高考英语新一轮总复习 Unit5 Rhythm 3沙场点兵能力自评练习 北师大版必修2.doc_第1页
高考英语新一轮总复习 Unit5 Rhythm 3沙场点兵能力自评练习 北师大版必修2.doc_第2页
高考英语新一轮总复习 Unit5 Rhythm 3沙场点兵能力自评练习 北师大版必修2.doc_第3页
高考英语新一轮总复习 Unit5 Rhythm 3沙场点兵能力自评练习 北师大版必修2.doc_第4页
高考英语新一轮总复习 Unit5 Rhythm 3沙场点兵能力自评练习 北师大版必修2.doc_第5页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

section 沙场点兵,能力自评(时间:45分钟满分100分).完形填空a mother at lastit was a typical christmas day in western pennsylvania. my two sisters, mother and i had driven the fifty miles to spend the day with my_1_.she was my world at that age. in her lifetime, she had given_2_to four children and_3_that they grew into adults_4_she never did have a child from her own body. the oldest one called her aunt rheuie, as did the_5_three. the youngest of her “children” was my mother. she had been_6_this eightmonthold baby as a christmas gift one year. already in her fifties, rheuie_7_mothering the little one.that christmas we entered her sweet home and_8_our coats. as usual, there was the_9_of good food cooking and wood burning in the stove. there were_10_exchanged, but there is no way i can_11_any of them except the final gift. the final gift given that day was to take center_12_.grandma held the tiny blue box in her hands and i saw how they shook_13_she raised the lid(盖). inside the box_14_a silver band(带子)with the word_15_on it and four brightlycolored stones representing the birthdays of each of the children she had so lovingly_16_for over the years. tears flowed_17_from her eyes.i didnt understand the tears then, but age and experience have_18_with that. rheuie cried that daynot from sorrow, but from the pure_19_of being accepted as a mother. that moment made all those years of caring for others_20_every minute.1. a. brotherb. niecec. grandmother d. daughter2. a. money b. homec. education d. help3. a. found b. seenc. dreamed d. imagined4. a. still b. evenc. yet d. then5. a. next b. extrac. first d. another6. a. introduced b. shownc. named d. given7. a. depended on b. set aboutc. gave up d. broke into8. a. removed b. pulledc. fastened d. washed9. a. smell b. feelingc. sound d. taste10. a. coats b. boxesc. gifts d. children11. a. forget b. tellc. recognize d. remember12. a. situation b. stagec. condition d. platform13. a. though b. if c. since d. as14. a. lay b. piledc. stored d. buried15. a. aunt b. mom c. cheers d. christmas16. a. looked b. waitedc. hunted d. cared17. a. freely b. heavilyc. directly d. slightly18. a. dealt b. helpedc. started d. lived19. a. disappointment b. surprisec. fear d. delight20. a. worth b. beyondc. equal d. past答案:一位老人一生无亲生子女,却收养了四个孩子。在一个圣诞节,孩子们送她了一份特别的礼物,这份礼物使她流下了被接受为一位母亲的幸福的泪水。1. c根据第二段中的“the youngest of herchildren was my mother”以及第四段第一句中的“grandma”可知,她们是去和作者的外婆一起过圣诞节。2. b根据下文可知,外婆收养了四个孩子,因此是她给了四个孩子一个“home”。3. b指外婆“看着”四个孩子长大成人。4. c外婆给了四个孩子一个家并看着他们长大成人,然而她自己没有要孩子。前后句表示转折,故选yet。5. a最大的孩子叫她“aunt rheuie”,接下来的三个孩子也这样叫她。next意为“紧接着来到的”。注意extra意为“额外的”;another three指不定数目中的另外三个,此处共四个,应使用the other three,此外,another前也不加the。6. d最小的孩子是作者的母亲,八个月大时被当做圣诞礼物送给了作者的外婆。7. b已经是50多岁的rheuie,开始着手像母亲一样关爱最小的孩子。depend on意为“依靠”;set about意为“着手做”;give up意为“放弃”;break into意为“突然开始(笑、唱等)”。根据语境可知选b。8. a那个圣诞节我们进了她甜蜜的家,然后脱掉大衣。remove意为“脱去(衣服等)”,符合语境。9. a像往常一样,房间里有好的饭菜与火炉里烧着的木柴的味道。smell意为“气味”。10. c在圣诞节,应是交换礼物。下文的“the final gift”也是线索提示。11. d我没办法记住礼物中的任何一个,除了最后一件礼物。12. bsituation意为“形势”;stage意为“舞台”,center stage在文中意为“关注的焦点”;condition意为“条件”;platform意为“讲台;月台”。句意:那天给的最后的礼物成了关注的焦点。13. d此处表示,我看到当她揭开盖子的时候她的手在颤抖,此处as意为“当的时候”。14. alie意为“平放”,此处指盒子里有一个银带子。15. b带子上有“mom”的字样和代表着每个孩子生日的四个彩石。根据文章最后一段中的“.being accepted as a mother”可知,带子上的字应是mom。16. d此处表示“她照顾了多年的孩子们”,care for意为“照顾”,符合语境。look for意为“寻找”;wait for意为“等待”;hunt for意为“寻找”。17. afreely意为“无阻碍地,畅通地”;heavily意为“沉重地”;directly“直接地”;slightly意为“稍微”。此处指泪水从眼睛里大量涌出。18. b那时我不理解,但年龄和经历已经帮助我理解了那泪水的含义。19. drheuie那天哭,不是因为悲伤,而是出自被接受为母亲的纯粹的“快乐”。20. a那一刻使得这么多年照顾别人的每一分钟都值得。worth意为“值得”。.阅读理解for most people, shopping is still a matter of wandering down the street or loading a cart in a shopping mall. soon, that will change. electronic commerce(商务) is growing fast and will soon bring people more choices. there will, however, be a cost: protecting the consumer from being cheated will be harder. many governments therefore want to apply strict regulations to the electronic world. but politicians would be wiser to see cyberspace as a basis for a new era of corporate selfregulation.consumers in rich countries have grown used to the idea that the government takes responsibility for everything from the stability of the banks to the safety of the drugs or their rights to refund when goods are faulty. but governments cannot enforce national laws on businesses whose only presence is on the screen. even in a country where a clear right to compensation exists, the online customer in tokyo, says, can hardly go to new york to get a refund for a clothes purchase.one answer is for government to cooperate more: to recognize each others rules. but that requires years of work and volumes of detailed rules. and plenty of countries have rules too fanciful for sober countries to accept. there is ,however, another choice. let the electronic businesses do the regulation themselves. they do, after all, have a selfinterest in doing so.in electronic commerce, a reputation for honest dealing will be a valuable competitive asset. governments ,too, may compete to be trusted. for instance, customers ordering medicines online may prefer to buy from the united states because they trust the rigorous screening of the food and drug administration; or they may decide that the fdas rules are too strict, and buy from switzerland instead.customers will still need to use their judgment. but precisely because the technology is new ,electronic shoppers are likely for a while to be a lot more cautious than customers of the normal sort. and the new technology will also make it easier for them to complain when a company lets them down. in this way,at least, the cyberspace may argue for fewer consumer protection laws, not more.1according to author, what will be the best policy for electronic commerce?a. selfregulation by the businesses.b. strict consumer protection laws.c. close international cooperation.d. government protection.2in the authors view, businesses would place a high emphasis on honest dealing because in the electronic world _.a. international cooperation would be much more frequentb. consumers could easily seek government protectionc. a good reputation is a great advantage in competitiond. it would be easy for consumers to complain3we can infer from the passage that in licensing new drugs in fda in the united states is _.a. very quick b. very cautiousc. very slow d. rather careless4if a customer buys something that does not meet his expectation, it will be easier for him to _.a. return the goods he is not satisfied withb. attain the refund from the sellerc. get his complaints heard by other consumersd. complain about this to the government答案:1a态度意图题。第一段最后一句话指出“政客们把网络视为企业自律新时代的基础是更明智的做法。”从此可看出作者的观点,那就是企业自律是最好的政策。2c事实细节题。倒数第二段第一句话指出“在电子商务中,诚实交易的名声是有用的竞争资本”,即好的名声在竞争中是一大优势。3b推理判断题。倒数第二段最后一句话提出“人们可能更喜欢从美国订购药品,因为他们相信美国食品及药物管理局的严格审查”,由此可推断,fda对新药品的许可非常谨慎。4c推理判断题。根据最后一段倒数第二句话可知,“当某个公司令消费者失望时,新技术使他们能更容易地诉苦”。而第二段第二句话说,政府无法对只存于屏幕上的企业执行国家法律,可知向政府诉苦无用,因此只能让其他消费者听到自己的诉苦。.书面表达假设你是新华中学的学生李华,你和在上海上学的英国朋友to

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论