




免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
南昌市2014高考英语阅读理解二轮限时训练精品题(1)及答案【深圳市2014高考英语综合能力测试题(7)】aactually, long-distance bicycle camping is one of the most pleasurable activities i have ever experienced. i generally sleep poorly at night, but in the woods on a tour, i sleep like a baby, falling asleep with the music of insects. in the morning, i am awakened by the cheeps of birds. i eat a snack before getting up, and then i quickly pack my sleeping bag, air mattress (垫), tent, and other things and get on with my road. im slower in the morning, having less speed but a greater desire to stop at pleasant spots and enjoy the beautiful scenery. traveling by bike allows me to stop anywhere, such as grasslands, lakes, woods, and scenic spots. near lunch, i find a small grocery and buy some bread, sandwiches and fruit. then i will find a town park or other shady spots to wait out the high mid-day sun. in the afternoon, my speeds are higher, and i spend less time on stops. in the late afternoon, i start riding more slowly, and i start thinking about where i will stop. i finally find a place in the early evening, cook a simple meal and have a rest. as it starts to get dark, i put up my tent, crawl in and fall asleep. there are exciting times and difficult times as well. visiting strange or famous places and accomplishing goals are always exciting to me. i meet and talk with interesting people along the way, sometimes other traveling cyclists. appreciating beautiful views, meeting wild animals, and traveling up and down hills also stir me up. on the other hand, i may run into a rainy or hot spell(一段时间), have to repair my bike, or just find myself in a bad mood. the problems are infrequent and are easy to deal with. the pleasures remain in my mind for years.26. we can learn from the passage that the author can have a good sleep _. a. in a hotel b. at homec. in the shade d. in the woods27. in the first paragraph, the author tells us that _.a. how he sleeps during his travelb. the route of his bicycle travelc. why he rides slowly all the timed. one days activities of his bicycle travel28. it can be inferred from the first paragraph that the author _.a. cooks a simple lunchb. likes riding in the woodsc. rides fast in the morningd. enjoys a free and pleasant journey29. according to the passage, a cycle tourist may prefer _.a. a beautiful view b. a rainy dayc. a hot day d. a strong wind30. the underlined words “stir me up” in paragraph 2 is closest in meaning to “_”.a. make me bored b. make me excitedc. make me tired d. make me angry【参考答案】26-30 dddab 本文是一篇游记。作者讲述自己骑自行车旅行的经历。26. d。细节理解题。根据第一段but in the woods on a tour, i sleep like a baby可知,作者在树林中睡觉时睡得像个婴儿,虫声陪伴他入眠,鸟叫使他醒来。27. d。主旨大意题。第一段一开始就有清晰的时间顺序:at night, in the morning, near lunch, in the afternoon, in the late afternoon最后天变黑,开始睡觉,所以第一段介绍作者一天当中骑车旅行的活动,故选d具有概括性,其它选项比较片面。28. d。推理判断题。根据第一段中的traveling by bike allows me to stop anywhere.可知骑自行车旅行可以让作者随时随地停下来欣赏美景。所以作者喜欢这种自由的旅行。29. a。推理判断题。根据第一段的.a greater desire to stop at pleasant spots and enjoy the beautiful scenery. 可知答案。后三项都是骑自行车旅行不想遇到的事情。30. b。词义猜测题。根据第二段第一句there are exciting times.可知,作者有很多令人激动和困难的时候。故美景、野生动物、在山上爬上爬下都使作者很激动。较难题目特训:介绍说明类how is it that siblings (兄弟姐妹) can turn out so differently? one answer is that in fact each sibling grows upin a different family. the firstborn is, for a while, an only child, and therefore has a completely different experience of the parents than those born later. the next child is, for a while, the youngest, until the situation is changed by a new arrival. the mother and father themselves are changing and growing up too. one sibling might live in a stable and close family in the first few years; another might be raised in a family crisis, with a disappointed mother or an angry father.sibling competition was identified as an important shaping force as early as in 1918. but more recently, researchers have found many ways in which brothers and sisters are a lasting force in each otherslives. dr. annette henderson says firstborn children pick up vocabulary more quickly than their siblings. the reason for this might be that the later children arent getting the same one- on- one time with parents. but that doesnt mean that the younger children have problems with language development. later- borns dont enjoy that much talking time with parents, but instead they harvest lessons from bigger brothers and sisters, learning entire phrases and getting an understanding of social concepts such as the difference between “i” and “me”.a cambridge university study of 140 children found that siblings created a rich world of play that helped them grow socially. love- hate relationships were common among the children. even those siblings who fought the most had just as much positive communication as the other sibling pairs.one way children seek more attention from parents is by making themselves different from their siblings, particularly if they are close in age. researchers have found that the first two children in a family are typically more different from each other than the second and third. girls with brothers show their differences to a maximum degree by being morefeminine than girls with sisters. a 2003 research paper studied adolescents from 185 families over two years, finding that those who changed to make themselves different from their siblings were successful in increasing the amount of warmth they gained from their parents.1. the underlined part “in a different family” (in para. 1) means _.a. in a different family environmentb. in a different family traditionc. in different family crisesd. in different families2. in terms of language development, later- borns_ .a. get their parentsindividual guidanceb. learn a lot from their elder siblingsc. experience a lot of difficultiesd. pick up words more quickly3. what was found about fights among siblings?a. siblings hated fighting and loved playing.b. siblings in some families fought frequently.c. sibling fights led to bad sibling relationships.d. siblings learned to get on together from fights.4. the word“feminine” (in para. 4) means _.a. having qualities of parentsb. having qualities of womenc. having defensive qualitiesd. having extraordinary qualities【参考答案】29.abdb阅读理解-(2011重庆卷,d)william butler yeats, a most famous irish writer, was born in dublin on june 13,1865. his childhood lacked the harmony (和睦) that was typical of a happy family. later, yeats shocked his family by saying that he remembered “little of childhood but its pain”. in fact, he inherited (继承) excellent taste in art from his familyboth his father and his brother were painters. but he finally settled on literature, particularly drama (戏剧) and poetry.yeats had strong faith in the coming of new artistic movements. he set himself the fresh task in founding an irish national theatre in the late 1890s.his early theatrical experiments,however,were not received favorably at the beginning. he didnt lose heart,and finally enjoyed success in his poetical drama.compared with his dramatic works, yeatss poems attract much admiring notice.the subject matter includes love,nature,history,time and aging. though yeats generally relied on very traditional forms, he brought modern sensibility to them. as his literary life progressed, his poetry grew finer and richer, which led him to worldwide recognition.he had not enjoyed a major public life since winning the nobel prize in 1923.yet,he continued writing almost to the end of his life. had yeats stopped writing at age 40,he would probably now be valued as a minor poet, for there is no other example in literary history of a poet who produces his greatest works between the ages of 50 and 75. after yeatss death in 1939, wh. auden wrote, among others, the following lines:earth,receive an honoured guest:william yeats is laid to rest.let the irish vessel (船) lieemptied of its poetry.本文介绍了爱尔兰著名作家威廉巴特勒叶慈,他在19世纪90年代成立了爱尔兰国家剧院,他以诗体戏剧及诗歌闻名,于1923年获得了诺贝尔奖。5which of the following can describe yeatss family?ait filled yeatss childhood with laughter.bit was shocked by yeatss choice.cit was a typically wealthy family.dit had an artistic atmosphere.答案:d。细节理解题。根据短文第一段倒数第二句话可知:他从家人那儿继承了很好的艺术鉴赏能力,他的父亲和哥哥都是画家,证明他是在一个有艺术氛围的家庭中长大。6according to the passage,what do we know about yeatss life?ayeats founded the first irish theater.byeats stuck to modern forms in his poetry.cyeats began to produce his best works from the 1910s.dyeats was not favored by the public until the 1923 noble prize.答案:c。细节理解题。根据短文第二段第二句话“he set himself.theatre in the late 1890s.”可知a项不对。根据第三段第三句话“though yeats.to them”可知,b项不对。根据第三段最后一句话可知,d项不对。由此可知c项正确。7what kind of feeling is expressed in wh.audens lines?aenvy. bsympathy.cemptiness. dadmiration.答案:d。推理判断题。envy忌妒;sympathy同情;emptiness空虚;admiration敬佩,钦佩。auden的诗词中有honored guest,最尊敬的客人,可知auden是敬佩叶慈的。8what is the passage mainly about?a. yeatss literary achievements.b. yeatss historical influence.c. yeatss artistic ambition.d. yeatss national honor.答案:a。主旨大意题。本文主要讲述作家叶慈在文学方面所取得的成绩,他的诗体戏剧获得了很大的成功,他的诗歌赢得了广泛的认可,1923年,他获得了诺贝尔文学奖。 阅读理解-passage 1the year 2009 is the year of ox. the ox is a representative of the fanning culture of china. in the farming economy (经济), oxen are the major animals pulling plows(犁). of course, the good of oxen is not limited to plowing. in fact, they are seen as boats on land for their ability to carry loads. besides, the whole body of an ox is full of treasures. their meat and milk are food full of nutrition, and their skin can be used to make clothes and shoes. with all these qualities, oxen are regarded as generous creatures. in the past, oxen played an important role in the spiritual life of the chinese. even today, oxen still play a special part in some folk activities. for example, some people who1ive in southwest china will cook cattle bone soup and share it among family members when holding the ceremony for children who reach 13. they believe that the cattle bone soup represents the blood relationship among family members. in order to express their love for oxen, people in some other areas will run to shake off diseases on the 16th day of the first month by the lunar calendar (农历), and during their run they will take their oxen along, which indicates they regard the creature as human. because of the contribution of oxen in their lives, the chinese people are very grateful to the animal. in addition, the use of oxen in ceremonies and the thanks people owe to oxen help to develop various traditional customs, which becomes an important part of the folk culture of the chinese nation. 60. the words boats an land underlined in paragraph 2 refer to _a. animals for taking goods b. creatures for pulling plowsc. treasures of the folk culture d. tools in the farming economy6l. from the third paragraph, we know that _ a. oxen are no more important today than in the pastb. ceremonies are held when people cook cattle bone soupc. oxen are treated as human in some areas of chinad. people run with oxen to shake off diseases every month62. which of the following helps to develop traditional customs?a. the special role of oxen in frowning. b. peoples respect and love for oxen. c. the practical value of an oxs body. d. the contribution of oxen to the economy. 63. why does the author write the text? a. to stress the importance of oxen in farming. b. to introduce the chinese folk culture. c. to describe how to celebrate the year of ox. d. to explain how to develop agriculture with oxen. 1答案 60.a 61.c 62.b 63.b阅读理解- (2011四川卷,c)the multimillion pound new library of birmingham(lob)will be the most visible sign of the way the city is accepting the digitalization(数字化)of everyday life.set to open in 2013, the 188m lob is already beginning to take shape next to the birmingham repertory theatre, with which it will share some equipment.as digital media(媒介)is important to its_idea,_the project is already providing chances for some of the many small new local companies working at the new technologies.brian gambles, the lob project director, says it is about giving people the right tools for learning:“the aim is to mix the physical with the digital, providing 24hour services which can be used through many different ways. it is important to enable us to reach more people, more effectively.”the digital library will, he says, be as important as the physical one, allowing the distant use of the services, making sure that it is never closed to the public.even before the lob is complete, the public has been able to go online to visit the virtual(虚拟的)lob, designed by baden, the birmingham virtual worlds specialists. not only have the public been able to learn about the lob, but the virtual one has also enabled those working on the lob to understand the building and how it will work before it even opens.two other small birminghambased digital companies are also working on the lob projects. substrat, a digital design company, is developing what it calls an example of an “enlarged reality” project. it is about the use of an exciting smart phone, an important part of the lob which is in the early stages of development. and the peoples archice is an online library of historical figures of the city being built up by
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年六安阳光电力维修工程有限责任公司招聘85人考前自测高频考点模拟试题有完整答案详解
- 2025广西农业科学院农业资源与环境研究所土壤生态与高值农业研究室公开招聘1人考前自测高频考点模拟试题有答案详解
- 不符合清算流程违反解除劳动合同7篇
- 2025年西安医学院儿童医院护理人员招聘(15人)考前自测高频考点模拟试题及1套完整答案详解
- 单位出纳工作总结15篇
- 2025广西防城港市总工会招聘编外工作人员1人模拟试卷附答案详解(突破训练)
- 2025湖南湘能多经产业(集团)有限公司高校毕业生招聘(第三批)模拟试卷附答案详解
- 2025年南平武夷山市公安局公开招聘铁骑女性警务辅助人员6人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(夺冠)
- 2025江西赣州市会昌县小镇时代文化传媒有限公司招聘劳务派遣人员1名模拟试卷及完整答案详解一套
- 2025年金湖县事业单位公开招聘人员96人模拟试卷及答案详解(名师系列)
- 2025年题库红色知识竞赛题库全集及参考答案
- 2025年高考全国卷历史试题真题及答案详解
- 2025年旌德县事业单位引进急需紧缺专业人才30人笔试备考试题及答案解析
- 2025年6月上海市高考语文试题卷(含答案详解)
- 2025年产业政策调整下人工智能在医疗行业的应用可行性研究报告
- 故事教学探究课件
- 数据结构(Java语言描述)(第2版)教案全套 张静 单元设计-单元1-8 数据结构与算法 -哈希表
- 酒店餐饮环境卫生安全检查表模板
- 2025-2026学年赣美版一年级美术上册(全册)教学设计(附目录 )
- 慢性肺源性心脏病个案护理
- 征信查询管理办法
评论
0/150
提交评论