河南省洛阳市高三英语12月第一次统一考试试题(含解析).doc_第1页
河南省洛阳市高三英语12月第一次统一考试试题(含解析).doc_第2页
河南省洛阳市高三英语12月第一次统一考试试题(含解析).doc_第3页
河南省洛阳市高三英语12月第一次统一考试试题(含解析).doc_第4页
河南省洛阳市高三英语12月第一次统一考试试题(含解析).doc_第5页
免费预览已结束,剩余10页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

洛阳市2014-2015学年高中三年级统一考试英语试卷(a)【试卷综评】试卷以新课标为指导,从学什么,考什么的原则出发,遵循“题在书中”,既重基础又注重综合能力的提高。本套试卷具有很好的区分度,即全面考查考生的基础知识与技能,又考查学生分析问题,解决问题的能力,测试效果较为明显。阅读理解中的推理判断题,主旨大意题仍然是学生的薄弱环节,应重点练习。做完型填空时,注意整体上把握文章大意。书面表达以提纲形式出现,即给出一定的提示内容,又要考生根据提示内容进行适当的发挥,从而有效考查考生的书面表达能力;总之,本次期末试卷难度适中,是一份质量较高的试卷。 第i卷注意事项: 1本试卷分第i卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。第i卷1页至10页,第卷11页至12页。 2答题前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在本试卷和答题卡上相应的位置。 3全部答案在答题卡上完成,答在本试卷上无效。 4结束后,将本试卷和答题卡一并交回。 5听力不计入总分,考试成绩录取时提供给学校作参考。第一部分听力(共两节,满分30分) 做题时,先将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1. when is the second film shown? a. on tuesday. b. on thursday. c. on saturday. 2. where does the man want to go? a. to a bookstore. b. to a shoes shop c. to a shoemakers. 3. how old was the man when he wrote his first novel? a18 b19 c20 4. what does the woman advise the man to do? a. smoke less. b. see a doctor. c. stop smoking. 5. where are the speakers? a. at a restaurant. b. at a cinema. c. at the station. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题s秒钟;听完后;各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6至8题。 6. what do you think the woman is? a.a student. b.a worker. c.a housewife. 7. where does the woman live now? a. outside the city. b. in the city. c. near the school. 8. what does the woman want to do? a. find an apartment. b. decorate her room. c. buy a new house. 听第7段材料,回答第9至10题。 9. when does the woman want to have breakfast? a. at 7:00. b. at 8:30. c. at 10: 00. 10. what kind of juice would the woman like? a. pineapple. b. orange. c. grape. 听第8段材料,回答第11至13题。 11. where does the man want to go? a. america. b. japan. c. canada. 12. what does the man need to do first? a. go to the tower. b. ride a train. c. buy a ticket. 13. how often does the train come? a. every eight minutes. b. every seven minutes. c. every six minutes. 听第9段材料,回答第14至16题。 14.how many times has the man lost his job in five years? a. once. b. twice. c. three times. 15. what will the man do? a. do nothing. b. do his own business. c. visit his friend. 16. why does the man want to make a change? a. to have more freedom. b. to support his family. c. to make more money. 听第10段材料,回答第17至20题。17. where was .the glasshousea. near a path. b. near a school. c. near a garden.18. what was mr flowers dream? a. to grow more flowers. b. to grow a rose of a new color. c. to win a gold medal.19. what did the boys throw at the glasshouse?a. flowers. b. roses. c. stones.20. how did mr flowers settle trouble? a. by asking the policeman for help. b. by doing something himself. c: by reporting to the headmaster.第二部分阅读理解(共两节,满分60分) 第一节(共15小题;每小题3分,满分45分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。【题文】ahere are some of the movies that inspire you to travel.the lord of the rings the story is about frodo, his friends and their adventurous journey through middle earth. filmed in about 150 locations all over new zealand, this traveling movie shows its beauty. from the rolling hills of matamata to the volcanic retrion of mt ruapehu, this is the best movie o see new zealand . also, this travel movie might have the only distinction of being inspired by ravel too. the director of the movie peter jackson first read the novel on a train going from ellington to auckland when he was just seventeen.indiana jones. the complete adventure collection indiana jones and travel are inseparable. everyone remembers the red line on the world map that shows up on screen when he flies. the egypt scenes in raiders of the lost ark were filmed in tunisia. temple of doom was filmed mostly in sri lanka and macau. the last crusade was filmed in italy , spain and jordan including an excellent view of petra. unlike the other, kingdom of the crystal skull was filmed almost entirely in the united states. however, their shots of iguazu falls are amazing.romancing the stone and jewel of the nile this movie series focuses on a romance writer joan and her adventures with a soldier of fortune named jack. in romancing the stone joan goes to colombia to save her sister who was kidnapped (绑架). in the sequel joan goes to the fictional kingdom of kadir set somewhere in the middle east. romancing the stones scenes were shot mostly in mexico. for jewel of the nile, the scenes were mostly shot in france and morocco.the telented mr ripley tom ripley is a working class young man. through a case of mistaken identity, he is asked to go to italy to convince a wealthy businessmans son to come home. this travel movie starts in new york and heads to the fictional resort of mongibello . the last section of the movie is filmed mostly in rome and naples. the locations are beautiful. they also did a good job of showing italy as it looked in the 1960s. 21. if someone is interested in seeing views in sri lanka, he / she would most probably watch the film a. temple of doom b. the last crusade c. raiders of the lost ark d. kingdom of the crystal skull 22. from paragaph 2 we can know that the story of the lord of the rings _. a. is the best movie made in newland b. was shot from wellington to auckland c. encouraged a 17-year-old boy to travel in new 2ealand. d. caught the directors attention while he was travelling 23. the movie the talented mr. ripley tells us a story of a man who_. a. owns a large amount of fortune b. contributes to helping a man out of trouble c. goes sightseeing in rome and naples d. becomes wealthy by always working hard【答案】【知识点】c7 社会生活类【文章综述】本文介绍四部鼓励你旅游的四部电影。 【答案解析】21.a 细节理解题。根据第三段提到temple of doom was filmed mostly in sri lanka and macau这个电影在斯里兰卡和澳门拍摄,故选a项。22.d 细节理解题。根据第二段提到the director of the movie peter jackson first read the novel on a train going from ellington to auckland when he was just seventeen可知导演在十七岁时,在火车上读到这个故事从而被吸引,故选d项。23.b 细节理解题。根据最后一段提到tom ripley is a working class young man. through a case of mistaken identity, he is asked to go to italy to convince a wealthy businessmans son to come home可知tom ripley是工薪阶层的年轻人,因为误会被要求去意大利说服富商的儿子回家,故选b项。【题文】b children spend more time messaging each other on phones and websites than talking in person ,a survey has revealed. text messages and social networking sites have become the common mode of youngsters aged 8 to 14. a survey of modem childhood found that many youngsters are conscious that they are spending too much time on their computers and enjoy themselves the most when playing outside. but the lure of electronic products proves too strong for a quarter, while a fifth say their parents dont like them playing outside because they are worried about strangers and injuries. the igeneration report suggested that youngsters are increasingly health-conscious and skeptical(特怀疑态度的) of commercialization, including gender-based labelling on toys and pop videos released by singers. more than half of those questioned care about eating healthily and one in 10 lectures their own parents about the food they are eating or buying. 42 percent of those questioned own a smartphone , with 36 percent admitting to spending more time communicating with friends via instant messaging, such as texts or networking websites, than talking in person only one child in 100 said that being happy, having a loving family and being clever were taken as the most crucial(决定性的) elements in their lives. cary cooper, the professor of organizational psychology and health at lancaster university , said social media were contributing to youngsters becoming more independent. they had a sense of individuality due to exposure to a range of media. the survey follows major statebacked research which found that youngsters are turning their back on drink, drugs and smoking. it found a dramatic drop in the number of secondary school students trying and regularly using drugs, alcohol and tobacco. some analysts said that thanks to the rise of social media, millions of teenagers are spending their time at home in their rooms rather than out on the streets. 24. why cant 25 percent of the children get away from electronic products? a. they are not allowed to hang out long. b. they are protected from strangers and injuries. c. they enjoy themselves most when playing outside. d. they cant resist the temptation of the products. 25. the survey of modem childhood found that many youngsters _. a. are fans of the pop videos released by singers b. message each other more rather than chat in person c. are doubtful about possessing the latest smartphones d. pay no attention to their lifestyle nowadays . 26. the attitude of cary cooper towards social metlia is_. a. objective b. negative c. supportive d. unclear 27. the last paragraph is written to show_. a. the benefits of social media b. the drop of taking drugs in youngsters c. the exposure to a range of media d. youngsters are becoming more conscious【答案】【知识点】c7 社会生活类【文章综述】通过研究发现那些经常接触网络媒体的孩子户外玩的时间减少,但出现的与青年有关的社会问题有所下降。 【答案解析】24.d 细节推断题。根据第二段提到but the lure of electronic products proves too strong for a quarter,有四分之一的孩子电子产品的诱惑力太大,故选d项。25.b 推断题。根据第二段提到a survey of modem childhood found that many youngsters are conscious that they are spending too much time on their computers and enjoy themselves the most when playing outside一项现代儿童的调查表明,现代的年轻人把大部分的时间花费在电脑上,这本来应该是在户外玩的时间,故选b项。26.c 推断题。根据倒数第二段提到cary cooper, the professor of organizational psychology and health at lancaster university , said social media were contributing to youngsters becoming more independent他说社交媒体有助于年轻人变得更加独立,故表示支持的态度,因此选c项。27.a 推断题。根据最后一段提到it found a dramatic drop in the number of secondary school students trying and regularly using drugs, alcohol and tobacco.发现一个戏剧性的下降,那些中学生吸毒,酗酒和抽烟的人数量在下降,故选a项。【题文】c a 51-year-old lawyer has moved back in with his mother-after giving up his los angeles home to a family of strangers for a year. tony tolbert looked for a family in need after his father set a glowing example when he was growing up by always welcoming people to stay in their spare room. you dont have to be bill gates or warren buffet or oprah, tolbert told cbs. we can do it wherever we are, with whatever we have, and for me, i have a home that i can make available. his mother, marie tolbert, added, he is go giving, and hes always been that way. tolbert went to alexandria house, a shelter for homeless women and children, and came across felicia dukes, who lived in a single bedroom with three of her children. her family had been separated as the shelter was just for children and her eldest son was unable to join them. tolbert told the staff he wanted to bring the. family back together, and offered his home. the family has now moved into the three-bedroom, two-bathroom home - with dukes oldest son. it is worth nearly $400,000, according to online estimates. my heart just fills up with appreciation, dukes said, as she wiped away her tears the heartwarming story comes after the report that l0-year-old gracie mcnulty, from england, served christmas dinners t0 50 homeless people, achieving her fathers last christmas wish. her father craig, 38, was a regular charity volunteer who had served breakfast to the homeless on boxing day. but as a roofer, he suffered serious head injuries when he fell while working. and he died soon after the accident in august. its been the best christmas ever, cracie said. i was just at school feeling sad and so i decided i wanted to do something to make him proud and this felt like the perfect thing. 28. tony tolbert offered help to others because he was inspired by _ a. his mother b. his teacher c. his father d. his son 29. how did tony tolbert help felicia dukes and her family? a. he brought up her oldest child. b. he helped them move into alexandria house. c. he offered his house to them. d. he built a shelter for them. 30. the underlined word this in the last paragraph refers to _. a. serving breakfast to people on boxing day b. treating 50 homeless people at christmas c. deciding to do something in church d: being proud of what his father did 31. whats the authors purpose of writing this passage? a. to explain some puzzling events. b. to introduce two inspiring stories. c. to call on people to help others in need. d. to show there are still poor people.【答案】【知识点】c2 故事类【文章综述】本文介绍了两个感人的故事。 【答案解析】28.c 细节理解题。根据第二段tony tolbert looked for a family in need after his father set a glowing example when he was growing up by always welcoming people to stay in their spare room.可知tony tolbert在寻找一家需要帮助的人,当父亲在他成长过程中给他树立个榜样,故选c项。29.c 细节理解题。根据第三段提到tolbert told the staff he wanted to bring the. family back together, and offered his home.提供这家人房子住 ,故选c项。30.b 词意猜测。根据倒数第三段提到这个小孩子给50个无家可归的提供圣诞节的晚餐,再根据最后一段提到i was just at school feeling sad and so i decided i wanted to do something to make him proud and this felt like the perfect thing.当我在学校时我会感到悲伤,因此我决定做一些事情让他感到骄傲,这是件很不错的事情,故选b项。31.b 推断题。本文介绍一位50岁的律师打算和母亲搬到另外一家去,决定把不用的房子让一家生活困难的人居住和另外一个故事一个小男孩在圣诞节招待50位无家可归的人吃饭,故选b项。【题文】d burmese pythons (缅甸蟒蛇) are some of the biggest snakes in the world and also one of the biggest problems in floridas wetlands. so state officials have asked hunters to lend a hand. the pythons are originally from asia. brought to the us as pets or zoo animals, some were released or broke free into the wild and found floridas warm weather to be perfect for a new settlement. it is estimated that tens of thousands now live in the everglades and the states marshy wetlands. these supersize snakes are invasive species. the problem is with animals, says carli segelson, spokesperson for the florida fish and wildlife conservation commission. the pythons eat native birds, reptiles, and small mammals, many of which are threatened species. since the python moved in, several native species, such as bobcats and rabbits, have largely disappeared from floridas wetlands: so the florida government has invited hunters to assist in solving this severe environmental problem. people will be allowed to hunt pythons around their breeding grounds for one month, starting on january 12. officials are even offering cash prizes to whoever kills the most pythons and to whoever kills the longest burmese pythons. they are hoping the contest will significantly reduce the population of this dangerous invader. our goal is to help get rid of the pythons from the wild, educate the public about the snakes impact on the florida ecosystem, and inform them of what impacts non-native pets can have if allowed into the wild, segelson said. experts say its unlikely the snakes will ever be removed from the wild in florida. but they hope to bring the python problem under control and prevent the snakes from doing more harm. 32. we can infer from the text that florida must be a place where it is a. wet and warm b. rainy and windy c. warm and dry d. wet and cold 33. by saying the problem is with animals in paragraph 3, carli segelson means that_. a. the pythons are harmful for other animals b. people have trouble protecting animals c. the population of animals is smaller d. most animals are dangerous to the pythons 34. the underlined words this dangerous invader most probably refer to a. all burmese pythons in the world b. the longest burmese python c. the killer of burmese pythons d. the burmese pythons in florida 35. the governments goal of hunting burmese pythons is a. to drive off all the snakes b. to keep the balance of nature c. to prevent snakes from booming in number d. to provide necessities for others【答案】【知识点】c7 社会生活类【文章综述】本文讲述缅甸蟒蛇破坏佛罗里达的生态平等,政府下定决心进行捕杀甚至进行现金奖励以保持生态平衡。 【答案解析】32.a 细节理解题。根据第二段提到it is estimated that tens of thousands now live in the everglades and the states marshy wetlands.据估计有成千上万的蛇生活在沼泽和湿地,故可知选a项。33.a 句意猜测。根据第三段提到the pythons eat native birds, reptiles, and small mammals, many of which are threatened species这种蛇吃本地的鸟,爬行动物及小型哺乳动物,危及这些物种的存在,故选a项。34.d 词意猜测。根据倒数第二段提到officials are even offering cash prizes to whoever kills the most pythons and to whoever kills the longest burmese pythons官方甚至提供现金来奖励那些杀死最多和最长缅甸蟒蛇的人,可知危险的入侵者指的是缅甸蟒蛇,故选d项。35.b 推断题。根据最后一段提到our goal is to help get rid of the pythons from the wild, educate the public about the snakes impact on the florida ecosystem, and inform them of what impacts non-native pets can have if allowed into the wild,我们的目标是帮助摆脱这些蟒蛇,教育公众蛇对于佛罗里达的生态的影响,告知他们非本地宠物被放生野外的影响,故选b项。第二节 (共5小题;每小题3分,满分15分)【题文】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。 the act of giving gifts is a gesture of friendship, love, celebration and thanks. with a little planning, your gifts will be remembered for years. 36 put a reminder in you

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论