2021版高考英语一轮复习 课时提能练33 Module 3 Interpersonal Relationships — Friendship 外研版选修6.doc_第1页
2021版高考英语一轮复习 课时提能练33 Module 3 Interpersonal Relationships — Friendship 外研版选修6.doc_第2页
2021版高考英语一轮复习 课时提能练33 Module 3 Interpersonal Relationships — Friendship 外研版选修6.doc_第3页
2021版高考英语一轮复习 课时提能练33 Module 3 Interpersonal Relationships — Friendship 外研版选修6.doc_第4页
2021版高考英语一轮复习 课时提能练33 Module 3 Interpersonal Relationships — Friendship 外研版选修6.doc_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

课时提能练(三十三)选修6module 3interpersonal relationships friendship课时作业a:基础层面.语境语法填空1it is considerate of mary to set up a wechat group, through which almost all the classmates can spend some time chatting(chat), so that we can keep in touch easily.2the serious disease led him to financial (finance) trouble.it was the money raised(raise) by his friends that helped him out.whenever he talks about it, his eyes are filled with grateful tears(tear)3tom regretted misunderstanding/having_misunderstood(misunderstand) an old friend.he was ashamed of himself and asked for forgiveness(forgive)4when hearing their beloved teacher knocked over by a speeding car, unconscious in hospital, almost all the students burst out crying(cry)that is because they loved the teacher from the bottom of their heart.5its a privilege for me to say a few words on behalf of our team.the champion belongs to our whole team, especially our coach.without his guidance, we wouldnt have_won(win) the championship.语境改错文中共有8处错误,每句中最多有两处,请找出并改正。friends are those who we can count on them.when friends help us, we should be thankful for them at the bottom of our heart.even close friends quarrel each other about anything from time to time.we should learn to forgive and shouldnt blame for each other.now i am blessing with having a few close friends.no matter what we are, we keep in touch through wechat.答案friends are those who we can count on them.when friends help us, we should be thankful them the bottom of our heart.even close friends quarrel each other about from time to time.we should learn to forgive and shouldnt blame for each other.now i am with having a few close friends.no matter we are, we keep in touch through wechat.根据提示补全句子1你将日程表上的变动通知我们真是考虑太周到了。(considerate)it_is_very_considerate_of_you_to_inform us of the change in the schedule.2我们学生不应该因为小事而和同学吵架。(quarrel)we students should not quarrel_with_our_classmates_about/over little things.3已经被告知多次,他仍犯同样的错误。(现在分词的完成式作状语)having_been_told_many_times,_he still repeated the same mistake.4他并不后悔发表评论,但是感觉本可以用不同的方式来表达。(regret)he didnt regret_giving/having_given_the_comment but felt he could have expressed it differently.5没有专家的指导,按时完成这项工作是不可能的。(without表示含蓄虚拟条件)it would_have_been_impossible to finish the work on time without_the_ instruction_of the experts.课时作业b:能力层面.阅读理解(2019安徽省示范高中模拟)“joe? is that you?” the woman speaking to me at the baseball game looked a little familiar.“marci?” i asked.“it is you!”she cried out, smiling broadly.“its good to see you again!”it was good to see marci, too.off and on during the past few decades, ive wondered about her.i almost tried to search for her a few years ago after talking to a friend who had indicated that the 1990s had been pretty rough for marci.so meeting her at the baseball game was really a surprise.we spent a few minutes talking about our livesthe good old, bad old days.then marci grew quiet for a moment.“you know, joe,” she said, “ive always wanted to tell you how.how.sorry i am for the way i treated you.you must have been hurt both physically and mentally.”i was a little embarrassed.i turned and looked at her.“its ok,” i said, “no big deal!” “but i was such a jerk,” she continued.yes you were, i thought.“we were both pretty young,” i smiled, “i know,” she said. “its just always bothered me, remembering how mean i was to you.and ive wanted to tell you that im sorry.” the expression on her face was warm and sincere.and there was something in her eyesit looked a lot like relief.“ok,” i said.“apology accepted!” overcome by the sweetness of the moment, i reached an arm around her and gave her a quick hug.just then, the crowd erupted with a huge cheer, and marci and i both returned our attention to the game.by the time i looked over to where she had been, she was gone.but the warm, wonderful feeling of our brief exchange was still there, and continues to this day whenever i think about it.it isnt enough to just say “im sorry” and “youre forgiven”but when those words are truly felt and sincerely expressed, they can open the door to miracles of the heart.forgiveness can bring peace to an injured souleven years after the fact.even at a baseball game.【语篇解读】本文是一篇记叙文。“我”在棒球赛场见到了多年未见的朋友marci。她见到“我”后为以前那样对待“我”向“我”真诚地道歉,“我”立刻原谅了她。之后我们都感觉到温暖和愉快。1what kind of life did marci live during the late 20th century according to the passage?ahappy.bbusy.chard.dsimple.c细节理解题。根据第二段第三句“i almost tried to search for her a few years ago after talking to a friend who had indicated that the 1990s had been pretty rough for marci”可知,在20世纪90年代marci生活得很艰难,故c项正确。2what does the underlined word “jerk” in the third paragraph mean?aa humorous person.ba cruel person.ca careless person.dan honest person.b词义猜测题。根据画线词下文中的“its just always bothered me, remembering how mean i was to you”可知,当时她对“我”很刻薄,这件事一直困扰着她,再结合画线词所在句可知,她认为她是一个刻薄的人;据此可知,画线词与b项含义相近,故b项正确。3why did marci look in relief after talking with the author?abecause her favorite team won the game.bbecause she learned joe was living a good life.cbecause she made an apology to the author.dbecause she found she was not mean any longer.c细节理解题。根据第三段中的“and ive wanted to tell you that im sorry. the expression on her face was warm and sincere.and there was something in her eyesit looked a lot like relief”可知,由于marci向我真诚地道了歉,所以她的眼里露出了轻松,故c项正确。4what might be the best title for the passage?aexcitement of a baseball game.bmental burden of a woman.cmiracles of forgiveness.drelief of finding a friend.c标题判断题。通读全文可知,文章最后两句为全文的主题句;结合全文内容可知,本文通过讲述“我”接受朋友marci的真诚道歉,体会到原谅可以抚慰受伤的心灵的故事,说明了原谅创造的奇迹,故c项最适合作为本文标题。.完形填空(2019合肥市第一次教学质量检测)greenberg was a lucky guy to enter columbia university on a full scholarship.but just before junior year, greenbergs _1_ changed.one day his vision “_2_ up” and later he was diagnosed(诊断) with glaucoma(青光眼)then doctors operated on greenbergs eyes._3_, the surgery didnt work.greenberg was going blind.he was so _4_ that he refused to see anyone.as greenbergs best friend, arthur persuaded greenberg to go back to columbia university and _5_ to be his “reader”arthur read _6_ to him every day, taking time out from his own study, and greenberg _7_ scoring straight as.still, he was _8_ about getting alone and relied on his friend.then, one afternoon, greenberg and arthur went to midtown manhattan.when it was time to go back to campus, arthur said he couldnt _9_ him because of an appointment.greenberg _10_.they argued, and arthur walked off, _11_ greenberg alone in grand central terminal.greenberg, who was completely _12_, stumbled(蹒跚而行) through the rushhour crowd.he took a shuttle train west to times square, and then transferred to an uptown train.four miles later, he _13_ at the columbia university stop.at the gate of the university, someone _14_ him.“oops, excuse me, sir.” greenberg _15_ the voice.it was arthurs.greenbergs first reaction was _16_, but in the next second, he realized what he had just _17_ and realized, too, who had made it possible._18_, arthur had been with him the whole day, using one of the most _19_ strategies.blindness doesnt make greenberg fail to appreciate the _20_ of life.he always says he is the luckiest man in the world.【语篇解读】greenberg是哥伦比亚大学的一名优秀学生,他因患青光眼而失明,因此不愿见任何人。幸运的是,在好朋友arthur的帮助下,他克服了困难,重新找到了生活的美好。1a.faithbattitudecfortunedreputationc根据空前一句“greenberg was a lucky guy to enter columbia university on a full scholarship”和空后一句中的“he was diagnosed(诊断) with glaucoma(青光眼)”可推知,此处表示greenberg的命运(fortune)发生了变化。故正确答案为c。2a.litbsteamedccleareddcheeredb根据空后的“and later he was diagnosed(诊断) with glaucoma(青光眼)”可推知,一天,他的视力变得模糊。故正确答案为b。3a.otherwisebmoreovercthereforedhoweverd根据空前一句“then doctors operated on greenbergs eyes”和空后的“the surgery didnt work”可知,前后句是转折关系。however “但是,然而”符合语境。4a.shybdesperatecselfishdnervousb根据空前一句“greenberg was going blind”可知,他是如此绝望(desperate)以至于拒绝见任何人。故正确答案为b。5a.offeredbpretendedchappeneddlearneda根据下文“arthur read _ to him every day, taking time out from his own study”可知,arthur说服greenberg回到哥伦比亚大学,并主动提出(offer)成为他的“阅读器”。故正确答案为a。6a.lettersbnewspapersctextbooksdmagazinesc根据下文“greenberg _ scoring straight as”并结合语境可推知,arthur应该是给greenberg读课本(textbooks)。故正确答案为c。7a.ended upbcarried oncimagineddconsidereda根据语境可知,在arthur的帮助下,greenberg最终取得了全优的成绩。end up“最终处于” 符合语境。故正确答案为a。8a.curiousbconfidentcexciteddtentatived根据本句中的“still”以及空后的“relied on his friend”可推知,他对独处感到犹豫。tentative“犹豫的”符合语境,故正确答案为d。9a.abandonbrescueccomfortdaccompanyd根据空后的“because of an appointment”可知,arthur因为有约会而无法陪同(accompany)他。故正确答案为d。10a.compromisedbpanickedcexplaineddapologizedb根据语境可知,greenberg还没有做好独处的准备,当arthur无法陪同他时,他感到惊慌失措。故正确答案为b。11a.leavingbfindingcconsultingdservinga根据空前的“arthur walked off”可知,arthur把greenberg独自留在(leave)纽约中央车站。故正确答案为a。12a.tiredbamusedcconfuseddsatisfiedc根据语境并结合选项可知,对于arthur将他独自留下,他感到很困惑。confused“困惑的,糊涂的”符合语境。故正确答案为c。13a.got offbpulled overclooked a

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论