




免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2015高考英语阅读理解一轮限时训练题(1)阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 【广东省韶关市】- a just as some people think that certain numbers are lucky or unlucky, others believe that we can use numbers to understand our personalities, or predict what will happen to us in the future. numerology is a way of using numbers to describe a persons character, and to make predictions about future life events. numerologists use the numbers 1-9, 11 and 22 also known as the “master” numbers to help a person understand his or her personality, life goals, and destiny. numerologists consider your life path number to be the most significant because this number describes your character. to find this number, add together all the numbers in your date of birth. for example, a person born on april 25, 1985 would add the month (4), to the numbers of the date (2+5), plus the numbers of the birth year (1+9+8+5). in this case the total is 34, so this persons life path number is 7(3+4). numerologists believe that people with this number are peaceful and affectionate but can also be very reserved. your expression number describes your talents and predicts how you should use these to fulfill your destiny in life. numerologists assign a number between 1 and 9 to each of the letters in your name. these numbers are then added together in the same way as before to find your expression number. numerologists can also do calculations to predict when the most challenging periods of your life will be. numerologists also believe that the day a person is born is important. each day of the month has a character description. people born on the fourth are said to be responsible, honest, and stubborn. people born on the fifteenth have very strong attachments to family and home. those who celebrate their birthday on the thirtieth are artistic, creative, and imaginative, and often make good writers. if we calculate the numerical value of our name and birth date, numerologists believe that we can learn more about our personalities. they also believe that we can predict our destinies, how our lives will progress, and what challenges we may face along the way. to the numerologist, numbers can be used in many more ways than we think. 26. if a person was born on november 8, 1995, what is his life path number? a. 7 b. 8 c. 9 d. 11 【答案】a 【解析】细节理解题。由“ for example, a person born on april 25, 1985 would add the month (4), to the numbers of the date (2+5), plus the numbers of the birth year (1+9+8+5). in this case the total is 34, so this persons life path number is 7(3+4).”可知选a。27. to understand your abilities and how to use them in your life, you should calculate your _. a. life path number b. expression number c. birthday d. name and birth date 【答案】b【解析】细节理解题。由“your expression number describes your talents and predicts how you should use these to fulfill your destiny in life. ”可知选b。28. according to the passage, a person born on the fifteenth tends to be _. a. stubborn b. home-loving c. artistic d. imaginative 【答案】b【解析】细节理解题。由“people born on the fifteenth have very strong attachments to family and home”可知选b。29. according to the passage, numerologists believe that _. a. life path number can be used to predict a persons most challenging life periods b. expression number is the most meaningful for people to learn a persons character c. numbers can help people better understand themselves d. numbers can be used to change a persons future 【答案】c【解析】细节理解题。由“numerologists use the numbers 1-9, 11 and 22 also known as the “master” numbers to help a person understand his or her personality, life goals, and destiny. ”可知选c。30. the function of the passage is _. a. to raise doubts about the usefulness of numerology b. to persuade readers about the benefits of the practices it describes c. to describe some of the numerological practices and their purpose d. to tease those who take such beliefs seriously 【答案】c【解析】推理判断题。纵观全文,可以推断出本文在于描述一些数字学家的实践和他们的用途。故选c。 【广东深圳市第二次调研考试】all of us should keep a kitchen diary, showing how much food are left uneaten as garbage.we all waste food, you and me millions of tons of it. in china, enough food is wasted in restaurants every year to feed 200 million people. in the united states, 40 percent of food is wasted from farm to fork. each year, the amount of food thrown away in rich countries is almost the same as that produced in sub saharan africa. this raises some important questions. in developing countries, food is lost because farmers do not have appropriate cooling, storage or market access for their crops. their grains, fruits and vegetables dry up and rot away. in developed countries, the picture is different, and food is wasted in supermarkets, restaurants and at home. china faces both problems, significant losses in farms, as well as at the sale and consumption stages. and the amount of food wasted by chinese consumers is rapidly increasing. consumer culture has filled china and urban residents can get quality food from anywhere in the country and from across the planet. chinese consumers are as particular about their food as those in other countries. in supermarkets, they refuse to buy vegetables that dont look fresh or have an irregular shape, or milk and other products close to their expiry (失败) date.besides, chinese consumers tend to be generous. in restaurants or at home, often too much food is ordered or cooked and served. so while trooping out of a restaurant, full and happy, with colleagues or friends, they never look back at whats left untouched on the table. should chinese consumers take more responsibility for the waste they create? everyone deserves to have enough food to eat. despite chinas impressive success in reducing hunger over the past three decades, the job is not completed yet.31according to paragraph 1and2, we know that food waste is .ahuge worldwidebmainly in usaconly in rich countriesdjust in african countries【答案】a【解析】细节理解题。根据无论是发达国家还是发展中国家都有食物浪费的现象,食物的浪费是全球性的,故选a。32in developing countries, food is lost mainly .afor the lack of cooling and storagebbecause of easy access to marketscbecause of the wet weatherdbecause of the quality of the food【答案】a【解析】细节理解题。根据in developing countries, food is lost because farmers do not have appropriate cooling, storage or market access for their crops.在发展中国家食物的浪费主要是由于缺乏冷藏和储存的条件,故选a。33the main reason for food waste in china is .athe effect of consumer culturebthe convenient food supplycthe worry about food qualitydpeoples being particular about it【答案】a【解析】细节理解题。根据consumer culture has filled china and urban residents can get quality food from anywhere in the country and from across the planet.中国的浪费主要由于中国文化的影响,故选a。34how do chinese feel when they leave restaurants with much food left behind?agenerous.bunconscious.cwealthy.dvaluable.【答案】a【解析】细节理解题。根据chinese consumers tend to be generous.中国人认为离开餐馆时剩下了是慷慨大方的,故选a。35the purpose of the passage is to tell us .anot to waste any food from now onbthe necessity to improve food qualitycthe fact of food waste in developed countriesdthe influence of consumer culture on chinese 【答案】a【解析】作者意图题。纵观全文的内容可知全球存在浪费粮食的现象,所以我们应该从今往后不能再浪费粮食,故选a。 阅读理解-ca mouse looked through a crack in the wall to see the farmer and his wife opening a package: what food might it contain? he was astonished to discover that it was a mouse trap!retreating to the farmyard, the mouse declared the warning, “there is a mouse trap in the house, there is a mouse trap in the house.”the chicken clucked and scratched, raised her head and said, “mr mouse, i can tell you this is a grave concern to you, but it is of no consequence to me, i cannot be bothered by it.”the mouse turned to the pig and told him, “there is a mouse trap in the house.” “i am so sorry, mr.0. mouse,” sympathized the pig, “but there is nothing i can do about it but pray; be assured that you are in my prayers.”the mouse turned to the cow, who replied, “a mouse trap, am i in grave danger, huh?”so the mouse returned to the house, head down and depressed to face the farmers mouse trap alone.that very night a sound was heard throughout the house, like the sound of a mouse trap catching its prey. the farmers wife rushed to see what was caught. in the darkness, she did not see that it was an evil snake whose tail the trap had caught. the snake bit the farmers wife. the farmer rushed her to the hospital. she returned home with a fever. now everyone knew to treat a fever with fresh chicken soup, so the farmer took his hatchet to the farmyard for the soups main ingredient. his wifes sickness continued so that friends and neighbors came to sit with her around the clock. to feed them, the farmer butchered the pig. the farmers wife did not get well, in fact, she died, and so many people came for her funeral. the farmer had the cow slaughtered to provide meat for all of them to eat. so the next time you hear that someone is facing a problem and think that it does not concern you, remember that when the least of us is threatened, we are all at risk.9. we may infer that the passage is most probably a _.a. fairy tale b. fable c. science fiction d. news report10. we could see from the passage that the mouse was _.a. kind and warm-hearted b. well-informedc. good at cheating others d. foolish and rude11. which of the following is true according to the passage?a. the pig was comparatively less friendly than the others in the farmyard.b. the mouse trap that the mouse discovered was not a practical one.c. the farmer and his wife trapped an evil snake that night.d. the farmers family was in fact poor and they had no friends.a vertical farm is a glass-walled structure that could be built as tall as a skyscraper. despommier imagines a 30-story building with a greenhouse on every floor. the walls of the building would be clear, to allow crops to get as much sunlight as possible. depending on a citys water resources, despommier thinks hydroponic(水培的)gardening is another promising process for the vertical farm. hydroponics is the growth of plants without soil. a solution(溶液)containing nutrients is regularly added to the growth containers to feel the plants roots.despommier says the hydroponic greenhouses would use a system that would recycle a citys waste water and fill it with nutrients to make the crops grow. if this process works, it would provide food to a city and save millions of tons of water.the idea of a vertical farm has attracted the attention of government officials around the world. scott stringer, a gove
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025广东广州医学院第一附属医院住院医师规范化培训招生33人(第二批)考前自测高频考点模拟试题参考答案详解
- 2025河北保定市定兴县国有公司领导人员招聘2人考前自测高频考点模拟试题及一套完整答案详解
- 2025年枣庄市市直公立医院公开招聘备案制工作人员(141人)模拟试卷及答案详解(夺冠系列)
- 2025年浙江大学医学院附属第二医院招聘医师助理人员若干人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(新)
- 2025至2030自动轨道抛光机行业发展趋势分析与未来投资战略咨询研究报告
- 2025至2030中国Ⅲ组基础油行业项目调研及市场前景预测评估报告
- 户籍辞职申请书
- 2025湖北省招募选派三支一扶高校毕业生1998人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(典优)
- 2025至2030疫苗行业发展趋势分析与未来投资战略咨询研究报告
- 2025至2030中国合成鞣剂加脂剂行业项目调研及市场前景预测评估报告
- 2024年山西省成考(专升本)大学政治考试真题含解析
- 最高法院第一巡回法庭关于行政审判法律适用若干问题的会议纪要
- 《病历书写基本规范》课件
- 足球场的运营可行性方案
- 重庆市面向西南大学定向选调2024届大学毕业生2024年国家公务员考试考试大纲历年真题3453笔试难、易错历年高频考点荟萃附带答案解析(附后)
- GB/T 2881-2023工业硅
- 小学生电力科普小讲座(课件)-小学常识科普主题班会
- 有限合伙份额质押合同完整版(包含质押登记公证手续)
- GB/T 43299-2023机动车玻璃电加热性能试验方法
- 防水卷材项目可行性研究报告
- 肠道微生态与人体健康
评论
0/150
提交评论