高考英语一轮复习 周周练六 Unit 4~ Unit 5(Book 3)新人教版.doc_第1页
高考英语一轮复习 周周练六 Unit 4~ Unit 5(Book 3)新人教版.doc_第2页
高考英语一轮复习 周周练六 Unit 4~ Unit 5(Book 3)新人教版.doc_第3页
高考英语一轮复习 周周练六 Unit 4~ Unit 5(Book 3)新人教版.doc_第4页
高考英语一轮复习 周周练六 Unit 4~ Unit 5(Book 3)新人教版.doc_第5页
免费预览已结束,剩余10页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

周考卷六 unit 4 unit 5 (book 3) 本试卷满分120分;答题时间100分钟。.阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。adear mr. zhang,i write following your journey with us on sunday 24th june. i am sorry that you were so badly delayed that day. i would like to apologize for the inconvenience that was undoubtedly caused as a result.as you may know, there were a series of track circuit failures between dronfield and chesterfield yesterday morning. track circuits are a necessary part of the signaling system that helps to track a trains progress through the network and to generate the signaling reports. the faults were found to be the result of the cables stolen from the trackside. unfortunately, due to the scale of the theft and some damage of the trackside equipment caused by its removal, a temporary signaling system was used on this part of the route. while just as effective, it is much slower than the automated(自动化的)electrical system and trains were heavily delayed as a result. however, as a gesture of good will, we would like to give back the cost of the affected part of your train journey (a 50% refund). our minimum compensation (补偿) payment will be 10. once you have returned your ticket to us we will send you a cheque for the relevant amount, which will take up to ten days to process. alternatively, you can fill in the form attached to this letter so that we can transfer the money into your account by bacs. in addition, we would also like to offer you a journey with us in the future. once you have decided when and where you would like to travel, please give us a call on 0121 634 2040 so that we can send you your ticket. you can also let us know by email at customer.responsesco.uk. please provide at least five days notice before you intend to travel so that we can post your ticket to you. once again, i am sorry for the difficulties you experienced on sunday. i hope that ive been able to clearly explain the reason for the disruption(故障) and that you can accept our apologies. yours sincerelymark holliscustomer relations manager 1. when and where did the track circuit failures probably happen?a. on 23rd june, in the uk. b. on 24th june , in the usa.c. on 25th june, in the usa. d. on 28th june, in the uk.2. what are track circuits according to the passage?a. a kind of automated electrical system. b. a kind of temporary signaling system.c. a trains transporting schedule. d. the situation of the disruption.3. the underlined word “generate” means .a. tolerate b. avoid c. shut d. produce4. mark hollis wrote the letter in order to .a. advertise traveling route b. inform the delay of the train c. show apologies and offer compensation d. explain what track circuits are本文是一封英国铁路局客服经理在铁路故障导致延误后写给乘客们的道歉信,并提出了补偿方案。1. a。细节题。从第一段和第三段第一句可知故障发生的时间在写信6月24的前一天,6月23。从倒数第二段的邮件地址可知在英国。2. a。推断题。从第三段可知答案。3. d。推断题。从第二段可知信号系统应该是“发出,产生”信号报导。4. c。主旨题。此信不但为故障所导致的延误向乘客道歉,而且提出了赔偿方式。b i am a good mother to three children i have tried never to let my passion stand in the way of being a good parenti no longer consider myself the center of the universe i show up i listen i try to laughi am a good friend so my husband i have tried to make marriage vows (誓言) mean what they say i am a good friend to my friends, and they to me without them, there would be nothing to say to you todayso heres what i want to tell you today: get a lifea real life, not a desire of the next promotion, the bigger paycheck, the larger houseget a life in which you are not alonefind people you love, and who love youand remember that love is not leisure; it is workpick up the phone send an e-mailw rite a letterand realize that life is the best thing and that you have no business taking it for grantedits so easy to waste our lives, our days, our hours, and our minutesits so easy to exist instead of to livelearnt to live many years ago something really, really bad happened to me, something that changed my life in ways that, if i had my choice, it would never have been changed at alland what i learned from it is what, today, seems to be the hardest lesson of alli learned to love the journey, not the destinationi learned to look at all the good in the world and try to give some of it back because i believed in it, completely and totallyand i tried to do that, in part, by telling others what i had learnedby telling them this: read in the backyard with the sun on your face learn to be happyand think of life as a deadly illness, because if you do, you will live it with joy and passion as it ought to be lived5it can be inferred from the passage that athe author didnt try her best to work wellbthe author is a success in personal lifecthe author spent all her time caring for her childrendthe author likes traveling very much6how did the author form her view of life?athrough social experiencecfrom her children and husbandbby learning from her friendsdthrough an unfortunate experience7by the underlined sentence“1ts so easy to exist instead of to live in the fifth paragraph, the author really means that people tend to awork rather than enjoy lifebmake a living rather than live a real lifecwaste a lot in life dforget the most important lessons in life8whats the authors attitude toward work?ado it well to serve othersbearn enough money to make life bettercdont let it affect your real lifedtry your best to get a higher position and a pay raise文章主要讲述了什么是真正的生活。真正的生活就是按照自己的内心去生活,不受到任何东西的影响,爱自己该爱的人,过自己想过的生活。5.b。解析:推理判断题 根据第一段可知作者是个好母亲,也是一个成功的母亲。6.d。解析:细节理解题 根据第五段第三句something really, really bad happened to me, something that changed my life in ways that,可知多年前发生的不幸的事改变了作者对待生活的态度。7.b。解析:句意理解题 结合第五段前两句可知,人们很容易虚度时光,生存比生活更容易。也就是说:活着比过真正的生活容易。8.c。解析:推理判断题 根据第三段内容so heres what i want to tell you today: get a lifea real life, not a desire of the next promotion, the bigger paycheck, the larger house可推测出作者的工作态度是:不要渴望升职,不要渴望涨工资、支票和大房子,而要过真正的生活。不要让工作影响我们的生活。individuality is the particular character, or aggregate (total) of qualities that distinguishes one person or thing from others. many artists late in the last century were in search of a means to express their individuality. modern dance was one of the ways some of these people sought to free their creative spirit. at the beginning there was no exacting technique, no foundation from which to build. in later years, trial, error and genius founded the techniques and the principles of the movement. eventually, innovators (改革者) even drew from what they considered the dread ballet, but first they had to get rid of all that was academic so that the new could be discovered. the beginnings of modern dance were happening before isadora duncan, but she was the first person to bring the new dance to general audiences and see it accepted and acclaimed (称赞). her search for a natural movement form sent her to nature. she believed movement should be as natural as the swaying of the trees and the rolling waves of the sea, and should be in harmony with the movements of the earth. her great contributions are in three areas. first, she began the expansion of the kinds of movement that could be used in dance. before duncan danced, ballet was the only type of dance performed in concert. in the ballet the feet and legs were emphasized, with virtuosity (高超技巧) shown by complex, codified positions and movements. duncan performed dance by using her body in the freest possible way. her dance stemmed from her soul and spirit. she was one of the pioneers who broke tradition so others might be able to develop the art. her second contribution lies in dance costume. she rejected ballet shoes and stiff costumes. these were replaced with flowing grecian (希腊式的) tunes, bare feet, and unbound hair. she believed in the natural body being allowed to move freely, and her dress displayed this ideal.her third contribution was in the use of music. in her performances she used the symphonies of great masters including beethoven and wagner, which was not the usual custom. she was as exciting and eccentric (怪异) in her personal life as in her dance.9according to the passage, what did nature represent to isadora duncan? asomething to conquer.ba model for movement. ca place to find peace. da symbol of disorder.10compared to those of the ballet, isadora duncans costumes were less _. acostly bcolorfulcgracefuldrestrictive11which of the following is not mentioned as an area of dance that duncan worked to change?a. the stage set. b. the music. c. costumes. d. movements.12. which of the following would be the best title for the passage? aartists of the last centurybevolution of dance in the 20th century cnatural movement in danceda pioneer in modern dance文章讲述了美国著名舞蹈家邓肯对当代舞蹈艺术的杰出贡献。9.b。解析:细节理解题 根据2段her search for a natural movement form sent her to nature. shebelieved movement should be as natural as the swaying of the trees and the rolling waves of thesea, and should be in harmony with the movements of the earth.故选b。10.d。解析:细节理解题 根据第4段she rejected ballet shoes and stiff costumes. these were replaced with flowing grecian tunes, bare feet, and unbound hair. she believed in the natural body being allowed to move freely, and her dress displayed this idea.11.a。解析:细节理解题 全文提到了邓肯对舞蹈的三大贡献,但没有提到a。12.d。解析:主旨大意题 全文讲述了邓肯对当代舞蹈艺术的贡献。b项干扰性强,但文中并未涉及上世纪的其他舞蹈家,因此不存在舞蹈之进化问题,a、c项或太太宽泛,或太具体(比如艺术还包括音乐、绘画等),不宜作为此篇文章的标题。din the american colonies there was little moneyengland did not supply the colonies with coins and it did not allow the colonies to make their own coinsonly the massachusetts bay colony received permission for a short period in 1652 to make several kinds of silver coinsengland wanted to keep money out of america as a means of controlling trade:america was forced to trade only with england if it did not have the money to buy products from other countries the result during the pre-revolutionary period was that the colonists used various goods in place of money:beaver furs,indian wampum,and tobacco leaves were all commonly used as substitutes(代替物)for moneythe colonists also made use of any foreign coins they could obtaindutch,spanish,french,and english coins were all in use in the american colonies individual states and the continental congress issued paper moneys0 much of this paper money was printed that by the end of the revolutionary war it was virtually worthlessas a result,trade in goods and the use of foreign coins were still common during this period by the time the revolutionary war had been won by the american colonists,the monetary(货币的)system was in a state of total confusionto change this situation,the new constitution of the united states,approved in 1789,allowed only congress to issue moneythe individual states could no longer have their own money supplya few years later,the coinage act of 1792 made the dollar the official currency of the united states and put the country on a bimetallic(双金属的)standardin this bimetallic system,both go1d and silver were legal money,and the rate of exchange of silver to gold was fixed by the government at sixteen to one13the reason why england kept money out of america was that_ aamerica had to trade only with england bamerican colonies could have their own coins cthe colonists wanted to save the money for their own country dtoo much paper money in use would lead to the decrease of value14according to the passage,under the new us constitution_- aonly the us congress could issue money bthe dollar was made the official currency of the us cthe us officially went on a bimetallic monetary system d various state governments,including massachusetts,could issue money15this passage mainly discusses _aamerican money from past to presentbthe english monetary policies in american coloniescthe effect of the revolutionary war on american moneydthe american monetary system during the 17th and 18th centuries本文主要讲述的是在十七和十八世纪美国的货币政策 13.a 细节理解题。根据第一段提到england wanted to keep money out of america as a means of controlling trade:america was forced to trade only with england if it did not have the money to buy products from other countries英国执行此政策的目的是让美国只与英国进行贸易,故选a项。14.a 细节理解题。根据最后一段提到to change this situation,the new constitution of the united states,approved in 1789,allowed only congress to issue money为了改变这一状况,美国宪法规定,只能国会才能发行货币,故选a项。15.d 主旨大意题。本文主要讲述的是在十七和十八世纪美国的货币政策,故选d项。第二节(共5小题:每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。the northern lights, aurora borealis, is natures greatest light display on our planet. they have been named after aurora, the roman goddess of dawn, and boreas, the roman god of the north wind. while this phenomenon occurs throughout the year, 16 , and the skies are clear. according to scientists, the northern lights can be best seen in regions that lie close to the arctic circle, and 17 . there is absolutely no doubt that 18 . the best time to spot this spectacle is between the months of september and march, the period between the two equinoxes (昼夜平分点). if witnessing the aurora borealis in person is your dream, 19 . we wish to inform you that sightings of the northern lights are not guaranteed at any time, as their visibility is affected by several conditions. so, if you wish to see the magic unfold before your eyes, 20 , as you may have to extend your stay by a couple of days. however, do keep your fingers crossed and remain able to think quickly, as you surely do not want to miss this amazing spectacle.a. this article is sure to help you select the best place to see this natural wonderb. it can only be viewed properly when it is darkc. swedish lapland is the best region to watch this amazing phenomenond. watching this spectacular natural light show live is on the travel wish list of most enthusiastic travelerse. it is advisable to avoid being very difficult to change your travel plansf. it may last from a few moments to several daysg. some of the best places to see them in the country are situated in its northern part 16-20 bfdae. 英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题:每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。a doctor entered the hospital in a hurry after being called in for an urgent21. he answered the call as soon as possible, changed his clothes and went directly to the operation block. he found the boys father22in the hall waiting for the doctor. on seeing him, the dad23, “why did you take all this24to come? dont you know that my sons life is in danger? dont you have any sense of25? ”the doctor smiled and said, “i am sorry. i wasnt in hospital and i26as fast as i could after receiving the call. . . and now, i wish youd calm down27i can do my work. ”“calm down? what if your son is in this room right now, would you calm down? if your own son is28now what will you do? ”said the father29. the doctor smiled again and replied, “i will say what job said in the bible from dust we came and to dust we return, blessed by the name of god. 30cannot extend lives. go and31for your son. we will do our best by gods grace. ”“giving advice when were not32is so easy. ”murmured the father. the operation took some hours33which the doctor went out happily. “thank goodness! your son is saved! ”and without waiting for the fathers reply he carried on his34running. “if you have any question, ask the nurse! ”“why is he so35? he couldnt wait some minutes so that i could ask about my sons36? ”commented the father when seeing the nurse minutes after the doctor left. the nurse answered, 37coming down her face, “his son died yesterday in a road accident. he was in the funeral when we called him for your sons operation. 38now that he saved your sons life, he left running to finish his sons funeral. ”never39anyone. . . because you never know how their life is and what theyre40. 21. a. meetingb. careerc. operationd. travel22. a. callingb. runningc. jumpingd. pacing23. a. admittedb. expressedc. whisperedd. shouted24. a. timeb. costc. loved. turn25. a. humorb. responsibilityc. prided. honor26. a. workedb. leftc. camed. moved27. a. in caseb. so thatc. untild. even if28. a. dyingb. lyingc. missingd. dropping29. a. sadlyb. cheerfullyc. hopefullyd. angrily30. a. godb. teachersc. friendsd. doctors31. a. speakb. spellc. prayd. think32. a. worriedb. concernedc. lostd. tired33. a. afterb. forc. befored. with34. a. wayb. spiritc. trustd. dream35. a. patientb. proudc. powerfuld. absent36. a. positionb. medicinec. stated. life37. a. sweatb. coldc. cloudsd. tears38. a. andb. butc. ord. while39. a. ignoreb. judgec. explaind. believe40. a. doingb. loadingc. experiencingd. reducing本文讲述医院要一个医生前来救一个孩子, 孩子的父亲误认为医生冷漠, 在做完手术之后这位父亲才得知, 原来医生刚刚在车祸中失去了儿子, 通过这篇文章告诉我们要宽容待人, 千万不要武断。21c。背景常识题。meeting会议; career事业; operation手术; travel旅行。句意: 一个医生匆忙地进入医院, 他被召来做紧急手术。根据首句可知, 他是医生, 所以着急回来给病人做手术。22d。词义辨析题。call打电话; run跑; jump跳; pace来回踱步。句意: 他发现男孩的父亲在大厅里来回踱步等着医生。23d。动词辨析题。admit承认; express表达; whisper低语; shout叫喊。句意: 当看到医生时, 这个父亲大喊道根据下文提到dont you know that my sons life is in danger? 知这位父亲很着急, 叫喊着, 故选d项。24a。名词辨析题。time时间; cost花费; love爱; turn转向/变。句意: 为什么你花费这么长时间才来? 难道你不知道我儿子现在生命很危险吗? 句中take意为“花费”

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论