




免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
吉林市2014高考英语阅读理解一轮(暑假)训练题(12)及答案【真题在线】 thousands of people living in the chinese capital will celebrate the start of the chinese new year by heading for the skiresorts (滑雪场). never mind that beijings dry weather seldom produces snow. it is cold enough in winter for snow-making machines to make a covering for the hills north to the capital. and the rapid growth of a pleasure-seeking middle class has formed the basis for this new craze(热潮).since beijings first ski resort was opened ten years ago, the sport has enjoyed astonishing increase. there are now more than a dozen resorts. clothes markets in the cityhave added bright colored ski suits to their winter collections. mr. wei, a manager of a newly-opened ski resort in beijing, sees the growth of an industry that could soon lead chinese to head for the ski resorts of europe. in recent years ski resorts offering natural snow have opened in china. but many are in faraway areas of the country and cant really match the equipment and services of some ski resorts in europe.beijings skiing craze is partly a result of the recent increase in private (私有的) cars. this has led to the growth of a leisure industry in the capitals suburbs (郊区), which until the late-1990s were unreachable to ordinary people. according to mr. wei, about 40% of the visitors to his resort come in their own cars. the rest are bused in by schools, businesses or government offices.the problem is making money. starting ski resorts requires quite a lot of money: hiring land from the local government, preparing the hills, buying snow machines, making sure there are enough water and electricity to run them, and buying ski equipment for hiring out to customers. the ski resort where mr. wei works cost nearly $4m to set up. and, as so often in china when someone comes up with a good idea, many others rush in and price wars break out. beijing now offers some of the cheapest ski training classes in the world, though with most people rather new to the sport, expecting a few more doing the same job.50. what does this text mainly talk about? a. convenience for skiers brought about by private cars. b. skiing as a new way of enjoying ones spare time. c. things to be considered when starting a ski resort.d. a sudden increase of ski training classes in beijing.51. why are some chinese likely to go skiing in europe?a. to visit more ski areas. b. to ski on natural snow.c. for a large collection of ski suits. d. for better services and equipment.52. the underlined words leisure industry in paragraph 3 refer to_. a. transport to ski resorts b. production of family cars c. business of providing spare time enjoyments d part-time work for people living in the suburbs53. what is the main problem in running a ski resort? a. difficulty in hiring land. b. lack of business experience. c. price wars with other ski resorts, d. shortage of water and electricity,【文章大意】本文主要就北京郊区建起滑雪场的事情,很多中产阶层的人们开始追求这种热潮。50. 【解析】选b。主旨大意题。本文主要就北京郊区建起滑雪场的事情,很多中产阶层的人们开始追求这种热潮。故选b。另外,本文也属于新闻体裁,由第一段可知主旨大意。51. 【解析】选d。细节理解题。根据第二段的mr. wei, a manager of a newly-opened ski resort in beijing, sees the growth of an industry that could soon lead chinese to head for the ski resorts of europe以及此段的最后一句but many are in faraway areas of the country and cant really match(敌得过)the equipment and services of some ski resorts in europe.可知。52. 【解析】选c。词义猜测题。leisure industry指“休闲娱乐业”。 仔细理解“and the rapid growth of a pleasure-seeking middle class has formed the basis for this new craze(热潮)”. 以及“beijings skiing craze is partly a result of the recent increase in private (私有的) cars. this (指上一句的内容) has led to the growth of a leisure industry in the capitals suburbs (郊区), which until the late-1990s were unreachable to ordinary people.”两句内容,可推知划线词汇应为“休闲娱乐业”之意。由此可知选c。53. 【解析】选c。细节理解题。第四段提到的是资金的问题,因为建滑雪场要涉及到很多问题如从政府租地、准备小山、买造雪机器、保证有足够的水电来运作以及买租给顾客的滑雪设备等。由此可知a项只是资金的问题的一个方面,d项与此部分的内容不符。根据最后一段的the ski resort where mr. wei works cost nearly $4m to set up. and, as so often in china when someone comes up with a good idea, many others rush in and price wars break out. beijing now offers some of the cheapest ski training classes in the world可知,由于很多人都蜂拥去建滑雪场,打起价格战,致使资金投入很多,但收益不是很大。由此可知c项才是主要的问题。b选项在文中未提及。*结束ahe has lived through various dangers but time may be running out for the palestinian leader, yasser arafat.on september 11, israel announced its decision to remove him, following several palestinian suicide bomb attacks on israel. “he should be punished for the killings,” an israeli official said, “he has done nothing to stop the terrorist groups.”but the decision has angered many other countries. china said that arafat is the true leader, elected by the palestinian people, and removing him would harm the peace in the middle east. other governments share this idea.arafat himself said: “they can kill me, but never get me out of my country.” he has spent most of his life in danger as the most important aim of israel. but, just like a cat with nine lives, arafat escaped every time.for years he has made a practice of sleeping in a different bed each night, thinking a moving person is harder to hit. in 1985, israel sent fighter planes to kill arafat. the wild bombing destroyed his office in tunis but arafat himself was unhurt. in 1992, the aircraft in which he was flying over north africa broke in two during a crash landing. the pilot was killed but he managed to remain alive.what is so unbelievable is that he always remains calm in great danger. israeli tanks and planes attacked his office building in ram allah in december 2001. when they saw the attackers coming, arafats bodyguards took no notice of his orders to stay still and carried him to safety underground. seconds later, several bombs were dropped nearby. though safe, his bodyguards were so frightened that they were wet in sweat.but, arafat, with israeli tanks only 200 meters away, showed no fear at all. he stayed in the damaged office, talking by phone with foreign leaders in hope of preventing further attacks from israel. all these experiences have made him a beloved leader to his people and an enemy to some others.but has he used up the last of his nine lives? only time will tell.56. according to the passage, which statement is true?a. in 1992, arafats plane crashed in south africa.b. israeli officers thought arafat himself sent the terrorist groups to israel.c. china is the only country against israels decision of removing arafat.d. being palestinian leader, arafat would rather die in his own country than be driven awayfrom his people.57. what did the author mean by saying “just like a cat has nine lives” when he talked about arafat?a. arafat is as clever as a cat.b. arafat can live as long as a cat.c. arafat can stay alive after accidents or disasters as if he has nine lives.d. arafat should have died for at least 8 times.58. the underlined phrase “took no notice of” can be replaced by _.a. obeyed b. ignoredc. disagreed d. dissatisfied59. whats the writers attitude towards arafats future, judging from the last sentence of the passage?a. hopeful.b. interesting.c. satisfactory.d. doubtful.*结束bin the united states, friendships can be close, constant, intense, generous, and real, yet fade away in a short time if things change. neither side feels hurt by this. both may exchange christmas greeting for a year or two, perhaps a few letters for a whilethen no more. if the same two people meet again by chance, even years later, they pick up the friendship where its left off and are delighted.in the states, you can feel free to visit peoples homes and share their holidays without fear that you are taking on a lasting obligation. do not hesitate to accept hospitality because you cannot give it in return. no one will expect you to do so for they know you are far from home. americans will enjoy welcoming you and be pleased if you accept their hospitality easily.once you arrive there, the welcome will be full and warm and real. most visitors find themselves easily invited into many homes there. in some countries it is considered inhospitable to entertain at home, offering what is felt as merely home cooked food, not doing something for your guest. it is felt that restaurant entertaining shows more respect and welcome. or for various other reasons, such as crowded space, language difficulties, or family custom, outsiders are not invited into homes.in the united states, both methods are used, but it is often considered more friendly to invite a person to ones home than to go to a public place, except in pure business relationships. so, if your host or hostess brings you home, do not feel that you are being shown inferior treatment.60. in the united states, friendships might _ if things become different.a. disappear little by littleb. last foreverc. be heartbreakingd. end suddenly61. all the following factors but _ prevent people from inviting their friends home for dinner according to the passage.a. different languagesb.naughty children c. different customsd.small houses62. we can infer that _ in america according to this passage.a. friendships are difficult to get but easy to loseb. it is hard for a person to pick up the friendship when he comes across his long lost friendc. you might be considered as a person hungry for social activities if you accept an invitation too easilyd. people care little about where they are invited to go for dinner63. why is giving a dinner party at home considered less hospitable in some countries? a. because eating at the restaurant is a sign of respect.b. because having dinner at home seems less friendly.c. because dishes prepared at home are less delicious.d. because a dinner at the restaurant is more expensive.*结束asometimes people cheat in daily life. when people cheat, its not fair to other people, like the kids who studied for the test or who were the true winners of a game.many people like the action of cheating. it makes difficult things seem easy, like getting all the right answers on the test. but it doesnt solve the problem of not knowing the material and it wont help on the next test - unless the person cheats again. some people lose respect for cheaters and think less of them. the cheaters themselves may feel bad because they know they are not really earning that good grade. and, if they get caught cheating, they will be in trouble at school, and maybe at home, too.some kids cheat because theyre busy or lazy and they want to get good grades without spending the time studying. other kids might feel like they cant pass the test without cheating. even when there seems to be a “good reason” for cheating, cheating isnt a good idea.if you were sick or upset about something the night before and couldnt study, it would be better to talk with the teacher about this. and if you
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 安全水源教育培训内容课件
- 南宁市社会保险定点医疗机构医疗、工伤、生育服务协议6篇
- 提前交纳罚金申请书
- 濑户内海沿岸课件
- 竞选组织委员的申请书
- 助学进申请书
- 店铺关闭申请书
- 标志设计申请书
- 潜艇消防安全培训课件
- 枝江低保申请书
- IATF16949项目移交管理程序
- 第三节酒店业的演变-课件
- 从问题专题到课题学校科研活动的设计和实施公开课一等奖市优质课赛课获奖课件
- GB/T 8758-2006砷化镓外延层厚度红外干涉测量方法
- GB/T 6396-2008复合钢板力学及工艺性能试验方法
- GB/T 35759-2017金属清洗剂
- ABB缠绕型干式变压器
- GB/T 21063.1-2007政务信息资源目录体系第1部分:总体框架
- 第三讲:新闻真实性分析课件
- 《婚姻家庭法 (第三版)》第四章夫妻关系
- 急危重症患者的抢救应急处理预案及流程
评论
0/150
提交评论