免费预览已结束,剩余12页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
第二模块测评(时间:120分钟满分:150分)第卷第一部分听力(共两节,满分30分) 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。m:do you think the headmaster could see me before nine thirty?w:he wont be in until eleven forty-five.m:is twelve forty any good?w:yes,ill write down the time.1.when can the man see the headmaster?a.at 9:30. b.at 11:45. c.at 12:40.答案:cw:do you mind if i open the window to let in some fresh air?m:sorry,please dont.ive caught a cold.2.why does the man want to keep the window shut?a.he is ill.b.he wants to open it himself.c.the air inside is fresh enough.答案:aw:did you say sorry to your teacher,mike?m:why must i?w:you were late this morning.m:but i wasnt.when i got to school,i was just on time for class.3.what is mike?a.a teacher.b.a student.c.a writer.答案:bm:miss dermott,let me ask you straight away.do you think,within a few years,many people could work at home instead of working in offices?w:oh,yes.its happening now.you see,the communication industry has made such progress in the last ten years.4.what has made working at home possible?a.personal computers.b.the communication industry.c.living far from companies.答案:bm:hello! may i speak to mrs arnold?w:speaking.m:this is sparkle company.you are one of the lucky housewives chosen to receive our free soap.w:thats very nice of you.but id rather go on using what ive always used.thanks just the same.5.where is the woman?a.in a soap factory.b.in her house.c.at an information desk.答案:b第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从每题所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。w:why dont we buy a car,dear?m:i have been thinking about it for a long time.i think it necessary for us to buy one.we live so far away from my company.w:yes.with a car,you wouldnt have to catch a bus to work.it can save a lot of time.m:sure,but we dont have enough money at present.w:why not borrow some from the bank?i think we wont have to borrow so much now.m:well,lets go downtown and have a look.6.where does the conversation most probably take place?a.at home.b.on a bus.c.in the bank.答案:a7.why do the two speakers want to buy a car?a.they have a lot of money.b.the man lives too far away from his office.c.the womans office is too far away from her home.答案:b听第7段材料,回答第8至10题。w:clinic.can i help you?m:good afternoon.this is frank stone.i want to make an appointment with doctor milton,please.w:ok,mr stone.we have you on our records.can you manage this afternoon?m:im afraid not.i can manage tomorrow.w:im afraid mr milton is not on duty tomorrow.hell be here the day after tomorrow.thats thursday,march 27th.m:fine.w:will 5:20 be all right?m:well,yes.but what time is the clinic closed?w:we start from 9:00 am and close at 7:00 pm on weekdays.we dont work on the weekend.m:id prefer a later time so that i can come along after work.w:then what about 6:15?m:well,thats fine.8.why wont mr stone come to the clinic tomorrow?a.he cant spare the time.b.the clinic will be closed.c.dr milton wont come to work.答案:c9.when is the clinic open in a week?a.from monday to friday.b.on weekdays except thursday.c.during the whole week.答案:a10.what time has finally been fixed for mr stone to come?a.5:30 pm,wednesday.b.6:15 pm,wednesday.c.6:15 pm,thursday.答案:c听第8段材料,回答第11至13题。m:good morning,mrs adams.how are you today?w:oh,not very well.ive caught a bad cold.m:have you got a temperature?w:yes,ive got a fever.m:are you coughing?w:yes,especially at night.its quite bad then.and i cant go to sleep.m:oh,i see.i can understand that.um,i think youve got the flu.i suggest you should not go to work,and take this medicine once every four hours.w:what else should i do?m:drink more water and have a good rest.w:ok.thank you.good bye!m:good bye!11.whats the relationship between the two speakers?a.neighbours.b.doctor and patient.c.friends.答案:b12.when did the woman cough most seriously?a.in the morning.b.in the afternoon.c.at night.答案:c13.what did the man do for the woman?a.he examined the woman carefully.b.he gave her some medicine and some advice as well.c.he just told her not to worry too much.答案:b听第9段材料,回答第14至16题。w:let me help you to some more fish.m:the fish is delicious.but ive had enough now.id like to have some soup.w:here it is.help yourself.m:thanks.i didnt know you were so good at cooking.if my wife were here,she would be as surprised as i am.w:well,bring your wife too if you come here next time.i havent seen her for quite some time.m:sure,i will.my wife will be very happy to see you,too.well,im full now.thank you for your wonderful meal.w:im glad you enjoyed it.14.whats the possible relationship between the two speakers?a.husband and wife.b.friends.c.strangers.答案:b15.where does the conversation most probably take place?a.in a restaurant.b.at the womans home.c.at the mans home.答案:b16.what does the woman ask the man to do?a.have some soup.b.have more rice.c.bring his wife next time.答案:c听第10段材料,回答第17至20题。w:good morning and welcome to the bbc news special.have you ever heard of a four-year-old college student?but this is true of nicholas macmahon,who is now studying at college because he is too clever for school.nicholas spoke well before he was one.at eighteen months he took telephone messages for his parents.at two he began to learn french.the strange thing about nicholas is that he taught himself to read before he could speak.his parents knew immediately that he could read.when he could speak,he corrected his spelling.he tried two different schools,but he was bored and unhappy and his parents decided that he couldnt stay there.his parents did not have enough time to prepare special lessons for nicholas.the macmahons had no idea what to do with him.then the west london institute offered to help.nicholas spends some of his time there,and also studies at home.he reads the newspaper every day,and he can play the violin well.he doesnt have any social life in the school.nicholas is a clever child and the teachers want to help him in every way.17.what did nicholas do at eighteen months?a.he began to learn french.b.he read the newspaper.c.he took telephone messages.答案:c18.why was nicholas bored and unhappy at the two schools?a.he had too much homework.b.he almost couldnt learn anything special.c.his teachers often corrected his spelling.答案:b19.who offered to help nicholas finally?a.his classmates.b.his parents.c.a college.答案:c20.what is nicholas life like now?a.busy without any social life.b.full but boring.c.busy at college and free at home.答案:a第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。aa ban on smoking in public places has come into force in chinahome to a third of the worlds smokers.the move is aimed at controlling the number of deaths from smoking-related diseases,running at a million a year.but the rules have been criticised,because they do not include punishments for those who choose to ignore them.many business owners hate rules that force them to ban smoking on their premises(经营场所)because many customers do not like the rules and complain.the rules do not allow smoking in places like restaurants,hotels,railway stations or theatres,but not at the office.employers have a duty to warn staff off the dangers of smoking but do not have to forbid them from lighting up at their desks.shanghai introduced similar rules a year ago,but people do not seem to take much notice of them.often you find people smoking at the next table while you are eating your meal or having a drink in a bar.the problem is that the rules do not include punishments for businesses or individuals who ignore them.it appears that many chinese people are unaware of the dangers of smoking.research suggests that only one in four knows the harm cigarettes of second-hand smoke can cause.officials say they have to try to persuade people not to smoke to reduce the numbers dying from smoking-related diseases.at the same time the government makes a lot of money from the sales of cigarettes by the state-owned firm that makes and sells all tobacco products throughout the country.21.the number of smokers in china makes up about of the worlds smokers. a.66%b.44%c.33%d.55%答案:c解析:细节理解题。根据文章第一段中“.a third of the worlds smokers”可知答案。22.we can replace the underlined part in the passage with “”.a.are concerned aboutb.are curious aboutc.dont knowd.dont care答案:c解析:词义猜测题。根据下一句中的“只有四分之一的人知道吸二手烟的危害”可知,此处are unaware of的意思是“不知道”。23.why have the rules been criticised by some people?a.because those people dont want to be punished.b.because they do not include punishments for those who choose to ignore the rules.c.because the rules are ignored by all the people who smoke.d.because nobody takes notice of the rules.答案:b解析:细节理解题。根据第三段中的“.because they do not include punishments for those who choose to ignore them.”可知答案为b项。24.if the government wants to ban smoking in public places,it should .a.only rely on educating peopleb.take more effective measuresc.punish those who ignore the rulesd.let people know more about the dangers of smoking答案:c解析:细节理解题。文章在第七段以上海市为例,说明禁烟措施得不到好的效果的原因是没有相应的惩罚措施;再通过全文可知应选c项。b(2015陕西高考)share with us!would you like to have your writing published in this magazine?then let us know!we pay for stories,anecdotes and jokes:续表anecdotes and jokes$50whats made you laugh recently?a funny sign?a colleagues behaviour?got a joke?send it in for laughter is the best medicine!email:smart animalsup to $100send us a tale about the strange behaviour of unique pets or wildlife in up to 300 words.email:power of loveup to $150acts of generosity can change lives or just give you that warm feeling full of love.share your moments in 100-500 words.email:my story$350do you have an inspiring or life-changing story to tell?your story must be true,unpublished,original and 800-1000 words.email:for more information,please visit:/share25.how much will the magazine pay for a joke to be published?a.$50.b.$100.c.$150.d.$350.答案:a解析:细节理解题。第一条广告标题的下面直接给出了稿酬$50。26.if you want to share a story of your pets with the readers,you need to submit it to .a.anecdotes and jokesb.smart animalsc.power of loved.my story答案:b解析:推理判断题。第二条广告中提到“send us a tale about the strange behaviour of unique pets.”,所以宠物故事归于第二条广告的标题下。27.a story showing peoples generosity should be emailed to the editor at .a.b.c.d.答案:b解析:推理判断题。题干中的“a story showing peoples generosity.”指的是慷慨助人的故事,所以属于第三条广告power of love,其网址为:。28.an inspiring story sent to the magazine should .a.describe strange behaviourb.contain less than 800 wordsc.be real and originald.be published before答案:c解析:最后一条广告对励志故事提出的要求是:“true,unpublished,original and 800-1000 words”,只有c项与原文内容相符。cshould electronic cigarettes be a new choice for smokers trying to kick the habit?opinions from americans are different.more than half of the people questioned in a survey think electronic cigarettes should be controlled by the us food and drug administration,but 47 percent believe they should be allowed to be sold to those smokers who want to quit.“in the search for a safer cigarette,electronic cigarettes,often referred to as e-cigarettes,are becoming popular among those either trying to quit or who are looking to replace standard tobacco smoke with something that producers think to be safer,” zogby international,which made the survey,said in a statement.about half of the 4,611 adults who took part in the survey had heard about e-cigarettes,which are battery-powered devices that turn liquid nicotine into gas.they do not produce smoke but an odorless(not smelly)water vapour.last year the who warned against using e-cigarettes,saying there was no evidence to prove they were safe or help smokers break the habit.the who said people who smoke e-cigarettes breathe the same amount of nicotine into the lungs.nearly a third of the people questioned in the survey think that e-cigarettes,because they dont produce smoke,should be allowed in places where smoking is not allowed,but 46 percent disagree.men who know about e-cigarettes are more likely than women to say the smokers who want to quit should be allowed to enjoy them.young people,aged 18-29,and singles are the groups most open to trying e-cigarettes.tobacco is the largest cause of preventable death worldwide,according to the who.29.in the 2nd paragraph,the underlined word “they” refers to the .a.survey-takersb.smokersc.fdad.e-cigarettes答案:d解析:词义猜测题。一半以上的受访者认为电子香烟应该由美国食品与药品管理局管理,再根据本句句意:但是47%的人认为“它们”应该被允许卖给想戒烟的人。由此推断they这里指的是e-cigarettes。30.the whos attitude to e-cigarettes can be best described as .a.favourableb.doubtfulc.neutral(中立的)d.optimistic答案:b解析:推理判断题。根据第五段内容可知,who反对使用电子香烟,因为没有证据表明电子香烟是安全的并有助于戒烟,并且使用电子香烟者吸入肺内的尼古丁(和吸烟)是一样的。由此推断b项正确。31.according to the survey,about of the 4611 adults who took part in the survey think e-cigarettes should be allowed in places where smoking is not allowed.a.2,305b.1,537c.923d.1,153答案:b解析:计算题。根据第六段第一句“nearly a third of the people.think that e-cigarettes,because they.,should be allowed in places where smoking is not allowed”可知,4,6113=1,537。所以答案是b项。d导学号37860008my parents have always raised me to be very money-conscious,so i guess,in that sense,they are rather untraditional.since i was a little girl,if i ever wanted to buy anything,my parents would strictly remind me of the value of every cent,prompting me to spend my pocket money only when necessary.my mom actually came up with a system that we strictly abide by in regards to money-spending.she gives me a certain amount of allowance(零用钱) every month,and whenever i buy anything with my accumulated money,i keep track of my receipts and recorded it in a little notebook,just like my moms own accounting booklet.being in control of own money has really taught me to be careful in how to spend my money by giving me a sense of responsibility and ownership over it.as for making money,my parents never encouraged me to go out and find a job at restaurants or clothing stores.instead,they would prefer that i spend my time doing my schoolwork,which i guess is where my parents become more traditional.yet i still earn money here and there in little jobs,such as tutoring students at my school and of course,writing for the paper.though several friends are already working,i am pretty happy with my present situation.i am able to concentrate on my studies,all the while making quite a bit of money,and also learning monetary(货币的) skills that are crucial to survival in the real world,and for that i am thankful.32.what happened when the author bought anything with her accumulated money?a.she asked her parents to give her a large amount of money.b.she controlled her own money without using it.c.she kept track of her receipts and recorded it in a little notebook.d.she wanted to go out and find a job.答案:c解析:细节理解题。根据第一段最后两句可知。33.it can be inferred that the author .a.loves a little notebookb.likes spending moneyc.needs working at restaurantsd.is satisfied with the present situation答案:d解析:推理判断题。根据最后一段第一句可知。34.the underlined word“crucial”in paragraph 4 means .a.dangerousb.importantc.impossibled.deadly答案:b解析:猜测词义题。根据最后一段此词的下文“to survival in the real world,and for that i am thankful.”可知。35.the purpose of writing the passage is to help people .a.learn to be money-consciousb.increase their savingsc.manage their work welld.test their power of self-control答案:a解析:主旨大意题。根据第一段第一句和第二段及最后一段综合判断可知。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。health is the most important thing in the world.nothing is more important than health.if one takes away our money,houses,cars,or even our clothes we can still survive.36. that is why we always try to eat in a healthy way and exercise regularly.how can we keep healthy?in order to eat healthily,i usually avoid eating food high in fat,like french fries or cookies which are junk foods.37. besides,i only eat little meat.38. taking exercise every day helps us build a strong body.regular exercise is an important part of keeping us healthy.and also keeping high mood is good for mental health.we can renew our spirits and release our stress by taking exercise.whats more,i think friends are an important part of ones health.39. i always feel better when i am with friends than when i am alone.when i am with my friends,i always laugh.laughing is also an important part of health.it is good to stay with my friends.by eating properly and exercising regularly,i can keep my body at a proper weight and keep healthy.by spending time with my friends,i can keep my mind as well as my body happy.these things sound easy to do,but not many people can manage them.40.a.many studies show that people with a narrow range of social contacts often get sick.b.there are some people who like staying alone,but they keep healthy.c.on the other hand,doing exercise is very important.d.but if our health were taken away,it is certain that we would surely die.e.i think a strong will is necessary if we want to keep healthy.f.i eat a lot of vegetables and fresh fruits which are full of vitamins.g.some people appear fat because th
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 轨道交通延伸段工程建设工程方案
- xx市燃气供排水基础设施建设项目施工方案
- 北京海关公务员考试试题及答案
- 主城区污水治理项目商业计划书
- 城区污水处理项目初步设计
- 2026年虚拟现实教育软件公司用户异议处理管理制度
- 2026年蔬菜种植公司后勤设备(水泵、发电机等)管理制度
- 十五五规划纲要解读:资本市场健康发展
- 基于大数据分析的网络安全态势感知研究报告
- 2025湖南常德市生态环境局武陵分局劳务派遣人员招聘1人易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 从业务骨干到管理高手
- 2025内蒙古乌兰察布市盐业有限公司办公室综合干事招聘1人笔试考试备考题库及答案解析
- 高二上学期哪吒课堂趣味惩罚游戏(课件版)
- (2025年)旅游政策与法规试题加答案
- 山东省菏泽市2025-2026学年高三上学期期中考试语文试题(含答案)
- 2026年畜牧业养殖公司屠宰设备使用与维护管理制度
- 腋臭营销推广方案
- 19 中国石拱桥 课件 2025-2026学年统编版语文八年级上册
- 2026年合肥合燃华润燃气有限公司校园招聘25人笔试考试备考试题及答案解析
- 北师大版(2024)2025-2026学年三年级下册期中调研试卷(含解析)
- 2025成都农商银行社会招聘(综合柜员)模拟试卷附答案详解(综合卷)
评论
0/150
提交评论