作者并指出他的缺点。通过割草,作者从父亲那里学到了一些工作中的道理。1.a。从文章的最后一句“it shows how sincere you are and how much pride you take in your work.”可知,作者通过给人割草坪学到了“工作”上的道德,所以此处要用work。2.c。根据第三段第一句中的“our neighbors yard”可以得知,作者是在“院子”里割草坪,所以选yards。3.a。从文章第三段中的“i was paid for cutting grass”可知,作者给邻居割草坪能够得到报酬,因此推断作者是想赚点零花钱,所以此处要用pocket change。4.d。从空后面“why he came with us”和下句中的“he could have been inside”可知,作者想知道(wonder)父亲为什么要跟着他们。5c。从第一段最后一句的“during the summer”和下面的“with air conditioning”可知,此时的天气很热,因此要用hot。6.b。从第二段第一句的“every time we went to mow lawns”可知,此处表示作者是替邻居“割”草坪,所以此处要用cutting。7.d。从后面的“until the grass was kneehigh to call us over”可知,那位女士一直“等”(waited)草齐膝高了才叫作者过去割。8d。根据第四段第三句中的“so worn out”可知,作者感觉很累(tired)。9.c。从前一句中的“i was finishing up”可知,作者完成了割草,因此要“关上”割草机,所以此处要用turn off。10c。从空处所在段最后一句中的“you missed a piece”和下一段第三句的“back to cut that piece of grass”可知,作者的父亲指的是“草”,所以此处要用grass。11.d。从第7空后面的“was kneehigh to call us over”可知,草长得很高,所以此处要用high。12a。从下面的“and kept walking”可知,作者“不理睬”父亲,所以此处要用ignored。13c。 结合后面的“so worn out and discouraged”和“i mumbled(咕哝)”可知,作者不愿再去管那片草,所以“希望”(hoping)父亲回家。14b。从后面的“i went back to cut that piece of grass”可知,作者回去了,据此可以推断父亲一直“指”(pointing)向那块草坪。15a。从后面的“why wont he just let it go?”可知,作者感觉那些草也不伤人,没有必要再去割,所以此处要用hurting。16.c。从下面的“we started out with one.had five.”可知,作者的工作被其他邻居“注意”到了,所以此处要用take notice of。17.c。从下面的“but by the end of the summer we had five”可知,作者得到了“更多的”工作,所以此处要用more。18b。从后面作者得到的启发来看,父亲要求作者在做工作的时候要“职业”些,不要马马虎虎,所以此处要用professional。19c。从后面的“it shows how sincere you are”可知,此处表示一定要遵守诺言,所以要用keep your word。20.b。给顾客你自己想要的那种服务,所以此处要用receive。记叙文【2014届西藏自治区高三最后一次模拟统一考试】阅读下面短文,从短文后面各题所给的四个选项(a、 b、c 和 d)中选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 an old woman had lost her eyesight completely, so she went to a 41 to help her see again and made a bargain with him: if he could cure her, he would be paid well. but if he couldnt, she would not pay him anything. the doctor had a(an) 42 ointment(药膏). when it was put on the eyes for a period of time, it restored the eyesight of anyone who was sightless. the doctor began to 43 his patient daily. but knowing that she couldnt see, he started 44 the valuables in her house. when there was nothing left, he decided to cure her and 45 his payment. when the woman recovered her eyesight, she saw that her valuables had gone and 46 the doctor was the thief. so, saying that she was 47 cured, she refused to pay him. the doctor was 48 and he insisted on his fees. but the old woman refused and the two went to the 49 . the judge asked the old woman 50 she refused to pay the doctor. she said, “i did 51 to give him the money if i recovered my eyesight. however, if i remained blind, i was to give him 52 . now he 53 that he has cured me, but i am 54 blind.” everyone there looked at her 55 . “ how can you say that? everyone can see that your eyesight has been restored,” said the judge 56 . the old woman replied, “ i 57 cant see. before i 58 my eyesight, i had seen many valuable things in my house. but now, i am not able to see a thing of 59 in it.” the judge 60 that she was indeed blind and let her go. 41. a. friendb. doctorc. teacherd. professor42. a. specialb. expensivec. regulard. poor43. a. visit b. callc. expectd. question44. a. cleaning b. countingc. stealingd. appreciating45. a. depended on b. cared aboutc. gave upd. asked for 46. a. explained b. hoped c. guessedd. forgave47. a. nearly b. oncec. notd. well48. a. ashamed b. surprisedc. touchedd. encouraged49. a. playground b. streetc. house d. court50. a. whyb. whetherc. howd. when 51. a. pretend b. promisec. refuse d. manage52. a. everything b. somethingc. nothingd. anything53. a. wished b. admittedc. realizedd. declared54. a. quite b. everc. evend. still55. a. in surprise b. in peacec. as usuald. on purpose56. a. friendly b. seriouslyc. proudlyd. carefully57. a. slowly b. finallyc. reallyd. almost58. a. lost b. failedc. hadd. hurt 59. a. price b. meaningc. used. value 60. a. reported b. agreedc. worriedd. doubt【答案】41b根据前面的lost her eyesight completely可知老妇人是去看医生,故选b。42a句意:这个医生有一种特殊的药膏。a特殊的;b昂贵的;c常规的;d贫穷的。根据句意可知选a。43a联系后文可知医生一直偷老太太家里的东西,所以医生每天去拜访他的病人。a拜访;b去电;c希望;d问询。故选a。44c句意:但是医生知道她看不见,所以他开始偷她房子里的贵重的东西。a清洁;b数;c偷;d欣赏。故选c。45d句意:当屋子里没有什么东西剩下时,医生决定把妇人治好并且索要诊金。a依赖;b关心;c放弃;d索要。故选d。46c句意:当那个妇人恢复了视力,她看到她的值钱东西不见了并且猜测医生就是小偷。a解释;b希望;c猜测;d原谅。故选c。47c根据上下文可知妇人用没治好眼睛这一理由来拒绝支付诊金。故选not。48b句意:医生很惊讶并且坚持索要诊金。a羞耻的;b惊讶的;c感动的;d受鼓舞的。故选b。49d句意:但是老妇人仍是拒绝,于是他们两个去了法庭。a操场;b街道;c房子;d法庭。故选d。50a后面是妇人在陈述自己的原因,所以法官问她为什么拒绝付钱给医生。故选a。51b句意:她说:“我的确承诺了如果我被治好就给他钱。”a假装;b许诺;c拒绝;d成功做。故选b。52c句意:然而,如果我还是盲人,我不会给他任何东西。所以选c。53d句意:现在,他宣称治好我了,可我还是盲的。a祝福;b承认;c意识到;d宣称。故选d。54dstill仍然。根据上题的解释可知选d。55a句意:在那的每个人都惊讶地看着她。a惊讶地;b平静地;c像往常一样地;d故意地。故选a。56b 句意:“你怎么可以那么说呢?每个人都可以看出来你的视力已经恢复了。”法官严肃地说。a友善地;b严肃地;c自豪地;d仔细地。故选b。57c 句意:我真的看不见。a慢慢地;b最终地;c真实地;d差不多地。故选c。58a 句意:在我失明之前,我看到我家里面有许多值钱的东西。lose ones eyesight失明。59d 句意:但现在,我不能看到一点值钱的东西了。of value等于valuable,意为值钱的。60b 句意:法官同意她的确是看不见的并且让她离开了。a报告;b同意;c担心;d怀疑。故选b。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。as children reach kindergarten and early grade-school age, they continue to become increasingly more aware of the wider world beyond home, school and their neighborhood. if you havent already done so, this can be an excellent time to teach your child about the environment, and how you can work together to go green as a family. if youve already introduced some eco-friendly habits in your home, here are some ways your growing child can contribute more to the greening of his world and beyond. my 7-year-old son discovered a magazine cover on the table that featured a cover line about polar bears being endangered because of global warming. i decided to be straight with himi said yes, there is a danger to polar bears and other wildlife because of pollution. but i told him that we can all do something to go green and help make a difference, and perhaps help the polar bears and all living things on our planet. my grandmothers were immigrants(移民)who lived through wars in south korea. they used to constantly remind me to turn off the lights, and even not to use too much toilet paper. as it turns out, these were great lessons. have your child get into the habit of turning off lights and electronic equipment when hes not using them. a nice bonus(意外收获): reducing electricity use can help cut down your bills. a grade-schooler is old enough to understand that water comes from lakes and pools. explain that wasting it can affect everyone who depends on that water. wasting water also means wasting energy. a tap that runs for five minutes is equal to letting a 60-watt bulb run for 14 hours, according to the environmental protection agency. make it easier for your grade-schooler to go green by choosing different baskets for glass, metal, paper, and plastic. have your child draw pictures of recyclable types to mark each basket. once a season or more, have your child help you look for used clothing, books, toys and other things around the house to give away to local shelters(避难所). 【文章大意】本文作者以自己的亲身经历告诉其他母亲应该如何在生活中帮助孩子变得更有环保意识, 让他们从小就有保护环境的观念。1. the underlined word“contribute”in paragraph 1 means. a. buyb. usec. gived. find【解析】选c。词义猜测题。由于本句里的introduced说明如果你已经介绍给孩子一些环保习惯了, 而且在接下来的三个段落中作者本人又给出一些关于绿色生活的建议。所以这里的contribute的意思是“给出”。2. what makes polar bears in danger according to the passage? a. the global warming at present and in future. b. the pollution of the air in developed countries. c. the loss of the forest all over the world at present. d. the hunt for them by people from across the world. 【解析】选a。细节理解题。第二段第一句里的being endangered because of global warming是本题的解题线索。需注意的是b选项, 虽然第二段说到了污染危及一些野生动物的生存, 但并不是针对空气污染而言, 所以不能选b。3. what does the author learn from her grandmothers? a. make peace with any other country. b. not moving to other foreign countries. c. turn off the lights and the water to go green. d. live a simple life without spending too much. 【解析】选c。推理判断题。第三段作者提到了自己的祖母和外祖母经历过战争后尤其重视节省, 本段的第二句话是解题线索, 第三、四句是作者的体会和经验, 第五句开始给出了自己也身体力行的理由, 所以答案选c。但是注意d项虽然不错, 但是和第二句作者的祖母和外祖母的要求相比, 没有确切说明为了环保而做的具体措施, 所以不能选。4. what is the best title of the passage? a. ways to help your child make money. b. ways to help your child go green. c. setting up a recycling centre for your house. d. setting up eco-friendly habits is necessary. 【解析】选b。主旨大意题。首先要明确这篇文章的作者是一个母亲, 她在以自己的经历告诉别的母亲应该帮助自己的孩子更环保, 所以选项里的关键词是child和green。【技法导练】多学一点棋高一着阅读理解“圈点信息”的细节理解题细节理解, 就是在原文中能找到的信息, 可以采用“圈点信息”法, 把涉及的信息“圈点”出来, 以便分析利用。做细节理解题时, 可使用如下方法: 1. 细心审题, 带问题“圈”答案。先从问题中抓住关键性词语(题眼), 然后以此为线索, 运用略读及跳读的技巧快速在文章中寻找与此问题相关的段落、语句, 仔细品味, 对照比较, 确定答案。2. 变通理解, 间接转述“圈”答案。高考设题常对原句细微处进行改动, 选取原文词语或结构进行改造, 因果倒置, 把a的观点说成b的观点等。所以正确理解题干和信息句的意义是关键。3. 多点归纳, 综合事实“圈”答案。全面捕捉相关信息, 进行综合分析、归纳, 切忌根据“一面之词”草率地得出结论。上篇文章中的第2题为细节理解题。审题发现此题要求寻找_, 这样带着这个问题去原文中“圈点信息”就可以发现“_”为原因, 由此可以找到答案。答案: 造成北极熊濒临危险的原因 全球变暖 阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d项中,选出最佳选项。 when 7-year-old warren buffett said,“i will be the richest man one day,” his friends made fun of his “daydreaming”. but ever since then the little boy has set about learning how to make money by selling drinks, delivering newspapers and buying stocks. the american had already earned $9,000 (equal to $90,000 today) by the time he graduated from high school. and this month the 78-year-old man, who earned his fortune by making a lot of sound investment in the stock market, took the place of microsoft founder, bill gates, as the worlds richest man. gates worth declined $1.5 billion to $55.5 billion in 33 days after the recent financial storm, according to forbes magazine. buffett, the only son of a stockbroker, was ready to think outside the box to develop his business from a very early age. at 8, he went to golf courses collecting and selling the used balls. at 11 when he sold soda pop door-to-door with a friend, the pair collected lids on streets to judge which flavor was the most popular. as a paper boy during high school, buffett delivered two competitor papers, so that even when customers canceled one of the subscriptions, he could still make a profit from the other. with his paper delivery savings, buffett bought 162,000 square meters of farmland and collected rent. young buffett stepped into the stock market at 11 but earned only $5. the experience taught him one of the virtues in investing, patience. after graduating from university, buffett started his venture with stocks with his childhood earnings and money from friends. he researched the stocks and just bought those of solid companies that were undervalued and inexpensive at the time. by sticking to companies such as american express and coca-cola, buffett has become rich. “learning is important to buffetts success. he is a learning machine who can spend his entire day reading. he keeps learning from books, street smarts and investigation, from both success and failure. in this way, he over-achieved his aptitude (能力).” said charlie munger, his longtime

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论