(全国通用)2014届高考英语一轮复习 课时作业(二十七)Module 3 Adventure in Literature and the Cinema 外研版必修5.doc_第1页
(全国通用)2014届高考英语一轮复习 课时作业(二十七)Module 3 Adventure in Literature and the Cinema 外研版必修5.doc_第2页
(全国通用)2014届高考英语一轮复习 课时作业(二十七)Module 3 Adventure in Literature and the Cinema 外研版必修5.doc_第3页
(全国通用)2014届高考英语一轮复习 课时作业(二十七)Module 3 Adventure in Literature and the Cinema 外研版必修5.doc_第4页
(全国通用)2014届高考英语一轮复习 课时作业(二十七)Module 3 Adventure in Literature and the Cinema 外研版必修5.doc_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

(全国通用)2014届高考英语一轮复习课时作业(二十七)Module 3Adventure in Literature and the Cinema 外研版必修5(限时:35分钟).单项填空1. 2012湖南卷 Weve had a good start, but next, more work needs _ to achieve the final success. Abeing done Bdo Cto be done Dto do2Dont worry if you dont understand everything. The teacher will _ the main points at the end.Arecover BreviewCrequire Dremember3Some parents are just too protective. They want to _ their kids from every kind of danger, real or imagined.Aspot BdismissCshelter Ddistinguish4American Indians_about five percent of the US population.Afill up Bbring upCmake up Dset up5Einstein liked Boses paper so much that he _ his own work and translated it into German. Agave off Bturned down Ctook over Dset aside6His illness _ his absence. Amakes out Baccounts forCfigures out Dfinds out7I_ a bank account after I made $1,000 by doing a parttime job during the summer vacation.Aborrowed BopenedCentered Dordered8_. Im sorry. But I dont know why you are so angry with me. AI have had enough of youBThat was a nightmareCI have got thatDThats a good point9No rule applies to all conditions without _ in the world. Areputation BexpectationCreaction Dexception10Shoppers fled the street _ after two bombs exploded in central London. Ain surprise Bin prideCin panic Din silence11When he was still very young, Ba Jin _ the reputation he still enjoys today as one of Chinas greatest writers.Afounded Bstarted Cestablished Dset 12Turn off the recorderIm not in the _for any music. Aheart Bmind Cmood Dfeeling13Sorry Im late again, but I had a flat tyre. Well, Jim, why not _ a fresh story?Alook up Btake upCpick up Dmake up14He focused on his test papers, _never _ the same mistakes. Adetermined; to repeat Bbeing determined; to repeatCdetermined; repeatingDdetermining; repeating15Do be careful with these fireworks; the slightest spark(火星) could _ them _. Aset; out Bset; off Cset; about Dset; up.完形填空I grew up in an ordinary family, which is not so well off. I could understand the _16_ my parents were bearing at that time. _17_, I work very hard now in the hope of entering the university and change the _18_ of my family and me. I think that in a certain sense, difficult situations can _19_ a persons potential and pave the way for me to _20_. One can be strong, brave and _21_ after all these hardships he has _22_. All in all, I think that flowers from a greenhouse can never _23_ a storm and that a hard life is good for children. To make the child grow strong, parents should make him eat poor food, do hard work, and experience life in bad conditions, _24_ a child will value the labour and be capable of facing hardship. I lived a happy childhood. Not only did my parents love me from the _25_ of the heart, but also they gave me chances to increase my ability. My parents _26_ primary importance to the management of my pocket money, which led to the _27_ that often I could only watch my friends eating candies with my empty pocket. This experience helped me _28_ the truth that my parents worked hard to earn a life, and so would I in the future. As the saying _29_, “No pains, no gains.” It is _30_ that the way one lives in his childhood plays an important part in his development. If one is _31_ in a family that is wasteful, he is likely to be lazy when he grows up. _32_, a child who lives a hard life in his childhood, learning that one must be independentand frugal to face challenge, is _33_ be strong. On parents part, they can teach the child to help support the family. More can be done _34_ food, hard work and bad conditions. Instead of being _35_, children should eat bitter food to learn to be frugal, do hard work to learn to cherish, and be sent to somewhere tough to learn to be brave. 16A.relationship BpovertyCrichness Dhardships17A.However BThereforeCBesides DOtherwise18A.situation BstateClocation Dposition 19A.seek BstimulateCshape Dsecure20A.failure BsuccessCpleasure Drecreation 21A.awful BcarefulCmerciful Dfaithful22A.looked through Bgot throughCput through Dgone through 23A.understand BwithstandCenjoy Doutstand24A.to which Bat whichCwhich Dwith which 25A.bottom BtopCcentre Dtip 26A.approached BattainedCattached Dattempted27A.experience BevidenceCconvenience Dconsequence28A.realize BrecognizeCadmit Dreflect29A.says BgoesCstates Dexplains 30A.various BseriousCobvious Dtedious 31A.brought in Bbrought upCbrought about Dbrought out 32A.On the contrary BOn earthCOn the whole DWhats worse 33A.ready to Banxious toCdetermined to Dbound to34A.away from Bapart fromCexcept Dmore than35A.accustomed BashamedCspoiled Dpuzzled .阅读理解Habits are a funny thing. We reach for them mindlessly, setting our brains on autopilot and relaxing into the unconscious comfort of familiar routine. “Not choice, but habit rules the unreflecting creatures, ”William Wordsworth said in the 19th century. In the everchanging 21st century, even the word “habit” carries a negative meaning.So it seems contradictory to talk about habits in the same context as innovation (创新). But brain researchers have discovered that when we consciously develop new habits, we create parallel paths, and even entirely new brain cells, that can jump our trains of thought onto new, innovative tracks. Rather than dismissing ourselves as unchangeable creatures of habit, we can instead direct our own change by consciously developing new habits. In fact, the more new things we try, the more creative we become. But dont bother trying to kill off old habits; once those ruts of procedure are worn into the brain, theyre there to stay. Instead, the new habits we deliberately press into ourselves create parallel pathways that can bypass those old roads. “The first thing needed for innovation is attraction to wonder, ”says Dawna Markova, author of The Open Mind. “But we are taught instead todecide, just as our president calls himself the Decider.” She adds, however, that “to decide is to kill off all possibilities but one. A good innovational thinker is always exploring the many other possibilities.”“All of us work through problems in ways of which were unaware, ” she says. Researchers in the late 1960s discovered that humans are born with the ability to approach challenges in four primary ways: analytically, procedurally, collaboratively (合作地) and innovatively. At the end of adolescence, however, the brain shuts down half of that ability, preserving only those ways of thought that have seemed most valuable during the first decade or so of life. The current emphasis on standardized testing highlights analysis and procedure, meaning that few of us use our innovative and collaborative ways of thought. “This breaks the major rule in the American belief systemthat anyone can do anything, ” explains M. J. Ryan, author of the 2006 book This Year I Willand Ms. Markovas business partner. “Thats a lie that we have preserved, and it fosters commonness. Knowing what youre good at and doing even more of it creates excellence.”This is where developing new habits comes in.36Brain researchers have discovered that_. Athe forming of new habits can be guidedBthe development of habits can be predictedCthe regulation of old habits can be transformedDthe track of new habits can be created unconsciously37The underlined word“ruts”in Paragraph 4 is closest in meaning to_Azones BconnectionsCsituations Dtracks38Which of the following statements most probably agrees with Dawna Markovas view?ADecision makes no sense in choices.BCuriosity makes creative minds active.CCreative ideas are born of a relaxing mind.DFormation of innovation comes from fantastic ideas.39The purpose of the author writing this article is to persuade us_Ato give up our traditional habits deliberatelyBto create and develop new habits consciouslyCto resist the application of standardized testingDto believe that old habits conflict with new habits课时作业(二十七).1.C考查非谓语动词之动词不定式的用法。句意:我们已经开了个好头,但是,接下来,要取得最终的成功还有更多的工作要做。要做的工作是在将来发生,也就是还没有发生,因此用不定式表示;这个工作是被做,因此用被动语态。故选C。注意:动词need, want, deserve, require等后面常用v.ing形式,主动表示被动,这是个常考的知识点。但是,动词need后面也可以直接接to be done的形式。2B考查动词辨析。review复习;recover恢复;require要求;remember记住。3C考查动词辨析。根据上句Some parents are just too protective. 可知下文要说“父母们想保护孩子们不受到任何伤害”。shelter作动词可表示“保护,庇护”。spot弄脏,认出,发现,定位;dismiss开除,使解散;distinguish区别。4C考查动词短语辨析。A项fill up表示“装满,填满”;B项bring up表示“抚养”;C项make up表示“组成,编造,虚构,化妆,和解”;D项set up表示“建立,建造”。句意:美国的印第安人大约占美国总人口的百分之五。5D考查动词短语辨析。give off表示“发出(光等),排出,放出”;turn down表示“把声音调小,拒绝”;take over表示“接管”;set aside表示“撇开,放在一边,不顾;保留”。6B考查动词短语辨析。account for解释的原因。句意:他因为生病,所以才缺席。 7B考查动词辨析。open a bank account意为“开了一个银行账户”。句意:暑假期间,我做兼职挣了1,000美元之后,就开了一个银行账户。borrow借;enter进入;order订购,命令。8A考查交际用语。have enough of sb意思是“受够了某人”。由下句的“对不起。但我不知道你为什么如此生我的气”可知A项符合语境。9D考查名词辨析。句意:在世界上没有毫不例外地适用于所有情况的规则。reputation 意为“名声,名誉”;expectation 意为“期望”;reaction 意为“反应”;exception 意为“例外”。10C考查介词短语辨析。由本句语境可知购物者应是惊慌地逃离,因此选in panic(惊慌地)。11C考查动词辨析。 句意:作为中国最伟大的作家之一,巴金在很年轻的时候就树立了他今天仍然享有的声望。establish表示抽象内容的确立;found建立;start开始,创办;set放置,树立。12C考查固定搭配。be/feel in the mood for sth/to do sth“有意做某事,有做某事的心情”。13D考查动词短语辨析。make up意为“虚构,编造”;look up 意为“查阅”;take up意为“占据,从事”;pick up 意为“捡起,举起,学会”。14A考查非谓语动词。determined是形容词,“determined mistakes”在句中作状语。be determined never/not to do意为“决心不”,表示心理状态。15B考查动词短语辨析。 句意:要格外小心这些烟火, 稍有火星就能引起爆炸。set out 出发,着手做某事;set off出发,引爆;set about开始,着手;set up建立。 .这是一篇夹叙夹议的文章。作者通过自己的经历、感悟,向我们讲述了为什么逆境(儿时贫困的生活环境)能帮助人成功。正所谓:只有经历风雨才能见彩虹。16D上一句作者表明自己家里不富裕(not so well off),所以自己能理解父母所遭受的苦难。hardship 艰难,困苦。下文也有暗示,也可以从动词bear的搭配上得到启示。poverty(贫穷)有很大的干扰性,但该词含义较窄,不符合语境;relationship关系。17B上下两句是因果关系。因为理解了父母所遭受的苦难,所以才努力学习希望考上大学。18A由语境可知,这里作者认为,考上大学就可以改变家庭的状况。situation处境,境遇。下一段也有暗示。19B由下一句可以看出,困难的处境能激发一个人的潜力,铺就成功的道路。所以选择stimulate,意思是“激发,激励”。 seek寻找,探索; shape 塑造;secure保护,均不符合题意。20Bsuccess成功;failure失败;pleasure 高兴,愉快;recreation 娱乐,消遣。21D这几个词中只有faithful(忠实的;忠贞的)和strong, brave同属于经过苦难后形成的品质。awful极坏的,威严的,可怕的;careful 仔细的,谨慎的;merciful仁慈的,宽大的。22Dlook through 浏览;get through 通过,接通(电话);go through经历(苦难等)。一个人经历所有的这些苦难之后,就会更加坚强、勇敢。故选D。23Bwithstand禁得起。这里是作者所作的比喻,意思是“温室里的花是禁不起暴风雨的”。understand理解;outstand突出。24D分析句子结构可知,定语从句中有主语“a child”和宾语“the labour和facing hardship”,故排除C项;关系代词which指代整个主句,with表伴随,故选D。25Afrom the bottom of the heart 意思是“从心底真心地”。句意:我有一个幸福的童年,父母不仅仅真心爱我,而且他们给了我提高能力的机会。26Cattach importance to重视。父母非常重视对“我”零花钱的管理。approach接近,靠近;attain(经过努力)获得,得到;attempt 试图,尝试。27D从后面对该词解释的同位语从句的内容来看,这里说的是父母对“我”零花钱严格管理的结果(consequence):口袋空空,只能看着别人吃糖。experience经验;evidence证据,证明;convenience 便利。28Areali

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论