免费预览已结束,剩余2页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
题组层级快练(三十).完形填空it was a cold october evening. excitement and family members _1_ the hall. i was only a 7-year-old girl, but i was the center of _2_. finally, after weeks of preparation, i would _3_ all my hard work in a dance of performance. everything would be _4_ so i thought. i waited backstage all _5_ in my black tights with a golden belt. in a loud and clear voice, the master of ceremonies _6_ that my class was next.my dance class was doing a routine on wooden boxes two feet by two feet, facing the _7_. all i had to do in the next move was put one foot on the box next to mine and keep my other foot on my box. it really was an _8_ move. i was concentrating so much _9_ the huge smile on my face and holding my head up that i did not look _10_ i was going. i missed my partners box altogether and _11_. there i was standing on the stage floor when my classmates were on top of their boxes. i could hear giggles(咯咯笑)coming from the audience, and i felt the _12_ rush to my face. i remembered my dance teacher had told us, “if you make a mistake, keep smiling so the audience will not _13_.” i did my best to follow her _14_ as i continued with the routine.when the curtain dropped, so did my _15_ for the evening. i _16_ bitterly, tasting the salt from the tears that streamed down my face. i ran backstage, but no one could _17_ me down.recently i realized i had been a _18_ that night. i was _19_, but i fought the urge to run off the stage. _20_, i finished the routine with a smile on my face. now when friends and family laugh about the time i slipped during a dance performance, i can laugh too.1. a. filled b. visitedc. attended d. decorated2. a. pressure b. impressionc. debate d. attention3. a. take over b. show offc. look after d. give up4. a. reasonable b. suitablec. obvious d. perfect5. a. dressed up b. folded upc. covered up d. mixed up6. a. suggested b. explainedc. announced d. predicted7. a. music b. audiencec. curtain d. stage8. a. easy b. activec. adventurous d. extra9. a. containing b. hidingc. sharing d. keeping10. a. why b. whetherc. where d. what11. a. wandered b. slippedc. waved d. skipped12. a. blood b. pleasurec. pride d. tear13. a. leave b. cheerc. believe d. notice14. a. gesture b. examplec. advice d. plan15. a. doubts b. hopesc. voice d. patience16. a. argued b. shoutedc. begged d. sobbed17. a. turn b. calmc. let d. put18. a. star b. pioneerc. loser d. fool19. a. satisfied b. movedc. embarrassed d. confused20. a. however b. insteadc. in total d. in return答案与解析【文章大意】 本文是记叙文。讲述了作者7岁时在一次舞蹈表演出现失误后从自信到沮丧的思想变化过程。1. 答案 a解析 fill表示“使某物充满(另一物);装满”。大厅里坐满了前来观看表演的家人,也充满了兴奋的气氛。2. 答案 d解析 从大厅里充满兴奋的气氛,坐满了家人可知,他们是来看“我”表演。7岁的“我”成为大家关注的中心。the center of attention表示“关注的中心”。pressure“压力”;impression“印象”;debate“争论”,这三项均不符合语境。3. 答案 b解析 最终,在几周的准备之后,“我”将通过舞蹈表演来展示“我”辛勤劳动的成果。show off“显示;炫耀”;take over“接管”;look after“照看”;give up“放弃”,从语境的连贯判断选b项。4. 答案 d解析 经过几个星期的准备,“我”此时准备在大家面前露一手。由此判断,此时的“我”觉得一切都会很完美。所以选d项。5. 答案 a解析 下文说节目主持人用嘹亮而清晰的声音宣布接下来就是“我们”班级的表演,由此判断,“我”在后台穿好了表演服装。dress up“盛装打扮”;fold up“折叠”;cover up“盖住;遮住”;mix up“混淆”。6. 答案 c解析 这里表示节目演出中主持人宣布演出的节目,因此选c项。announce“宣布;宣读”。7. 答案 b解析 既然是登台表演,面对的自然是观众 (the audience),而不是“音乐”、“幕布”、“舞台”,故选b项。8. 答案 a解析 “我”保持微笑,把头抬得高高的,可见作者此时非常自得,满脸都是绽放的微笑,因此选a项。“这个动作太容易了”。本句为后面叙述“我”的失误埋下了伏笔。9. 答案 d解析 从语境看,“我”这个小演员此时踌躇满志,决定好好地表演一番,于是把注意力全都集中在了保持大大的微笑上。10. 答案 c解析 where引导地点状语从句。“我”只顾着笑对观众,却没有注意自己的脚下。11. 答案 b解析 从最后一段最后一句中i slipped during a performance(“我”在这次舞蹈表演中跌倒)可知选b项。12. 答案 a解析 “我”没有注意同伴们的动作,结果表演出错,引来观众的一片嘲笑,此时“我”感到一股热血往脸上涌来,也就是说,此时“我”的脸都觉得发烫,脸红了。从这些分析判断选a项。13. 答案 d解析 如果出错,保持微笑可以使观众注意不到你的错误。leave“离开”;cheer“欢呼”;believe“相信”,均不符合语境。故选d项。14. 答案 c解析 根据下文as i continued with the routine(“我”继续进行舞蹈动作)可知“我”努力按老师说的做。follow ones advice“听从某人的建议”。因此选c项。15. 答案 b解析 “我”的希望随着幕布降落而破灭。所以选b项。doubt“疑惑”;voice“声音”;patience“耐心”,均与语境不符。16. 答案 d解析 从tasting the salt from the tears that streamed down my face(品尝着顺着脸往下流的眼泪的咸味)得知,此处应该是哭泣。故选d项。17. 答案 b解析 从前文i sobbed bitterly (“我”哭得很伤心)得知,没有人能够让“我”平静下来。turn down“拒绝”;let down“使失望”;put down“放下”。只有calm down(使平静)符合语境。故选b项。18. 答案 a解析 从后文i finished the routine with a smile on my face(“我”面带微笑完成舞蹈动作)可以看出虽然“我”有失误,但“我”依然按要求完成了舞蹈动作,并没有因失误半途而废。pioneer“先驱”;loser“输家”;fool“傻瓜”,都不符合句意,故被排除。所以选a项。19. 答案 c解析 根据第二段的and i felt the blood rush to my face(并且我感到脸一下子红了)推知,“我”很尴尬。satisfied“感到满意的”;moved“感动的”;confused“迷惑不解的”,都不能准确描述“我”的感受,应该排除。故选c项。20. 答案 b解析 从but i fought the urge to run off the stage(但是“我”克制了想离开舞台的想法)和i finished the routine with a smile on my face(“我”面带微笑完成舞蹈动作)可以看出有转折并进一步说明之意。however“然而”,只表示转折;in total“总计”;in return“作为回报”,均不符合语境,所以排除。因此选b项。.阅读理解(2015郑州第三次质量预测)in 2013, a report from the new england journal of medicine showed that increased body weight is related to the death rate for all cancers. this is based on a study involving about 900, 000 people, spanning many years.the study, started in 1992 by the american cancer society, included men and women from all 50 states. the youngest participants were 30 years old, and the average age was 57. by december 2008, 24% of the participants had died, just a quarter of them from cancers. in analyzing the results, researchers attempted to take account of such potential factors as smoking, drinking alcohol, taking aspirin and a wide variety of other factors that might otherwise affect the results.the results are clear: the more you weigh, the greater your risk of dying of cancer will be (up to 52% higher for men and 62% for women). in men as well as women, the only cancers that did not have a strong connection with weight were lung cancer and brain cancer. for women, the strongest correlation with weight was uterine cancer (子宫癌), which is 6.5 times higher for women with a bmi (body mass index) of 40 or more. for men, it was liver cancer, which is 4.5 times higher in most obese(肥胖的) men.smokers tend to be more successful in keeping weight off than non-smokers, slightly reducing the risk. but many of them dont have good lungs. thus, in another way, they also face risks.as for why extra weight leads to excess cancer death rate, theres no clear agreement. but the decrease in vitamin d in obese people seems a likely factor. vitamin d is known to have a role in preventing cancer. also, there is a simple fact that obesity makes the manage-ment of cancer more difficult. although for now there is no simple answer to why obesity increases a persons cancer risk, all we know for certain is that the risk is real.1. the passage is mainly concerned with the relationship between _.a. diet and cancerb. body weight and cancerc. sex and cancerd. smoking and cancer2. the author develops the passage mainly through _.a. time orderb. space orderc. analysis and comparisond. figures and examples3. the underlined word “spanning” in the first paragraph probably means “_”.a. lasting b. includingc. happening d. changing4. according to the passage, what can we learn about the study?a. there is a clear explanation concerning why obesity leads to more cancers.b. generally speaking, women face fewer risks of dying of cancer than men.c. women with a bmi of 40 dying of uterine cancer are more than other women.d. smokers are still likely to face risks of dying of cancer though keeping weight off.答案与解析【文章大意】 本文是一篇科普说明文。研究发现肥胖会增加一个人死于癌症的机率,尽管原因尚不确定,但联系是确实存在的。1. 答案 b解析 细节理解题。根据第一段第一句并结合全文内容可知,本文主要说明了肥胖与各种癌症有关系。故选b项。2. 答案 c解析 推理判断题。本文第一段提出了中心,第二段介绍了研究过程,第三、四、五段通过进行对比、分析得出了结论。故选c项。3. 答案 a解析 词义猜测题。spanning many years在句中作后置定语,修饰study所以根据第二段可知,这次研究从1992年开始到2008年底结束,历时17年左右,由此可知,spanning的意思是“持续”。故选a项。4. 答案 d解析 细节理解题。根据倒数第二段可知,尽管吸烟者比不吸烟者容易减肥,但许多吸烟者的肺有问题,所以也有风险,由此可知,d项正确。 (2015重庆七校第二次联考)a white child sold a pack of cannabis (大麻) at his local high school. a black child did a part-time job like this in his local neigh borhood. when caught, both of them were first-time violators (违反者). and then the white child walked into juvenile (青少年的) court with his family, an excellent lawyer and insurance. the black child walked into court with his dad, no lawyer and no insurance. the grand justice let the white child leave with his family. besides, he was placed in a well-condition treatment program. the black child had no choice. he was under restraint (限制).generally speaking, what we have mentioned above happened more and more often in the juvenile-court system. minority youths who were caught on violent affairs were more than 5 times as white youths to be sent out of the juvenile justice system and tried (审判) as adults, according to a study released last week by the new york times. once minority children were in adult courts, young black violators were 20 times more likely to be put into prison. “discrimination against minority children develops at every stage of the justice system and it is going to skyrocket when young criminals are judged as adult criminals, ” said mr. din.low age crime dropped from its peak in the early 2000s. in the past six years, 33 states have passed new laws that made it easier to try juveniles as adults. in new york and mississippi in 1996, all the young criminals in prison were minorities. in fact, most of the children who were tried as adults should not be treated like that.instead, adult prisons were a hell to juveniles. adult prisoners were 10 times more likely to commit killing people and 7 times more likely to be about sexual abuse. jim king cary, a spokesman, a reform group in washington d. c., said once they got out, they were going to commit more and more violent crimes. the system, in fact, was training career criminals. and it was doing its great harm to minorities.1. from the beginning we learn that _.a. the white child is as lucky as the black childb. the grand justice treated the white child and the black child differentlyc. the white child has been forgiven by the societyd. the black child should be put into prison2. according to the passage, which of the following is true?a. children can be tried as adults under special condition.b. black children are more likely to commit crimes.c. discrimination does exist in the justice system.d. governments shouldnt pass the laws immediately.3. the underlined word “skyrocket” in paragraph 2 means “_”.a. expand widely b. drop immediatelyc. spread quickly d. rise suddenly4. it can be inferred from the last paragraph that _.a. young criminals in adult prisons lived a better lifeb. juveniles were killed or abused in adult prisonsc. juveniles were likely to become career criminalsd. more and more juveniles were reformed by the system答案与解析【文章大意】 本文为说明文。对于未成年人犯罪,美国的法律是不公平的,白人孩子可以有更好的教育模式,而黑人孩子则受到监禁,而且按照成人的法律去惩罚。1. 答案 b解析 推理判断题。根据第一段中的the grand . under restraint可知,白人孩子和黑人孩子受到的是不同的对待。2. 答案 c解析 正误判断题。根据文章第一段和第二段首句中的what we have mentioned above happened more and more often in the juvenile-court system可知答案为c项。3. 答案 d解析 词义猜测题。根据第二段的语境可知,当青少年罪犯被按照成人的犯罪标准来判刑时,歧视急剧增加。故选d项。4. 答案 c解析 推理判断题。根据最后一段的内容可知,成人监狱对于青少年来说是地狱,一旦他们从成人监狱中出来,他们会犯更多的罪。事实上,成人监狱是青少年职业罪犯的培训营,会带来更大的危害。故c项正确。.语法填空w: im going to visit quebec next summer to attend a friends wedding, but while im there, id also like to do some sightseeing.m: do you mean the province of quebec _1_ quebec city?w: i mean the province. my friends wedding is in montreal, so im going there first. is montreal the capital city of the province?m: well, many people think so because its the big
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年虚拟现实内容制作合同协议合同
- 2025年视频制作外包合同协议合同
- 2025年特许经营健身中心协议合同
- 采购2025年医疗废物处理采购协议书合同
- 初三盐城美术试卷及答案
- 机械测绘实操考试题及答案
- 妇科业务查房试题及答案
- 2025年林业技能操作试题题库及答案
- 2025年初中物理考试真题及答案
- 2025年放射安全培训试题及答案
- 甘肃省2024年高二学业水平合格性考试语文试卷及答案
- 2025公需课《人工智能赋能制造业高质量发展》试题及答案
- 杂交水稻之父袁隆平事迹介绍宣讲课件PPT模板下载
- 安全监督先进个人主要事迹范文七篇
- GB/T 38661-2020电动汽车用电池管理系统技术条件
- 八年级班主任家长会发言稿
- 各种纯烃类组分的辛烷值
- 人教版数学六年级上册期中测试卷课件
- 《工程制图》教案
- 起重安全培训课件
- 重庆市住宅物业服务等级标准详
评论
0/150
提交评论