北京市高考英语一轮复习 练习手册(25)(含解析)新人教版.doc_第1页
北京市高考英语一轮复习 练习手册(25)(含解析)新人教版.doc_第2页
北京市高考英语一轮复习 练习手册(25)(含解析)新人教版.doc_第3页
北京市高考英语一轮复习 练习手册(25)(含解析)新人教版.doc_第4页
北京市高考英语一轮复习 练习手册(25)(含解析)新人教版.doc_第5页
免费预览已结束,剩余5页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

北京市2014高考英语(新人教版)一轮复习练习手册(25)附详细解析课时作业(二十五)必修5unit 5 first aid(限时:45分钟)完形填空(每小题1分,满分20分)my children and i were finishing the last minute preparations for kathys birthday celebration. at one store we had bought a 21 balloon with kathys favorite character design on it. we had to make one more stop at another store to complete our 22 . i sent my older daughter and her little brother out to our 23 while my other daughter and i were 24 at the cashier line.a very short time later, my older daughter with little brother came running back into the store; upset that kathys birthday balloon had 25 while they trying to get into the car. i was tired from 26 , but i sent them back to the vehicle 27 them not to worry because we would get kathy another 28 . i paid for our purchases all the while trying to think of the most expedient place to 29 another balloon.as kathy and i 30 our car a lady with 31 face came up to us. she 32 some folded bills in my hand. she 33 to me that she had seen what had happened and did not 34 my older daughter or my younger daughter to be 35 at the loss of the balloon.i thanked her for kindness and 36 to give her the money back; as it was not a 37 to get another balloon. but she said, “i 38 children and i like to see them be happy.” i was overwhelmed by the 39 of a total stranger that my daughters and i hugged the lady 40 her for kindness. she left so quickly that i was unable to even ask her name. finally, i looked in my hand what i found was not just a single one dollar bill but four one dollar bills.( )21. a. plasticb. emptyc. bigd. colorful( )22. a. exercisesb. tripsc. purchasesd. tasks( )23. a. homeb. carc. positiond. bus( )24. a. waitingb. singingc. dancingd. performing( )25. a. rosenb. disappointedc. escapedd. floated( )26. a. washingb. fishingc. readingd. shopping( )27. a. beggingb. tellingc. threateningd. ordering( )28. a. balloonb. toyc. bookd. doll( )29. a. makeb. findc. buyd. win( )30. a. startedb. approachedc. enteredd. repaired( )31. a. broadb. seriousc. smoothd. kindly( )32. a. pressedb. pushedc. stoled. snatched( )33. a. wavedb. explainedc. suggestedd. referred( )34. a. haveb. wantc. hoped. make( )35. a. anxiousb. fearfulc. nervousd. upset( )36. a. attemptedb. offeredc. failedd. promised( )37. a. jobb. responsibilityc. problemd. duty( )38. a. haveb. lovec. respectd. admire( )39. a. spiritb. contributionc. devotiond. kindness( )40. a. thankingb. praisingc. rewardingd. encouraging(出题意图:给女儿刚买的漂亮的气球飞走了。当作者正在思考怎样为女儿再买一个的时候,一个素不相识的妇女,给了他一些钱,让他深受感动;在掌握文章主旨的基础上,正确理解句与句,段与段之间的内在联系,抓住主要线索来进行正确无误的判断,同时注意近似词组以及从句的辨析与用法。)二、完型(每小题1分,满分20分)21-25:dcbac 26-30:dbacb 31-35:dabbd 36-40:acbda*结束.单项填空1now,where is my purse?_!well be late for the picnic.atake your time bdont worryccome on dtake it easy2i heard that tom was appointed as captain of the football team.yes,the coach had placed a great deal of faith _ him.ain bfor con dwith3excuse me,may i use your car?im sorry.im afraid i cant _ the car key just at the moment.arely on bbreak away fromcput my hands on dkeep my hands off4according to the rules of the game,each competitor _ wear a number.acan bshall cmay dcould5the sea air has made _ difference to her recovery;she is in _ health now.aa; / b/; / cthe; the da; the6she knows how to make full use of her time and her parents never put _ on her to work hard.aforce bpressure cburden dweight7i think it_that she should be knowledgeable about computers for her present job.aurgent bnormalcessential dgifted8how long _ like this?three weeks! its usual here that rain _ without stopping these days of the year.ahas it rained; poursbis it raining; is pouringchas it been raining; poursddoes it rain; pours9there is no doubt _ first aid is only a temporary form of help given to a patient.awhether bif cthat dwhich10the professor paused as if_his students to ask questions on the point he had just made.aexpecting bhaving expectedcexpected dto have expected11what _ will it make whether mr.black tells us the story early or not?asense bdifferencecmistake duse12there _ a great number of students entering for the competition,and the number of them _ increasing.ais; is bare; arecis; are dare; is13be careful when you cross this very busy street. if not, you may get_ over by a car.ato run bruncto be run drunning14once the new rules are made,what matters much next is how they will be _ to all the members of the club.adevoted breferredcapplied ddirected15they have earned lots of money,so i _ believe that the business is a success.amildly bfirmlycactively dtightly.阅读理解ai have had the privilege of meeting some very interesting people over the years. some of these people made a great impact on my life, my views and personal philosophy. others i met had the opposite effect because they represented attitudes, behavior and beliefs that were directly opposed to my views on life and my feelings about the value of all people.one such person i met was a woman in her late seventies. she had been an active woman, raised a family and had engaged in helping others, and developed her own crafts to sell at selected craft shows throughout the year.when i met her for the first time, i couldnt believe that she was in her late seventiesi would have placed her age more in her early sixties. after speaking with her for a short period, it was only then that the conversation seemed to turn to age. and, it wasnt a conversation about the frailty(脆弱) of age, or the aches and pains, or about pleasures lost.the conversation, instead, focused on her zest for life and all the things that she was in the planning stages of doing. and, what she was planning to do wasnt about going to a seniors group so she and her husband could go on a bus tour. what she was planning was an excursion(旅行) to europe, unaccompanied by any tour operator or taken around the usual sights by a local guide.she really impressed me a lot because of her zest for life; for an uncompromising view of the future not in the least affected by her age; for the undying faith in knowing that there was a great deal of life yet to be discovered and experienced and yearning for each new image, discussion, smell, cultural uniqueness or experience.16from the text we know _athe woman had much sightseeing around the world bthe woman was willing to help otherscthe woman made great wealth by selling craftsdthe woman talked a lot about her age17the old woman impressed the author because _ashe kept young in spite of her age bshe had experienced a lot in lifecshe never gave in to the aches and pains in lifedshe had a positive outlook on life 18what kind of tone does the author use to describe the woman?adoubtful. cconcerning.csympathetic. dappreciative.19the underlined word “zest” in the fourth paragraph probably means “_”aenthusiasm bconceptcview dsatisfaction bdown on the beach of dover,56yearold channel swimmer jackie cobell bravely set off for calais.the time was 6:40 am.28 hours and 44 minutes later the exhausted,successful mother from kent crawled(爬行) to the shore and walked proudly into the record books.after five years in training,mrs.cobell became the slowest person to cross the channel under her own steam.the previous record for the slowest crossing,set by henry sullivan at 26 hours and 50 minutes,has stood for 87 years before mrs.cobell started at dover saturday morning.she had struggled through changing tides that swept her first one way,then the other.it turned the 21mile crossing into a 65mile one.she declared,“time and tide wait for no manand they certainly didnt wait for me.i was fully expecting it to get dark before i got to calais but i never imagined id also see the dawn again.but i wasnt going to give up.”her feat(壮举) raised more than $2,000 in charity sponsorship for research into huntingdons disease,a sum that was continuing to grow as news of her achievement spread.that was why she did it.“i dont really know myself,” she said.“i just kept thinking of all the people id be letting down if i stopped.”mrs.cobell took to the water so well at school.but after bringing up two daughters,she started to gain weight.five years ago she took up swimming again and decided to prepare for the channel challenge to lose weight.she became much fitter.then came the big swim.“i practiced on windermere lake,” she said.“its about half the distance of the channel so i just doubled it,added some extra time,and worked out i could probably get to calais in about 16 hours.”her husband david,trainer,official observer and friend sailed alongside her on a boat.she said,“i sang to keep myself going.when they told me i was a record breaker i thought they were just having a jokeuntil i realized it was the record for the slowest crossing.but maybe next time i might be a bit quicker.”20which of the following is right according to the passage? amrs.cobell crossed the channel in order to set a slowest record.bmrs.cobell raised $2,000 in all.cmrs.cobell used to swim very well.dmrs.cobell crossed the channel in a day.21according to paragraph 1, mrs.cobell _astarted to learn swimming five years agobarrived at calais on late sunday morningcwanted to break the record for the slowest crossingdwas too exhausted to move after crossing the channel22why did mrs.cobell spend so much time crossing the channel?abecause the tides changed her direction.bbecause she was not in good condition.cbecause she wasnt good at swimming.dbecause the winds kept her from swimming fast.23mrs.cobell crossed the channel for the main purpose of_ataking a risk blosing more weightcraising money for charity dbecoming famous worldwide24how did mrs.cobell feel about the record she set?adissatisfied. bexcited.cannoyed. dproud.书面表达假定你是李华,亚洲冬季运动会将在你居住的地方举办,现在正在招募志愿者,你希望成为其中一员。请按要求用英文给组委会写一封申请信,应包括以下内容。个人情况:年龄、性别、学历个人条件:英语好、爱好体育、善于交往、乐于助人、熟悉本地情况承诺:提供最佳服务注意:词数120左右,开头和结尾语已为你写好;可适当增加细节,以使行文连贯。参考词汇:申请 apply(v.), application(n.);志愿者volunteerdear sir/madam,my name is li hua. i would like to work as a volunteer for the winter asian games._yours faithfully,li hua参考答案课时作业(二十五).1.c考查情景交际。由后一句well be late for the picnic.可知答话者是在催促对方,让对方快点,所以选c。2a考查介词用法。place faith in sb.相信某人。3c考查动词短语辨析。句意:“打扰一下,我可以用一下你的车吗?”“对不起,恐怕我不能马上找到车钥匙。” put ones hands on意为“找到”,符合句意。rely on依靠;break away from挣脱;keep ones hands off不要管,不要碰。4b考查情态动词。shall常用来表示按条约、法令、规章等必须履行的义务,用于第三人称,其含义相当于“必须”。5a考查冠词。句意:海上的空气对她的恢复起了作用;现在她身体好了。make a difference起作用;in health身体好,身体健康。6b考查名词辨析。put pressure on sb.(to do sth.)“给某人施压;强迫、促使或劝说某人(做某事)”。7c考查形容词辨析。根据后面宾语从句的结构可以判断出所填的词必须具有能使其后的从句是虚拟语气的功能,四个词中只有essential“必不可少的”有此用法。8c考查动词时态。第一空根据答语“像这样已经下了三周了”,所以用现在完成进行时;第二空根据“每年的这些日子都不停地下雨”,用一般现在时。9c考查连词。there is no doubt that是固定句式,that引导的是同位语从句。10a考查动词时态。当as if从句的主语和主句的主语一致,且从句又包含充当谓语的be动词时,从句的主语和be动词常省略。11b考查名词辨析。make a difference意为“有影响,有关系,起(重要)作用”,题干中是将该短语拆开使用。句意:布莱克先生是否早点告诉我们那件事有什么关系吗?12da number of后接复数名词作主语时,谓语动词通常用复数。the number of后接复数名词作主语时,谓语动词用单数。13b该空表示被小汽车碾过去,应填过去分词,构成get run系表结构。14c考查动词辨析。be applied to在句中意为“应用于”,句中是说把新规定应用于俱乐部的所有成员的身上。而be devoted to意为“专心于;致力于”;refer to意为“提到,涉及”;direct to意为“指向”。15b考查副词辨析。从they have earned lots of money可知,“我”坚信(firmly believe)生意是成功的。mildly温和地,轻微地;actively积极地,活跃地;tightly紧紧地。.a文章讲述的是作者所碰到的一个七十多岁的女人及其对生活充满热情的态度。从她身上作者学到了很多。16b细节理解题。根据第二段“had engaged in helping others”可知她是乐意帮助别人。17d细节理解题。根据第四段“the conversation, instead, focused on her zest for life and all the things that she was in the planning stages of doing.”以及最后一段“she really impressed me a lot because of her zest for life”可知。18d推理判断题。作者在讲述这个人的时候一直都表示对她的生活态度很佩服,所以选d。19a词义猜测题。由上下文可知zest是“热情”的意思,故选a。 b为了给慈善事业募捐, 英国56岁的老人横渡英吉利海峡,意外的是,她创造了最慢的记录。20c细节理解题。根据倒数第二段“mrs cobell took to the water so well at school.”可得答案。21b推理判断题。根据第一段“ set off for calais. the time was 6:40am.28 hours and 44 minutes later”和“mrs. cobell started at dover saturday morning”可判断。22a细节理解题。根据第二段“she had struggled through changing tides that swept her first one way, then the other.”可知。23c细节理解题。根据第三段“her feat (壮举) raised more than $2,000 in charity sponsorship”和“that was why she did it.”可知。24a判断推理题。 根据末段“but maybe next time i might be a bit quicker.”可推断,她对这个记录不满意。.one possible version:dear sir/madam,my name is li hua. i would like to work as a volunteer for the winter asian games.i am a girl of 18. as a college student, i have a keen interest in sports and i have always been looking forward to the games to be held here.with the great fluency in english and the burning passion for sports, i suppose i am qualified to be a volunteer for the games. besides, i have a good communicative competence and i am considered to be an outgoing, reliable and helpful person at college. whats more, i am familiar with the local conditions. i promise i will offer the best service to whoever participates in the games.now i formally apply for the job and i sincerely hope i can be accepted.yours faithfully,li hua 课后阅读-in the public interest 为了公众的利益the scandinavian countries are much admired all over the world for their enlightened social policies. sweden has evolved an excellent system for protecting the individual citizen from high-handed or incompetent public officers. the system has worked so well, that it has been adopted in other countries too. the swedes were the first to recognize that public officials like civil servants, police officers, health inspectors or tax-collectors can make mistakes or act over-zealously in the belief that they are serving the public. as long ago as 1809, the swedish parliament introduced a scheme to safeguard the interest of the individual. a parliamentary committee representing all political parties appoints a person who is suitably qualified to investigate private grievances against the state. the official title of the person is justiteombudsman, but the swedes commonly refer to him as the j. o. or ombudsman. the ombudsman is not subject to political pressure. he investigates complaints large and small that come to him from all levels of society. as complaints must be made in writing, the ombudsman receives an average of 1, 200 letters a year. he has eight lawyer assistants to help him and he examines every single letter in detail. there is nothing secretive about the ombudsmans work, for his correspondence is open to public inspection. if a citizens complaint is justified, the ombudsman will act on his behalf. the action he takes varies according to the nature of the complaint. he may gently reprimand an official or even suggest to parliament that a law be altered. the following case is a typical example of the ombudsmans work. a foreigner living in a swedish village wrote to the ombudsman complaining that he had been ill-treated by the police, simply because he was a foreigner. the ombudsman immediately wrote to the chief of police in the district asking him to send a record of the case. there was nothing in the record to show that the foreigners complaint was justified and the c

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论