免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2015高考英语一轮小专题复习 8-4 pygmalion限时训练. 短语填空in terms of; in need of; apart from; take. for.; pass.off; fade out; shelter from; take down; hold up; deal with1. there is rarely any attempt to _ these copies _as originals.2. will all those in favour_ the right hand?3. we sat in the shade, _the sun.4. have you any concrete thoughts on how to_ this difficulty?5. the idea seemed to _ and the club was never formed.6. she carefully_ my name and phone number in her book.7. _their house in london, they also have a villa in spain.8. i wont tell her the secretwhat do you _ me.9. the house is _ a thorough clean before we move in.10. the job is great _ salary, but it has its disadvantages.答案:1. pass; off2. hold up3. sheltering from4. deal with5. fade out6. took down7. apart from8. take; for9. in need of10. in terms of.单句语法填空1i am working on a screen adaptation of my latest science fiction.you can dream of making _ fortune out of it.答案:a解析:考查冠词的用法。make a fortune“发财;赚钱”。2after lengthy talks the two sides finally reached_compromise.答案:a解析:句意:双方经过长期的商谈终于达成了妥协。reach a compromise达成妥协。3he just has little acquaintance _ russian, while he has a good knowledge _ english.答案:with; of解析:have little acquaintance with.“稍微了解”;have a good knowledge of.“了解”,皆为固定搭配。4. the success of a government should be measured in terms_the happiness of the people as well as the development of economy.答案:of解析:句意:一个政府的成功,既需要以人们的幸福也需要根据经济的发展来衡量。in terms of“依据;按照”,与句意相符。5. the party was betrayed _the government by one of its own members.答案:to解析:句意:该党被其一名党员出卖给政府了。betray.to.向泄露秘密。6. _general, the living standard in our country has been greatly improved, but there are still some people leading a poor life.答案:in解析:考查短语意义。句意:总的说来,我们国家人们的生活水平有了很大的改善,但是仍有人生活贫困。in general总体上来看。7. paralysis of the lower limbs condemned him _ a wheelchair.答案:to解析:句意:下肢瘫痪使他整天坐在椅子上。condemn sb. to.迫使某人接受困境。8. she agreed to see him again without_(hesitate)答案:hesitation解析:句意:她没有犹豫就同意和他再次见面。without hesitation毫不犹豫。9. they landed safely on the island in the pacific. everything went on better than _(expect)答案:expected解析:考查省略句的用法。可以将than expected看成是than it was expected的省略。better than expected为习惯用法,表示“比预期的好”。10. this is my treat and next is yours. hows that?ok. its_deal.答案:a解析:句意:“这次我请客,下次你请客,怎么样?”“行,一言为定。”its a deal“一言为定”,符合题意。实战能力提升.完形填空2014吉林省长春市高中毕业班调研考试one day in winter, a couple of good friends headed for a frozen lake nearby to skate on ice. the boys were between five and ten years old. when they were skating, one of the boys headed deeper into the lake, but _1_ he found himself skating on very _2_ ice. before he could _3_ it, he had fallen through the ice into the icy water below. having seen this, his friends _4_ towards him but could not get him out of the lake _5_ the ice layer had formed back and the boy was _6_ under the transparent layer. they could see him _7_ but could do nothing to help him. then one of his friends _8_ to see a tree in the distance. he skated to it as fast as he could, _9_ a branch and then with all his _10_ he started digging into the ice. his work proved _11_ and he managed to make a hole _12_enough to pull his friend out.by the time the ambulance arrived, a small crowd had gathered. they were all _13_ the rescuer for his _14_and calmness. however, they were all surprised as well, and _15_ how a young boy could break such a big branch. _16_, the branch was bigger and heavier than what a person of that age group could carry, drag it to the spot and _17_ it again and again to hammer a hole in the ice. it looked like a superhuman _18_. how? how did he manage to do it? it was impossible! during the _19_, an old man spoke up, “i know how he did it.” everybody looked at him in _20_. the old man said, “he could do it because there was nobody around him who said he couldnt!”1. a. unfortunatelyb. probablyc. unfairly d. hardly2. a. cold b. heavyc. light d. thin3. a. stand b. realizec. clear d. protect4. a. shouted b. laughedc. rushed d. waved5. a. because b. thoughc. if d. unless6. a. sent b. pushedc. trapped d. seated7. a. shaking b. strugglingc. trying d. breathing8. a. seemed b. continuedc. wanted d. happened9. a. borrowed b. touchedc. broke d. climbed10. a. strength b. wealthc. interest d. freedom11. a. true b. successfulc. attractive d. risky12. a. bright b. deepc. large d. round13. a. praising b. comfortingc. encouraging d. advising14. a. honesty b. braveryc. generosity d. knowledge15. a. imagined b. repliedc. imitated d. wondered16. a. obviously b. hopefullyc. delightfully d. occasionally17. a. throw b. raisec. turn d. knock18. a. sign b. lessonc. effort d. idea19. a. performance b. breakc. meeting d. discussion20. a. advance b. silencec. despair d. belief文章大意小男孩是怎么做到别人认为不可能的事情的呢?因为没人说他做不到。1. a。不幸的是(unfortunately),小男孩发现自己在一处很薄的(thin)冰上滑冰。2. d。参见上题解析。3. b。小男孩还没反应过来,就掉下去了。realize“明白,认识到”,符合语境。4. c。其他几个男孩看到同伴掉到水里都冲(rushed)了过去。5. a。空处后为“could not get him out of the lake”的原因,故用because。6. c。根据“the ice layer had formed back”可知,小男孩被困在冰下面了。trap“困住”,符合语境。7. b。根据常识可知,小男孩应该是在冰下面挣扎(struggling)。8. d。根据“a tree in the distance”可推知,有个男孩碰巧看见远处的一棵树。happen to do sth.“碰巧做某事”。9. c。根据“he started digging into the ice”可推知,那个男孩折(broke)了一个树枝。10. a。要在冰上凿一个洞,小男孩当然要用尽自己所有的力气(strength)。11. b。根据下文的“he managed to make a hole”可知,小男孩成功了。故选b项。12. c。根据后面的“enough to pull his friend out”可知,小男孩凿开的洞要足够大(large)。13. a。他们都在表扬(praising)小男孩的勇敢(bravery)和冷静。14. b。参见上题解析。15. d。根据前面的“they were all surprised”可知,他们很想知道(wondered)小男孩是怎么做到的。16. a。根据“the branch was bigger and heavier”可知,树枝比较大、比较沉,像他那样大的孩子显然(obviously)是拿不动的。17. b。根据后面的“to hammer a hole”可推知,小男孩要一次又一次地举起(raise)树枝才能砸冰。18. c。这里用effort指小男孩非凡的努力。19. d。根据上文的“how did he manage to do it?”可知,人们在议论小男孩是怎么做到的。故选d项。20. b。老人要说明原因,大家当然是静静地看着他。故选b项。. 阅读理解one morning there was a message on the answering machine from an angry customer, complaining about her lack of serviceservice that had been stopped because her check had bounced(拒付)as it is my job to handle payments received, it was my duty to collect the check. as is often the case when a check bounces, i soon found that this womans phone number was no longer in service. a check of the caller id. told us the call had come from the managers office of the apartment building where our customer lived. we left a message with the manager and within the hour our call was returned.i told our customer gently, sympathetically that a check she had written had been returned for lack of funds. i told her i always want to let people know about returned checks quickly because the huge fees the banks charge can cause more checks to be returned and more fees to be charged. i told her i hoped she could contact the bank and get things straightened out before her problems got worse. i also told her, gently once more,that i hated to add to her problems but she would owe us a fee for the returned check because the bank charges us a fee when a check is returned.she told me she had difficulties because of being on a fixed income and being in poor health. she told me she had no children but had raised several that belonged to her husband and after living with him thirty years he had left her for another woman.finally, after she had promised to pay, i told her not only do i care about her situation, but she taught me something. when a person is angry, there may be reasons you dont know about. if you dont react with anger, you may learn what the real problem is and may in some way be able to help, if only with a little sympathy.1. why did the author try to call the woman?a. to apologize to her. b. to solve her problem.c. to provide better service. d. to charge for the fees.2. how did the author get in touch with the woman?a. by calling her manager. b. by finding her apartment.c. by leaving a message. d. by contacting the bank.3. what can we learn from the passage?a. the womans husband passed away and left several children for her.b. the woman had to pay the check as well as a fee for the returned check.c. the author will help the woman overcome her difficulties by paying for her.d. the check written by the woman had been returned because of the wrong number.4. what is the purpose of this text?a. to solve a problem. b. to present a research result.c. to tell an interesting story. d. to conclude a lesson.文章大意本文主要讲述了作者如何带着同情心与客户谈论所欠的债务,从而了解他们的困境。1. d。细节理解题。由第二段第一句“as it is my job to handle payments received,it was my duty to collect the check.”可知作者打电话给这位妇女是为了收取她所欠的费用。2. c。细节理解题。由第二段最后一句“we left a message with the manager and within the hour our call was returned.”可知作者是通过留信息的方法联系上那位妇女的,故选c项。3. b。推理判断题。由第三段最后一句“i also told her,gently once more, that i hated to add to her problems but she would owe us a fee for the returned check because the bank charges us a fee when a check is returned.”可知,这位妇女不但要付支票,而且还得付退回支票所收的费用。4. d。主旨大意题。由最后一段作者所得出的结论,可知作者写这篇文章的主要目的是得出一个经验教训,故选d项。. 书面表达高中生熬夜现象开始上升。下面
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 昆山市2025招聘进村(社区)工作人员易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 徐州市城乡建设局中心2025年下半年招考2名工作人员易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 兄弟之间抚养协议书
- ktv合作协议合同
- 广东深圳市龙岗区信访局下属事业单位面向区内选调职员易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 村民违法违规协议书
- 村居路灯建设协议书
- 内审业务服务协议书
- 山东公路技师学院2025年下半年教师招考易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 公司注销保密协议书
- 财政投资评审咨询服务预算和结算评审项目 投标方案(技术方案)
- DL-T5024-2020电力工程地基处理技术规程
- 《混凝土气密剂》
- (高清版)TDT 1013-2013 土地整治项目验收规程
- DLT-5101-1999火力发电厂振冲法地基处理技术规范
- 老年冠状动脉供血不足的个体化治疗策略
- 氮气(MSDS)安全技术说明书
- 安全标准化自评管理制度范本(二篇)
- 骨和关节系统病理学
- 孤独症的音乐治疗
- 部编版四年级下册语文分层作业设计单
评论
0/150
提交评论