




免费预览已结束,剩余8页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2015年高中英语 unit3 unitnderstanding each other完形填空和阅读理解练习(4)牛津译林版选修6完形填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从115各题所给的a、b、c和d项中,选出最佳选项。 when she looked ahead, florence chadwick saw nothing but a solid wall of fog, her body was 1 . she had been swimming for nearly sixteen hours. already she was the first woman to 2 the english channel in both directions. now, at age 34, her 3 was to become the first woman to swim from catalina island to the california coast. on the july fourth morning in 1952, the sea was icy and the fog was so heavy that she could 4 see her support boats. sharks swam toward her lone figure, only to he 5 away by gun shots. against the cold sea water, she struggled on - hour after hour - while millions watched on national 6 . alongside florence in one of the boats, her mother and her trainer offered encouragement. they told her it wasnt much farther. but what she could see was 7 .they urged her not to 8 . she never had until then. with only a half mile to go, she asked to be pulled out. several hours later, she told a reporter, “look, im not 9 myself, but if i could have seen 10 , i might have made it.” it was not tiredness or even the cold water that defeated her. it was the fog. she was 11 to see her goal. two months 12 , she tried again. this time, despite the same 13 fog, she swam with her faith and her goal 14 pictured in. her mind. she knew that somewhere behind that fog was land and this time she 15 it! florence chadwick became the first woman to swim the catalina channel!1.a.coldb.numbc.thind.weak2.a.passb.divec.swimd.fly3.a.motherb.recordc.successd.goal4.a.hardlyb.nearlyc.clearlyd.probably5.a.pulledb.sweptc.drivend.cleared6.a.sceneb.televisionc.radiod.race7.a.fogb.sharkc.boatd.wall8.a.swimb.goc.tryd.quit9.a.blamingb.excusingc.cryingd.enjoying10.a.coachb.fogc.landd.california11.a.unhappyb.unwillingc.unluckyd.unable12.a.agob.laterc.befored.long13.a.heavyb.wetc.solidd.cold14.a.heavilyb.easilyc.clearlyd.suddenly15.a.didb.forgotc.chosed.made1.【答案】b【解析】考查动词及语境的理解。cold冷的; numb麻木的; thin瘦的; weak弱的。她的身体是麻木的,因为她已经游泳16个小时,故选b。2.【答案】c【解析】考查动词及语境的理解。pass 通过,及格;dive潜水; swim游泳; fly飞行。根据上文she had been swimming for nearly sixteen hours.这里指的是游泳。她是第一个游过英吉利海峡的女人,故选c。3.【答案】d【解析】考查动词及语境的理解。mother母亲; record纪录; success 成功;goal目标。34岁时,她的目标是从卡特琳娜岛游到加州海岸,故选d。4.【答案】a【解析】考查动词及语境的理解。hardly几乎不; nearly几乎; clearly清晰地; probably也许。1952年7月4日早晨海水很冰冷,雾很大她几乎看不见支持她的船,故选a。5.【答案】c【解析】考查动词及语境的理解。pulled 拉;swept扫除; driven开车; cleared清除。鲨鱼游向她的孤独的身影,结果被枪响给吓跑了,drive away离去,赶走,故选c。6.【答案】b【解析】考查动词及语境的理解。scene场景; television电视; radio收音机; race种族。根据常识这里有watch可知百万人在电视上观看,故选b。7.【答案】a【解析】考查动词及语境的理解。fog雾; shark鲨鱼; boat船; wall墙。根据上文因为雾大她看不见支持她的船只,她能看见的全是雾,故选a。8.【答案】d 【解析】考查动词及语境的理解。swim游泳; go去; try尝试; quit放弃,离开。他们催促她不要放弃(quit),故选d。9.【答案】b【解析】考查动词及语境的理解。blaming责备; excusing原谅; crying哭; enjoying欣赏。我不能原谅(excusing)我自己,故选b。10.【答案】c【解析】考查动词及语境的理解。coach教练; fog雾; land陆地; california加利福利亚。根据常识可知如果我早能看见陆地(land),也许我早就完成了,故选c。11.【答案】d【解析】考查动词及语境的理解。unhappy不高兴; unwilling不愿意; unlucky不幸的; unable不会的。根据上文可知因为雾大,她不能看见目标,故选d。12.【答案】b【解析】考查动词及语境的理解。ago以前; later后来; before以前; long长时间。时间段+later;两个月过后,她又尝试了一次,故选b。13.【答案】a【解析】考查动词及语境的理解。heavy重的; wet湿的; solid固体的; cold寒冷的。这次尽管有大雾(heavy fog),但是她很自信,故选a。14.【答案】c【解析】考查动词及语境的理解。heavily重地; easily容易地; clearly清晰地; suddenly突然。这次尽管有大雾,但是她很自信,目标就清楚(clearly)的画在自己的心理,故选c。15.【答案】d【解析】考查动词及语境的理解。did做; forgot忘记; chose 选择;made it成功。她知道在雾的后面的某一个地方就是陆地,这一次她能成功(made it),故选d。【参考答案】完形填空1-5 bcdac 6-10 badbc 11-15 dbacd 2014云南省昆明市高三复习教学质量检测my father, a sales trainer, tried to teach me the importance of hard work. but then there were some things he taught me unintentionally (无意地), like when he arrived home from _1_ for the last time and climbed up the stairs that night. his body was so _2_ with cancer. but he _3_left the hospital to give a lecture in another city. he probably _4_ his good fame(名声)that day, but he paid the price: he _5_ to the hospital soon after and _6_ three months later, at the age of 58.the _7_ that my father climbed up the stairs always _8_ before my eyes. and since then, ive thought a lot about work. ive _9_ something: i wont live like my father and i will _10_ my work at five oclock every day. _11_ i love my job as a newspaper reporter, i will never work so _12_as to end my life so early like my father.my father once told me he was _13_ to enjoy a beautiful sunset because he always had a lot of things to do.you could say he was a _14_ person. he was a famous author, a good musician, and good at germanthats a (n) _15_ list, but heres the thing: i just want to _16_ sunsets. i dont want to be writing a report at the same time.this raises the _17_: if i leave work at five oclock to watch the sunset, what will be the _18_ ? will i risk not reaching the top of my career? maybe. but, leaving work at five oclock _19_ that i can eat dinner with my family, play with my children and go on a bicycle ride in the city _20_watching sunsets. and i get to take in a lot of sunsets. thats got to be worth something.1. a. vacationb. schoolc. hospital d. work2. a. soft b. weak c. strong d. small3. a. never b. still c. really d. almost4. a. kept b. forgot c. used d. destroyed5. a. travelled b. drovec. returned d. raced6. a. laughed b. recoveredc. retired d. died7. a. purpose b. dreamc. scene d. hope8. a. appeared b. stayedc. waited d. changed9. a. noticed b. decidedc. earned d. lost10. a. start b. continuec. leave d. report11. a. since b. ifc. until d. though12. a. hard b. carefullyc. fast d. painfully13. a. unwilling b. unablec. ready d. eager14. a. brave b. happyc. successful d. strange15. a. beautiful b. amazingc. common d. popular16. a. enjoy b. protectc. paint d. learn17. a. joke b. ideac. fight d. question18. a. causes b. plansc. dangers d. results19. a. means b. predictsc. suggests d. expects20. a. without b. along c. besides d. about文章大意作者的爸爸总是向他讲述努力工作的重要性,但也在无意中使作者知道工作太努力会给身体带来危害。1d。由下文内容可知,爸爸是从另一个城市讲学回来后身体彻底垮掉的,因此这是他最后一次工作后回到家。故选work。2b。爸爸身患癌症,身体应该是很虚弱的(weak)。3b。根据爸爸对作者的教诲可以看出他的工作态度,由此可知他虽身患重病,但仍然(still)离开医院去工作。4a。爸爸带病坚持讲学,这样的行为保护(kept)了他的好名声。5c。根据上文的“but he paid the price”可知,爸爸为离开医院去工作的行为付出了代价,故不久后他返回(returned)了医院。6d。根据12空后的“end my life so early like my father”可知,爸爸三个月后去世了。故选died。7c。爸爸最后一次讲学回来爬楼梯的画面(scene)留给作者的印象很深刻,总是出现(appeared)在他眼前。8a。参见上题解析。9b。根据下文内容可知,这些是作者做出的决定。故选decided。10c。根据17空后的“if i leave work at five oclock to watch the sunset”可知答案。 11d。尽管(though)作者很喜欢记者的工作,但是他也不愿意因工作太劳累而早早死去。12a。参见上题解析。 hard“费力的”,符合语境。 13b。根据下文的“because he always had a lot of things to do”可知,爸爸没能欣赏夕阳。14c。由下文所述爸爸的成就可知,他算得上是一个成功人士。15b。根据上文的“he was a famous author,a good musician,and good at german”可知,这是一个惊人的(amazing)单子。16a。根据下文“i dont want to be writing a report at the same time.”可知,作者只想享受(enjoy)夕阳。17d。冒号之后是一个问题,由此可知,此处要表达的是“这就产生了一个问题(question)”。18d。下文的“will i risk not reaching the top of my career? maybe.”是作者每天5点下班可能会产生的结果(results)。19a。根据下文的“i can eat dinner with my family,play with my children”可知,5点下班意味着(means)作者可以做很多自己喜欢的事情。20c。除了欣赏夕阳,作者还可以和家人一块吃饭,陪孩子玩闹,在城市里悠闲地骑车。故选besides。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。it takes more than just practice to become an olympian. gold medal performances require some serious nutrition. have you ever wondered what these successful athletes eat to stay in peak shape? keri glassman, a registered dietitian and founder of nutritious life meals, appeared on“good morning america”today to give you a glimpse into the diets ofsome top athletes. some of their meals could surprise you. crazy calorie countglassman said olympians eat a lot of foodquantities that for ordinary people would constitute pigging out. one secret of swimmer michael phelps astonishing performance in the 2008 olympics in beijing was consuming as many as 12, 000 calories in one day. athletes can eat like this and not gain any weight because their workouts are intense. according to glassman, phelps workouts can burn 4, 000 to 6, 000 calories in a day, and those calories must be added in order to train the following day. snacking secretssome athletes eat strange foods that improve their performance. yohan blake, the jamaica sprinter and 100-meter world champion, has stolen champion sprinter usain bolts thunder on the track during the olympic trials. asked about how he gets his energy, blake answered that he eats 16 bananas per day, glassman said. jonathan horton, the lead gymnast on the us team, has a blood sugar problem. his solution is honey. when he starts to feel shaky at the gym, he takes honey to boost his energy, glassman said. foods for recoverywhat are the best foods to help the body recover after harsh competition? for olympic swimmer ryan lochte, the recovery meal is grilled chicken breasts with alfredo sauce, whole-grain spaghetti and a salad with lemon juice and olive oil. lochte, who recently cut out junk food, candy and soda, has undertaken a strength-training regimen(养生法)that involves flipping tractor tires and tossing beer kegs, glassman said. 【文章大意】运动员的成长不仅需要锻炼, 还需要营养, 合理膳食也至关重要。1. whats the best title of this passage? a. good diet makes a true olympianb. olympians have olympic-size appetitesc. olympians strange eating habitsd. the diets of some top olympic athletes【解析】选d。主旨大意题。第一段是中心段落, 所有奥运选手不仅仅需要锻炼, 要想获得金牌还需要营养, 合理膳食。2. what does the underlined sentence probably mean? a. ordinary people eat few pigs compared with olympians. b. olympians eat a lot more food than ordinary people. c. olympians tend to eat a lot of high-quality food. d. olympians eat a large amount of food, just like pigs. 【解析】选b。句意理解题。前一句说奥运选手吃很多食物。画线部分在破折号之后, 是对前面话语的补充。3. which of the following statements is true according to the passage? a. ryan lochte quit eating junk food, candy and soda for his better recovery. b. yohan blake finally beat usain bolt in the 100-meter track in the olympics. c. michael phelpsastonishing performance was due to his eating lots of food. d. jonathan horton has a blood sugar problem because of taking too much honey. 【解析】选a。细节理解题。根据最后一段最后一句可知a正确。4. the passage is most likely to be found in. a. a technical reportb. a fashion magazinec. an education columnd. a sports newspaper【解析】选d。文章出处题。本文说的是运动员与饮食, 所以这篇文章可能出现在报纸的体育版面。阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。as students and teachers returned to school on monday after the publication of performance ratings(等级) for 18,000 teachers, many parents said they were giving the reports serious thought. yet there was an equal measure of skepticism among parents that test scores have any relationship with teachers competence.some said they already knew how good a teacher was by walking into the classroom or by monitoring their childrens progress. “im the kind of person who likes to see for themselves,” a father in queens said.others worried about how their fellow parents, perhaps ones with sharper elbows, might respond. will they demand a new teacher? move their children to a new school?elizabeth sane, the mother of a fourth grader at the ella baker school, a kindergarten-through-eighth-grade school on the upper east side, said that her daughter was switched to a different teachers class over the summer, and that it was “like adding salt to the wound” when she saw the high ratings for her daughters previous teacher. her daughters teacher this year did not receive a rating because he previously taught high schoolms. sane said that the rating was not the only factor that influenced how she assessed a teachers performance, but that the data used for teacher evaluations mattered.but other parents dropping their children off at the ella baker school said they did not trust teacher ratings based on test scores any more than they wanted their childrens learning measured only by the state exams.“some people take it as the final word, but it doesnt change who they are as teachers. the ratings arent accurate, and the whole student testing thing needs to be thrown out,” said lydia delgado, whose child is in the second grade.41. paragraph 1 tells us that a. all the teachers received a rating given by the students.b. all the teachers will receive a rating at the end of each semester,c. most parents took the teachers ratings seriously.d. about half of the parents doubted the ratings to be reliable.【答案】d 【解析】细节理解题。根据yet there was an equal measure of skepticism among parents that test scores have any relationship with teachers competence.有些父母怀疑评级的可靠性,故选d。42.what does the underlined part “with sharper elbows” mean?a. with the ability to change the situation.b. with a good relationship with the school.c. with a stong will to succeed.d. with strong elbows physically. 【答案】a【解析】词义猜测题。根据might respond可推测有能力改变形势,故选a。43.paragraph 4 shows that elizabeth sane a. was on the side of giving ratings to the teachers.b. regretted having sent her daughter to another class. c. didnt think her daughters previous teacher was better.d. wanted her daughter to return to her previous class.【答案】b【解析】细节理解题。根据her daughter was switched to a different teachers class over the summer, and that it was “like adding salt to the wound”她后悔把她的女儿送到了另一个学校,故选b。44. which of the following statements is true?a. the teacher ratings were decided by the test scores of the students.b. ms. sane evaluated a teachers performance only by the rating.c. lydia delgado didnt think the students scores should be kept.d. to give ratings to teachers will come to an end in the near future.【答案】a【解析】细节理解题。根据teacher ratings based on test scores老师的排名基于学生考试的分数,故选a。45.the attitude of the author towards the way to assess teachers competence is .a. supportive b. criticalc. indifferent d. objective【答案】d【解析】细节理解题。supportive赞成的; critical批评的;indifferent中立的;objective客观的。 根据全文的内容来看作者只是客观陈述的别人的一些看法,没有提出自己的具体的观点,故选d。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。the homeless world cup is an international football event, where teams made up entirely of people who are homeless compete. the event has been held annually since 2003. it was at the end of 2001 that mel young, a famous expert in the media industry, came up with the idea of the homeless world cup. 18 months later the first event took place in austria. it was such a success that people decided to do more.there are some interesting and special rules of the event. for example, players(male or female at least 16 years old) must have been homeless at some time after the previous years world cup or make their main living income by selling newspapers in the street or be asylum(政治避难) seekers . anyone can take part, regardless of his or her abilities there are at most 4 players per team to compete in the field. games are 14 minutes long.in 2007, 48 nations, 500 players took a once-in-a-lifetime opportunity to represent their countries for true spirit and glory in copenhagen, denmark. the winner in 2007 was scotland. the 2008 homeless world cup took place in melbourne, australia. and in
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 新能源行业2025年研发投入分析:技术创新与市场应用报告
- 2025-2030年新能源汽车动力电池回收利用产业链发展前景与挑战报告
- 沼气技术创新引领新能源产业链:2025年融合发展前景报告
- 2025-2030年新能源项目融资风险控制与信用评估体系构建报告
- 2025-2030工业视觉检测系统精度提升方法研究分析报告
- 2025-2030工业视觉检测系统市场渗透率与增长潜力研究报告
- 2025-2030工业视觉检测算法泛化能力提升与行业解决方案报告
- 2025-2030工业视觉检测技术发展分析与未来投资战略咨询研究报告
- 2025-2030工业级无人机巡检应用场景拓展与解决方案成熟度评估
- 2025-2030工业物联网终端设备低功耗技术演进与电池技术匹配分析
- GB/T 13090-2025饲料中六六六、滴滴涕的测定
- (2025)学法用法考试题及答案
- 巴以冲突的原因
- 占用道路施工组织方案(3篇)
- 环境反应工程导论课件
- 马场建造设计方案
- 本币交易员考试题库
- 安徒生童话题目及答案
- 胃食管反流病的健康教育指导讲课件
- 宜宾党校考试试题及答案
- 2025年安徽省农业职业技能大赛(水生物病害防治员)备赛试题库(含答案)
评论
0/150
提交评论